Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Αστρολογική Ατζέντα Νοεμβρίου/Astrological Agenda of November/Προβλέψεις


Ο μήνας Νοέμβριος αναμένεται ένας ανατρεπτικός και άκρως επεισοδιακός μήνας καθώς εκλείψεις, ανάδρομος Ερμής και μία πλειάδα από αστρολογικές αλχημείες των πλανητών προμηνύουν μία περίοδο έντασης, παθών, εγκλωβισμού αλλά και έντονης ρευστότητας. Το σύμπαν μας καλεί να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, γεγονότα, αντιλήψεις και μας ωθεί σε αλλαγές, σε ριζικές αλλαγές ώστε να επιτευχθεί η κάθαρση ημών. Καλό είναι να αναβάλλουμε σημαντικές αποφάσεις που θα αποβούν ολέθριες και καταστρεπτικές για την μελλοντική μας εξέλιξη και πορεία.

Πιο αναλυτικά, ας επικεντρώσουμε στα σημαντικότερα αστρολογικά γεγονότα του μήνα:


6 Νοεμβρίου: Ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη κίνηση στο ζώδιο του Τοξότη προκαλώντας το γνωστό του «παιχνίδι», εκείνο των παρεξηγήσεων, των παρερμηνειών αλλά και της ασάφειας ή του αποπροσανατολισμού. Μάλιστα από το ζώδιο της αδυναμίας του, τον Τοξότη οι αρνητικές του επιδράσεις είναι ακόμα πιο έντονες και επηρεάζουν τη ζωή μας με τρόπο δυσμενή και άκρως εκνευριστικό. Αφηρημάδα, έλλειψη συγκέντρωσης και ασάφεια στις λεκτικές μας εκφράσεις δημιουργούν το λεγόμενο «σπασμένο τηλέφωνο». Καλούμαστε να είμαστε επακριβείς στον τρόπο που χειριζόμαστε τον λόγο, στις εκφράσεις μας αλλά και στον τρόπο που μεταφέρουμε τα μηνύματά μας. Επίσης, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στα όσα έχουν να μας πουν ώστε να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα. Ας αποφύγουμε τις υπογραφές συμβολαίων νομικού-οικονομικού περιεχομένου καθώς στη συνέχεια οι οροθεσίες μπορούν να μετατραπούν. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που προκύψει η εύρεση εργασίας για κάποιον; Θα την αναβάλλει; Σαφώς όχι! Θα υπογράψει, έχοντας υπόψη του πως στην συνέχεια κάποια «λεπτά γράμματα» θα μετατραπούν και η εν λόγω αλλαγή μπορεί να βγει και επωφελής. Προσεκτικά οφείλουμε να κινηθούμε στις μετακινήσεις μας, να ελέγξουμε το μεταφορικό μας μέσο και φυσικά να μην είμαστε αφηρημένοι ώστε να μην πέσουμε θύματα κλοπής. Πιο δυσαρμονικά επηρεάζονται Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς ειδικότερα του πρώτου δεκαημέρου.

14 Νοεμβρίου: Σχηματίζεται η προ-τελευταία έκλειψη του 2013 στο ζώδιο του Σκορπιού. Η νέα σελήνη και έκλειψη ηλίου στο ζώδιο του Σκορπιού στις 12:53 μετά μεσημβρινής σηματοδοτεί μία περίοδο ρευστότητας, έντασης και καλεί όλους μας να δράσουμε και να αλλάξουμε αντιμετώπιση σε κάποιους τομείς της ζωής μας. Ριζικές αλλαγές, αναθεωρήσεις φλερτάρουν με τις ζωές όλων μας, ανεξαρτήτου ζωδίου. Η πιο ευπαθής ομάδα είναι εκείνη των σταθερών ζωδίων, τα οποία καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι προσδεθείτε, η απογείωση ξεκινάει. Προσεκτικά κινηθείτε και στον τομέα της υγείας καθώς οι άμυνες του ανοσοποιητικού σας συστήματος μοιάζουν εξασθενημένες. Εκτενές άρθρο και ειδικό αφιέρωμα θα παρουσιαστεί εν καιρώ.

Την ίδια ημέρα, ο Ερμής εισέρχεται ανάδρομος στο ζώδιο του Σκορπιού και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι σκέψεις μας να γίνουν πιο εσωστρεφείς και εμείς αρκετά κουμπωμένοι. Η καχυποψία, οι εκδικητικές σκέψεις και η χαιρεκακία ανακτούν έδαφος. Ο λόγος μας γίνεται βαθύς, σαρωτικός, αινιγματικός και μυστηριώδης έτσι καλούμαστε να μην γινόμαστε σκληροί στην χρήση του λόγου. Αρεσκόμαστε στο «μαύρο» χιούμορ και το απολαμβάνουμε. Αναθεωρήσεις ή ματαίωση σχεδίων για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου. Οι ημέρες είναι έντονες, ασφυκτικές καθώς η ηλιακή έκλειψη σχηματίζεται σε περίεργες ζωδιακές μοίρες ενώ ο Ερμής κινείται σε ανάδρομη τροχιά σε περίεργες και βαριές μοίρες επίσης. Το κλίμα είναι έντονο και έχουμε την αίσθηση πως ζούμε σε μία αρένα, σε ένα πεδίο μαχών.

                                                     

17 Νοεμβρίου:  Ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο της έξαρσης του, στον Αιγόκερω. Η φιλοδοξία μας, η ανάγκη μας για επιβολή, δύναμη και ανοχή χτυπάει κόκκινο. Πλέον, βαδίζουμε σε ένα πλαίσιο πιο γήινο, πιο ρεαλιστικό, αντικρίζουμε την καθημερινότητα με σύνεση και αντικειμενικότητα. Ο στόχος μας κατευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στην επιτυχία ενώ εμείς μέσω του αγώνα, της μαχητικότητας, της υπομονής και της επιμονής θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Η αποφασιστικότητά μας στα ύψη και εμείς έτοιμοι να θέσουμε σε εφαρμογή, μεγάλα και φιλόδοξα σχέδια. Αξιοσημείωτη είναι η αμοιβαία υποδοχή Άρη, Πλούτωνα από τον Αιγόκερω με τον Κρόνο από τον Σκορπιό. Έχουμε να κάνουμε με τρεις άκρως δυναμικούς πλανήτες, οι οποίοι εκφράζονται δυναμικά, εντείνουν τα πάθη, τα σεξουαλικά πάθη, τις οικονομικές ανασφάλειες και το αίσθημα ρευστότητας. Σαφώς, πολλά επαγγελματικά σχέδια θα μπουν στην διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι φανείτε ψύχραιμοι, περιορίστε την επιθετική σας συμπεριφορά και ελέγχετε την απολυτότητά σας ή τις αντιδράσεις. Φροντίστε για την υγεία σας και την άμυνα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

21 Νοεμβρίου: Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Ήλιου και χαρίζει ένα πιο αισιόδοξο και ανάλαφρο κλίμα. Η διάθεσή μας σταδιακά βελτιώνεται και εμείς είμαστε πιο θετικοί απέναντι στη ζωή. Ο αυθορμητισμός, το αίσθημα της περιπέτειας έρχονται να προσφέρουν ένα μειδίαμα στις ζωές μας. Χρειάζεται να επιδείξουμε σύνεση, πειθαρχία και αυστηρότητα ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Ευτυχώς, η μετακίνηση του ήλιου συνοδεύεται από την διέλευση του Άρη στον Αιγόκερω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συνδυάσουμε την λογική, την πρακτικότητα και τον ορθολογισμό με την αισιοδοξία και το πνεύμα για φιλοσοφία και επέκταση του πνεύματος ή των πνευματικών μας οριζόντων.

22 Νοεμβρίου: Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο της πτώσης της, στον Σκορπιό. Τα συναισθήματά μας είναι ιδιαίτερα έντονα, βαθιά και αγγίζουν τα όρια της καταπίεσης, της ζήλιας και του φθόνου. Ο ερωτισμός εμπλέκεται με την σεξουαλικότητα, εμείς παρασυρόμαστε από τις βαθύτερες επιθυμίες μας και από τα βαθύτερα θέλω μας αδιαφορώντας για το συναίσθημα και τα συναισθήματα του ή της συντρόφου μας. Αναζητάμε την ένταση, το δράμα και διακατεχόμαστε από έντονα, παθιασμένα και απόλυτα συναισθήματα. Ας αποφύγουμε τις εμμονές, τις μνησικακίες στον έρωτα και ας κοιτάξουμε μέσα από το φιλοσοφικό πρίσμα της ζωής, το οποίο προσφέρει ο Ήλιος από το ζώδιο της αισιοδοξία, τον Τοξότη. Εύνοια στον έρωτα αλλά και σε ζητήματα που άπτονται του οικονομικού τομέα δέχονται Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς, Ταύροι αλλά και Παρθένοι, Αιγόκεροι.

27 Νοεμβρίου: Ο Ερμής γυρίζει ορθόδρομος στον Σκορπιό δίνοντας τέλος στο επικοινωνιακό «αλαλούμ» που προκάλεσε στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Ήρθε η ώρα της αποκαθήλωσης αλλά και της επίλυσης τυχόν παρεξηγήσεων που ανέκυψαν την προηγούμενη περίοδο. Πολλά μυστικά θα έρθουν στη φόρα και θα δουν το φως της ημέρας. Θέματα που απασχόλησαν Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους βρίσκουν λύση. Επίλυση βρίσκουν σε θέματα επικοινωνιακού και Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς όταν ο Ερμής θα εισέλθει του Τοξότη έπειτα.
28 Νοεμβρίου: Ο μήνας ρίχνει την αυλαία του με την τελευταία έκλειψη του έτους αλλά και την τελευταία έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Η σεληνιακή έκλειψη και πανσέληνος σχηματίζεται στους Διδύμους στις 16:47 μετά μεσημβρίας. Πιο ευεπηρέαστοι σε ψυχολογικές εξάρσεις είναι οι μεταβλητοί. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς αποφύγετε τις δεσμεύσεις ή τις οριστικές αποφάσεις. Φροντίστε για την υγεία σας. Εν καιρώ θα αναρτηθεί ένα αφιέρωμα στην εν λόγω έκλειψη.

Μέρα με τη μέρα: 

2&3 Νοεμβρίου: Στον αστρολογικό ουρανό σχηματίζεται ένα σχήμα ταυ-τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης-Ουρανού-Πλούτωνα. Η Αφροδίτη, στο ζώδιο της διακυβέρνησης της συγκρούεται με τους κοσμικούς Ουρανό και Πλούτωνα δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις, ρήξεις, διαφωνίες και διαπληκτισμούς. Τις ημέρες αυτές παρατηρούνται απρόοπτες καταστάσεις στον έρωτα, κεραυνοβόλοι έρωτες, ξαφνικοί χωρισμοί, ακραίες και εκκεντρικές συμπεριφορές ενώ η διάθεσή μας είναι αλλοπρόσαλλη και ανεξήγητη. Από την μία αναζητούμε την δέσμευση και νιώθουμε ολοκληρωμένοι μόνο μέσω της συνύπαρξης ενώ από την άλλη θέλουμε την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας. Πολλοί θα εκδηλώσουν τάσεις ζήλιας, αυταρχικότητα και ένα αίσθημα κτητικότητας. Οι ισορροπίες μοιάζουν λεπτές και η αρμονία διασαλεύεται. Ας λάβουμε υπόψη τα θέλω και τις επιθυμίες του ή της συντρόφου μας, ας ενδιαφερθούμε για το συναίσθημα και όχι μόνο για την σεξουαλική κάλυψη των αναγκών μας. Τα πάθη μοιάζουν να φουντώνουν και η κατάσταση είναι αρκετά έκρυθμη.  Δοκιμάζονται οι σχέσεις Κριών, Ζυγών, Καρκίνων και Αιγόκερων ειδικότερα του πρώτου δεκαημέρου. Οφείλετε να κινηθείτε πολύ προσεκτικά καθώς οι ρήξεις μοιάζουν σχεδόν αναπόφευκτες εάν δεν διατηρήσετε χαμηλό προφίλ, ρίξτε νερό στο κρασί σας και περιορίστε τις εγωιστικές διαθέσεις σας.

Για τις αναλυτικές προβλέψεις σας παραπέμπουμε στο κανάλι μας, στις Αστρολογικές Αλχημείες(astroalximies), για να μεταβείτε;   Πατήστε εδώ και εδώ:

9 Νοεμβρίου: Η Αφροδίτη από τον Ζυγό συναντάει σε τρίγωνο τον Δία από τους Διδύμους. Η όψη έρχεται να εξομαλύνει αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες  με το ταυ-τετράγωνο. Νέες σχέσεις και συνεργασίες έρχονται να χτυπήσουν την πόρτα σε πολλούς εκ των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς. Ο έρωτας, η χαρά, η αισιοδοξία και οι ευτυχείς συνεργασίες ή οικονομικές συμφωνίες έρχονται να πάρουν την σκυτάλη και όλα αυτά; Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εκλείψεις. Η απόλυτη ηρεμία πριν την καταιγίδα. Εύνοια δέχονται Κριοί, Ζυγοί, Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόοι στο τέλος του πρώτου με τις αρχές δευτέρου δεκαημέρου.

14 Νοεμβρίου: Ο Ερμής από τον Τοξότη σε θέση αδυναμίας τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς σε θέση αδυναμίας. Είμαστε αρκετά αφηρημένοι, ένα κλίμα ασάφειας, αποπροσανατολισμού και αφερεγγυότητας μας καλεί να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε είδους διαπραγμάτευση είτε αυτή είναι νομική, είτε επαγγελματική, είτε οικονομική. Χρειάζεται να είμαστε επακριβείς στον τρόπο που χειριζόμαστε τον λόγο και να μην παρερμηνεύουμε τα λεγόμενα των άλλων, ας αποφύγουμε τις υπεκφυγές. Προσοχή στην αφηρημάδα, στην οδήγηση αλλά και σε θέματα που άπτονται της επικοινωνίας. Δεν αποκλείεται να ακούσουμε σχόλια, φήμες και κουτσομπολιά ή αποκαλύψεις μυστικών. Πιο ευπαθείς σαν τα γεωργικά προϊόντα Δίδυμοι, τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

16 Νοεμβρίου: Ο Κρόνος από τον Σκορπιό συγκρούεται σε χιαστή με τον Ουρανό από τον Κριό. Το κατεστημένο, οι σταθερές δέχονται σεισμικές δονήσεις προκειμένου να απελευθερωθούν και να εκσυγχρονιστεί η κοινωνία μας. Η πρόοδος, η επαναστατικότητα, η εφευρετικότητα έρχονται να συγκρουστούν σε δυναμική μεγατόνων με το κατεστημένο και τις κυβερνήσεις. Πλέον απαιτείται κάθαρση προς εξιλέωση. Η όψη επιδρά σε κοσμικό επίπεδο αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά βάση του προσωπικού του ωροσκοπίου δέχεται το αίτημα ή καλύτερα του τίθεται το ερώτημα «τι πρέπει να αφήσω πίσω μου ώστε να προοδεύσω», «τι πρέπει να εκσυγχρονίσω» και ποιος είναι «ο κατάλληλος συγκερασμός προόδου-κατεστημένου εν ονόματι της επιτυχίας»; Κριοί, Σκορπιοί του πρώτου δεκαημέρου βιώνετε το δίλημμα μεταξύ επανάστασης και συντήρησης.

17 Νοεμβρίου: Έμφαση στο ζώδιο του Σκορπιού και στο υδάτινο στοιχείο δημιουργεί μία ιδιαίτερα βαριά ατμόσφαιρα. Ο λόγος είναι έντονος, αρεσκόμαστε στο μαύρο χιούμορ και φυσικά κάνουμε κρυφές σκέψεις, οι οποίες ενέχουν το στοιχείο της εκδίκησης ή της κακίας. Η πολλαπλή σύνοδος ή αλλιώς το νεφέλωμα μεταξύ Ήλιου-Ερμή-Βορείου Δεσμού δημιουργεί ένα κλίμα έντονο βαθύ, σκοτεινό, μυστηριώδες. Χρειάζεται να αναπτύξουμε το αισθητήριο της διαίσθησης, της αισθαντικότητας προκειμένου να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Το πρόσωπό μας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα εκφραστικό σε γκριμάτσες ή ένα «σνομπ» βλέμμα μπορεί να καθηλώσει τον συνομιλητή μας. Ας αποφύγουμε την αλαζονεία, την έπαρση, ας στοχεύσουμε στην εις βάθος επικοινωνία και ας φροντίσουμε να διατηρήσουμε την αγνότητα σε καιρούς χαλεπούς. Οι κυβερνήσεις, οι κυβερνώντες και οι έχοντες δύναμη και εξουσία δοκιμάζονται, πολλά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια ενώ η κοινωνία αλλά και εμείς σε προσωπικό επίπεδο μπορούμε να εξελιχτούμε μόνο εφόσον αναπτύξουμε τις ιδιότητες του Σκορπιού. Η δύναμη χρειάζεται να διοχετευτεί δημιουργικά και όχι εις βάρος του περίγυρού μας. Το βάθος της σκέψης μας είναι τεράστιο και μπορούμε να βρούμε λύσεις σε ζητήματα οικονομικά. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περιόδου τα «ερωτικά» λογοπαίγνια και τα ερωτικά υπονοούμενα. Κερδίζουν σε ενέργεια και ρητορεία Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς, ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου.

Την ίδια ημέρα, ένα θεαματικό εξάγωνο μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα, παντοδύναμων ευνοεί τους καλλιτέχνες της ύπαρξης. Η τέχνη, το θέατρο, η μουσική, ο χορός και οτιδήποτε άπτεται του καλλιτεχνικού χώρου αποκτά δύναμη, ανοχή και υπεροχή. Στροφή προς την τέχνη και αναδόμηση. Η διαίσθηση, ο ρομαντισμός, οι ευαισθησίες χαρίζουν ένα κλίμα ονειρικό. Σε περίοδο μεσοδιαστήματος εκλείψεων η εν λόγω όψη έρχεται να σώσει τις ψυχές μας και να μας οδηγήσει σε μία μεγάλη και ζεστή αγκαλιά. Πιο τυχεροί Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου. Φαίνεται πως πραγματοποιείτε ένα όνειρο ζωής.

22 Νοεμβρίου: Έντονα Ποσειδώνια ημέρα με την Αφροδίτη από τον Σκορπιό να τριγωνίζει του Ποσειδώνα από τους Ιχθείς και τον Ήλιο από τον Τοξότη να τετραγωνίζει του Ποσειδώνα αντίστοιχα. Η ημέρα είναι άκρως ρομαντική, αισθησιακή και εμείς καλούμαστε να δείξουμε τι εστί αληθινή αγάπη, χωρίς όρια, χωρίς φραγμούς. Η ενέργειά μας είναι αρκετά υποτονική και καλό είναι να αναβάλλουμε σημαντικές αποφάσεις, δεσμεύσεις ή οριστικοποιήσεις καθώς μπορεί να εξαπατηθούμε ή να μας εξαπατήσουν. Πολλοί θα βιώσουν ένα υπέροχο ρομάντζο, έναν έρωτα ασύλληπτο και θα απολαύσουν μοναδικές στιγμές συναισθήματος. Οι τυχεροί του ζωδιακού; Σκορπιοί, Ταύροι, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου. Πιο προσεκτικά στις επαφές τους, στις συνδιαλλαγές τους Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου καθώς ενδέχεται να πέσετε θύματα του ίδιου σας του εαυτού ή κάποιου καπηλευτή. Οι μεταβλητοί του ζωδίου προσέξτε την διατροφή σας και τι είδους τροφές καταναλώνετε.

23 Νοεμβρίου: Ο Άρης από τον Αιγόκερω τετραγωνίζει του Ουρανού από τον Κριό και αυτό δημιουργεί εντάσεις στις σχέσεις μας , στην προσωπική μας αλλά και στην επαγγελματική μας ζωή. Απρόβλεπτες και απροσδόκητες καταστάσεις μας βγάζουν εκτός προγράμματος, η ανατροπή είναι χαρακτηριστικό της ημέρας αλλά και γενικότερα των ημερών. Ας είμαστε προσεκτικοί σε ότι σχετίζεται με την φωτιά, τους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Η μαχητικότητά μας, η προκλητικότητά μας στα ύψη, ένα αίσθημα κατάκτησης μας κυριεύει και θέλουμε να επιβληθούμε στους γύρω μας. Καλό είναι να αποφύγουμε την αναρχία και το αίτημα μας για υπέρμετρη ελευθερία καθώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις. Οι λιμπιντικές μας ορμές στα ύψη και ο παρορμητισμός μας επίσης. Ας μετριάσουμε το πάθος, την απερισκεψία που μπορούν να μας οδηγήσουν σε βιαστικές ή άτοπες/εσφαλμένες αποφάσεις. Το αίσθημα περιπέτειας μας καταβάλλει ενώ η φιλοδοξία μας για κατάκτηση του επαγγελματικού εδάφους αποκτά δυναμική. Τα πάθη φουντώνουν, ξαφνικοί έρωτες, αναπάντεχοι χωρισμοί στο μενού της ημέρας. Η σεξουαλικές μας διαθέσεις ιδιαίτερα τονισμένες και εμείς επιθυμούμε να αφεθούμε στην ικανοποίηση των προσωπικών μας παθών ή αναγκών. Πιο προσεκτικοί Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι ειδικότερα του πρώτου δεκαημέρου.

25 Νοεμβρίου: Ο Άρης από τον Αιγόκερω σε εξάγωνο με τον Κρόνο από τον Σκορπιό αποτελεί μία ένδειξη σταθεροποίησης και υλοποίησης των προσπαθειών μας και των δραστηριοτήτων μας. Η επιτυχία, η αναγνώριση και η καταξίωση έρχονται μέσα από αρκετούς αγώνες, μέσα από την εργατικότητα, την σωστή μεθοδολογία. Η δράση μας έχει ωριμότητα, σοφία και ένα αίσθημα ανωτερότητας ή υπεροχής. Η θέλησή μας είναι επίμονη, η φιλοδοξία μας χτυπάει κόκκινο, είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει. Το σύμπαν μας δίνει δυνατότητες για επέκταση μέσω της κατάστρωσης σχεδίων στρατηγικής. Η ανάγκη μας δια διεκδίκηση είναι συγκρατημένη αλλά μπορεί να κινήσει ακόμη και βουνά. Πιο ευνοημένοι Αιγόκεροι, Σκορπιοί, Ταύροι, Καρκίνοι, Ιχθείς και Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου.

26 Νοεμβρίου: Το εντυπωσιακό τρίγωνο του Ήλιου από τον Τοξότη με τον Ουρανό από τον Κριό αποτελεί μία ένδειξη αισιοδοξίας και ελπιδοφόρου μηνύματος. Η ανάγκη μας για ελευθερία και ανεξαρτησία εκδηλώνεται οργανωμένα, με τρόπο αρμονικό, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και ανατροπές. Η συναισθηματική ανανέωση και γενικότερα η ανανέωση φέρνει ένα μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας. Την ημέρα αυτήν, ευχάριστες συμπτώσεις και συγκυρίες θα χαροποιήσουν πολλούς Κριού, Τοξότες, Ζυγούς, Διδύμους, Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου. Η δράση μας, η λίμπιντο μας ανακάμπτουν ενώ ένα αίσθημα νεανικότητας, παιδικότητας και αλτρουισμού μας διακατέχει. Ιδιαίτερα εύστοχες και εύστροφες λύσεις φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε προβλήματα που μας ταλάνισαν την προηγούμενη περίοδο. Η ημέρα είναι ιδανική για όσους δρουν αντισυμβατικά και εκτός πεπατημένης.

27, 28 & 30 Νοεμβρίου: Ημέρες έντονες, δυναμικές, παθιασμένες. Η τάση των ημερών αλλά και γενικότερα της τελευταίας εβδομάδας του Νοέμβρη είναι βαριά, βαθιά, ερωτική, εκπέμπει σαγήνη, μαγνητισμό και απευθύνεται κατ’ εξοχήν σε δυνατούς παίχτες. Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου στον Σκορπιό σε εξάγωνο με την σύνοδο Άρη-Πλούτωνα στον Αιγόκερω(Κρόνος-Πλούτωνας) σε αμοιβαία υποδοχή δημιουργούν ένα κλίμα έντονα ερωτικό, σαγηνευτικό, μαγικό. Η σύνοδος Αφροδίτη-Κρόνου στον Σκορπιό έρχεται να δοκιμάσει σχέσεις, συνεργασίες αλλά και τον αισθηματικό μας τομέα. Όσες σχέσεις δεν στηρίζονται σε γερά θεμέλια, τρίζουν και το αποτέλεσμα είναι ο οριστικός αποχωρισμός των μελών τους. Παράλληλα, η εν λόγω όψη χρήζει έντονης καρμικότητας, αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιηθούν ή καλύτερα θα δημιουργηθούν σχέσεις με έντονο το στοιχείο της «υποχρέωσης». Σχέσεις ιδιαίτερα δυνατές, δυναμικές, έρχονται να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας, τον τρόπο αντιμετώπισης απέναντι στη ζωή αλλά και την στάση μας απέναντι στον ή στην σύντροφό μας και το χρήμα. Η όψη λειτουργεί και σαν «κόλλα», με αποτέλεσμα πολλές σχέσεις να επισημοποιηθούν. Φυσικά, το στοιχείο του πάθους, της έκφρασης της αγάπης μετριάζεται(Κρόνος) αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως είμαστε απόλυτα σίγουροι για τα συναισθήματα που νιώθουμε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επισυνάψουμε σχέσεις ουσιώδεις, έντονες που μπορούν να αλλάξουν άρδην τον ψυχισμό μας. Η δε, σύνοδος Άρη-Πλούτωνα στον αιγόκερω από την άλλη χαρίζει δυναμισμό, πάθος, έντονες παρορμήσεις, πάθη και συναισθηματικό «βράσιμο», το οποίο έχει ένα και μόνο έναν προορισμό, το πάθος και την απόλαυση των βαθύτερων επιθυμιών μας. Η φιλοδοξία μας χτυπάει κόκκινο, η υπομονή, η εργατικότητα, το σθένος, η ωριμότητα, η σοφία, η δύναμη και η επιθυμία μας για επιβολή και εξουσία μπορούν να μας οδηγήσουν στην υλοποίηση σχεδίων χωρίς προηγούμενο. Καλό είναι να αποφύγουμε την αυστηρή κριτική μέσα στις σχέσεις μας, τις εμμονές, την βιαιότητα και μετατρέψουμε όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα σε ευεργετικά για εμάς τους ίδιους αλλά και για την προσωπική μας-επαγγελματική μας-οικονομική μας ζωή. Σχέσεις ζωής έρχονται στο προσκήνιο, ο απώτερος σκοπός τους είναι η ωρίμανσή μας, η συναισθηματική μας και διανοητική μας ωρίμανση. Οι ημέρες είναι έντονες, το ερωτικά υπονοούμενα, τα πάθη και οι εντάσεις καλό είναι να αποφευχθούν καθώς πολλοί διακατεχόμαστε από ένα επιβλητικό «ντελίριο» χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τις επιθυμίες των διπλανών μας. Οι σχέσεις είναι συμπόρευση, συνεργασία και η συγχώρεση οδηγεί στην αρμονία. Ας αποφύγουμε την μνησικακία και την εκδίκηση. Η οικονομική μας κατάσταση; Σε πλήρη αποσύνθεση και η οικονομική λιτότητα δημιουργεί ένα κλίμα μελαγχολίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα από αυτήν την αποσύνθεση σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο μπορούμε να οδηγηθούμε στην αναγέννηση και στην αναδόμηση ή ανασυγκρότηση. Πολλά επαγγελματικό project θα συλληφθούν ως ιδέες αυτές τις ημέρες και αναμένονται φιλόδοξα επαγγελματικά σχέδια που θα συμπαρασύρουν την οικονομία σε άνθιση μακροπρόθεσμα. Πιο τυχεροί; Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Ταύροι, Καρκίνοι, Ιχθείς και Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου και ειδικότερα όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στον πρώτο δεκανό των προαναφερθέντων ζωδίων. Τα εξάγωνα Αφροδίτης-Πλούτωνα και Άρη-Αφροδίτης δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ερωτικό κλίμα, τα πάθη φουντώνουν, ο αισθησιασμός μας παρασύρει σε δυνατές-συγκλονιστικές εμπειρίες που απλά βιώνονται, δεν περιγράφονται με λόγια. Ας ζήσουμε τις ημέρες απλά, ας κάνουμε έρωτα και όχι πόλεμο. Ειδικό αφιέρωμα θα αναρτηθεί για τους εν λόγω σχηματισμούς εν καιρώ. Οι σεξουαλικές μας ορμές, οι λιμπιντικές μας διαθέσεις αυξημένες, ας κάνουμε έρωτα και όχι πόλεμο.

                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου