Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ζώδια & Δεκανοί (Μέρος Β)


                                                     Ήλιος στον Ζυγό:
     

Α δεκανός: Είναι οι γνήσιοι Ζυγοί του ζωδιακού, οι οποίοι κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από την Αφροδίτη. Αναζητούν το επονομαζόμενο ρομάντζο μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες και δεν είναι οπαδοί των εντάσεων και των διενέξεων. Σαν γνήσια παιδιά της Αφροδίτης έχουν καλό γούστο, καλαισθησία, φινέτσα και αποπνέουν έναν αέρα γεμάτο ομορφιά και φινέτσα. Χαρακτηρίζονται από διπλωματία και αυτό τους κάνει αρεστούς στο κοινωνικό περιβάλλον συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι έχουν δικαίως έναν μεγάλο κοινωνικό κύκλο. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος και συνοδεύεται με τη μεγάλη τους επιθυμία για συντροφικότητα. Καλλιτεχνικής φύσης διαπρέπουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, ιδιαίτερα δημιουργικοί και δημοφιλείς κατακτούν τις καρδίες των άλλων χωρίς να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Το βασικό ελάττωμα του είναι η αναποφάσιστη φύση του και η συνεχής προσπάθεια για επιβεβαίωση μέσω της αποδοχής του κοινωνικού περίγυρου του.


Β δεκανός: Κυβερνήτης η Αφροδίτη και συγκυβερνήτης ο Ουρανός δίνουν στους Ζυγούς του 2ου δεκαημέρου μια προσωπικότητα Υδροχόου. Ένα έμφυτο επαναστατικό και πρωτοπόρο πνεύμα χαρίζουν μία προσωπικότητα φιλελεύθερη και αρκετά μπροστά από την εποχή της. Βασικό αίτημα στη ζωή του αποτελεί η ελευθερία και οι ανεξαρτησία. Είναι αρκετά λογικοί και προσεγγίζουν καταστάσεις και προκλήσεις περισσότερο εγκεφαλικά παρά συναισθηματικά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν συναισθήματα αντιθέτως έχουν έναν πλούσιο και μεστό συναισθηματικό κόσμο συνδυασμένο με το βασικό τους αίτημα, αυτό της ελευθερίας. Ιδιαίτερα κοινωνικοί και κοινωνικά δραστηριοποιημένοι, ενταγμένοι σε ομάδες συλλογικού φαίνονται να μοιράζονται τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις προωθώντας την κοινωνική εξέλιξη και ανάπτυξη. Κάποιες φορές μπορεί να φανεί ακραίο και εκκεντρικό αλλά ουσιαστικά είναι αλτρουιστής και προσπαθεί να επιλύσει οποιεσδήποτε διαφορές και αντιπαλότητες με ήρεμο και διαλλακτικό διάλογο. Το βασικό ελάττωμα του είναι πως κάποιες φορές δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Γ δεκανός: Οι ζυγοί αυτού του δεκαημέρου φέρουν στοιχεία Διδύμου καθώς ο Ερμής είναι συγκυβερνήτης του συγκεκριμένου δεκανού. Ένα ιδιαίτερα κοφτερό μυαλό σε συνδυασμό με επικοινωνιακή δεινότητα χαρακτηρίζουν όσους ανήκουν στις τελευταίες δέκα μοίρες του αστερισμού του Ζυγού. Ικανοί για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς είναι ευπαρουσίαστοι, κοινωνικοί και διπλωμάτες μπορούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις στο στίβο της ενημέρωσης. Η περιέργειά τους κυμαίνεται σε υψηλό επίπεδο και καταπιάνονται με πολλές δραστηριότητες ταυτόχρονα μη μπορώντας να τις ολοκληρώσουν. Είναι διάνοιες και το μυαλό τους πάντα θεωρείται υπολογίσιμη δύναμη. Τα πάνε περίφημα σε ανώτερες σπουδές και γενικώς στον τομέα της μόρφωσης. Το μόνο αρνητικό είναι πως έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και θεωρούν πως είναι αυθεντίες έτσι υποτιμάν τις ιδέες των άλλων και αυτό κάποιες φορές μπορεί να τους στοιχίσει.

        Ήλιος στον Σκορπιό:

Α δεκανός: Οι γνήσιοι και αυθεντικοί Σκορπιοί του ζωδιακού κυβερνώμενοι αποκλειστικά και μόνο από τον Πλούτωνα, διαθέτουν κάτι το αποπλανητικό και μπορούν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή στο πλήθος. Η προσωπικότητά τους είναι μαγνητική και αποπνέει σαγήνη. Έχουν την ικανότητα να διεισδύουν στο βάθος μίας κατάστασης ή ενός προβλήματος και να φτάνουν στη ρίζα του έτσι ώστε να το αντιμετωπίζουν ακαριαία. Ένα ένστικτο απεριόριστης έντασης μπορεί να τους σώσει από κακουχίες και κακοτοπιές. Βιώνουν τις καταστάσεις άκρως συναισθηματικά και αγαπούν σφοδρά και με πάθος. Σχέσεις που πιστεύουν πως αξίζουν τις υπερασπίζονται με μαχητικότητα και απολυτότητα και αν κάποιος προσπαθήσει να ανατρέψει τις ισορροπίες θα τον εξοντώσουν με νύχια και με δόντια. Σεξουαλικά υπερδραστήριοι κατέχουν τίτλους βασιλικούς καθώς είναι ασύγκριτοι σε αυτόν τον τομέα. Μπορούν να οργανώσουν επιχειρήσεις καθώς έχουν επιχειρηματικό ένστικτο. Πιστοί σύντροφοι, δοτικοί και αφόρητα διεκδικητικοί όταν νιώσουν πως απειλείται η σχέση τους μπορεί να γίνουν ακραίοι μέχρι και εκδικητικοί. Το μόνο ελάττωμα τους είναι ότι πολλές φορές εγκλωβίζονται στη συναισθηματική τους θύελλα και  αργούν να εκλογικεύσουν τις καταστάσεις γύρω τους.

Β δεκανός: Οι εκπρόσωποι του δευτέρου δεκαημέρου είναι ξαδέλφια των Ιχθύων καθώς συγκυβερνάει ο Ποσειδώνας και τους προσδίδει μία χροιά της φύσης του. Οραματιστές σαν τα Λορίν, με ιδανικά και εμπνεύσεις για τη ζωή και την εξέλιξή της μπορούν να έχουν ιδιαίτερη απήχηση στον κόσμο και η δύναμή τους να είναι συγκλονιστικά ηχηρή αναδεικνύοντάς τους σε θέσης εξουσίας και επιβολής. Η ορμητική χίμαιρα και τα πάθη του Σκορπιού συνδυάζονται με ευαισθησία και καλοσύνη. Οι Σκορπιοί του συγκεκριμένου δεκαημέρου είναι λιγότερο εκδικητικοί από αυτούς του πρώτου και περισσότερο ευπροσάρμοστοι σε νέα δεδομένα. Χαρακτηρίζονται μέχρι και ευέλικτοι. Κατακλύζεται από ψυχικές και διαισθητικές ικανότητες και εάν καταφέρει να τις διοχετεύσει σε κατάλληλες δραστηριότητες μπορεί να συνδράμει στην εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας παρέχοντας τις υπηρεσίες του. Η σεξουαλικότητα είναι διάχυτη και συνδέεται με μία ανώτερη, πνευματική οκτάβα αληθινής και όχι μόνο σαρκικής ένωσης. Το βασικό μειονέκτημα σε αυτό το δεκαήμερο είναι η τάση φυγής κυριολεκτικά ή μεταφορικά από δύσκολές καταστάσεις και το γεγονός ότι είναι επιρρεπής σε αλκοολισμό και χρήση ουσιών.

Γ δεκανός: Τα στοιχεία του Σκορπιού στο συγκεκριμένο δεκαήμερο συμπορεύονται και πάνε χέρι χέρι με τη Σελήνη, η οποία είναι συγκυβερνήτης του Πλουτώνιου Σκορπιού. Οι εκπρόσωποι αυτού του δεκαημέρου έχουν βασικό αίτημα στη ζωή τους την απόκτηση οικογένειας, η οποία θα είναι και η βασική παράμετρος της ζωής τους. Μέσα από τις οικογενειακές στιγμές και τη θαλπωρή του σπιτιού θα βελτιώνουν τα επίπεδα δημιουργικότητας και προόδου τους. Έχουν έντονη διαίσθηση και ένστικτο και το χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως κυρίως για να απομακρύνουν εχθρούς από την εστία της οικογένειας τους. Η σεξουαλικότητα και η ορμητικότητα του Σκορπιού μεταμορφώνονται σε ευαισθησία και ακόρεστο συναισθηματισμό έτσι η σεξουαλική εμπειρία με έναν/μία Σκορπιό του 3ου δεκαημέρου είναι ένα ταξίδι προς μία ανώτερη διάσταση. Διάχυτος ρομαντισμός και ειδυλλιακές καταστάσεις γεμάτες πάθος και συγκινησιακό αισθησιασμό κυριαρχούν στα ερωτικά τους και γενικότερα στον τομέα των σχέσεων τους. Συναισθηματικά δυνατοί και όχι αδύναμοι μπορούν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους και να απομακρύνουν εστίες απειλητικές. Το αρνητικό στους εκπροσώπους αυτού του δεκαημέρου έγκειται στο ότι όταν πληγώνονται μεταμορφώνονται σε παγόβουνα και δύσκολα θα επανέλθουν. Γίνονται καχύποπτοι, ζηλιάρηδες και κτητικοί με εκφράζοντας τη συναισθηματική άβυσσο της ψυχής τους.

        Ήλιος στον Τοξότη: 

Α δεκανός: Τα γνήσια παιδιά του Δία, ο οποίος είναι ο μοναδικός κυβερνήτης όσων έχουν γεννηθεί στις πρώτες δέκα μοίρες του αστερισμού του Τοξότη. Τυχεροί, αισιόδοξοι, με πλατύ χαμόγελο και έξω καρδιά είναι η ψυχή μιας παρέας. Διαθέτουν άφθονο χιούμορ και λυτρώνουν τους γύρω τους από προβλήματα και αρνητικές σκέψεις. Έχουν μία φιλοσοφημένη άποψη για τη ζωή μόνο που κάποιες φορές το παρακάνουν και καταλήγουν στις γνωστές τους αμπελοφιλοσοφίες. Επεκτατικοί και μεγαλόκαρδοι δεν διστάζουν να εκφραστούν ανοιχτά και με τρόπο ειλικρινή για το πώς νιώθουν, εκφράζουν ανοιχτά τη γνώμη τους, χωρίς περιορισμούς και συμβιβασμούς και αυτό κάποιες φορές το κάνουν χωρίς τακτ με αποτέλεσμα να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές τους. Διανοητικά δυνατοί μπορούν να διδάξουν και συνήθως διαπρέπουν σε ανώτερη εκπαίδευση και ξένες γλώσσες. Είναι άτομα ισχυρής πνευματικότητας και δίνουν έμφαση σε φιλοσοφικές-θρησκευτικές αναζητήσεις γιατί μέσα από αυτές παίρνουν ζωή. Η αισιόδοξη στάση τους,  τους κάνει να αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετικότητα και συναντάνε με αυτόν τον τρόπο λίγα εμπόδια στη ζωή τους. Λάτρεις της διασκέδασης, της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας χαρακτηρίζονται από προοδευτικότητα και πρωτοπορία. Αγαπούν τα μακρινά ταξίδια και τα σπορ. Είναι ριψοκίνδυνοι και κάποιες φορές φτάνουν στο σημείο της απερισκεψίας. Γίνονται κουτσομπόληδες γιατί θέλουν να μαθαίνουν πληροφορίες για τους γύρω του, βέβαια ευτυχώς το κουτσομπολιό τους δεν είναι κακεντρεχές. Μπορούν να μεταφέρουν τη γνώση με ευκολία. Το μειονέκτημά τους είναι πως ρισκάρουν πολύ στη ζωή τους χωρίς να ενδιαφέρονται για τα κόστη.

Β δεκανός: Οι Τοξότες αυτού του δεκαημέρου εμφανίζουν αρκετά στοιχεία Κριού γιατί
συγκυβερνήτης του Δία είναι ο Άρης. Μαχητικοί, διεκδικητικοί, με επιχειρηματικές ικανότητες και πρωτοπόρο πνεύμα μπορούν να ηγηθούν και να αναλάβουν θέσεις εξουσίας και δύναμης. Μπορούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους και τις απόψεις τους με ιδιαίτερη ευκολία, αγαπούν τη δράση και είναι ενεργητικής φύσεως σε όλα τα φάσματα της ζωής, πολύ περισσότερο μάλιστα σε θέματα φιλοσοφικά και πνευματικότητας, τα οποία απορροφούν μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς τους. Αγαπούν τα σπορ και τα αθλητικά γεγονότα γιατί είναι μεγάλης ζωτικότητας άτομα και μπορεί να έχει διακρίσεις σε αθλήματα λόγω μεγάλης αντοχής. Ιδιαίτερα θετικά άτομα αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τα εμπόδια που θα εμφανιστούν μπροστά τους με αξιοζήλευτη ορμητικότητα και θάρρος. Χιούμορ και σαρκασμός κάνουν τους εκπροσώπους αυτού του δεκαημέρου ιδιαίτερα δημοφιλείς. Χαρακτηρίζονται από κοφτερό νου και υψηλή διανοητική δύναμη. Το αρνητικό εστιάζεται στην παρόρμηση και στο ότι προσεγγίζουν καταστάσεις και γεγονότα με επιφανειακό τρόπο αδιαφορώντας για την ουσία των πραγμάτων.

Γ δεκανός: Κυβερνήτης ο Δίας με συγκυβερνήτη τον Ήλιο προσδίδουν σε αυτούς τους εκπροσώπους του τρίτου δεκαημέρου του αστερισμού του Τοξότη λάμψη, γοητεία και δύναμη. Η προσωπικότητά τους είναι λαμπερή, μεγαλόκαρδη και γενναιόδωρη. Έχουν άφθονα συναισθήματα και δεν διστάζουν να εκφραστούν με θάρρος και τόλμη. Η γνώση τους είναι σταθερή και κλιμακωτά ανοδική σε όλη την πορεία της ζωής τους. Μπορούν να μεταδώσουν τη γνώση που καίει μέσα τους με μεγάλη ευκολία. Έχουν έναν εύθυμο χαρακτήρα και μεταφέρουν τη ζεστασιά και τη θετικότητά τους στον κοινωνικό τους περίγυρο έτσι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αρεστοί. Με εφόδια την υπομονή και την επιμονή μπορούν να επιτύχουν όλους τους στόχους που θέτουν και έτσι η ζωή τους να μοιάζει με πάρτι. Στις αντιδράσεις τους φέρονται με το γάντι, τους διακατέχει αίσθημα υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και μεγαλοσύνης. Δεν αντέχουν να τους λυπούνται και προσπαθούν να κρύψουν τα τρωτά στοιχεία του χαρακτήρα τους. Γεμάτοι αυτοπεποίθηση μέχρις σημείου αλαζονείας διεκδικούν τα κεκτημένα τους και αρνούνται να παραδεχτούν την ήττα τους. Αρνητικό χαρακτηριστικό είναι το ότι ψάχνουν την ευτυχία σε επίπεδο ποσοτικό και όχι ποιοτικό. Αγαπούν τη χλιδή, την καλοπέραση και την πολυτέλεια, τους αρέσει να κάνουν δώρα και να δίνουν χαμόγελα ευτυχίας στους γύρω τους.

        Ήλιος στον Αιγόκερω:

Α δεκανός: Οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου δεκαημέρου κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από τον Κρόνο και αυτό τους δίνει δικαιωματικά τον τίτλο του γνήσιου Αιγόκερου. Μία έμφυτη σοφία, ωριμότητα και ένα αίσθημα υπεροχής χαρακτηρίζει αυτά τα άτομα. Είναι ρεαλιστές και ορθολογιστές καθώς λειτουργούν χωρίς συναισθηματικούς εγκλωβισμούς και συναισθηματικές παρορμήσεις. Η οργανωτικότητα, η εργατικότητα, η μεθοδικότητα,  η υπομονή και η επιμονή τους φέρνουν την επιτυχία στο πλευρό τους και αυτό τους δίνει ζωή και ασφάλεια. Η επαγγελματική και οικονομική ασφάλεια είναι βασικές αρχές της ζωής τους. Μπορούν να λειτουργήσουν ως πολύ καλοί σύμβουλοι και έχουν πάντα μία ρεαλιστική εκδοχή έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν κάποια πρόκληση. Το αρνητικό που τους χαρακτηρίζει είναι ο αυτοπεριορισμός που θέτουν στον ίδιο τους τον εαυτό και η απομόνωση.

Β δεκανός: Όσοι έχουν γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του αστερισμού του Αιγόκερου έχουν για συγκυβερνήτη τους την Αφροδίτη και αυτό τους κάνει αρκετά διαφορετικούς από τους Αιγόκερους του Α δεκαημέρου. Μεγάλης σημασίας για τους συγκεκριμένους Αιγόκερους είναι η αγάπη και ο έρωτας. Δεν είναι τόσο άκαμπτοι συναισθηματικά, έχουν ωραίο γούστο και αποπνέουν μια εικόνα ομορφιάς, χάρης και φινέτσας. Αρκετά υψηλής καλλιτεχνικής φύσης βάζουν στόχο της ζωής τους να αφήσουν παρακαταθήκη και το όνομά τους να μείνει στην ιστορία. Δεν αδιαφορούν για τα συναισθήματα των άλλων και προσπαθούν να εκδηλώσουν το συναίσθημά τους ακόμα και αν δυσκολεύονται. Η καριέρα μόνο δεν παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους αλλά και ο τομέας των αισθηματικών τους. Εφόσον εμπιστευτούν και ανοιχτούν μπορούν να εκδηλώσουν περιπαθώς σχετικά τα συναισθήματά τους κυρίως με πρακτικό τρόπο.

Γ δεκανός: Οι πιο λογικοί και εγκεφαλικοί τύποι Αιγόκερου ανήκουν στο τρίτο δεκαήμερο του αστερισμού του ζωδίου καθώς μαζί με τον κυβερνήτη Κρόνο συγκυβερνάει και ο Ερμής, κυβερνήτης της Παρθένου. Διανοητικά δυνατοί, ρεαλιστές, εργατικοί και ακούραστοι φέρουν εις πέρας τεράστιο όγκο εργασίας και είναι ικανοί και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Μπορούν να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας με τις γρήγορες και ρεαλιστικές τους αποφάσεις σε όσους τη χρειάζονται. Έχει έναν εξαιρετικό και συγκλονιστικά αναλυτικό νου, μπορεί να γίνει οικονομικός αναλυτής , στατιστικολόγος ή μαθηματικός. Ο νους του πάντα θα ξεχωρίζει και θα θαυμάζουν τη διανοητική οξύνοια του. Σκέφτεται πριν πάρει κάποια απόφαση και μελετάει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους για να είναι εξασφαλισμένος. Είναι αρκετά αισιόδοξος Αιγόκερως, έχει επιτυχίες και γνωρίζει την καταξίωση. Το μόνο αρνητικό είναι πως βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και προσπαθεί να αποδείξει συνεχώς την αξία του στον ίδιο του τον εαυτό αλλά και στους άλλους.

        Ήλιος στον Υδροχόο:

Α δεκανός: Οι εκπρόσωποι του πρώτου δεκαημέρου του Υδροχόου είναι οι γνήσιοι και αυθεντικοί Υδροχόοι κυβερνώμενοι αποκλειστικά και μόνο από τον εκκεντρικό Ουρανό. Ιδιαίτερα ανεξάρτητοι, φιλελεύθεροι, εκκεντρικοί και αντικομφορμιστές αποκαλούνται και ως «τρελάρες» του ζωδιακού καθώς φαίνεται πως δεν πατάνε στην πραγματική γη. Είναι πολύ προοδευτικοί και έχουν φαεινές ιδέες, αυτοί είναι οι επονομαζόμενοι genius του ζωδιακού. Έχουν ανοιχτό μυαλό και κοιτάνε μπροστά από την εποχή τους καθώς έχουν αυξημένα επίπεδα διορατικότητας. Επιτυχία εμφανίζει σε επιστήμες και οτιδήποτε σχετίζεται με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο. Προσφέρει στην εξέλιξη του συλλογικού και είναι ενταγμένος σε ομάδες και δραστηριότητες. Η φιλία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη ζωή τους και θέλουν να νιώθουν περιστελεχωμένοι διαρκώς από κόσμο. Το μόνο αρνητικό είναι πως η πολύ προοδευτικότητα μπορεί να καταλήξει σε αναρχία και επανάσταση.

Β δεκανός: Οι εκπρόσωποι αυτού του δεκαημέρου αποτελούν ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο για τους άλλους. Με κυβερνήτη του Ουρανό και συγκυβερνήτη του Ερμή έχουν ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Είναι ικανοί στο να μεταφέρουν τη γνώση τους και να βοηθήσουν σε συλλογικό επίπεδο να διευρυνθεί η γνώση. Θέλει να μαθαίνει τα πάντα γύρω του και έχει έναν αντισυμβατικό έως περίεργο τρόπο επικοινωνίας. Είναι λίγο κουτσομπόληδες και διαδίδουν το τι συμβαίνει στις ζωές των άλλων, όχι βέβαια κακοπροαίρετα. Έχουν συγγραφικές ικανότητες και εάν εμφανίσουν τις αρετές της υπομονής και της επιμονής μπορούν να διαπρέψουν. Μειονέκτημά τους; Το  γεγονός ότι εγκαταλείπουν εύκολα με ότι καταπιάνονται, έτσι χαρακτηρίζονται από έλλειψη συνέχειας και πραγμάτωσης ενός στόχου.

Γ δεκανός: Είναι οι Υδροχόοι που έχουν κυβερνήτη τους τον Ουρανό και συγκυβερνήτη τους την Αφροδίτη, η οποία χαρίζει στη φύση τους μία έμφυτη γλυκύτητα και διπλωματία. Είναι οι λιγότερο σχιζοφρενείς Υδροχόοι και οι ιδέες τους χαρακτηρίζονται από καλλιτεχνική τάση και φινέτσα. Έχουν ωραίο γούστο και καλή αίσθηση του χιούμορ. Υψηλή η ανάγκη για συναναστροφές και συντροφικότητα έτσι βλέπουμε πως εκτός των συναισθημάτων στο συλλογικό είναι αρκετά συναισθηματικοί και στις περισσότερο προσωπικές τους σχέσεις. Πάγιο αίτημά τους ένας δεσμός με τρυφερότητα και ρομαντική διάθεση, ο οποίος όμως δεν θα εγκλωβίζει την ανεξαρτησία και το φιλελεύθερο πνεύμα τους. Εκφράζονται μέσα από την τέχνη και τις καλλιτεχνικές τάσεις τους έτσι προωθούν τις ιδέες τους προσφέροντας στο συλλογικό. Το μόνο αρνητικό έγκειται στο διαρκές αίτημα για συντροφικότητα γιατί διαφορετικά μπορεί να εγκλωβιστεί η δημιουργικότητά του.

        Ήλιος στους Ιχθύες:

Α δεκανός: Όσοι είναι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο του αστερισμού των Ιχθύων κυβερνώνται αποκλειστικά και μόνο από τον οραματιστή Ποσειδώνα. Έχουν τρομερή διαίσθηση και ένα βαθύ και αποπλανητικό βλέμμα, με το οποίο μπορούν να διεισδύσουν στα μύχια της ψυχής ενός ανθρώπου και έτσι μπορούν να αποκωδικοποιήσουν κάθε του κρυμμένη πτυχή. Συμπόνια, υπέρ-ευαισθησία και φιλικά συναισθήματα προς όλον τον κόσμο δίνουν ή καλύτερα χαρίζουν μία καθολική αγάπη από πλευράς τους. Γεννημένοι καλλιτέχνες με ροπή προς τις τέχνες, τη μουσική, τον αποκρυφισμό και οτιδήποτε σχετίζεται με την εσωτερική διεργασία τους ελκύει αφάνταστα. Το μόνο αρνητικό είναι ότι πάντοτε βλέπει ιδεαλιστικά και ιδανικά έτσι εύκολα πονάει στη ζωή του και αυτό εκδηλώνεται μέσω τάσεων φυγής ή εγκλωβισμού σε ουσίες όπως αλκοόλ, τσιγάρο ή ναρκωτικά. Δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα γιατί του λείπουν στοιχεία ρεαλισμού.

Β δεκανός: Κυβερνήτης ο Ποσειδώνας και συγκυβερνήτης η Σελήνη κάνουν αυτούς τους ανθρώπους ιδιαίτερα ευαίσθητους και ρομαντικούς. Ονειροπόλοι και συνήθως βλέπουν προφητικά όνειρα. Έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την οικογένειά τους και το στενό περιβάλλον τους. Αγαπούν την πατρίδα τους, το πατρικό ή μητρικό τους σπίτι και προασπίζονται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των οικείων και της οικογένειάς τους. Παραπαίουν μεταξύ απατηλών καταστάσεων σε πολλά θέματα και έχουν μία αυξημένη διαισθητική ικανότητα και παρατηρητικότητα.  Δημιουργούν φανταστικές καταστάσεις μέχρι και εμμονές γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν κάποιες ωμές καταστάσεις της πραγματικότητας. Τέλος, μπορούν να δείξουν ιδιαίτερη προσκόλληση σε άτομα και να εξαρτηθούν συναισθηματικά.

Γ δεκανός: Είναι οι πιο δυνατοί και δυναμικοί Ιχθύες καθώς ο Πλούτωνας προσδίδει μία δυναμική χροιά στην ψυχή τους με υψηλά αποθέματα αντοχής και ανθεκτικότητας. Έχουν έναν ατσάλινο χαρακτήρα και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, γεμάτο από πάθη και έρωτα. Ο έρωτας είναι συγκλονιστικά διεγερτικός μαζί τους και μπορούν να σε μεταφέρουν σε μία ανώτερη οκτάβα. Γεμάτοι από διαίσθηση και σφοδρό ένστικτο μπορούν να απογυμνώσουν πρόσωπα και καταστάσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν το εμπόδιο ή την πρόκληση. Συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία των ζωδίων και έχουν μεγάλες μεταφυσικές, αποκρυφιστικές δυνάμεις εάν λειτουργήσουν ορθώς και δεν κάνουν κατάχρηση αυτής της χαρισματικής τους αρετής. Η σεξουαλική εμπειρία μαζί τους είναι αφάνταστα ηδονιστική και σε στέλνουν σε μία εκστατική φάση. Ρομαντικοί και ευαίσθητοι αλλά όχι συναισθηματικά φθαρτοί και αδύναμοι μπορούν να αναλάβουν θέσεις εξουσίας και έχουν αρκετά αυξημένο επιχειρηματικό ένστικτο. Είναι καλλιτεχνικής φύσης και έχουν δυναμικό αντίκτυπο στο κοινό. Το μόνο αρνητικό είναι η έντονα μυστηριακή φύση τους, η οποία πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσει τρομακτικά για τους άλλους απομακρύνοντας τους από κοντά τους και εγκλωβίζοντάς τους σε μία απέραντη εσωτερική μοναξιά.

                                                                   


5 σχόλια:

  1. Να σε ρωτήσω κάτι Κυριάκο; Αν η σελήνη μου είναι στις 29,53 των Ιχθύων παίρνει χαρακτηριστικά από το τρίτο δεκανό των Ιχθύων όπως τα παρουσιάζεις εδώ ή είναι μόνο για τη θέση του ήλιου εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρσα μου καλησπέρα !!! Φυσικά και δέχεται επιρροή από τον συγκυβερνήτη Άρη και Πλούτωνα η Σελήνη , αυτό ισχύει και για τους : Ερμής/Αφροδίτη/Άρη που είναι προσωπικοί πλανήτες μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Κυριάκο! Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ότι η Σελήνη μου είναι σε αυτό το δεκανό σημαίνει πως έχω βαθιά και έντονα συναισθήματα; Επίσης η Σελήνη μου είναι κυβερνήτης του 8ου οίκου μου, αυτό αναρωτιέμαι τι μπορεί να δείχνει. Μήπως μπορείς να μου δώσεις τα φώτα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Πέρσα και χρόνια πολλά !!!Ακριβώς αυτό σημαίνει, δέχεται την επιρροή του Πλούτωνα αλλά δεν παύει να είναι μία σελήνη Ιχθύων, ευαίσθητη που πληγώνεται εύκολα αλλά έχει και διαισθητικότητα! Η Σελήνη στον 8ο δείχνει πως μπορείς να έχεις οικονομικά σκαμπανεβάσματα αλλά και ψυχολογίας, χαρίζει διαίσθηση plus και προσαρμοστικότητα σε θέματα μεταφυσικής ή σε εμπειρίες θανάτου είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά.
    Καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Κυριάκο και χρόνια πολλά! Παρεξήγησες...Δεν είπα πως η Σελήνη μου βρίσκεται στον 8ο οίκο αλλά ότι κυβερνάει τον 8ο οίκο, δηλαδή η ακμή του 8ου οίκου μου είναι στον καρκίνο. Η Σελήνη μου βρίσκεται στο τέλος του 3ου οίκου μου και σχηματίζει αντίθεση με το μεσουράνημα μου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Να είσαι καλά. Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή