Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ζώδια και Δεκανοί - Μέρος Α


Στην αστρολογία ο ζωδιακός κύκλος χωρίζεται σε 12 ζώδια, τα οποία αποτελούνται από 30 μοίρες ισόποσα. Κάθε ζώδιο έχει τον κυβερνήτη του πλανήτη και τον συγκυβερνήτη του. Αυτές οι 30 μοίρες του ζωδιακού χωρίζονται σε 3 σετ των 10 μοιρών, τα οποία ονομάζονται δεκανοί και προσδίδουν μια συγκεκριμένη ποιότητα και χροιά στο κάθε ζώδιο. Κάθε δεκανός έχει έναν κυβερνήτη και έναν συγκυβερνήτη πλανήτη έτσι η προσωπικότητα του ατόμου φωτίζεται από το ντουέτο αυτό. 


Πιο συγκεκριμένα όσοι ανήκουν στις πρώτες 10 μοίρες ενός ζωδίου κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από τον κυβερνήτη πλανήτη. Ο 1ος  δεκανός συμβολίζει την ενεργητικότητα ενός ανθρώπου. Παραδείγματος χάρη ένας Κριός της 5ης μοίρας ανήκει στον Α δεκανό του Κριού και η προσωπικότητά του χρωματίζεται αποκλειστικά και μόνο από τον πλανήτη Άρη.

Ο 2ος  δεκανός συμβολίζει τη νοητική διάσταση μιας προσωπικότητας και σε αυτόν κατατάσσονται όσοι έχουν γεννηθεί στις μοίρες 10 έως 20. Κυβερνάει ο πλανήτης του ζωδίου και συγκυβερνήτης είναι ο πλανήτης του επόμενου ζωδίου ίδιας ποιότητας. Παραδείγματος χάρη ένας Κριός της 15ης μοίρας ανήκει στον Β δεκανό του Κριού, κυβερνήτης του οποίου είναι ο Άρης και συγκυβερνήτης ο Ήλιος(κυβερνήτης επόμενου ζωδίου της φωτιάς). Η προσωπικότητα αυτού του Κριού είναι ένα κράμα Κριού και Λέοντα συνεπώς εμφανίζει χαρακτηριστικά Κριού και Λέοντα.

Τέλος, στον 3ο  δεκανό ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί στις μοίρες 20 έως 30 ενός ζωδίου και κυβερνώνται από τον πλανήτη κυβερνήτη του ζωδίου καθώς επίσης και από τον πλανήτη-κυβερνήτη του μεθεπόμενου ζωδίου της ίδιας ποιότητας. Στο παράδειγμά μας ένας Κριός της 25ης μοίρας ανήκει στον 3ο δεκανό και έχει χαρακτηριστικά του Άρη(κυβερνήτη του Κριού) και του Δία(μεθεπόμενου ζωδίου της φωτιάς, κυβερνήτης του οποίου είναι ο Δίας) συνεπώς η προσωπικότητά του αποτελεί σύνθεση στοιχείων Κριού και Τοξότη χωρίς να χάνεται η δυναμικότητα του Ήλιου ενώ παράλληλα εμφανίζει και δυναμική Τοξότη. Ο 3ος δεκανός ενός ζωδίου σχετίζεται με την πνευματική διάσταση μιας προσωπικότητας και με τους τρόπους έκφρασης αυτής της προσωπικότητας.

Πιο συγκεκριμένα: Η θέση του Ήλιου ανάλογα με τους δεκανούς δίνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε ένα ζώδιο.

Α δεκανός 0-10η μοίρα.
Β δεκανός 10-20η μοίρα.
Γ δεκανός 20-30η μοίρα.
           
   Ήλιος στον Κριό:

Α δεκανός: Όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτές τις μοίρες του Κριού είναι τα καθαρόαιμα Κριάρια και εμφανίζουν αποκλειστικά και μόνο τις ιδιότητες του κυβερνήτη τους πλανήτη, Άρη. Από τη φύση τους είναι δυναμικοί, πρωτοπόροι και έχουν υψηλό αίσθημα αυτοεπιβίωσης. Φλογεροί και γεμάτοι από παρορμητικά συναισθήματα κατακλύζονται από τις Άρειες δυνάμεις και ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος. Έχουν υψηλό το αίσθημα του ρίσκου και της τόλμης, δεν υποτάσσονται σε μετριοπάθειες και συμβιβασμούς. Αυθόρμητοι, εγωκεντρικοί, εγωιστικοί και ακόρεστα ενεργητικοί ξεκινούν προς υλοποίηση ενός στόχου αλλά στη συνέχεια εγκαταλείπουν λόγω εξαΰλωσης του ενδιαφέροντος. Πολλές φαεινές ιδέες κατακλύζουν τον εγκέφαλό τους αλλά παρουσιάζουν ένα πρόβλημα ως προς την υλοποίησή τους.


Β δεκανός: Όσοι ανήκουν στον αστερισμό του 2ου δεκανού του Κριού κυβερνώνται από τον Άρη και συγκυβερνιόνται από τον Ήλιο συνεπώς εμφανίζουν τις ποιότητες του Άρη σε ανάμειξη με αυτές του Ήλιου. Πρόκειται για τους πιο σταθερούς Κριούς, οι οποίοι συνδυάζουν πρωτοπορία και φαεινές ιδέες, τις οποίες όμως μπορούν να υλοποιήσουν. Ο Ήλιος είναι μια φωτιά πάντα αναμμένη έτσι δρα σταθεροποιητικά και υλοποιητικά για τα Κριάρια αυτού του δεκαημέρου. Λιγότερη παρόρμηση και περισσότερη μεγαλοπρέπεια προσδίδει ο συγκυβερνήτης Ήλιος κάνοντας τους να διαπρέπουν και να ξεχωρίζουν μέσα στο πλήθος. Είναι αρκετά εγωκεντρικοί, ίσως περισσότερο από όλα τα άλλα δεκαήμερα ενώ ένα αίσθημα περηφάνιας τα διακατέχει ενώ παράλληλα δεν εγκαταλείπουν εύκολα ένα στόχο τους εν αντιθέσει προσπαθούν με υπομονή να του δώσουν υπόσταση.

Γ δεκανός: Το τρίτο και τελευταίο δεκαήμερο του Κριού έχει κυβερνήτη τον Άρη και συγκυβερνήτη το Δία. Αυτοί οι Κριοί είναι οι περισσότερο ανεξάρτητοι και φιλελεύθεροι, δεν αντέχουν τους περιορισμούς και τη στατικότητα. Είναι αρκετά φιλοσοφημένοι και διαπρέπουν σε σπουδές και τη φιλοσοφία. Έχουν ένα μοναδικό πρίσμα μέσα από το οποίο αντιμετωπίζουν εμπόδια και προσκλήσεις. Είναι ενθουσιώδεις, περιπετειώδεις και λάτρεις των σπορ και της φύσης. Τους αρέσουν τα μακρινά ταξίδια και η συναναστροφή με άλλους λαούς έτσι ώστε να αφομοιώνουν στοιχεία τους και να εμπλουτίζουν την προσωπικότητά τους. Αυθόρμητοι, γεμάτοι ενέργεια και περιέργεια αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε αντιξοότητα και βγαίνουν νικητές με ένα πλατύ χαμόγελο. Μπορεί να αναλώνονται σε πολλές δραστηριότητες μαζί και αυτό τους οδηγεί ή στο να τις εγκαταλείψουν ή να τις αφήσουν ανολοκλήρωτες. Διακρίνονται από έλλειψη τακτ και μπορεί να φέρουν κάποιον σε δύσκολη θέση χωρίς να το θέλουν αλλά είναι ειλικρινείς και καλοπροαίρετοι.

Ήλιος στον Ταύρο:

Α δεκανός: Όσοι έχουν γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του Ταύρου κυβερνιούνται αποκλειστικά και μόνο από τον κυβερνήτη-πλανήτη του Ταύρου, ο οποίος δεν είναι άλλος πέραν της Αφροδίτης. Αυτοί οι Ταύροι είναι οι γνήσιοι του ζωδιακού και κατακλύζονται αφθόνως από ομορφιά, γοητεία, καλαισθησία και αίσθηση του ωραίου. Είναι γλυκείς και συμπαθητικοί αιχμαλωτίζοντας με τη γοητεία και την πραότητα τους όσους συναναστρέφονται. Είναι πρακτικοί, ρεαλιστές, συντηρητικοί και λακωνικοί. Μπορείς να τους εμπιστευτείς γιατί είναι αρκετά εχέμυθοι. Είναι φινετσάτοι, προσεγμένοι στην εμφάνιση όπως το μετάξι και λατρεύουν το καλό φαγητό και το καλό ποτό. Θέλουν να ικανοποιούν όλες τους τις αισθήσεις, είναι τρυφεροί, πιστοί και εάν αντιληφθούν την προδοσία γίνονται ζηλιάρηδες, κτητικοί και κλονίζεται η εμπιστοσύνη τους.

Β δεκανός: Οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου φέρουν στοιχεία του Ταύρου και της Παρθένου καθώς ο Ερμής είναι συγκυβερνήτης του δεκανού αυτού. Είναι οι περισσότερο εγκεφαλικοί Ταύροι και αρκετά δυνατοί διανοητικά. Διαπρέπουν σε σπουδές, στις αναλύσεις και έχουν αρκετή ευελιξία έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και εμπόδια. Μεγάλη πρακτική ικανότητα, τελειομανία και παραγωγικότητα εκφράζει αυτά τα άτομα. Δεν παραιτούνται από έναν στόχο εάν δεν τον ολοκληρώσουν. Μπορούν να αναλάβουν θέσεις που απαιτούν οργάνωση και πειθαρχία. Ικανοί στην ιατρική και την ανάλυση σε οποιονδήποτε κλάδο είτε οικονομικό είτε ιατρικό. Το μόνο αρνητικό είναι ότι μπορεί κάποιες φορές να γίνουν αρκετά επικριτικοί και αυτό να ταλαιπωρεί τους άλλους.

Γ δεκανός: Όσοι ανήκουν στον αστερισμό του 3ου δεκανού του Ταύρου έχουν κυβερνήτη την Αφροδίτη και συγκυβερνήτη τους τον Κρόνο. Στοιχεία Ταύρου και Αιγόκερου αποτελούν το μενού της προσωπικότητές τους. Αυτοί οι Ταύροι είναι οι πιο ώριμοι συγκριτικά με τους άλλους. Πειθαρχημένοι, συνετοί, σώφρονες και αρκετά υπερήφανοι. Εργατικοί και πειθαρχημένοι εκφράζονται καθώς πρέπει και αρκετά συντηρητικά. Πρακτικοί και εξουσιαστικοί καθώς είναι μπορούν να αναλάβουν θέσεις κύρους και εξουσίας. Τηρούν ένα πρόγραμμα και πετυχαίνουν τους στόχους τους με οργάνωση, πειθαρχία και μέτρο. Κάπως άκαμπτοι συναισθηματικά, δυσκολεύονται να εκφράσουν τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκφράζονται.

Ήλιος στους Διδύμους:

Α δεκανός: Αποκλειστικός κυβερνήτης όσων ανήκουν στο πρώτο δεκαήμερο των Διδύμων αποτελεί ο Ερμής. Τα γνήσια Διδυμάκια είναι χαρισματικά στην επικοινωνία με υψηλή επικοινωνιακή δεινότητα και δυνατότητα ευελιξίας. Μπορούν να ξεγλιστρήσουν με ευκολία από εμπόδια και εγκλωβιστικές καταστάσεις. Είναι επικοινωνιακοί υπέρ του δέοντος, ανήσυχοι, αρκετά κοινωνικοί και διανοητικά δυνατοί. Οι άνθρωποι που κατατάσσονται στις πρώτες 10 μοίρες των Διδύμων καταπιάνονται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δεν καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αρκετά επιφανειακοί και με τάση να ενημερώνονται για όσα τους περιστελεχώνουν φτάνουν μέχρι το κουτσομπολιό. Είναι άνθρωποι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σου συμπαρασταθούν, οι Δίδυμοι της διπλανής πόρτας. Το μειονέκτημα τους σχετίζεται με την ανικανότητα για συνέχιση μιας ιδέας άρα θα πρέπει να είναι πιο επίμονοι και σταθεροί. Επιτυχία βρίσκουν σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τα media και τν επικοινωνία.

Β δεκανός: Κυβερνήτης ο Ερμής και συγκυβερνήτης η Αφροδίτη για όσους ανήκουν στον αστερισμό του δευτέρου δεκαημέρου των Διδύμων. Φέρουν όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά του Α δεκαημέρου συνδυασμένα με χαρακτηριστικά του Ζυγού. Είναι περισσότερο καλαίσθητοι και φινετσάτοι από τους υπόλοιπους. Αισθησιακοί, γοητευτικοί, τρυφεροί και φιλικοί με υψηλή κοινωνικότητα και μεγάλη διπλωματία περιστελεχόνονται από έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Είναι αρεστοί και το γούστο τους είναι υπολογίσιμη δύναμη. Αγαπά με πάθος και ένταση αλλά έχει πολυτάραχη-σκανδαλώδη ερωτική ζωή και συνήθως μπαίνει έστω και νοητικά στο παιχνίδι της απιστίας και του φλερτ. Ο συναισθηματικός κόσμος όσων ανήκουν σε αυτό το δεκαήμερο πρώτα περνάει από τη φάση της λογικής, εκλογικευόμενος.


Γ δεκανός: Οι Δίδυμοι αυτής της κατηγορίας είναι ένα κράμα Ερμή και Ουρανού. Φέρουν στοιχεία Διδύμων καθώς και Υδροχόου. Είναι πρωτοπόροι, διανοητικά δυνατοί, σε συνεχή εγρήγορση και ετοιμότητα. Οι ιδέες τους είναι αντικομφορμιστικές και διαφέρουν από των υπολοίπων καθώς έχουν κάτι το μοναδικό και πολύ πιο μπροστά της εποχής τους. Όλοι θαυμάζουν την πρωτοπορία, το φιλελεύθερο και αντισυμβατικό τους πνεύμα. Είναι η πηγή μιας παρέας και δραστηριοποιούνται υπέρ του δέοντος σε συλλογικές ομάδες και δραστηριότητες. Το μοναδικό αρνητικό σε αυτά τα άτομα είναι ότι κάποιες φορές το αίτημα για ελευθερία ξεπερνάει τα όρια και καταλήγει στην αναρχία και τη διατάραξη των σχέσεων μέσα από την υπέρμετρη ελευθερία. Μπορούν να είναι πηγή γνώσης και επιτευγμάτων όσον αφορά τον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Ήλιος στον Καρκίνο:

Α δεκανός: Όσοι ανήκουν στο πρώτο δεκαήμερο του αστερισμού του Καρκίνου φέρουν το στέμμα του δίκαια και με το νόμο, αποτελώντας τα γνήσια παιδιά της Σελήνης. Δεκτικοί στο συναίσθημα και με ένα ενεργειακό ηφαίστειο συναισθημάτων μπορούν να θέσουν αυτούς που αγαπούν πραγματικά στο επίκεντρο του κόσμου τους και να τους αποθεώσουν. Ευμετάβλητοι, κυκλοθυμικοί και με ένα πέπλο μυστηρίου και σαγήνης μπορούν να καθηλώσουν τους γύρω τους. Έντονα αισθησιακοί και διαισθητικοί κατακλύζονται από ικανότητες ψυχικές και διαισθητικές. Μπορούν να καταλάβουν το ποιόν και τον χαρακτήρα κάποιου χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Λειτουργούν σαν σφουγγάρι, το οποίο απορροφά πληροφορίες, καταστάσεις και γεγονότα με μεγάλη ευκολία. Λάτρεις της οικογένειας και συναισθηματικά απαιτητικοί διεκδικούν αποκλειστικότητα διαφορετικά οδηγούνται σε σκηνές ζηλοτυπίας και μεταμορφώνονται σε παγάκια. Αρνητικό χαρακτηριστικό αποτελεί η έντονη παρορμητικότητα του χαρακτήρα τους.

Β δεκανός: Κυβερνήτης η Σελήνη και συγκυβερνήτης ο Πλούτωνας προσδίδουν μια χροιά σκορπιού στους Καρκίνους αυτού του δεκαημέρου. Οι λιγότερο παρορμητικοί Καρκίνοι με τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και αντοχής. Συναισθηματικά απαιτητικοί και διεκδικητικοί όταν νιώσουν πως απειλούνται τα κεκτημένα τους μπορούν να μετατραπούν σε σκληροτράχηλους και άκαμπτους καρχαρίες για να τα διαφυλάξουν. Αρκετά μυστικοπαθείς, οπαδοί της ίντριγκας, με επιχειρηματικό νου και ικανότητα παραγωγής χρήματος επιτυγχάνουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Πληθωρικοί σε συναίσθημα, παθιάρηδες και έντονα σεξουαλικοί προσφέρουν στο σύντροφό της στιγμές υψηλού και ποιοτικού σεξουαλικού ηδονισμού.

Γ δεκανός: Οι Καρκίνοι του τρίτου δεκανού είναι ένα κράμα Σελήνης με Ποσειδώνα, το οποίο μετουσιώνεται σε μία ανώτερη οκτάβα. Είναι οι καλλιτέχνες Καρκίνοι που διαπρέπουν στην ποίηση, το χορό, τη μουσική, την ηθοποιία και οποιαδήποτε άλλη μορφή επαγγέλματος που απαιτεί καλλιτεχνικές δονήσεις. Ζουν αποκομμένοι πολλές φορές σε έναν δικό τους κόσμο και ρέπουν προς τον ιδεαλισμό και την ψευδαίσθηση αμφιταλαντευόμενοι μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. Είναι υπερευαίσθητοι και όταν πληγώνονται έχουν τάσεις φυγής και απομόνωσης καθώς πληγώνεται ολόκληρη η κοσμοθεωρία τους. Εύκολα μπορούν να πέσουν θύματα εξαπάτησης και αυτό να τους στοιχίσει. Το μόνο αρνητικό έγκειται στην τάση τους για χρήση ουσιών ως μέσο λύτρωσης από τις προκλήσεις και τα εμπόδια.

Ήλιος στον Λέοντα:

Α δεκανός: Οι γνήσιοι Λέοντες, οι οποίοι κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από τον Ήλιο. Είναι αυτόχθονες, λαμπεροί, γοητευτικοί και ηδονιστικά εγωιστικοί. Σταθεροί και επίμονοι στη ζωή τους, στις ιδέες τους και στην κοσμοθεωρία τους. Εκφράζονται ανοιχτά και είναι υπερβολικά γενναιόδωροι μέχρι σημείου που μένουν συναισθηματικά εκτεθειμένοι. Δοτικοί μέχρι σημείο ηδονιστικό, ενθουσιώδεις και υπερήφανοι ξεχωρίζουν για τη grande και πληθωρική προσωπικότητά τους. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντος, ζητά τη δόξα, τις τιμές και την επιβράβευση. Υπερβολικός σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής από τη διασκέδαση, τον έρωτα και την αγάπη μέχρι τη φιλία και τις οικογενειακές σχέσεις προκαλεί πηγή φόβου μέσω της αυταρχικότητας και του δεσποτισμού του. Θέλει να επιβάλλεται και αυτό μπορεί να τον κάνει κάπως αντιπαθητικό. Αγέρωχος και αλαζονικός μπορεί να αντισταθεί στις δυσκολίες της ζωής.

Β δεκανός: Αποτελείται από το ντουέτο Ήλιου-Δία και αυτό τον κάνει τυχερό, γενναιόδωρο και επεκτατικό με αίσθηση του χιούμορ. Ξεχωρίζει για τον πνευματώδη χαρακτήρα του και διαπρέπει σε ανώτερες σπουδές, τη φιλοσοφία και οτιδήποτε σχετίζεται με την ανθρώπινη αξία. Πληθωρικός και μεγαλειώδης ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος από το πλατύ του χαμόγελο, εύθυμος και κοινωνικός μπορεί να συμμετάσχει εύκολα στο συλλογικό. Ειλικρινής και χωρίς τακτ κάποιες φορές μπορεί να θίξει τον διπλανό του μη ηθελημένα. Παρεξηγείται εύκολα λόγω της ευθύτητας του χαρακτήρα του. Φιλελεύθερος με πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας που δεν φτάνει τα όρια της αναρχίας μπορεί να αντιμετωπίζει θετικώς τη ζωή. Λάτρης της περιπέτειας και των ταξιδιών. Η αρνητική έκφανση έγκειται στο γεγονός ότι μπορεί να καταλήξει ιδιαίτερα πεισματάρης, εγωιστής και δεσποτικός έτσι δε θα μπορεί να συμβάλλει στην εξέλιξη του κοινού καλού.

Γ δεκανός: Ο Λέων της κολάσεως. Το εκρηκτικό κοκτέιλ Ήλιου και Άρη συνδέονται και προσδίδουν σε αυτό το Λιοντάρι χροιά Κριού και Λέοντα. Μαχητικός και προκλητικός, μπορεί να προσπεράσει σαν πύρινη λαίλαπα εμπόδια και προκλήσεις. Ιδιαίτερα υψηλό το ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης. Άτομα θαρραλέα, πεισματικά και αποφασιστικά μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους με σχετική άνεση και ευκολία. Έχουν μια υπερεγωιστική συμπεριφορά και ένα υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας συνεπώς δύσκολα θα ζητήσουν τη βοήθεια και το χέρι βοηθείας από κάποιον άλλον. Πληθωρική προσωπικότητα, αγαπά να βοηθάει όσους αγαπά πραγματικά και λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας από εχθρούς και κακοτοπιές. Ακόρεστα σεξουαλικός δεν διστάζει να εκδηλώσει ηδονιστικές συμπεριφορές και να καταλήξει μέχρι τον πόλεμο . Η ζωή είναι ένα τερέν διεκδίκησης για τα άτομα του τρίτου δεκαημέρου. Αρνητικό; Η παρορμητική του διάθεση και οι απότομες εναλλαγές διαθέσεων.

Ήλιος στην Παρθένο:

Α δεκανός: Οι γεννημένοι από τη μηδενική μέχρι τη δέκατη μοίρα της Παρθένου κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από τον πλανήτη της διανόησης, Ερμή. Διανοητικά δυνατοί, με υπεραναλυτικό και εύστροφο νου διαπρέπουν σε σπουδές και επαγγέλματα που απαιτούν ικανότητες αναλυτικές και γραφημάτων. Πρακτικοί, ορθολογιστές και ρεαλιστές παρέχουν τις υπηρεσίες τους και βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα στο να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Τελειομανείς, οργανωτικοί και ακόρεστα παραγωγικοί μπορούν να επιτύχουν όλους τους στόχους τους μέσω της διανοητικής δύναμής τους. Επικριτικοί πολλές φορές και λίγο απότομοι αδιαφορούν για τα συναισθήματα των άλλων αλλά αποβλέπουν πάντα στο να τους προσγειώσουν εντός πραγματικότητας. Ιδιαίτερα έξυπνοι και οι κοινωνικότεροι από τους υπόλοιπους του ζωδίου έχουν έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο.

Β δεκανός: Κυβερνήτης ο Ερμής και συγκυβερνήτης ο Κρόνος προσδίδουν ένα αίσθημα διανοητικής ωριμότητας και σοφίας στο άτομο. Έξυπνοι και ρεαλιστές, υπομονετικοί και επίμονοι μπορούν να επιτύχουν όλους τους στόχους τους. Έχουν τεράστια αποθέματα αντοχής και μπορούν να αναλάβουν υψηλές θέσεις εργασίας γιατί έχουν την ικανότητα να φέρουν εις πέρας πολύ φόρτο εργασίας. Τελειομανής και εργατικός σε συνδυασμό με την υπευθυνότητα ενδιαφέρεται για την επαγγελματική του αποκατάσταση και σταδιοδρομία. Πολλές φορές χαρακτηρίζονται ως ωμοί και κακοί αλλά με αυτόν τον τρόπο κρύβουν τις συναισθηματικές τους πτυχές γιατί νιώθουν ευάλωτοι εφόσον τις εκδηλώσουν. Διάχυτη σοφία και ωριμότητα κατακλύζουν όσους ανήκουν στον δεύτερο δεκανό της Παρθένου. Σταθερότητα και ανεπτυγμένη κριτική-αναλυτική ικανότητα διακατέχει τα άτομα αυτά, είναι αυστηροί αρκετά. Το μόνο αρνητικό σχετίζεται με την έλλειψη αυτοπεποίθησης που μπορεί να έχουν.

Γ δεκανός: Υπό την επιρροή της Αφροδίτης  και του Ερμή οι άνθρωποι που ανήκουν στον αστερισμό του τρίτου δεκαημέρου της Παρθένου χαρακτηρίζονται από οξυδέρκεια συνδυασμένη ομορφιάς και αρμονίας. Ο νους τους είναι αρμονικά ορθολογικός και ρεαλιστικός. Έχουν αίσθηση του ωραίου, της φινέτσας και της καλαισθησίας. Είναι οι πιο συναισθηματικοί Παρθένοι και οι λιγότερο επικριτικοί. Οι Παρθένοι αυτής της κατηγορίας είναι αρκετά καλλιτεχνικής φύσης και μπορούν να εκδηλώσουν αυτήν την καλλιτεχνική τους τάση μέσα από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Στον έρωτα ψάχνουν το ιδανικό και δυσκολεύονται να βρουν τον/την ιδανικό/ή σύντροφο. Απαιτούν συναισθηματική και υλική ασφάλεια και δεν είναι επαίτες συναισθηματικού δοσίματος και χλιδής. Ικανοί στον προφορικό και κυρίως στον γραπτό λόγο μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες τους και τις πεποιθήσεις τους μέσα από τη γραφή πολλές φορές χωρίς αντάλλαγμα μάλιστα. Καλλίφωνοι και με αίσθηση του χιούμορ παρέχουν άφθονο γέλιο στους γύρω τους. Βασικό μειονέκτημά τους όταν πληγώνονται η γλώσσα τους μπορεί να σε πολτοποιήσει και να σε καταρρακώσει λόγω υπερβολικής εγωιστικής συμπεριφοράς τους.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου