Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ


Ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών (Π.Α.Ο.Κ.) είναι από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1926. To καταστατικό της ίδρυσης του συλλόγου εγκρίθηκε με την υπ' αριθμόν 822 απόφαση του Πρωτοδικείου, στις 20 Απριλίου 1926. Είναι ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος ο οποίος εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια στην Α' και Α1 εθνική κατηγορία και στα 5 ομαδικά ολυμπιακά αθλήματα ανδρών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πόλο).
Αυτά περί ιδρύσεως της ομάδας. Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και οτιδήποτε δημιουργείται από μία επιχείρηση μέχρι μία αθλητική ένωση έχουν την ημερομηνία γέννησης τους-δημιουργίας τους. Όσον αφορά τώρα την ανάλυση του γενέθλιου αστρολογικού χάρτη της ομάδας θα κάνουμε μία σύντομη περιγραφή.


Ήλιος: Η ομάδα έχει δημιουργηθεί υπό τον αστερισμό του Κριού συνεπώς ο Ήλιος της ομάδας ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η μοίρα του Ήλιου καθώς βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του ζωδίου, η οποία αποκαλείται και κρίσιμη μοίρα. Η 1η και 29η μοίρα ενός ζωδίου είναι ιδιαίτερης σημασίας και δυναμικής έτσι καλούνται κρίσιμες μοίρες. Η τελευταία μοίρα ενός ζωδίου δείχνει το κλείσιμο μίας κατάστασης και την έναρξη μίας νέας. Είναι η στιγμή που ο Ήλιος αποχαιρετά το τρέχον ζώδιο και βρίσκεται στην πορεία εισόδου στο επόμενο. Κοιτάζει προς τον Ταύρο αλλά αυτό δεν παύει να αναιρεί πως σαν αθλητική ένωση ανήκει στο ζώδιο του Κριού. Ο Ήλιος σχετίζεται με τη δομή, διάρθρωση και την διοίκηση της ομάδας. Χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, πρωτοπορία, έντονη δραστηριότητα, παρόρμηση, ενθουσιασμό. Ο Κριός είναι κατ’ εξοχήν ζώδιο του αθλητισμού και της φωτιάς συνεπώς μιλάμε για μία καθαρά αθλητική και έντονη ομάδα, με διακρίσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Ο Ήλιος στον Κριό βρίσκεται σε έξαρση καθώς είναι το πρώτο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο και σχετίζεται με την άνοιξη και τη σπορά. Η ηγεσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι αυθόρμητη, εγωιστική, τολμηρή, θαρραλέα και με υψηλά επίπεδα ενέργειας. Πιθανότατα να αρχίζει με τις καλύτερες προοπτικές την ηγεσία και στη συνέχεια να εγκαταλείπει λόγω μεταξύ τους «φαγωμάτων». Κατά γενική ομολογία όμως είναι μία ηγεσία δυναμική, απαιτητική, εκφραστική και συναισθηματικά γενναιόδωρη.

Σελήνη: Η Σελήνη μίας ομάδας αποτελεί τους οπαδούς της, τους φιλάθλους της και δείχνει το συναισθηματικό δέσιμο με τη «μητέρα» ομάδα. Από το ζώδιο του Λέοντα δείχνει φιλάθλους συναισθηματικά υπερήφανους, με αισθήματα υπεροχής και ανωτερότητας. Ο Λέων σχετίζεται με το ζώδιο της καρδιάς του καλοκαιριού και αυτό χαρίζει θέρμη και έντονη εκδήλωση των συναισθημάτων των οπαδών. Δεμένοι με την ομάδα τους και συναισθηματικά απαιτητικοί από αυτήν, παρόλα αυτά μπορούν να συγχωρέσουν μία κακή ή μέτρια εμφάνισή της. Συναισθηματικά σταθεροί και δεμένοι με την ηγεσία τους καθώς τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις τους τείνουν να συγκλίνουν.
Παρόλα αυτά τα φώτα (Ήλιος και Σελήνη) πραγματοποιούν δυσαρμονική όψη τετραγώνου(5ο) και αυτό προσδίδει κάποιες εντάσεις μεταξύ ηγεσίας και οπαδών. Το καλό είναι πως Κριός και Λέων είναι ζώδια ένθερμα, της φωτιάς και γρήγορα ξεπερνούν το θυμό και τις ρήξεις μεταξύ τους. Συνεπώς μπορούμε να αναφέρουμε πως πρόκειται για μία ομάδα σταθερής συνοχής και μάζας φιλάθλων.

Ερμής: Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία μεταξύ ηγεσίας, φιλάθλων και ηγεσίας-οπαδών. Από το ζώδιο του Κριού δείχνει πως πρόκειται για μία ομάδα επικοινωνιακά δυνατή, παρορμητική και έντονη. Τα αίματα ανάβουν σε χρόνο dt. Οι οπαδοί και η ηγεσία αυθόρμητοι, με αυτοπεποίθηση στο λόγο, υπερασπίζονται τα κεκτημένα της ομάδας με θάρρος, ρώμη και πάθος. Είναι οπαδοί ειλικρινείς και μιλάνε χωρίς υπεκφυγές και έξω από τα δόντια.

Αφροδίτη: Η Αφροδίτη πλανήτης του έρωτα, της αγάπης και των οικονομικών βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης της, αυτό των Ιχθύων. Αυτό σημαίνει πως οι σχέσεις είναι ευαίσθητες και αρμονικές κατά γενική ομολογία. Οπαδοί δεμένοι μεταξύ τους, που σε ένα πρόβλημα συσπειρώνονται και αντιμετωπίζουν διάφορες προκλήσεις. Το ίδιο ισχύει και από πλευράς ηγεσίας και σχέσεων μεταξύ φιλάθλων-ηγεσίας. Οι Ιχθύες είναι ζώδιο μεταβλητό και αυτό φανερώνει πως τα οικονομικά της ομάδας δέχονται διακυμάνσεις αλλά με ευελιξία μπορεί να σωθεί πάντα η ομάδα.
Η Αφροδίτη σε αρμονικό τρίγωνο με τον Πλούτωνα δείχνει ομάδα παθιασμένη, δυναμική και έντονα δεμένη. Το πάθος και η δυναμική έκφραση είναι εμφανή στοιχεία της εικόνας της ομάδας.

Άρης: Ό Άρης πλανήτης της ενέργειας, της δράσης, της λίμπιντο, της αποφασιστικότητας, της επιθετικότητας και των παθιασμένων γεγονότων βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνάει ο εκκεντρικός Ουρανός, τον Υδροχόο. Συνεπώς μιλάμε για ομάδα εκκεντρική και μποέμ σε δράση. Ιδεαλιστική και μπροστά από την εποχή της, με αίσθημα αυτοσυντήρησης και δυνατή θέληση. Ένα αλτρουιστικό πνεύμα από άποψη ηγεσίας και οπαδών. Η ομάδα μπορεί να δράσει απρόβλεπτα και έτσι έχει χρονιές πολύ καλές-αποδοτικές και χρονιές μέτριες.

Δίας: Ο Δίας είναι ο μέγας πλανήτης, της τύχης, της επέκτασης, της αισιοδοξίας και της γενναιοδωρίας. Βρίσκεται και αυτός στο ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός, αυτό του Υδροχόου και μάλιστα σε στενή σύνοδο με τον μαχητικό Άρη. Μία αθλητική ένωση που επεκτείνεται μέσω του αλτρουισμού, ανεκτική και οραματίστρια του μέλλοντος. Κοιτάει πάντοτε μπροστά και μακροπρόθεσμα. Κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια και είναι δυναμική, επεκτατική και άκρως ανθεκτική. Μάχιμη και έτοιμη να αγωνιστεί μέχρι τελικής πτώσης. Εκκεντρική κάπως αλλά αποβλέπει στο ανώτερο και πνευματικό.

Κρόνος: Ο Κρόνος χαρακτηρίζεται κακεργέτης πλανήτης αλλά είναι ο πλανήτης της σοφίας και της σκληρής δουλειάς. Στον Σκορπιό δείχνει καταπιεσμένα και ελεγχόμενα συναισθήματα. Ο Κρόνος εκεί μπορεί να δείχνει κάποια μικρά προβληματάκια οικονομικού περιεχομένου και στην εξουσία, η οποία μπορεί να χαρακτηρίζεται ανεπαρκής. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κρόνος είναι ανάδρομος και αυτό δείχνει κάποιες καθυστερήσεις σε θέματα οικονομικής ενδυνάμωσης και διακρίσεων.

Συμπληρωματικά στο όλο άρθρο να αναφέρω αυτολεξεί τα λόγια της αστρολόγου Λίλιαν Σίμου: «Φίλαθλο πνεύμα, Κυριάκο...:) Με τον Άρη-Δία μπορεί να δείξει πως μας περιμένουν εκπλήξεις με την ομάδα σας! Αλλά ίσως αργούν κάποιες φορές (με ανάδρομο Κρόνο)...Καλή σας επιτυχία!».
Αναμένεται αρκετά καλή αυτή η αγωνιστική καθώς ο Δίας οπισθοδρομεί προς τον Ήλιο και θα φέρει πάλι χαμόγελα αισιοδοξίας. Προς τα Χριστούγεννα πιθανώς να υπάρξουν κάποια εμπόδια και οι άμυνες να είναι ολίγον τι υποτονικές, πεσμένες. Υπάρχουν ενδείξεις πως με σκληρή δουλειά και εξάσκηση μπορεί να έρθει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και το κύπελλο.

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου