Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πλούτωνας & Ερμηνεία


Οι όψεις που σχηματίζει ο Πλούτωνας στο προσωπικό μας ωροσκόπιο με τους υπόλοιπους πλανήτες ή με τα υπόλοιπα σημεία όπως τον Ήλιο, την Σελήνη, τον ωροσκόπο ή το μεσουράνημα είναι ενδεικτικές της ισχυρής επιρροής τους. Άνθρωποι με έντονες γωνίες του εν λόγω πλανήτη έχουν κάτι μοιραίο επάνω τους, μία ιδιαίτερα μαγνητική-μυστηριακή αύρα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γύρω τους να μαγνητίζονται ή να αφοπλίζονται. Ο Πλούτωνας είναι ένας μικρός πλανήτης σε μέγεθος αλλά μεγάλης σημασίας στην αστρολογία. Συμβολίζει τον θάνατο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, την αναγέννηση μέσω του θανάτου, την αναδόμηση αλλά και δύναμη. Σχετίζεται με τα βαθύτερα κίνητρα, με τον ψυχισμό, τον ψυχισμό που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αρνούμαστε να αντικρύσουμε. Η εμπλοκή του σε ένα ωροσκόπιο χαρίζει δύναμη, ανθεκτικότητα, αντοχή, βαθύ ερωτισμό και ακραία-απόλυτα συναισθήματα. Σχετίζεται με καταστάσεις, οι οποίες στιγματίζουν την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, τον «σκοτώνουν» μεταφορικά αλλά μέσα από τις πληγές βγαίνει δυνατός και ανανεωμένος.


Ήλιος σύνοδος Πλούτωνας: Η σύνοδος αυτή δίνει χαρακτηριστικά Σκορπιού στο άτομο. Μεγάλα αποθέματα ψυχικής ενέργειας και δύναμης διακατέχουν αυτούς τους ανθρώπους με ιδιαίτερη κλίση για τη μεταφυσική, την αστρολογία και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τον μυστικισμό και τον αποκρυφισμό. Σκοπός του ατόμου είναι η προσωπική αναμόρφωση-μεταμόρφωση μέσα από τις στάχτες του. Έχει επιχειρηματική ικανότητα, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αξιόλογο στο να κατέχει θέσεις ηγετικές. Ακραίος, απόλυτος χαρακτήρας χαρακτηρίζει το άτομο ενώ πιθανώς να έχει βιώσει την απώλεια της πατρικής φιγούρας ή ενός προσώπου που είχε καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Σελήνη σύνοδος Πλούτωνας : Η σύνοδος αυτή κάνει έναν άνθρωπο συναισθηματικά παρόμοιο με έναν Σκορπιό. Μεγάλα αποθέματα ψυχικής ενέργειας και δύναμης κάνουν τους ανθρώπους αυτούς συναισθηματικά ανθεκτικούς και ατσάλινους στη φθορά και το θάνατο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Ενδεικτική η όψη αυτή μελαγχολικής και απαισιόδοξης στάσης. Σκοπός του ατόμου είναι η ανάγκη για συναισθηματική μεταμόρφωση-αναμόρφωση. Το άτομο μπορεί να πληγώνεται εύκολα συναισθηματικά, ενδέχεται να έχει βιώσει αισθήματα απόρριψης και θανάτου με την κυριολεκτική ή την μεταφορική χρήση της λέξης. Πολλές φορές οι σχέσεις του ατόμου με την μητέρα μένουν χαραγμένες σε άμεμπτο μάρμαρο. Πιθανή απώλεια της μητέρας ή κάποιου στενά συνδεδεμένου γυναικείου προσώπου με την προσωπικότητα.

Ερμής σύνοδος Πλούτωνας: Η σύνοδος αυτή κάνει έναν άνθρωπο εγκεφαλικά παρόμοιο με Σκορπιό. Ο άνθρωπος αυτός διακατέχεται από βαθιές και δυνατές σκέψεις. Έχει την ικανότητα να εκμαιεύει τις σκέψεις των άλλων με σχετική ευκολία, να εισχωρεί στη ρίζα ενός προβλήματος και να το επιλύει επιτυχώς. Τα άτομα αυτά έχουν δυνατή πειθώ και δυνατό λόγω. Προορισμός της ζωής τους είναι η ανάγκη για πνευματική δύναμη και υπεροχή. Το «μαύρο χιούμορ» είναι το δυνατό σημείο αυτών των ανθρώπων, διεγείρονται από την ίντριγκα, την εμπλοκή σε παρασκηνιακές-μυστηριακές καταστάσεις ενώ έχουν ροπή στην εξερεύνηση θεμάτων που άπτονται της μεταφυσικής, της ολιστικής, της θεραπείας και της αστρολογίας.

Αφροδίτη σύνοδος Πλούτωνας: Ο συναισθηματικός κόσμος ενός ατόμου με την εν λόγω σύνοδο μοιάζει με ενός Σκορπιού. Βαθειά συναισθήματα, ένταση στον έρωτα και στις σχέσεις του ατόμου. Τα άτομα με αυτήν τη σύνοδο απαιτούν συναισθηματική επαφή και δέσιμο σε βάθος. Αναζητούν σύντροφο με γνώμονα το πάθος. Το άτομο έχει σκοπό της ζωής του τη συναισθηματική δύναμη και υπεροχή. Δυνατότητα να παράγει εύκολα χρήμα , προσωπικότητα ιδιαίτερα ελκυστική και δυναμική. Έλκονται από μοιραίες σχέσεις, γεμάτες πάθος και ένταση. Πολλές φορές εμπλέκονται σε ερωτικές περιπέτειες ή σε εμπλοκή μεταξύ ερωτικών «τριγώνων». Ο παράγοντας της μοίρας και των ακραίων συναισθημάτων παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Μπορεί να βιώνουν συναισθηματική κενότητα λόγω του αισθήματος ανικανοποίητου. Τα όρια μεταξύ συναισθήματος και σεξουαλικότητας είναι δυσδιάκριτα, συγχέονται πολλές φορές.

Άρης σύνοδος Πλούτωνας: Ένας εν δυνάμει Σκορπιός. Τα κίνητρα και  οι επιθυμίες των ατόμων με αυτή τη σύνοδο είναι δριμύτατα και πολλές φορές απροσδιόριστα. Έχουν μία δίψα για δύναμη, επιβολή και κυριαρχία. Δεσποτικά και αυταρχικά. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και επιβλητικά. Αντέχουν σε αντιξοότητες και σκληρές συνθήκες επιβίωσης. Γεννημένοι νικητές. Σκοπός της ζωής τους είναι η ανάγκη για εξουσία και δύναμη. Υπάρχει πιθανότητα για σεξουαλική εκμετάλλευση και σεξουαλικές ασυδοσίες. Είναι η όψη που χαρίζει αστείρευτα ποσά ενέργεια, ορμητικότητας, σεξουαλικότητας αλλά και ένα μοναδικό ένστικτο επιβίωσης. Προσφέρει ηγετικές-αρχηγικές τάσεις και επιχειρηματικό ταμπεραμέντο.

Δίας σύνοδος Πλούτωνας: Σε αυτήν την περίπτωση ένας άνθρωπος έχει παρόμοιες πνευματικές αναζητήσεις με έναν Σκορπιό. Οι ιδέες του ατόμου αυτού έχουν δύναμη και είναι κάπως προκλητικές αλλά έχουν την ικανότητα να βγάλουν την κοινωνία από τα όρια της ταπείνωσης και του εξευτελισμού. Οι ιδέες του ατόμου είναι ηχηρές και έχουν πέραση και δυνατό αντίκτυπο στον κόσμο. Ανάγκη για υπεροχή σε θέματα φιλοσοφίας και ανώτερης παιδείας. Υπάρχει πιθανότητα προς ροπή για τυχερά παιχνίδια ή σεξουαλική υπερδραστηριότητα. Είναι η όψη που χαρίζει σε ένα ωροσκόπιο την τύχη να πλουτίσει ηθικά, συναισθηματικά και υλικά.

Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας: Το άτομο σε αυτήν την περίπτωση μοιάζει με έναν Σκορπιό όσον αφορά τα όρια και τα θέματα αξιοπρέπειας. Τα άτομα αυτά έχουν αστείρευτη επιχειρηματική ικανότητα και προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις του εαυτού τους. Ανάγκη για προσωπική υπέρβαση των ορίων διακατέχει τα άτομα αυτά. Υπάρχει κάποια ροπή προς σεξουαλική καταπίεση του ίδιου μας του εαυτού. Επιχειρηματική δράση και ανάμειξη του ατόμου με οτιδήποτε ενέχει το στοιχείο της επιχειρηματικότητας συνδυασμένης με την στρατηγική.

Ουρανός σύνοδος Πλούτωνας: Τα άτομα με αυτήν την όψη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ριζοσπαστικά και επαναστατικά. Οι άνθρωποι με αυτήν την όψη έχουν ανάγκη για μία δυναμική αλλαγή. Πιθανή δύναμη και επιρροή να ασκούν σε ομαδικές δραστηριότητες και συλλόγους. Οι ιδέες τους μπορεί ναι οδηγήσουν την κοινωνία προς τον εκσυγχρονισμό. Ζητούν συνεχώς ταραχώδεις αλλαγές στη ζωή τους και βρίσκονται σε μία εγρήγορση πνευματική. Ικανότητα για ενασχόληση με την αστρολογία και τη μεταφυσική. Οραματιστές και με ανεπτυγμένη διαίσθηση.

Ποσειδώνας σύνοδος Πλούτωνας: Τα άτομα με αυτήν την σύνοδο είναι ιδιαίτερα χαρισματικά όσον αφορά καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ταλάντωση μεταξύ δύναμης για επιρροή και ευαισθησίας. Υπάρχει ένα χάρισμα για αλλαγή της κοινωνίας εξελικτικά λόγω μεγάλης δύναμης του ανθρώπου. Προσοχή χρειάζεται στον τρόπο προσέγγισης των καταστάσεων γιατί υπάρχει πιθανότητα εξαπατήσεις. Η ρεαλιστική σκέψη είναι το όπλο. Χαρίζει υψηλή διαίσθηση, έντονα ένστικτα και προφητικά όνειρα. Η φωνή του υποσυνείδητου είναι ισχυρή και το άτομο μπορεί να έρθει σε επαφή με περίεργες καταστάσεις όπως τον μυστικισμό, την αστρολογία και την τελετουργία. Η πίστη σε έναν ανώτερο ιδανικό, στο Θείο είναι ένα σενάριο πιθανό.

Ωροσκόπος σύνοδος Πλούτωνας: Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε σύνοδο(επάνω) στον ωροσκόπο
τότε χαρίζει ποιότητες του ζωδίου που κυβερνά. Ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Σκορπιού, αυτό χαρίζει σε έναν άνθρωπο χαρακτηριστικά του εν λόγω ζωδίου όπως αντοχή, μαχητικότητα, επιμονή, υπομονή, πίστη και βαθιά ή έντονα συναισθήματα. Άνθρωποι με τον Πλούτωνα να συγκλίνει του ωροσκόπου τους έχουν μία ιδιαίτερα μαγνητική αύρα, εκπέμπουν σαγήνη και εμπιστοσύνη καθώς διακρίνονται από ένα επιχειρηματικό δαιμόνιο. Διεισδυτικοί και βαθυστόχαστοι έχουν την ικανότητα να εισχωρούν σε ένα θέμα, να βρίσκουν την ρίζα του προβλήματος και να το αντιμετωπίζουν. Φυσικά πάσχουν από εμμονές και έντονες παθολογικές εξάρσεις, από βία και κτητικότητα. Η χειριστικότητα μπορεί να αποβεί καταστροφική για την προσωπικότητά τους καθώς θέλουν να έχουν το επάνω χέρι και να ελέγχουν τους γύρω τους. Έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις, παχυσαρκία και θυρεοειδής είναι κάποια από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να συναντήσουν στην πορεία της ζωής τους.

Πλούτωνας σύνοδος Μεσουράνημα: Η δημόσια εικόνα του ατόμου με τον Πλούτωνα σε αυτήν την θέση είναι σοκαριστικά δυναμική, μπορεί να κατέχει αξιώματα, δύναμη ή να ηγείται μιας ομάδας. Επαγγέλματα σχετικά με την μεταφυσική, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, την θεραπεία και την ψυχολογία είναι πιθανά. Το άτομο οφείλει να ακολουθεί τη νόμιμη οδό στην δράση του, στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθούν σκάνδαλα και απώλεια της δύναμης. Θέσεις ηγετικές και εξουσίας ιντριγκάρουν τα άτομα με τον Πλούτωνα στο μεσουράνημά τους.

                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου