Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα Σελήνη στο Ζυγό


Η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:10 μετά μεσημβρινής. Τα φώτα Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται σε πλήρη-ακριβή σύγκλιση και εμπλέκουν αρμονικά τις δυνάμεις τους εγκαινιάζοντας ένα κύκλο 14 ημερών μέχρι την πραγματοποίηση της Πανσελήνου στο ζώδιο του Κριού, η οποία πραγματοποιείται τη 12η Οκτωβρίου. Η Νέα Σελήνη σχετίζεται με τη σπορά και την έναρξη ενός νέου κύκλου εμπειριών για όλους. 


Σε αυτό το φεγγάρι εμπλέκονται οι περισσότεροι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και προσδίδουν ποιότητες της εκπροσώπησης τους. Δίας, Ουρανός, Πλούτωνας και Ποσειδώνας υπό δυσαρμονία προκαλούν μικρές-ενοχλητικές δονήσεις ενώ παράλληλα ο Χείρωνας-Θεραπευτής (αστεροειδής) υπό ημιτερτράγωνο (δυσαρμονική όψη) εντείνει το κλίμα της αναστάτωσης.
Πιο συγκεκριμένα: 

Ήλιος: 4ο Ζυγού

Σελήνη: 4ο Ζυγού

Ερμής: 3ο Ζυγού

Αφροδίτη: 15ο Ζυγού

Άρης: 5ο Λέοντα

Δίας: 9ο Ταύρου

Κρόνος: 18ο Ζυγού

Ουρανός: 2.3ο Κριού

Ποσειδώνας: 28.30ο Υδροχόου

Πλούτωνας: 5ο Αιγόκερω

Χείρωνας: 1.3ο Κριού

Ωροσκόπος: 27ο Τοξότη

Μεσουράνημα: 18ο Ζυγού

Το νέο μας αυτό φεγγάρι; Οξυδερκές, επικοινωνιακό, «φαφλατάδικο» θα το χαρακτήριζα κάποιες φορές. Οι σκέψεις λειτουργούν στο μέγιστο βαθμό και ο εγκέφαλος μας υπερλειτουργεί και αναλώνει αρκετή ενέργεια σε σκέψεις, μέχρι σημείο αυτοεμπρησμού. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα στην αστρολογία: «Ο Ερμής καίγεται» που σημαίνει πως ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή(πολύ κοντά). Έχουμε ανάγκη για συναισθηματική αρμονία αλλά υπάρχουν κάποια εμπόδια, κάποιες προκλήσεις και το κλίμα ανατρέπεται και μάλιστα με ταραχώδες τρόπο. Η αρμονία που επιθυμούμε οφείλεται στο γεγονός ότι η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στο ζώδιο που σχετίζεται με αυτήν. Κυβερνήτης του Ζυγού; Η Αφροδίτη η οποία είναι μη εμπλεκόμενη στις όψεις της Νέας Σελήνης αλλά εμπλέκεται με τον μέγα δάσκαλο, Κρόνο.

Ήλιος: 

Σύνοδος με Σελήνη:  Νέα Σελήνη λοιπόν και ένας νέος  κύκλος δύο εβδομάδων εγκαινιάζεται σήμερα. Η νέα σελήνη σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου διαστήματος κατά το οποίο γεγονότα θα συμβούν ανάλογα με το κομμάτι του ωροσκοπίου μας, στο οποίο σχηματίζεται η όψη. Όλοι μας έχουμε μέσα στα προσωπικά μας ωροσκόπια το ζώδιο του Ζυγού. Εύλογα μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα πως σε κάποιον τομέα θα έχουμε εξελίξεις και μία ροή γεγονότων. Ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος και ειδικότερα η νέα σελήνη, οι εξελίξεις κρίνονται αρμονικές ή δυσαρμονικές. Μπορούν να είναι θετικές και να τις αφομοιώσουμε με δεκτικότητα ή μπορεί να είναι αρνητικές και να μας φορτίσουν-ξεβολέψουν. Μετά τη συναισθηματική φόρτιση όμως και κρίνοντας ρεαλιστικά, αντικειμενικά και ορθά μπορούμε να αντιληφθούμε πως οι εξελίξεις ήταν για καλό και συνέδραμαν στο να ξεδιπλωθεί το κάρμα μας. Πίσω από μία αρνητική εκδοχή υπάρχει και η θετική έκφανσή της.
Σύνοδος με Ερμή: Είναι αυτό που λέμε: «Ο Ερμής καίγεται». Η όψη συνόδου σχηματίζεται σε ένα ζώδιο επικοινωνιακό, αυτό του Ζυγού. Η διάθεσή μας εξωστρεφής και περίεργη. Μία διάχυτη ροπή για επικράτηση αρμονίας στην επικοινωνία και στις σχέσεις μας. Η όψη αυτή λειτουργεί αντιφατικά καθώς ο Ήλιος καίει τον Ερμή και έτσι εμποδίζει την ομαλή επικοινωνία. Ο Ήλιος εγωκεντρικός, ο Ερμής επικοινωνιακός, ο Ζυγός ζώδιο της εξισορρόπησης και έτσι τα μηνύματα που εκπέμπουμε χαρακτηρίζονται αμφιθυμίας. Τάση για επικοινωνία και αυτοέκφραση, η οποία μπορεί να καταλήξει ορισμένες φορές αλαζονική και αυταρχική. Χαρακτηριστικό της όψης αυτής οι πολλές σκέψεις, οι οποίες μπορούν να  μας οδηγήσουν σε νοητική εξάντληση και πνευματική κόπωση.  Βοηθητικός ο ύπνος, ο διαλογισμός ή μία βόλτα στη φύση ή ακόμα και τη θάλασσα. Χαλαρή και καταπραϋντική μουσική μας αποφορτίζει από την ένταση.

Χιαστή(δυσαρμονία) με Δία:  Η όψη αυτή δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη καθώς ο Δίας είναι ο μέγας ευεργέτης και οι δυσαρμονικές του όψεις δεν είναι επιβλαβείς. Μπορεί να προκαλέσει υπερβολικές αντιδράσεις, επιπολαιότητα, σπατάλες ή λαθεμένη κρίση. Τάση για υπεραισιοδοξία ή υπερπεσιμισμό.

Αντίθεση με Ουρανό: Αστάθεια, αστάθμητοι παράγοντες και μία ρευστότητα χαρακτηρίζουν την όψη αυτή. Το κλίμα αβεβαιότητας; Έντονο. Έντονη η ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία, η οποία όμως μπορεί να εκδηλωθεί αναρχικά και ασυμβίβαστα. Εκκεντρικότητα, μισαλλοδοξία, μία διάχυτη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η οποία μπορεί να εκφραστεί με επαναστάσεις για απόκλιση από τα κοινωνικά πρότυπα και τους καθωσπρεπισμούς. Πρέπει να φανούμε μετριοπαθείς, διαλλακτικοί και να δεχόμαστε συμβιβαστικές λύσεις. Η αντίδραση προκαλεί αντίδραση και γενικότερα μία έκρυθμη κατάσταση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαπληκτισμούς, αποχωρισμούς, ρήξεις και διάσταση. Καλό είναι να κρατήσουμε μία διαλλακτική εικόνα, ένα law profile προκειμένου να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας.

Τετράγωνο με Πλούτωνα:  Όψη κόντρα, σκληρή, βίαιη και άκαμπτη. Ο Ήλιος η διαρκής φωτιά και ο Πλούτωνας ο πλανήτης του σκότους και του θανάτου μέσω του οποίου επέρχεται η αναγέννηση. Εμπλέκονται σε δυσαρμονική όψη και δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ βίας και ψυχαναγκασμού. Η ανάγκη για προσωπική και ουσιαστική μεταμόρφωση; Μεγαλεπήβολη! Πεισματικές, παρανοϊκές, εμμονικές σκέψεις μπορεί να μας κάνουν αυταρχικούς, δεσποτικούς και κυριαρχικούς απέναντι σε σχέσεις και συνεργασίες μας. Δημιουργεί ένα κλίμα ακροτήτων, βίας και φανατισμού. Οφείλουμε να επιβληθούμε του εαυτού μας και να αποτρέψουμε ρήξεις και σφοδρές συγκρούσεις. Ποτέ ο δογματισμός και η απολυτότητα δεν έφεραν επιθυμητά αποτελέσματα αντιθέτως οδήγησαν στην εσωτερική μοναξιά και την αυτοεξορία. Γεγονότα θα συμβούν, τα οποία θα μας απορρυθμίσουν και οι αλλαγές θα έλθουν με τρόπο απρόβλεπτο, σοκαριστικό και ουσιαστικό, εις βάθος. (Ουρανός τετράγωνο Πλούτωνας). Απαιτείται η ουσιαστική και εις βάθος μεταμόρφωση, επίπονα αλλά το ταξίδι κρύβεται στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.

Χιαστή(δυσαρμονία) με Χείρωνα & Ποσειδώνα:  Οι δύο πλανήτες είναι παρόμοιας υφής. Ο Χείρωνας θεραπευτής και ο Ποσειδώνας πλανήτης της εξιδανίκευσης, του οραματισμού, της απάτης. Υπό δυσαρμονική γωνία με τον Ήλιο προκαλούν μία κατάσταση ρευστή, νεφελώδη. Καλούμαστε να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, τα τραύματά μας από το παρελθόν κάνοντας μία βαθειά ενδοσκόπηση, συγχωρώντας και λυτρώνοντας τον ίδιο μας τον εαυτό. Καλούμαστε να αποκτήσουμε τη δέουσα αυτοπεποίθηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στους εαυτούς μας, οι άλλοι είναι η αφορμή να εθελοτυφλούμε αναβάλλοντας την προσωπική μας λύτρωση. Προσοχή χρειάζεται στη ροπή αλκοόλ, ουσιών και εθισμών. Η ουσιαστική λύτρωση και θεραπεία έρχεται με το να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα τραύματα και όχι μέσω των τάσεων φυγής.

Εξάγωνο με Άρη:  Ανάγκη για να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας, ότι μας ανήκει και πιστεύουμε ότι μας αξίζει . Μία όψη φωτιά και ευτυχώς αρμονική, η οποία χαρίζει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπίσουμε με θάρρος, τόλμη και γενναιότητα τα τραύματά μας. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις δυναμικά και να βγούμε αλώβητοι και νικητές, ακόμα και αν πονέσουμε. Ο πόνος και τα εμπόδια είναι απαραίτητα συστατικά μιας ζωής έντονης, δυναμικής και διεκδικητικής. Καλή σωματική αντοχή και έντονη σεξουαλικότητα χαρίζει η όψη αυτή. Μάλιστα ο Άρης είναι στον Λέοντα, ζώδιο φιλικό προς τις ποιότητες του, έτσι μπορούμε δεόντως να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Μέσα στις ανατροπές, στις τάσεις επιβολής και δεσποτισμού μας δίνεται η ευκαιρία μέσω αυτής της όψης να κοντρολάρουμε τον αυταρχισμό μας, να επιβληθούμε του εαυτού μας και να μετουσιώσουμε τη νέα σελήνη σε δύναμη προσωπικής αλλαγής.

Σελήνη: 

Σύνοδος με Ερμή:  Ανάγκη για συναισθηματική και ουσιαστική επικοινωνία δημιουργεί αυτή η όψη. Μάλιστα έχουμε την προδιάθεση να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας και να τις προωθήσουμε με αρμονικό τρόπο (Ζυγός) αλλά λόγω της εμπλοκής του εκκεντρικού Ουρανού δημιουργείται μία τεταμένη κατάσταση και οι ανατροπές μας προκαλούν αλυσιδωτούς κόμπους στο στομάχι. Αναζητούμε την ελευθερία συναισθηματικά και επικοινωνιακά αλλά με έναν τρόπο που καταλήγει αναρχικός-χαοτικός. Όψη που χαρίζει καλή μνήμη και ικανότητα για διείσδυση στον συναισθηματικό μας κόσμο όσο και των συνανθρώπων μας.

Εξάγωνο με Άρη:  Όψη θετική και άκρως δυναμική, το συναίσθημα(Σελήνη) δέχεται ενισχυτική δυναμική από τον μαχητικό Άρη και έτσι μπορούμε με σοφία και πειθαρχία να αποκοπούμε από συναισθηματικούς εγκλωβισμούς.  Συναισθηματική γενναιοδωρία και μεγαλοπρέπεια μας προσφέρει η εναρμόνιση των δύο πλανητών. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμπόδια και προκλήσεις με θάρρος και τόλμη.

Χιαστή(δυσαρμονία) με Δία: Συναισθηματικά ακραίες αντιδράσεις. Αισιοδοξία υπέρ του δέοντος ή μελαγχολικές τάσεις. Καλό είναι να βρούμε τη χρυσή συναισθηματική τομή και να αποφύγουμε αυτό το Σκοτσέζικο ντουζ στους εαυτούς μας.

Αντίθεση με Ουρανό:  Επαναστατική, εκκεντρική συμπεριφορά χαρακτηριζόμενη από αστάθεια και χρήση ελευθερίας υπέρ του δέοντος, η οποία ως γνωστόν καταλήγει σε αναρχία. Συναισθηματική τρομοκρατία, ψυχρότητα και έλλειψη αξιοπιστίας. Καλό είναι να κρατήσουμε τις προσωπικές μας αρχές και να μην οδηγηθούμε στην αναρχία με σκοπό να αποφύγουμε ρήξεις και εντάσεις σε σχέσεις, συνεργασίες ακόμη και στο γάμο. Διαλλακτικότητα και συμβιβασμός είναι απαραίτητα για την εξομάλυνση του ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας.

Τετράγωνο με Πλούτωνα:  Φοβικά, ενοχικά συναισθήματα συνδυασμένα με αίσθημα απομόνωσης, εγκατάλειψης ή απόρριψης. Σκληρές συναισθηματικές δονήσεις, οι οποίες χρειάζονται αυτοεπιβολή και αυτοπεριορισμό. Συναισθηματικά πάθη και εκρήξεις συναισθήματος με τρόπο βίαιο στο πιθανό μενού της όψης.  Οφείλουμε να μην βαμπιρίζουμε και να μην επιβαλλόμαστε με το έτσι θέλω, καταναγκαστικά. Ο διάλογος μπορεί να φανεί σανίδα σωτηρίας. Όχι σεξουαλικές ασυδοσίες, εκμεταλλεύσεις! Διοχετεύστε τη σεξουαλικότητα σε ανώτερη-πνευματική και σαρκική ένωση, η οποία εξυψώνει τη σχέση, τα συναισθήματα του/της συντρόφου σας και διατηρεί ζωντανό το δεσμό σας.

Χιαστή(δυσαρμονία) με Χείρωνα & Ποσειδώνα:  Συναισθηματικά τραύματα, φορτία και επιβαρύνσεις θα έλθουν στην επιφάνεια. Καλούμαστε να θεραπεύσουμε πληγές και τραύματα του παρελθόντος. Οφείλουμε να συγχωρέσουμε άτομα της οικογενείας μας και κυρίως τη μητέρα μας, η οποία μας έφερε στη ζωή. Το δώρο τους; Πολύτιμο! Πνοή ζωής!!! Λίγο επίπονα γίνεται η εσωτερική διεργασία αλλά με την ευνοϊκή εμπλοκή του Άρη έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχουμε τη συγχώρεση.  

Συνοπτικά και ανακεφαλαιωτικά:   Η νέα σελήνη είναι λίγο δύσκολη. Τα φώτα Ήλιος και Σελήνη εμπλέκουν αρμονικά τις δυνάμεις τους με τον Ερμή, πλανήτη της επικοινωνίας. Η τριπλή αυτή σύνοδος εμπλέκεται δυσαρμονικά με Ουρανό και Πλούτωνα έτσι δημιουργείται ένα κλίμα αστάθμητο, απρόβλεπτο, νευρικό και έντονο. Τάσεις βίας, επιβολής και αυταρχισμού θα είναι γεγονός των ημερών. Σκληρές δονήσεις σε προσωπικό επίπεδο θα δεχτούμε όλοι σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας. Εξελίξεις και γεγονότα, τα οποία δεν περιμένουμε θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση, ξεβολεύοντας μας. Ένα κλίμα νεφελώδες και εξαπάτησης είναι πιθανό. Καλούμαστε όμως να προσπεράσουμε προκλήσεις, εμπόδια και συναισθηματικούς εγκλωβισμούς. Ο Άρης, πλανήτης της δράσης είναι βοηθητικός στη νέα σελήνη και σαφώς υπάρχουν ευκαιρίες κατά τις οποίες θα μπορέσουμε να επιτύχουμε όσα θέλουμε, αν όχι όλα κάποια από αυτά που θέλουμε. Αγώνας είναι η ζωή , θέλει «πίστη» δυνατή για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στις δυσκολίες που θα βρούμε. Καλό είναι να αποφεύγουμε την υπερβολική λειτουργία του εγκεφάλου μας, να κοιμόμαστε αρκετές ώρες και να χαλαρώνουμε με γιόγκα, διαλογισμό. Άφθονη επίσκεψη στη θάλασσα και στην εξοχή. Είναι μία σαφώς όχι εύκολη νέα σελήνη αλλά δεν είναι και καταστροφική. Πάντα σε περιόδους κρίσης και ύφεσης έρχονται οι πιο ευχάριστες εκπλήξεις και αλλαγές.

Οι όψεις που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης είναι το επονομαζόμενο «Ταυ - Τετραγώνου», όψη όχι εύκολη, ισχυρής ενεργειακή δόνησης αλλά όχι και απροσπέλαστη. Ο άνθρωπος διαθέτει τόση δύναμη, την οποία εφόσον διαχειριστεί σωστά μπορεί να ξεπεράσει προκλήσεις, εμπόδια και ανατροπές. Το κοκτέιλ αυτού του φεγγαριού με επιγραμματικές λέξεις; Ανατρεπτικό, απρόβλεπτο, αστάθμητο, παθιασμένο, έντονο, εσωτερικό, δυναμικό, υπερβολικό, ερωτικό, επικοινωνιακό μέχρι μέγιστου σημείου. Προσφέρει ευκαιρίες με ταραχώδες τρόπο και δρα μεταμορφωτικά προς όλο μας το είναι. Όλοι σε κάποιον τομέα της ζωής μας θα νιώσουμε αυτή τη δόνηση.

Τι συμβαίνει όμως ακόμα και κάτω από δύσκολες όψεις; Μένουμε αδρανείς και καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα; Όχι φυσικά!!! Εκμεταλλευόμαστε τις όποιες ευκαιρίες μας παρουσιάζονται, δεν κλοτσάμε τις ευκαιρίες και την τύχη. Προσπαθούμε να αποστασιοποιηθούμε συναισθηματικά και λειτουργώντας ωμά και ρεαλιστικά βρίσκουμε χρυσές τομές. Λόγου χάρη, μας κάνουν μία νέα επαγγελματική πρόταση. Δεν απαντάμε παρορμητικά και εν βρασμώ. Σκαφτόμαστε, κάνουμε απολογισμό, ζυγίζουμε καταστάσεις, βάζουμε στο ένα ζύγι τα πλεονεκτήματα, στο άλλο τα μειονεκτήματα και αποφασίζουμε. Είμαι της άποψης πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τα διλήμματα. Πρέπει να θέσουμε σε λειτουργία το μηχανισμό «κριτικής-σοφίας» και να αποφασίσουμε. Εφόσον μπορούμε να συνδυάσουμε και τις δύο δουλειές, τις διεκδικούμε και τις δύο με σκοπό την καταξίωσή μας και την αύξηση των επιπέδων της αυτοεκτίμησής μας. Ζωτικής σημασίας; Η δράση και όχι η αδράνεια. Η απόφαση και όχι η αναβολή. Η λογική και όχι ο συναισθηματικός εγκλωβισμός.

Πιο συγκεκριμένα για την Ελλάδα:

3ος οίκος:  Ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της ενέργειας, της αδρεναλίνης είναι και ο μοναδικός πλανήτης που σχηματίζει θετική όψη αρμονίας με τη νέα αυτή σελήνη από τον τρίτο οίκο της Ελλάδας, ο οποίος σχετίζεται με την παιδεία, την εκπαίδευση, το επικοινωνιακό και μεταφορικό δίκτυο. Μπορεί να διοχετευτεί με ευεργετικό τρόπο η διεκδίκηση από μέρος του λαού για προσωπική-οικονομική ασφάλεια και αποταμιεύσεις. Σε περίοδο ρευστότητας το αίτημα για ασφάλεια πάντοτε οξύνεται. Δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί μία κινητικότητα στον τομέα των εμπορικών σχέσεων-συναλλαγών, τα οποία θα επιφέρουν κάποια ποσά εσόδων για το κράτος. Ενεργοποιείται το αίτημα για σχεδιασμό και υλοποίηση ορθών εμπορικών επιχειρήσεων και μεταφοράς. Μία ακόμη ενεργοποίηση σχετίζεται με θέματα παιδείας, γνώσης και εκπαίδευσης αλλά σε ένα επιφανειακό επίπεδο περισσότερο. Δραστηριοποίηση των «Greek Brains» δηλαδή των Ελληνικών εγκεφάλων , οι οποίοι έχουν τη δυναμική εύρεσης λύσεων. Αυτό όμως απαιτεί σκληρή δουλειά, κόπο και μόχθο καθώς ο Άρης βρίσκεται στον Λέοντα, στο ζώδιο που φιλοξενεί τον γενέθλιο Κρόνο. Εξάλλου είναι γνωστό πως οι καίριες και εύστοχες λύσεις έρχονται μετά από σοφή μελέτη, άκρως ρεαλιστική και ορθολογική.

5ος οίκος:  Η νέα σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή πραγματοποιείται στον 5ο οίκο της Ελλάδας, ο οποίος σχετίζεται με θέματα δημιουργίας, διασκέδασης, δαπάνης, τζόγου και τυχερών παιχνιδιών. Τα φώτα Ήλιος και Σελήνη καθώς και ο Ερμής δέχονται δυσαρμονικές επιρροές από Δία, Χείρωνα, Ουρανό, Πλούτωνα και Ποσειδώνα. Είναι μία περίοδος κατά την οποία θέματα αυτού του χώρου επιδέχονται ανατρεπτική μεταμόρφωση-μεταρρύθμιση. Μία σύγχυση ως προς την ιδεολογία, την ηθική και τη φιλοσοφία σε πνευματικό επίπεδο από μέρος του λαού είναι ορατή. Οι συνήθειες των Ελλήνων για διασκέδαση, τυχερά παιχνίδια και τζόγο υφίστανται μία ανατρεπτική αλλαγή άλλοτε βρίσκονται σε έξαρση και άλλοτε σε απόλυτη πτώση. Αλλαγές, εντάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης είναι ήδη ορατές και αναμένεται να έχουμε ζυμώσεις σε τέτοιας ποιότητας θέματα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι εμπορική δραστηριότητας και οι επενδύσεις βρίσκονται σε πλήρη ανατροπή. Ένα κοκτέιλ εκρηκτικό, ανατρεπτικό και άκρως μεταμορφωτικό. Η νέα σελήνη πραγματοποιεί όψη «Ταυ – Τετραγώνου» με τον γενέθλιο Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πως βρισκόμαστε σε μία φάση υπερβολής, υπερβολικών αντιδράσεων σε επίπεδο προσωπικό-συνειδητό όσο και σε συναισθηματικό και νοητικό. Απαιτείται μία ουσιαστική και εις βάθος αλλαγή, η οποία θα λειτουργήσει απελευθερωτικά-λυτρωτικά για την δύναμη της χώρας μας. Μάλιστα ο διελαύνον

Πλούτωνας βρίσκεται σε όψη συνόδου(σύγκλιση) με τον γενέθλιο Δία της χώρας μας και αυτό συνεπάγεται αλλαγές σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας, νομοθεσίας. Ριζικές αλλαγές και πλήρης αναδιάρθρωση των συγκεκριμένων τομέων. Μάλιστα ο γενέθλιος Πλούτωνας δέχεται σχεδόν απόλυτη όψη συνόδου από τον διελαύνοντα Ουρανό και απαιτεί εκσυγχρονισμό και ουσιαστική αλλαγή σε τέτοιου είδους θέματα συν κληρονομιάς, φορολογίας, ακίνητης περιουσίας και χρηματικής-σεξουαλικής ασυδοσίας. Είναι επιτακτική η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και υιοθέτηση νέων μεθόδων πρωτοποριακών για την πρόοδο.

8ος οίκος:  Θα επικρατήσει μία έκρυθμη κατάσταση όσον αφορά την Ελληνική οικονομία, το ελληνικό φορολογικό-κληρονομικό σύστημα. Αναταραχές και μορφοποιήσεις των φορολογικών κλιμακίων μπορεί να μπουν σε σχεδιασμό έτσι ώστε να ανακοινωθούν αργότερα. Ο πλούτωνας στον 8ο οίκο της χώρας μας πλέον απαιτεί οριστική-ριζική αλλαγή τακτικής σε θέματα φορολογικά, νομοθετικά, εξουσίας. Μάλιστα σε στενό φλερτ με τον Δία απαιτεί και έγκυρη, ρητή αλλαγή της νομοθεσίας. Πιθανότητα για προβλήματα οικονομικής φύσεως του κράτους και του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος διαρκώς βρίσκεται σε ανάκαμψη και διαρκώς υπάρχει. Έξαρση της βίας, της εγκληματικότητας αυτές τις ημέρες δεν αποκλείεται, έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και η Ελληνική αστυνομία να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Η ασυδοσίες και οι σπατάλες σε θέματα χρημάτων και σεξουαλικότητας καλούνται να αλλάξουν ριζικά.

10ος οίκος:  Ο οίκος των κυβερνήσεων, των όποιων κυβερνήσεων στην Ελλάδα. Δέχεται την επιρροή του Ποσειδώνα σε στενή σύνοδο με τον γενέθλιο Ερμή και αυτό προκαλεί ταραχή, σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κεντρικής εξουσίας. Ένας διάχυτος υπνωτισμός και μία καθοδήγηση από εξωτερικούς παράγοντες-φορείς. Ο λαός αγαπά και εμπιστεύεται το μέλλον του στις κυβερνήσεις, μόνο που αυτές κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης. Πραγματοποιείται δύσκολη γωνία και δείχνει εντάσεις σε θέματα κυβέρνησης, τα οποία θα είναι αντικρουόμενα με τα συμφέροντα των αντιπολιτευτικών κομμάτων.

11ος οίκος:  Η δύναμη της Ελλάδας ως προς το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αλλάζει και μάλιστα ακαριαία, ανατρεπτικά, απρόβλεπτα. Αν και κατά περιόδους η ελληνική δύναμη είναι υπολογίσιμη βρίσκεται σε αλλαγή και οριστική αναγέννηση. Καλείται η πολιτική σκηνή να γίνει σοφή, όχι καταχρώμενη τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Προορισμός και ταξίδι; Η πλήρης ενδυνάμωση της Ελλάδας και όχι η πτώση της στο πυρ το εξώτερον. Αυξάνεται το μεταναστευτικό ρεύμα προς το εξωτερικό.

12ος οίκος:  Ο Δίας από τον Ταύρο και τον 12ο οίκο βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον γενέθλιο Χείρωνα (θεραπευτή) της Ελλάδας και παρέχει προστασία από εχθρούς της χώρας μας. Οι όποιες εχθρικές συμπεριφορές αναδύονται στην επιφάνεια και αυτό πρέπει να μας κάνει περιχαρείς γιατί έχουμε μία ασπίδα προστασίας. Ο Δίας σε σύνοδο με τον Χείρωνα χαρίζουν μία διαύγεια και μία χρυσή ευκαιρία για την ελληνική πολιτική και τον λαό να γίνουν συνειδητά όντα, δραστήριοι. Οι πολιτική έχει έναν άσσο στο μανίκι της, τον οποίο οφείλει να εκμεταλλευτεί.

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου