Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ερμής & Συναστρία (Μέρος Β)


Ο Ερμής στον Ζυγό: Διπλωμάτης, κοινωνικός, ευχάριστος και αρκετά ισορροπιστής. Είναι λογικοί άνθρωποι σε συνδυασμό με ευαισθησία και συναισθηματισμό. Φυσικά, χαρακτηρίζονται από παρορμήσεις και μία ευθιξία έτσι παρεξηγούνται εύκολα. Είναι αναποφάσιστοι και σκέφτονται εάν πρέπει να εκφράσουν τη γνώμη τους, γι αυτό το λόγο θα μιλήσουν τελευταίοι, καθώς θα ακούσουν τους προλαλήσαντες και μετά θα αποφανθούν προσπαθώντας να μην κακοκαρδίσουν κανέναν. Είναι εξαιρετικοί στις δημόσιες σχέσεις και στον λόγο ενώ παράλληλα έχουν τη μοναδική ικανότητα να γεφυρώνουν διαφορές μεταξύ αψιμαχιών.


Με Ερμή στον Καρκίνο και στον Ζυγό: Ένας Ερμής στον Ζυγό δύσκολα έρχεται σε συμβατότητα με τους προαναφερθέντες καθώς βρίσκει τον Ερμή στον Καρκίνο υπερβολικά ευαίσθητο και συναισθηματικό ενώ τον Ερμή στον Αιγόκερω άκαμπτο και πολύ προσγειωμένο. Σε κάθε περίπτωση η αισθητική του Ερμή στον Ζυγό χαλάει και νιώθει αφόρητη δυσφορία ή ότι τον βαραίνει ο ένας και τον γειώνει ο άλλος.

Με Ερμή στους Διδύμους, στον Υδροχόο, στον Λέοντα και τον Τοξότη: Υπάρχει αρκετά καλή επικοινωνία μεταξύ τους, ο ένας κατανοεί τις ιδέες του άλλου, μπορούνε να κάνουνε από κοινού λάιτ συζητήσεις και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους ανταλλάσοντας ιδέες και απόψεις.

Με Ερμή στον Κριό: Ο Ερμής του Ζυγού νιώθει πως ιντριγκάρεται από τον Ερμή του Κριού, τον συμπληρώνει, τον γοητεύει η ταχύτητά του και η οξυδέρκεια του, όμως δεν μπορεί να τον ακολουθήσει και αυτό είναι το πρόβλημα. Χρειάζεται να είναι λιγότερο βιαστικός ο Ερμής του Κριού και να έχει ένα περισσότερο τακτ καθώς ο άλλος είναι εύθικτος και θίγεται.


Ο Ερμής στον Σκορπιό: Ένας νους οξυδερκής, διαισθητικός, αισθησιακός, μυστηριώδης, μυστικοπαθής και με πάρα πολύ καλή μνήμη. Του αρέσει η ίντριγκα και οτιδήποτε έχει να κάνει με αστυνομικό σενάριο, κίνηση και περιπέτεια. Έχει την ικανότητα να εκμαιεύει από τον άλλον κάθε σκέψη του και να τον αποκαλύπτει, είναι ιδανικός για έρευνα και ανάλυση, χαρακτηρίζεται από τεράστια υπομονή και επιμονή. Πονηροί, καχύποπτοι πολλές φορές και εκδικητικοί είναι σχεδόν απρόσιτοι, όταν τους ξεσκεπάζεις νιώθουν ερείπια και ηττημένοι καθώς δεν θέλουν να αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους. Είναι αποφασιστικοί, δυναμικοί και ποτέ δεν τους λείπει η αισιοδοξία καθώς αν λατρέψουν κάτι, το ερωτεύονται και το κάνουν δικό τους.


Με Ερμή στου Υδροχόο και τον Λέοντα: Ο Ερμής στον Σκορπιό δεν δύναται να κατανοήσει τον επιφανειακό και άκρως λογικό Ερμή στον Υδροχόο ούτε τον φανταχτερό και εξωστρεφή Ερμή του Λέοντα. Τους θεωρεί εντελώς αλλότριους και έτσι δημιουργείται χάσμα ή σχεδόν μία αδιαφορία μεταξύ τους. Μειώνουν την διεισδυτικότητα και το βάθος του.


Με Ερμή στον Καρκίνο, στους Ιχθείς, στην Παρθένο και στον Αιγόκερω: Αρκετά καλές συζητήσεις, ουσιαστικές και σε βάθος δημιουργεί ο εν λόγω Ερμής. Τα λόγια ενός ανθρώπου με Ερμή στον Σκορπιό μπορούν να διεγερθούν από τους εν λόγω συνομιλητές.

Με Ερμή στον Ταύρο: Υπάρχουν έντονες διαφωνίες, αψιμαχίες και αρκετή νευρικότητα. Είναι και οι δύο αμετακίνητοι στις απόψεις τους και αυτό είναι το αποτέλεσμα διαπληκτισμών καθώς δεν κάνει κανείς ένα βήμα πίσω ώστε να υποχωρήσει η λαίλαπα.

Ο Ερμής στον Τοξότη: Παραδοσιακά λένε πως αυτή η θέση του Ερμή είναι αδύναμη και όχι καλή. Κάνει τον άνθρωπο ειλικρινή, ενθουσιώδη, περίεργο, ανεξάρτητο και φιλελεύθερο. Ένα μυαλό ανυπόταχτο, ανένταχτο που δεν μπαίνει σε καλούπια. Χαρακτηρίζεται από την πνευματικότητα,  ιδιόρρυθμο και extreme χιούμορ του. Αδυναμία αποτελεί η έλλειψη τακτ πολλές φορές και το ότι έχει μία ιδέα πως είναι ο απόλυτος γνώστης υποτιμώντας τους άλλους στις συζητήσεις. Διπλωμάτης, επικοινωνιακός. Φιλαλήθης και φιλομαθείς είναι αιώνιος σπουδαστής και μελετητής. Ασταθείς, κυκλοθυμικός, επιπόλαιος οδηγείται σε λάθος επιλογές, αποτυγχάνει παταγωδώς και φυσικά δεν δέχεται παραινέσεις ή συμβουλές. Δεν παραδέχεται τις λάθος επιλογές του και είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν κάθε λάθος κίνησή τους. Επιθυμούν τις συναναστροφές, είναι φιλάνθρωποι και καλοπροαίρετοι έτσι έχουν πολλούς θαυμαστές.

Με Ερμή στην Παρθένο και τους Ιχθείς: Ο ένας θα μείνει καραφλός, ο άλλος θα μείνει κουρούπα και στο τέλος θα μετράνε πόσες τρίχες έβγαλαν απ’ το μαλλί τους. Δύσκολα μπορεί να βρεθεί η επικοινωνιακή τομή καθώς ο ένας αμφισβητεί συνεχώς τις ιδέες του άλλου και αυτό δημιουργεί ένα σχεδόν αγεφύρωτο χάσμα. Χρειάζεται μετριοπάθεια και αμοιβαίες υποχωρήσεις από όλε στις πλευρές.


Με Ερμή στον Λέοντα, στον Τοξότη, στον Ζυγό και στον Υδροχόο: Υπάρχει έλξη, κατανόηση, πολύωρες και ευχάριστες συζητήσεις. Κοινά ενδιαφέροντα διατηρούν τη σχέση τους αναμμένη και μπορούν να οργανώσουν πολλά ταξίδια μαζί. Απολαμβάνουν την παρέα του άλλου και διασκεδάζουν.

Με Ερμή στους Διδύμους: Ο Ερμής των Διδύμων είναι λίγο επιφανειακός και λέει αρκετά ψέματα ενώ ο Ερμής του Τοξότη είναι περισσότερο φιλοσοφημένος και αντιπαθεί τα ψέματα. Είναι καλοί ομιλητές, έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις μα είναι κάκιστοι ακροατές. Ποιος θα ακούσει τις ιδέες του άλλου; Μάλλον ένας τρίτος Ερμής εκτός από τους δύο παραπάνω. Ξερόλες και οι δύο, επιρρίπτουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες σε μία από κοινού λάθος τακτική.

Ο Ερμής στον Αιγόκερω: Άνθρωποι με Ερμή στην εν λόγω θέση τείνουν να είναι πρακτικοί, ορθολογιστές, ρεαλιστές, σοβαροί, οργανωτικοί, πειθαρχημένοι, αξιοπρεπείς και υπερήφανοι. Πολλές φορές γίνονται απόμακροι, αποπνέουν εμπιστοσύνη και βγάζουν έναν συνδυασμό πνεύματος και σοφίας, ικανοί να τους εμπιστευτείς και να τους αναθέσεις μία ευθύνη. Έχουν καυστικό χιούμορ και δύσκολα κατανοείται. Αναλαμβάνουν ευθύνες και τις φέρνουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, προωθούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και είναι αρκετά εργατικοί. Χαρακτηρίζονται ως συμφεροντολόγοι και υπολογιστές αλλά αυτό είναι εσφαλμένο καθώς είναι φιλόδοξοι. Έχουν μεγάλη αντίληψη αλλά είναι ολίγον τι αργοί, η επιτυχία και η αναγνώριση θα έρθουν αργά στη ζωή τους, καθώς είναι προϊόν επίπονης και κοπιαστικής δουλειάς. Χρειάζεται να μην είναι τόσο άκαμπτοι και καταπιεστικοί με τους άλλους.

Με Ερμή στον Κριό και στον Ζυγό: Θέσεις ασυμβίβαστες σαν δύο ασυμβίβαστα ενδεχόμενα. Όλοι παρορμητικοί και εύθικτοι, οδηγούνται εύκολα σε αψιμαχίες και ασυμφωνίες, κριτικάρουν ο ένας τον άλλον και αυτό είναι αποθαρρυντικό. Χρειάζεται ωριμότητα και σοφία, έτσι μάλλον πρώτα ο Ερμής του Αιγόκερω φαίνεται να παραιτείται καθώς πιστεύει στον εαυτό του και είναι πιο κατασταλαγμένος.

Με Ερμή στον ταύρο, στην Παρθένο, στους ιχθείς και στον Σκορπιό: Υπάρχει αρκετή επικοινωνιακή χημεία, ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον και μπορούν να επιτύχουν μία προοδευτική επικοινωνία. Υπάρχει κατανόηση, κοινοί στόχοι και είναι όλοι ορθολογιστές, με εξαίρεση του νερού που συμβιβάζονται στην πρακτικότητα εφόσον δεν πληγωθούν της αυστηρής κριτικής του εν ονόματι του χάους τους.

Με Ερμή στον Καρκίνο: Ο Ερμής του Καρκίνου βρίσκει εκείνον του Αιγόκερω πολύ ωμό, γήινο και ρεαλιστή ενώ ο του Αιγόκερω βρίσκει του Καρκίνου συναισθηματικό, χαοτικό και μπερδεμένο. Μπερδεύεται το συναίσθημα με τη λογική και τους κυριεύουν οι αντιθέσεις. Χρειάζεται ανεκτικότητα από την πλευρά του ατόμου με Ερμή στον Αιγόκερω και λιγότερη ευθιξία από τον κρυψίνου Ερμή τον νερού.

Ο Ερμής στον Υδροχόο: Επαναστατικός νους, λογικός, ανεξάρτητος, αμφισβητεί για να αμφισβητεί αλλά χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, ανεξαρτησία και προοδευτικό πνεύμα. Μπορεί να έχει το άτομο έφεση στις πνευματικές δραστηριότητες και στα τεχνολογικά ευρήματα ή στις τεχνολογικές ανακαλύψεις.  Δυνατή αντίληψη και μεγάλη ικανότητα να κατανοήσουν αφηρημένες έννοιες ή να δημιουργήσουν δικούς τους ορισμούς. Καυχιούνται των γνώσεων τους και αυτό τους κάνει τους λεγόμενους ξερόλες έτσι σου έρχεται να τους σηκώσεις επίθεση. Αν τους αμφισβητήσεις γίνονται εριστικοί καθώς πιστεύουν πως είναι παντογνώστες.

Με Ερμή στον Σκορπιό και στον Ταύρο: Υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία καθώς ο του Υδροχόου είναι άκρως λογικός και αδυνατεί να καταλάβει τον ευαίσθητο και υδρόβιο Ερμή του Σκορπιού ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεται να κατανοήσει την τετράγωνη και συγκεκριμένη λογική του Ερμή στον
Ταύρο. Έτσι έρχονται οι παρεξηγήσεις και καθώς είναι όλοι άκαμπτοι σκάει η βόμβα.


Με Ερμή στους Διδύμους, στον Ζυγό, στον Κριό και στον Τοξότη: Αρμονική, συμβατή επικοινωνία καθώς μεταφέρουν ο ένας στον άλλο ζωντάνια, ενθουσιασμό και διεγείρουν τα συναισθήματα περιπέτειας τους. Ικανές και πολύωρες συζητήσεις διευρύνουν τους ορίζοντες τους.

Με Ερμή στον Λέοντα: Μιλάμε για σχέση μίσους-πάθους. Υπερβολική εγωπάθεια χαρακτηρίζει και τις δύο θέσεις του Ερμή, αμετακίνητες απόψεις και από τις δύο πλευρές οδηγούν σε μία παγερή αδιαφορία μεταξύ τους και έτσι δεν υπάρχει καμιά επικοινωνιακή τύχη.

Ο Ερμής στους Ιχθείς: Χαρακτηρίζεται από ένστικτο, διαίσθηση, πλούσια φαντασία αλλά έχει τάσεις φυγής από την καθημερινότητα. Η πρακτικότητα, ο ρεαλισμός και η αντικειμενικότητα μετατρέπονται σε χάος και υποκειμενικότητα. Επηρεάζονται εύκολα από τις γνώμες των άλλων και αυτό τους κάνει υποχείρια τους. Έχουν καλλιτεχνική σκέψη, αντιλαμβάνονται έννοιες αφηρημένες και είναι πολύ δημιουργικοί σε ότι έχει να κάνει σχέση με τη φωτογραφία ή τον κινηματογράφο.

Με Ερμή στον Τοξότη και στους Διδύμους: Υπάρχει δυσκολία κατανόησης μεταξύ τους έτσι οδηγούνται σε παρεξηγήσεις. Ο λογικός και επιφανειακός Ερμής στον Δίδυμο δεν κατανοεί τον χαοτικό Ερμή του Ιχθύ ενώ ο φιλοσοφημένος Ερμής του Τοξότη αδιαφορεί για τις ιδέες του. Χρειάζεται κατανόηση από όλες τις πλευρές στην διαφορετικότητα.

Με Ερμή στον Καρκίνο, στον Σκορπιό, στον Ταύρο και τον Αιγόκερω: Αποτελούν πηγή έμπνευσης ο ένας για τον άλλον, έχουν τη δυνατότητα να λύσουν από κοινού παρεξηγήσεις βάση διαλόγου. Οι της γης χρειάζεται να δείξουν ανοχή στην χαοτική του κατάσταση και εκείνος στην τετράγωνη και σαφή λογική τους.

Με Ερμή στην Παρθένο: Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι έρχονται σε επαφή. Ένας Ερμής στην Παρθένο είναι ακριβής, λεπτομερής, οργανωτικός και τα έχει όλα στην εντέλεια με τέλεια εντελέχεια. Όλα είναι τοποθετημένα με μαθηματική ακρίβεια μέσα στα κουτιά τους. Ο Ερμής στους Ιχθείς είναι χαοτικός, τσαπατσούλης και ζει σε έναν δικό του κόσμο, χωρίς οργάνωση. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες για συμβατότητα εκτός και εάν ο ένας δείξει ανοχή στον άλλον και ειδικότερα ο Ερμής της Παρθένου καθώς βρίσκει τον Ερμή των Ιχθύων αδιάφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου