Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Άρης στον Λέοντα


Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2011 ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της ενεργητικότητας, της μαχητικότητας, της σεξουαλικότητας και της λίμπιντο κάνει την είσοδό του στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα. Μόλις έχει φύγει από το ζώδιο της πτώσης του, αυτό του Καρκίνου και νιώθουμε πως απεγκλωβιζόμαστε από την αδράνεια. Μάλιστα, η 27η μοίρα του Άρη στον Καρκίνο ήταν η θέση της απόλυτης πτώσης του και η αδράνεια έφτασε το ζενίθ. Έλλειψη κινήτρων και αναποφασιστικότητα μετουσιώνονται τώρα σε εντατικοποίηση και αποφασιστικότητα. Οι δραστηριότητές μας αρχίζουν να κινητοποιούνται και είμαστε έτοιμοι για δράση και υλοποίηση στόχων. Αυτόματα το πάθος και το αίσθημα αυτοσυντήρητης μας αυξάνονται κατακόρυφα.

     

Το ζώδιο του Λέοντα, είναι κοντά στις ποιότητες του Άρη και μπορεί να εκφράσει με μεγαλύτερη ευκολία τη δυναμική του. Η δράση μας είναι δραματικής μορφής και τείνουμε να μεγαλοποιούμε καταστάσεις και συναισθήματα. Τα επίπεδα δημιουργικότητάς , αυτοπεποίθησης και υπερηφάνειας γίνονται εντονότερα και η καθημερινότητα φαίνεται να αποκτά ένταση. Έχουμε μία διάχυτη επιθυμία για να φτάσουμε στην κορυφή και να επιτύχουμε τους στόχους μας πάση θυσία, με κάθε κόστος. Επιθυμία για ηγεσία, εξουσία και θέσεις μεγαλεπήβολες. Ο Άρης από αυτήν τη θέση μας κάνει να προσκολλόμαστε σε έναν στόχο με πείσμα, γινόμαστε αμετακίνητοι αι πετυχαίνουμε. Αρνητικές εκφάνσεις του συγκεκριμένου Άρη; Η αλαζονεία και η απολυτότητα, οι οποίες πολλές φορές μετουσιώνονται σε δεσποτισμό και καταπίεση. Πολλές φορές παρατηρούνται εντάσεις και διαπληκτισμοί λεκτικοί λόγω των αμετακίνητων θέσεων έτσι δεν υπάρχει διαλλακτικότητα και μετριοπάθεια. Έχουμε κάποια εμπόδια στο να ενστερνιστούμε τις ιδέες των άλλων και αυτό κάποιες φορές μας ζημιώνει γιατί μπορεί να εθελοτυφλούμε.

Πιο αναλυτικά ο Άρης από τον Λέοντα σχηματίζει όψεις με κάποιους πλανήτες και εκφράζει ανάλογες ποιότητες. Προς όφελος όλων μας δημιουργεί θετικές γωνίες και εκφράζεται με εξαιρετική δυναμική
εν αντιθέσει με τον Άρη του Καρκίνου.

Ο 1ος πλανήτης που συναντάει ο Άρης είναι ο Ουρανός, ο οποίος σχετίζεται με την ανώτερη οκτάβα του Ερμή και το ζώδιο του Υδροχόου. Κοντά στις 23/09 σχηματίζουν αρμονική γωνία τριγώνου και τοιουτοτρόπως εκφράζει ιδιότητες εξελιγμένες και μπροστά από την εποχή. Τα κίνητρά μας χαρακτηρίζονται από αλτρουισμό, πρωτοπορία και δυναμικότητα. Μπορεί να είναι λίγο εκκεντρικά και να προκαλούν αλλά έχουν όλη την υποδομή να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Μπορούμε να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας με σθένος, πάθος και ο τρόπος να είναι έξυπνος, επινοητικός και πρωτοποριακός. Η ανάγκη για ικανοποίηση των προσωπικών μας επιθυμιών είναι έντονη και εκδηλώνουμε μία ισχυρή θέληση. Η ατομικότητα μας και η προσωπικότητά μας μπορούν να ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος. Μπορούμε να ηγηθούμε μίας ομάδας και να την διοικήσουμε με απόλυτη επιτυχία. Έντονη επιχειρηματική δράση και ένα έμφυτο επιχειρηματικό ένστικτο συνδυαζόμενο με εύστροφο νου και ορθές επιλογές μπορούν να μας φέρουν σε ένα μονοπάτι διεκδίκησης συμφερόντων. Ο ενθουσιασμός είναι ορμονικός και γεμίζουμε μπαταρίες, λειτουργεί σαν ένας κεραυνός, ο οποίος διαπερνώντας τα κορμιά μας, δρα αφυπνιστικά.

Κοντά στις 26/09 συναντάει τον Ήλιο και τον Ερμή σε θετική γωνία εξαγώνου και αυτό δρα σαν κεραυνός και ηλεκτροσόκ. Το αίτημα για διεκδίκηση γίνεται επιτακτική ανάγκη. Τα αισθήματα γενναιοδωρίας, επεκτατικότητας, τόλμης είναι εμφανή. Η όψη χαρίζει αυξημένη σωματική δύναμη, υψηλά επίπεδα αντοχής και ισχυρή σεξουαλικότητα. Έντονες ημέρες και κατάλληλες για επιχειρηματική δραστηριότητα και διεκδίκηση συμφερόντων.  Η ευεργετική γωνία με Ερμή μας χαρίζει ευστροφία και διανοητική δύναμη. Μπορούμε να κατεβάσουμε εξαιρετικές ιδέες, τις οποίες μπορούμε και να εφαρμόσουμε επιτυχώς επιτυγχάνοντας ένα τερέν επιτυχημένων διεκδικήσεων. Η προσωπικότητά μας γίνεται έντονα επικοινωνιακή και θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση καθώς και αυτά που σκεφτόμαστε. Οι ιδέες χαρακτηρίζονται από λάμψη, glamor και ξεχωρίζουν.

Στο παιχνίδι προστίθεται και η Σελήνη την 27η Σεπτεμβρίου καθώς πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο Ζυγό. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου-Σελήνης-Ερμή δρα καταλυτικά στο να εκφράσουμε τη συνειδητή μας πλευρά συνδυασμένη αρμονικά με τη συναισθηματική μας φύση και τη λογική. Η ανάγκη για επικοινωνία, ισόρροπη ανάπτυξη σχέσεων βγαίνει εντελώς δυναμικά και αυθόρμητα. Ανάγκη πάγια; Η ανάληψη πρωτοβουλιών. Συναισθηματικά δυνατοί και δυναμικοί μπορούμε να γίνουμε αδιαφορώντας κάποιες φορές για τους γύρω μας. Δεν βλάπτει! Που και που χρειάζεται η προσωπική διεκδίκηση.

Μέσα Οκτωβρίου και πραγματοποιεί θεαματική όψη τριγώνου με τον μέγα δάσκαλο Κρόνο.  Η όψη αυτή λειτουργεί άκρως θετικά για όσους έχουν εργαστεί σκληρά και έχουν θέσει όρια στη ζωή τους. Είναι η όψη που μας πάει ένα βήμα κοντά στην επιτυχία, την αναγνώριση, τη δόξα και τις τιμές. Σταθερή ανοδική και κλιμακωτή πορεία στη ζωή μας, επαγγελματική δύναμη και υπεροχή. Η όψη αυτή φέρνει αυτοέλεγχο και σοφή μαχητικότητα. Οι δράσεις μας και οι πρωτοβουλίες μας χαρακτηρίζονται από ωριμότητα, σοφία και εφόσον εργαστούμε σκληρά θα έρθει το στεφάνι της επιτυχίας. Μπορούμε να αναλάβουμε υποχρεώσεις και να τις φέρουμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία λόγω επιχειρηματικής ικανότητας και ορθού προγραμματισμού. Είναι μία όψη που δρα σταθεροποιητικά για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, ορμή και τα πάθη είναι ελεγχόμενα. Κοινωνική καταξίωση και τιμές σε όσους έχουν θέσει στόχους οργανωμένους και είναι συνεπείς.

Στο πρώτο δεκαπενθήμερο πραγματοποιεί δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Δία. Οι όψεις του Δία ακόμη και αρνητικές δεν έχουν ιδιαίτερα αρνητικές δονήσεις. Έχουμε ανάγκη να διακηρύξουμε απόψεις και να πρωτοστατήσουμε από άποψη δράσης. Η όψη αυτή μπορεί να μας κάνει υπερεπεκτατικούς ή υπεραισιόδοξους, άπληστους και με ροπή προς τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο. Μπορεί να χάσουμε την αντικειμενικότητά μας και να βγούμε εκτός σωστών εκτιμήσεων. Χρειάζεται ο ρεαλισμός και η αυτοσυγκράτηση. Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ως έχοντα και όχι υποκειμενικά για να μην πέσουμε θύματα του ίδιου μας του εαυτού.

Προς τα μέσα Οκτώβρη πραγματοποιεί αρμονικές όψεις με τους δεσμούς της σελήνης από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη και φέρει καρμικές εξελίξεις για τα ζώδια του Λέοντα, του Τοξότη και των Διδύμων ως επί των πλείστων. Ενεργοποιούνται θέματα εξέλιξης, τα οποία δημιουργούν το ξεδίπλωμα του «Κάρμα». Τα γεγονότα αυτά πρέπει να συμβούν, είναι απαραίτητο να συμβούν και θα συμβούν.
Τις τελευταίες 10 ημέρες του Οκτώβρη πραγματοποιεί έτσι για δωράκι και μία δυσαρμονική όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα και αυτό έχει ως άμεση συνέπεια τον αποπροσανατολισμό μας. Νιώθουμε αποπροσανατολισμένοι και έχουμε την αίσθηση πως όλα είναι ρευστά. Νιώθουμε μετέωροι και τα επίπεδα ενεργητικότητάς μας πεσμένα. Χρειάζεται ξεκούραση, ύπνος, καλή διατροφή, η οποία αυξάνει την άμυνα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μπορούμε να γίνουμε αναποφάσιστοι και να αναβάλλουμε σχέδια προς υλοποίηση.

Τέλος, κοντά στην 28η Οκτωβρίου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο λόγο, στις μεταφορές καθώς ο Ερμής τετραγωνίζει με τον Άρη και δημιουργεί ένα κλίμα έκρυθμο και άκρως μαινόμενο. Προσεκτικά στο λόγο γιατί μπορεί να πληγώσουμε άτομα που αγαπάμε. Οι ρουκέτες εκτοξεύονται με ευκολία και ο έλεγχος φέρνει πλήρη ανατροπή και διαπληκτισμούς. Ας μη χαλάσουμε το τριήμερο μας για ανούσιους λόγους. Βουτάμε τη γλώσσα στο ζουμί του μυαλού να το θέσω λαϊκά και απλά.

O Άρης θα μας συντροφεύσει από το πύρινο ζώδιο του Λέοντα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία κάνει αρμένικη βίζιτα στο ζώδιο της Παρθένου ένα επτάμηνο. Απολαύστε τον Άρη του Λέοντα , ερωτευτείτε, λάμψτε και διεκδικήστε όσα σας αξίσουν. Ο Λέων είναι το ζώδιο της διασκέδασης, της χαράς, της περιπέτειας, της σταθερής γνώσης. Όλα αυτά τονίζονται δεόντως.

Ευνοϊκή περίοδος για Κριούς, Τοξότες, Διδύμους, Ζυγούς. Πιο προσεκτικά σε εντάσεις Λέοντες, Υδροχόοι, Σκορπιοί και Ταύροι.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου