Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Φθινόπωρο 2014

Το φθινόπωρο του 2014 αναμένεται ιδιαίτερα θερμό καθώς προβλέπονται επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σχηματίζεται το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της φωτιάς μεταξύ του Ουρανού (Κριός), του Δία (Λέοντας) και του Άρη (Τοξότης) κάτι που ανεβάζει την αισθηματική μας ζωή στα ύψη ενώ παράλληλα θα φέρει και επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο μήνας Οκτώβριος κρύβει πολλά συναισθηματικά κρεσέντο, αλλαγές και ανακατατάξεις σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και στον έρωτα. Οι εκλείψεις, η πρώτη σεληνιακή (ολική) στον Κριό και η δεύτερη ηλιακή (μερική) στον Σκορπιό αποτελούν ενδείξεις ρευστότητας και αστάθειας αλλά παράλληλα σημαίνουν και ευκαιρίες σε αισθηματικό, οικονομικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, τον μήνα Νοέμβριο η ισορροπία φαίνεται να αποκαθίσταται σταδιακά αλλά δεν θα λείψουν οι σκηνές ζήλιες, τα θυελλώδη ερωτικά βράδια και οι δοκιμασίες στον έρωτα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Οκτώβριος δεν ευνοεί τις εκκινήσεις και τα νέα εγχειρήματα λόγω ανάδρομου Ερμή. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν μας παρουσιαστεί μία ευκαιρία την αφήνουμε ανεκμετάλλευτη; Σαφώς όχι! Απλώς, έχουμε κατά νου ότι κάποιοι όροι θα τροποποιηθούν εν καιρώ. Τέλος, τον Οκτώβρη θα υπάρξει ένας επαναπροσδιορισμός μέσα στις σχέσεις (πάσης φύσεως) ενώ δεν θα λείψουν και οι επιστροφές από το παρελθόν.


Σεπτέμβριος: 
5/9: Η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο του Ερμή, στην Παρθένο. Επιθυμούμε την τελειότητα στις σχέσεις μας, είμαστε συγκρατημένοι και εγκρατείς στον έρωτα, ελέγχουμε τον/την σύντροφό μας και ασκούμε κριτική. Εφόσον είναι δημιουργική και όχι στείρα μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Το κακό είναι πως υπεραναλύουμε τα συναισθήματά μας και ψάχνουμε το τέλειο ταίρι. Όμως αυτό υπάρχει; Η λογική ανακτά έδαφος, το συναίσθημα υποχωρεί και οι σχέσεις μας γίνονται πιο εσωστρεφείς. Επίσης, αναζητάμε την αγάπη εμπράκτως μέσα από πράξεις και έργα. Εύνοια δέχονται σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό Παρθένοι, Ταύροι, Αιγόκεροι, Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί.
10/9: Η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας σε αντίθεση δημιουργούν ένα κλίμα ευαισθησίας, ρομαντισμού στον έρωτα. Αναζητάμε την τελειότητα στις σχέσεις αλλά αυτή υπάρχει; Έχουμε ανάγκη για ανιδιοτελή αγάπη, χωρίς όρια και μέτρο. Πολλές φορές δημιουργούμε είδωλα στον έρωτα, εξιδανικεύουμε ανθρώπους και καταστάσεις έτσι στο τέλος μένουμε μετέωροι. Καλό είναι να αποφύγουμε να αφεθούμε σε νέες γνωριμίες προκειμένου να μην πληγωθούμε. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν Ταύροι, Ζυγοί, Ιχθείς και Παρθένοι.
14/9: Η Αφροδίτη από την Παρθένο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω ενδυναμώνουν τις σχέσεις, οι οποίες γίνονται ουσιαστικές και εις βάθος. Τα συναισθήματά μας είναι βαθιά, έντονα, δυνατά, δυναμικά και ο ερωτισμός χτυπάει κόκκινο. Διαθέτουμε μαγνητισμό και επιθυμούμε να ασκήσουμε συναισθηματικό έλεγχο μέσα στις σχέσεις μας. Η λογική, ο ρεαλισμός αναδεικνύονται και στις σχέσεις απαιτούμε πράξεις. Εύνοια δέχονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς. Συν τοις άλλοις μπορούν να προκύψουν δυνατές οικονομικές συμφωνίες ή συμμαχίες.
15/9: Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη κάνοντάς μας περισσότερο εξωστρεφείς, ζωντανούς, ενεργητικούς, φιλελεύθερους, ανεξάρτητους και πρωτοποριακούς. Η ενέργειά μας απεγκλωβίζεται, αναζητάμε την ουσία της ζωής και των πραγμάτων στην γνώση. Αποκτάμε μία διαφορετική οπτική για την ζωή, πιο φιλοσοφημένη. Η δράση μας είναι ορμητική, ενθουσιώδεις καθώς είμαστε έχουμε κατακτητική διάθεση ενώ μας διακατέχουν αισθήματα θάρρους, τόλμης. Μπορούμε να γίνουμε αδιάκριτοι καθώς δεν έχουμε τακτ. Είμαστε τα αιώνια παιδιά που δεν γηράσκουν ποτέ. Μας ελκύουν τα ελεύθερα πνεύματα, είμαστε αεικίνητοι και πολλές φορές υπερβάλλουμε κάνοντας μεγαλόπνοα σχέδια. Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς σηκώστε τα μανίκια ψηλά. Αρχίζει μία ιδιαίτερη απαιτητική περίοδος. Τυχεροί στέκεστε Λέοντες, Κριοί, Ζυγοί και Υδροχόοι. Τοξότες και Δίδυμοι εντυπωσιάζετε. Παίρνετε σωστές αποφάσεις, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή.
21/9: Αφροδίτη και Κρόνος σε εξάγωνο υπόσχονται σταθεροποίηση σε σχέσεις και συνεργασίες. Ιδανική ημέρα για οριστικές αποφάσεις, για δεσμεύσεις και για όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Θέματα εργασιακά, υγείας, οικονομικά και αισθηματικά δέχονται τονωτικές ενέσεις. Εύνοια δέχονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Ιχθείς, Καρκίνοι και Σκορπιοί αλλά και οι Ζυγοί.
22/9: Ο Άρης από τον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς προσφέρουν ευαισθησίες και έντονα ρομαντική διάθεση. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός μπορεί να σβήνει σιγά σιγά και να εγκαταλείπουμε. Ο υποκειμενισμός, οι ωραιοποιήσεις, η έλλειψη προσανατολισμού και ευθυκρισίας μπορούν να αποβούν καταστροφικά για τις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα βιώσουν ένα αίσθημα ματαιότητας, ανικανοποίητου, διάψευσης ή ψευδαίσθησης. Βάλλονται Ιχθείς, Παρθένοι και ειδικότερα Τοξότες και Δίδυμοι. Προσοχή σε κλοπές, σε απώλειες αντικειμένων ή με τα υδραυλικά στην οικεία σας. Προσέχετε τροφικές δηλητηριάσεις, μολύνσεις, παθήσεις αιματολογικές, δερματολογικές ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
29/9: Η Αφροδίτη στο ζώδιο που κυβερνά, στον Ζυγό. Επιθυμούμε έναν/μία σύντροφο ελκυστικό/ή, είμαστε γοητευτικοί, ρομαντικοί και αγαπάμε τις απολαύσεις, την καλή ζωή, το ωραίο ντύσιμο αλλά και την αμεσότητα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι σχέσεις γίνονται το Α και το Ω στην ζωή μας. Ο έρωτας μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας και οι σχέσεις απορροφούν μεγάλο κομμάτι της ενέργειάς μας. Αντιπαθούμε τις διαφωνίες, τους καυγάδες και αναζητάμε την ισορροπία, την αρμονία και τον συμβιβασμό. Τυχεροί σε θέματα αισθηματικά και οικονομικά Ζυγοί, Κριοί, Δίδυμοι, Υδροχόοι, Λέοντες και Τοξότες ή όσοι έχουν γενέθλια Αφροδίτη στα προαναφερθέντα ζώδια.

Οκτώβριος:  
Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (8/10):Πραγματοποιείται η πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου και η τρίτη της χρονιάς. Πρόκειται για μία ολική έκλειψη σελήνης στο ζώδιο του Κριού. Στην έκλειψη συμμετέχουν οι Ουρανός, Πλούτωνας, Άρης, Δίας και Αφροδίτη. Πρόκειται για μία έκλειψη που προκαλεί ρευστότητα στις σχέσεις ενώ μπορεί να έχει εντελώς απρόβλεπτες συνέπειες για τις σχέσεις μας αισθηματικές και μη. Πιθανά σενάρια; Ένας κεραυνοβόλος έρωτας, μία συναρπαστική γνωριμία που προκύπτει εντελώς ξαφνικά και απροσδιόριστα, ένας ξαφνικός χωρισμός. Από την άλλη δεν θα λείψουν οι ζήλιες, οι ίντριγκες, η κτητικότητα και οι σκηνές βίας. Ωστόσο, μέσα από αυτήν την αναταραχή και τις οποιεσδήποτε αλλαγές θα βγούμε κερδισμένοι, λυτρωμένοι και ανανεωμένοι. Το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της φωτιάς μεταμορφώνεται σε χαρταετό λόγω του Ήλιου στον Ζυγό. Η συνείδησή μας ή αλλιώς το γνώριμο μέρος του εαυτού μας συγκρούεται με το υποσυνείδητο και με τα συναισθήματά μας, τα οποία πολλές φορές είναι άγνωστα ακόμα και σε εμάς. Σίγουρα η έκλειψη αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη, βαριά και σημαίνει αλλαγές μέσα σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και στην αισθηματική μας ζωή. Θέματα αισθηματικά και οικονομικά μας απασχολούν δεόντως.
10/10 έως 20/10: Στο διάστημα αυτό, ο πλανήτης του έρωτα και των οικονομικών πραγματοποιεί μία σειρά από αστρολογικές όψεις που φέρνουν εξελίξεις σε θέματα αισθηματικά αλλά και στον τομέα σχέσεις-συνεργασίες. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα και η αντίθεση της με τον Ουρανό σημαίνουν ξαφνικές γνωριμίες, απρόοπτους χωρισμούς, κεραυνοβόλους έρωτες, μοιραίες συναντήσεις αλλά και ζήλια, η οποία είναι έκδηλη και προκαλεί προστριβές στις σχέσεις. Από την μία αναζητάμε την ελευθερία μας και από την άλλη ψάχνουμε για μία σχέση, στην οποία θα ρίξουμε άγκυρα. Η Αφροδίτη στην καρδιά του βορείου δεσμού της Σελήνης και σε εξάγωνο με τον Δία υπόσχεται μοναδικές στιγμές στον έρωτα αλλά και χαρούμενες ή αισιόδοξες γνωριμίες, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε. Επίσης, η Αφροδίτη συναντάει τον Ερμή (ανάδρομο) κάτι που σημαίνει δελεαστικές ερωτικές προτάσεις αλλά πολλές φορές προερχόμενες από άτομα του αισθηματικού παρελθόντος. Τέλος, Η Αφροδίτη από τον Ζυγό σε εξάγωνο με τον Άρη από τον Τοξότη υπόσχονται παιχνίδια, φλερτ, διασκεδάσεις, άριστη επικοινωνία, ταξίδια και απολαύσεις μέσα στις σχέσεις μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πλήξουμε και πως θα αναδειχτούν καρμικές σχέσεις.
Έκλειψη Ηλίου στον Σκορπιό (23/10 & 24/10): Στις 23/10 η Αφροδίτη μπαίνει στον Σκορπιό και η αισθηματική μας ζωή γίνεται έντονη, θυελλώδης, παθιασμένη και αφόρητη. Στον έρωτα είμαστε απόλυτοι, δογματικοί, ανασφαλείς, εμμονικοί και όλα αυτά μας οδηγούν σε χειριστικές συμπεριφορές. Είμαστε πιστοί στον έρωτα και εφόσον αντιληφθούμε την απιστία και την ατασθαλία μπορούμε να γίνουμε μνησίκακοι, εκδικητικοί ζητώντας να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Ακολουθεί ο Ήλιος και η Σελήνη έτσι ώστε να δημιουργηθεί η τέταρτη και τελευταία έκλειψη της χρονιάς στον Σκορπιό. Ήλιος, Σελήνη και Αφροδίτη στον Σκορπιό μιλούν για αλλαγές σε αισθηματικό, συναισθηματικό, οικονομικό και ψυχολογικό επίπεδο. Δεν είναι μία κακή έκλειψη αλλά σχηματίζεται σε ένα βαρύ ζώδιο και αυτό προκαλεί ψυχολογική φόρτιση και ένταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Οκτώβρης αποτελεί την αρχή μεγάλων και καθοριστικών αλλαγών στην αισθηματική μας ζωή αλλά και στον οικονομικό τομέα. Σίγουρα βιώνουμε μία ρευστότητα, σαν να κινούμαστε σε κινούμενη άμμο αλλά μακροπρόθεσμα θα απαλλαγούμε από οτιδήποτε σκοτεινό ή βλαβερό για την ψυχή μας και για την συνείδησή μας. Το τρίγωνο της έκλειψης με τον Ποσειδώνα χαρίζει φαντασία, έμπνευση και «Πίστη» στον ανώτερο εαυτό μας, στα ανώτερα ιδανικά και στον Θεό ώστε να κερδίσουμε έδαφος και να αναγεννηθούμε. Οι αλλαγές είναι κυτταρικές, εκ βάθους και έχουν απώτερο σκοπό να μας ενδυναμώσουν. Η θετική συμμετοχή του Άρη σε εξάγωνο (αλλά από διαφορετικής ποιότητας ζώδια) μας βοηθάει στο να βρούμε την δύναμη να αλλάξουμε. Ωστόσο, χρειάζεται δύναμη (διαφορετικά στοιχεία, φωτιά και νερό) ώστε να προοδεύσουμε. Πρέπει να είμαστε διαισθητικοί, ενστικτώδεις και ενθουσιώδεις.
26/10: Ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιο του Κρόνου, στο ζώδιο της έξαρσής του, στον Αιγόκερω. Είναι ένας ιδιαίτερα φιλόδοξος Άρης και η ενέργειά μας θα εκδηλωθεί μεθοδικά, στοχευμένα σε ζητήματα επαγγελματικά. Οι διακρίσεις και η πρόοδος για ζητήματα που άπτονται των επαγγελματικών θα είναι έκδηλη. Η οργάνωση, η πειθαρχία, η μεθοδικότητα, η υπομονή και η υπομονή είναι αρετές που μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία, στην κοινωνική πρόοδο και καταξίωση. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα η Αφροδίτη από τον Σκορπιό συναντάει τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς σε τρίγωνο κάτι που εξάπτει την φαντασία μας και με την δύναμη του Άρη από την εν λόγω θέση μπορούμε να μεγαλουργήσουμε.
Ανάδρομος Ερμής: Από τις 4/10 έως τις 10/10 ο Ερμής κινείται ανάδρομος στον Σκορπιό, στην συνέχεια και μέχρι τις 25/10 αναδρομεί στον Ζυγό. Εισέρχεται στον Σκορπιό στις 9/11. Ο ανάδρομος Ερμής σημαίνει επιστροφές ερωτικών συντρόφων από το παρελθόν. Στην ανάδρομη πορεία του στον Σκορπιό καλό είναι να αποφύγετε να δανείσετε χρήματα γιατί πιθανώς να μην σας επιστραφούν. Καλό είναι να είστε προσεκτικοί στα ψιλά γράμματα μέσα σε υπογραφές οικονομικών συμβολαίων ή για ζητήματα που άπτονται της εφορίας, των κληρονομιών, των δανείων. Ιδανικό διάστημα για να διεκδικήσετε οφειλόμενα. Ταύροι και Κριοί έχετε αισθηματικές υποθέσεις που εκκρεμούν, σύντροφοι από το παρελθόν επιστρέφουν. Σκορπιοί και Ζυγοί βαδίζετε στο ίδιο μονοπάτι. Δεν εξαιρείστε Δίδυμοι και Καρκίνοι.

Νοέμβριος: Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός του μήνα είναι η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου και Πλούτωνα, η οποία ενδυναμώνεται και πυροδοτείται από την παρουσία του Άρη στον Αιγόκερω και της Αφροδίτης στον Σκορπιό. Ο Κρόνος στο ζώδιο του Πλούτωνα και ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Κρόνου. Ο δε Άρης σε έξαρση στην καρδιά του Πλούτωνα και η δε Αφροδίτη στην καρδιά του παγερού Κρόνου μιλούν για θυελλώδη ερωτικά βράδια. Οι Πλουτώνιες δονήσεις είναι ιδιαίτερα έντονες, μπορούν να εκδηλωθούν ζήλια, μνησικακία, μυστικοπάθεια, χειριστικότητα στις σχέσεις. Οι εμμονές μας καταβάλλουν και δυσκολευόμαστε να αφεθούμε στις σχέσεις. Ελέγχοντας τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας μπορούμε να οδηγήσουμε τις σχέσεις σε ένα ιδιαίτερα δυνατό σημείο. Ο έρωτας μπορεί να μετουσιωθεί και η αισθηματική μας ζωή μπορεί να ανακάμψει σημαντικά. Αφροδίτη και Κρόνος μαζί υπόσχονται παγωμάρα στις σχέσεις, σοβαρότητα, ωριμότητα και πειθαρχία. Καλούμαστε να είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Μόνο τότε θα ευτυχήσουμε στην προσωπική μας ζωή. Η αγάπη χρειάζεται αποδείξεις και πράξεις, δεν είναι λόγια και θεωρία. Οι δύο ισχυρές σύνοδοι σε εξάγωνο μεταξύ τους υπόσχονται ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε εμείς, οι ίδιοι, ανοίγοντας τα μάτια μας. Νέες, δυνατές συνθήκες ξεπροβάλλουν στον αισθηματικό τομέα, στην ερωτική μας αλλά και στην σεξουαλική μας ζωή. Ο Νοέμβριος είναι ένας ιδιαίτερα παραγωγικός μήνας για τα επαγγελματικά μας όπου πολλοί θα διαπρέψουν. Στις 9/11 ο Ερμής στον Σκορπιό κάνει το νου βαθυστόχαστο και τις σκέψεις μας ιδιαίτερα σκοτεινές ή διεισδυτικές. Από τα μέσα του μήνα η Αφροδίτη στον Τοξότη δίνει μία πινελιά τσαχπινιάς και η αισθηματική μας ζωή γίνεται πιο ανάλαφρη. Τέλος, στις 28/11 ο Ερμής μπαίνει στον Τοξότη και γινόμαστε επιπόλαιοι στην σκέψη. 

1 σχόλιο: