Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Νέα Σελήνη 26.10.11 Σεξ ή φίλοι? Φίλοι ή συνεργάτες?

Το άρθρο του Άθαν μπορείτε να το βρείτε εδώ


Η Νέα Σελήνη γίνεται στα τέλη του μήνα (26.10.11 και ώρα 22:56) στην 3η μοίρα του Σκορπιού σύμφωνα με την τροπική θέση. Ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο έχει ωροσκόπο στον Καρκίνο και η Σελήνη πέφτει στην ακμή του 5ου οίκου.


Το φαινόμενο κάνει αντίθεση με τον ανάδρομο Δια και όψη χιαστή με τον ανάδρομο Ουρανό ενώ δημιουργεί όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Τα ουράνια σώματα του Ήλιου και της Σελήνης μόλις έχουν περάσει πάνω από τον αστεροειδή Ήρα.
Είναι μια δημιουργική Σελήνη και όπως κάθε Νέα Σελήνη, έτσι και αυτή μιλάει για την αρχή ενός καινούργιου κύκλου μέσα στον οποίο καλούμαστε να μεταμορφώσουμε την πραγματικότητά μας αλλά και τον εαυτό μας μέσα από την τρομερή δύναμη του Σκορπιού. Η 3η μοίρα συμβολικά μιλάει για μια γέννηση μέσα από πόνο ή μια γέννηση μέσα στο σκοτάδι και το σύμβολο της μοίρας είναι μια κιθάρα. Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα αλλά και η σύνοδος του Ερμή με την Αφροδίτη μας ανοίγουν δρόμους πνευματικής αναζήτησης και μυστικής ένωσης μέσω της οδού της Αγάπης.


Από την αστρονομική σκοπιά αυτή η Νέα Σελήνη συμβαίνει στις 9 μοίρες του Ζυγού και η ενέργεια που μεταφέρεται στον πλανήτη μας μέσα από το σώμα της Σελήνης είναι καθαρά ενέργεια που σχετίζεται με τις σχέσεις και τις συνεργασίες μας.
Πρόκειται για μια δυναμική Νέα Σελήνη που θα κινήσει πολλές καταστάσεις σε σχέση με θέματα σχέσεων, προσωπικών αλλά και φιλικών και θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα καθώς επίσης θα δημιουργηθεί η αρχή για ένα νέο είδος ανταλλαγής και εμπορίου.  Κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθημέρου το έδαφος για να γίνουν ξεκαθαρίσματα και να έρθουμε σε συμφωνία δημιουργώντας μια καλή βάση για σωστές συνεργασίες θα είναι καλό και πρόσφορο.

Το ακριβές τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη ενώ αναταράσσει αρκετά τις σχέσεις και φέρνει στο προσκήνιο ερωτικές ανάγκες έντονες και απαιτητικές αλλά και εντάσεις και ζήλιες δε θα λειτουργήσει βοηθητικά για τις ερωτικές σχέσεις γιατί η Αφροδίτη δέχεται τη σύνοδο του Ερμή. Σε πρώτο επίπεδο οι συζητήσεις που μπορεί να γίνουν πάνω σε θέματα σχέσεων θα έχουν το σκοπό και από τα δύο μέρη της ατομικής ικανοποίησης, άρα δε λειτουργούν αμφίδρομα και πολύ περισσότερο μάλιστα μιας και ο Ερμής κάνει τετράγωνο και με τον Ποσειδώνα, την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Σε βαθύτερο επίπεδο το παιχνίδι δεν παίζεται στα ερωτικά μας και ας μην παρασυρόμαστε από το στοιχείο του Σκορπιού, ο Σκορπιός δεν είναι μόνο σεξ και πάθος στο κρεβάτι, αλλά το θέμα του σεληνιακού μήνα εντοπίζεται στο επίπεδο της βαθύτερης επικοινωνίας με τις ανώτερες αξίες μας και τις πνευματικές μας ανάγκες. Ας μην ξεχνάμε ότι η αστρική επίδραση της Σελήνης από την 9η μοίρα του Ζυγού αναφέρεται περισσότερο στην ένωση μέσα από σωστή και ισορροπημένη σε όλα τα επίπεδα συνεργασία παρά στην ένωση μέσα από το πάθος και το ένστικτο. Λίγο προσοχή θα χρειαστούν οι σχέσεις πάντως γιατί το μεσοδιάστημα του Άρη με τον Ποσειδώνα ενεργοποιείται με τετράγωνο από τη σύνοδο Ερμή-Αφροδίτης. Αυτό μπορεί να φέρει δυσκολίες μιας και μπορεί να δράσουμε και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε θέματα έρωτα μέσα από μια ονειρική παρόρμηση που μπορεί τελικά να μας απογοητεύσει, να γίνουν απότομα λόγια μέσα από κατάσταση μέθης ή να υπάρξει απογοήτευση μέσα από τρίτα άτομα που παρεμβαίνουν στη σχέση.

Το εξάγωνο της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα ενδυναμώνει το φαινόμενο με την ενέργεια της μεταμόρφωσης και της ριζικής αλλαγής αλλά μέσα από μια ευρύτερη και φιλοσοφική/αναγεννημένη σκέψη και όχι μέσα από τους παλιωμένους τρόπους ορθολογισμού που εξυπηρετούν την προσωπική ικανοποίηση μέσα από την ύλη και την απόκτηση. Η Νέα Σελήνη μας σπρώχνει ουσιαστικά σε αποδέσμευση από την ύλη και σε θεώρηση της χρησιμότητάς της σε πρακτικό επίπεδο και σε αποκόλληση από το ίδιο το αντικείμενο του πόθου μας για να προσεγγίσουμε την έννοια και το αίσθημα της αγάπης για το πρόσωπο, πέρα από το πρόσωπο.

Στο παραπάνω σχετίζεται και η αντίθεση του φαινομένου με τον ανάδρομο Δία. Η κτητικότητα, η ζήλεια ή ανασφάλεια και ο εγωισμός που μπορεί να κρύβονται πίσω από το πέπλο του πάθους και του έρωτα και των σχεδίων για μέλλον και παντοτινή αγάπη, θα κάνουν την εμφάνισή τους στην πορεία του σεληνιακού μήνα και είναι καλό να κάνουμε από πριν μια συζήτηση με τον εαυτό μας για να είμαστε ξεκάθαροι με εμάς πρώτα απ’ όλα για το ποια ακριβώς ανάγκη μας  καλύπτει η σχέση που έχουμε (προσωπική, επαγγελματική).
Η αντίθεση της Σελήνης και του Ήλιου με τον Δία , το εξάγωνο με τον Πλούτωνα και το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα ενεργοποιούν όλα μαζί έναν δυναμικό σχηματισμό με θηλυκή ενέργεια στον οποίο έχουμε αναφερθεί και το καλοκαίρι που μας πέρασε, υπό άλλες συνθήκες βέβαια τότε.

Το κείμενο είναι του αστρολόγου Άθαν - Athan J. Zervas on facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου