Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η Πανσέληνος στον Κριό


Η πανσέληνος φωτιά και την χαρακτηρίζω φωτιά γιατί λαμβάνει χώρα στο πύρινο ζώδιο του Κριού, κυβερνήτης του οποίου είναι ο Άρης, πλανήτης της ενέργειας, της δράσης, της σεξουαλικότητας, της ορμής, των κινήτρων και της δύναμης. Πραγματοποιείται τη 12η/10ου/2011 και ώρα 05:07 πμ λίγο πριν ξημερώσει έτσι πιάνει πολλούς στον ύπνο ενώ κάποιους άλλους αγουροξυπνημένους. Το αποκορύφωμα της έντασής της μπορεί να  εξομαλυνθεί καθώς βρισκόμαστε στη διάσταση του ύπνου και δεν έχουμε την αίσθηση να τη βιώσουμε. Δεν παύει όμως να είναι μία πανσέληνος και να επηρεάζει ήδη από τη 10η Οκτωβρίου έως την 14η. Δεν είναι μία εύκολη πανσέληνος αλλά δεν χαρακτηρίζεται και από τις δυσκολότερες καθώς έχουμε βιώσει και δυσκολότερες από τη συγκεκριμένη. Σχηματίζεται στον άξονα Κριού-Ζυγού και επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, το γάμο και ζητήματα προσωπικής υπόστασης. Επηρεάζονται σαφώς δυσμενώς ή ευμενώς τα παρορμητικά ζώδια: Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερω.

Εμπλεκόμενοι με αυτό το φεγγάρι Κρόνος, Λίλιθ, Άρης και οι Δεσμοί της Σελήνης. Ο «μέγας δάσκαλος» Κρόνος και η «πλανεύτρα» Λίλιθ εμπλέκονται δυσμενώς ενώ ο Άρης και οι Δεσμοί της Σελήνης συμμετέχουν αρμονικά. Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε όψη αντίθεσης με τη Σελήνη ενώ η Λίλιθ σε σύνοδο με τη Σελήνη και σε αντίθεση με τον Κρόνο σχηματίζουν ένα είδος αμοιβαίας υποδοχής με την πανσέληνο. Ο Άρης υπό αρμονικές όψεις εξαγώνου με τον Ήλιο και τριγώνου με τη Σελήνη ενώ οι Δεσμοί της Σελήνης εμπλέκονται υπό αρμονικές γωνίες με την πανσέληνο.

Λέξεις-κλειδιά για αυτήν την πανσέληνο; Σύγκρουση, εγκράτεια, πάθος, συναισθηματική ακαμψία, ψυχρότητα, δολοπλοκία, αυστηρότητα, σοφία, σκοτάδι, δράση και κάρμα.
Όπως κάθε φορά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη σχηματίζουν εκ διαμέτρου όψη αντίθεσης και μας ωθούν σε μία συναισθηματική φόρτιση και εσωτερική συγκρουσιακή κατάσταση. Το συνειδητό μας κομμάτι(Ήλιος) έρχεται σε αντιπαράθεση-φιλονικία με το υποσυνείδητό μας κομμάτι(Σελήνη). Εάν αποκωδικοποιήσουμε την έννοια της πανσελήνου μπορεί να γίνει κατανοητό ότι συμβολίζει το αποκορύφωμα μίας κατάστασης, το κλείσιμο και την οριστικοποίησή της έτσι κατά τη διάρκεια της παρατηρείται μία κλιμάκωση και μία συναισθηματική έξαρση είτε θετική είτε αρνητική. Δεν είναι απαραίτητο το κλείσιμο μίας κατάστασης να προκαλέσει αρνητικά αποτελέσματα αλλά αντιθέτως μπορεί να φέρει και χαρούμενες εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα συναισθήματά μας είτε αρνητικά είτε θετικά κλιμακώνονται και είναι εμφανή.

Ήλιος στον Ζυγό, Σελήνη στον Κριό και ωροσκόπος στην Παρθένο. Ο ωροσκόπος σχετίζεται με το κέλυφος, με την εικόνα αυτού του φεγγαριού προς τα έξω. Από την Παρθένο αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για ένα φεγγάρι επικοινωνιακό και κοινωνικό με τάσεις για έκφραση, με έναν ρεαλιστικό και ορθολογικό τρόπο. Αν και είναι πανσέληνος φωτιά έχει μία γήινη χροιά και αυτό το συμπέρασμα εύκολα εξάγεται εάν λάβουμε υπόψη μας τον ωροσκόπο της και την εμπλοκή του Κρόνου που δρουν άκρως περιοριστικά και λειάνουν την «πύρινη λαίλαπα». Αντιδικία μεταξύ εγκράτειας και παθών είναι εμφανή και μας βάζουν σε διλλήματα και εσωτερικές επιπλοκές. Είναι μία πανσέληνος για «σοφούς» και «έμπειρους». Οι βαμπιριστικές συμπεριφορές καλούνται να καούν και να αποτοξινωθούν έτσι ώστε να περάσουμε σε ένα ενεργειακά υψηλότερο επίπεδο γεμάτο σοφία και εγκράτεια. Τα πάθη της Λίλιθ απαιτούν κάψιμο και χειρισμό, ο Κρόνος θέλει να διδάξει πως κάθε «βαμπιριστική» συμπεριφορά απαιτεί διεργασία έτσι ώστε να αποκοπούμε από τα χαμηλά συνειδησιακά και πνευματικά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα: 

Ήλιος: 

Σύνοδος με Κρόνο:   Η όψη αυτή δρα σταθεροποιητικά, περιοριστικά και είναι δείκτης εγκράτειας, σοφίας και δυσκαμψίας. Είναι διάχυτο το αίσθημα για αυτοέλεγχο και οριοθέτηση στη ζωή μας έτσι επιδιώκουμε τη νομιμοποίηση. Πάγιο αίτημα η σοβαρότητα, το ήθος και η αξιοπρέπεια. Μάλιστα ο Κρόνος στην έξαρση του, από το ζώδιο του Ζυγού χαρίζει γενναιόδωρα όλες τους τις αρετές. Ο Ζυγός αποτελεί τον αστερισμό της συντροφικότητας, των σχέσεων-συνεργασιών και του γάμου έτσι το αίτημα για δέσμευση, σοβαρή και αξιοπρεπή συμβίωση είναι γεγονός. Μπορούμε να επισημοποιήσουμε σχέσεις-συνεργασίες ζωής ενώ παράλληλα μπορούμε να επιδείξουμε μεγάλη αντοχή, υπομονή και επιμονή σε κάθε στόχο μας. Η σταθερότητα είναι βασική πεπατημένη και επιθυμούμε δικαιοσύνη. Ευκαιρία να ενδιαφερθούμε για την ποιότητα των σχέσεων και να αποκοπούμε από βαμπιριστικές συνήθειες που θέτουν τον άνθρωπο ως «αντικείμενο». Καλούμαστε να ανέλθουμε ένα ενεργειακό σκαλοπάτι και να εμβαθύνουμε στις σχέσεις μας.

Εξάγωνο με Άρη:   Αν και αποκλίνουσα η όψη επηρεάζει ευεργετικά. Χαρίζει δύναμη, αντοχή, ενέργεια και αυξημένες σεξουαλικές-λιμπιντικές ικανότητες. Το δίδυμο δράση-αντίδραση κατέχει περίοπτη θέση και μας καλεί σε αγώνες διεκδίκησης συμφερόντων. Οι πράξεις μας χαρακτηρίζονται από θέρμη, γενναιότητα, και δράση. Τα προσωπικά μας θέλω εναρμονίζονται με τις προσωπικές μας επιδιώξεις. Καθώς ο Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, η δράση μπορεί να χαρακτηριστεί από προγραμματισμό, μεθοδολογία, επιμονή, υπομονή και καταξίωση. Εφόσον εργαστούμε επίπονα και με πάθος θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα κοινωνικής ανόδου, ανέλιξης και προώθησης της εικόνας μας. Είναι μία όψη για «εργαζόμενους», με αίσθημα υπευθυνότητας και έρωτα για τη δουλειά τους.

Εξάγωνο με Βόρειο Δεσμό:   Καρμικές καταστάσεις και γεγονότα έρχονται να διαδραματιστούν έτσι ώστε να ξεπληρωθεί το οφειλόμενο κάρμα. Μάλιστα η ενέργεια ρέει αδιάκοπα και χωρίς εμπόδια έτσι μπορούν να εμφανιστούν καταστάσεις και γεγονότα ζωής, που θα μας χαρίσουν δύναμη, ευτυχία και ικανοποίηση. Η αυτοπεποίθηση, η συνειδητοποίηση οδηγούν σε προσωπική γνώση και διαρκή πάλη για απόκτηση γνώσεων και εμπειριών, τις οποίες επιθυμούμε να μεταλαμπαδεύσουμε. Τοιουτοτρόπως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προσταγές της τύχης και να μετουσιώσουμε το κάρμα μας σε ένα «καλό κάρμα». Έντονη η επιθυμία για εξέλιξη, πρόοδο και στροφή προς μία φιλοσοφημένη στάση ζωής.

Αντίθεση με Λίλιθ:   Η Λίλιθ ή αλλιώς Μαύρη Σελήνη αποτελεί τη θηλυκή πλευρά ενός ανθρώπου, τα κρυμμένα και βαθιά πάθη του, είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης, η οποία είναι αρκετά δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Στον άνδρα συμβολίζει τη θηλυκή πλευρά ενώ στη γυναίκα συμβολίζει την αρσενική της πλευρά. Σχετίζεται με οτιδήποτε σαθρό, βρώμικο, εκδικητικό και άκρως επιλήψιμο. Συναντάει σε όψη κόντρας-δυσαρμονίας τον Ήλιο και αυτό την τυφλώνει έτσι προσπαθεί να αντιδράσει βγάζοντας όλη τη βρώμικη λαγνεία της και να τον αποπλανήσει. Σκληρό παιχνίδι πάθους και εξουσίας. Ο Ήλιος προσπαθεί να δείξει το μεγαλείο του, τη λάμψη και τη φωτεινότητά του και αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την επιθυμία της Λίλιθ να μαγέψει με το σκοτάδι της και τον λάγνο ερωτισμό της.

Ο Ήλιος νιώθει περιορισμένος από τη Λίλιθ και τη θέση του να βάλλεται, χάνει μέρος του εγώ του ενώ η Λίλιθ νιώθει να πολτοποιείται από τον αυταρχισμό του Ήλιου. Σκληρό παιχνίδι εξουσίας που δείχνει πάθη και εντάσεις σε σχέσεις, συνεργασίες και το γάμο.

Εμπλεκόμενος όμως και ο Κρόνος σε αντίθεση με τη Μαύρη Σελήνη την καταπιέζει και προσπαθεί να δαμάσει τα πάθη της, την ίντριγκά της και τη λαγνεία της. Μπαίνει στη διαδικασία να την ωριμάσει σεξουαλικά,  να την τιμωρήσει με την έννοια του σωφρονισμού. Η Λίλιθ νιώθει καταπιεσμένη και με σκοπό να τιμωρήσει τον Κρόνο θέτει σε οργασμό τους μηχανισμούς της έτσι ώστε να τον αποπλανήσει και να τον συμπαρασύρει μακριά από τη σοφία του και την εργασιομανία του. Επίσης όψη κόντρα και αποτελεί δείκτη έντασης στις σχέσεις.

Είναι δεδομένο πως τις ημέρες αυτές θα ενταθούν διλήμματα, πάθη, βαμπιριστικές και σοφές καταστάσεις. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται εύκολα από τον Ήλιο και τον Κρόνο θα έλθουν σε αντιπαράθεση από αυτούς που δέχονται την επιρροή της Λίλιθ και αυτό θα προκαλέσει συγκρουσιακές καταστάσεις, ρήξεις, εντάσεις, πάθη και ίντριγκες. Η όψη καλεί να αποκοπούμε από σεξουαλικές ασυδοσίες-εκμεταλλεύσεις, να ωριμάσουμε συναισθηματικά και να αποχωριστούμε από χαμηλά ενεργειακά-σεξουαλικά πεδία. Οι σχέσεις απαιτούν ουσιαστικό και όχι επιφανειακό δέσιμο. Το δίδαγμα του Κρόνου στην έξαρση είναι ολοφάνερο.



Σελήνη: 

Τρίγωνο με Άρη:   Η όψη αυτή χαρίζει στα συναισθήματα, τα οποία είναι θηλυκής προέλευσης-ποιότητας αρσενική χροιά. Συναισθηματική γενναιότητα, θάρρος και ρώμη απαιτούν συναισθηματικούς απεγκλωβισμούς από καταστάσεις εμμονικές και χειριστικές. Τα συναισθηματικά σκοτάδια οφείλουμε να τα μετουσιώσουμε σε ένα συναισθηματικό, λυτρωτικό και απελευθερωτικό φως. Πάγιο το αίτημα για δράση, ικανοποίηση και επίτευξη των στόχων. Θέληση, υπομονή, συναισθηματική αντοχή και υπεροχή για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας σε όλα τα φάσματα της προσωπικής μας ζωής. Δεν υπάρχει τοπ «δεν μπορώ» για να το θέσω λαϊκά. Οι σχέσεις καλούνται να ωριμάσουν και να λειτουργούν όχι σαν «σκλαβιά» αλλά ως « ελευθερία».

Αντίθεση με Κρόνο:   Πάγιο το αίτημα για συναισθηματικό έλεγχο. Η όψη αυτή δρα περιοριστικά, ελεγχόμενα και ξεφουντώνει τα φλεγόμενα πάθη, τα οποία αντικαθίστανται από αποκοπή και απομάκρυνση στις σχέσεις. Εμφανής η έλλειψη αυτοπεποίθησης, συναισθηματική ψυχρότητα και αυστηρότητα στο μενού της πανσελήνου. Λόγω υπερβολικής εργασιακής-επαγγελματικής δραστηριοποίησης πιθανώς να νιώσουμε συναισθηματικά αδύναμοι και λυπημένοι. Απαισιοδοξία και ένα κακό mood δεσπόζουν. Απαιτεί η όψη αυτή το σπάσιμο συναισθηματικών δεσμών με την οικογένεια, το σπίτι και τη μητέρα μας. Όχι πορεία προς την αδιαφορία και την αποκοπή, αυτό είναι αλαζονεία. Η όψη απαιτεί συναισθηματική και γενική ανεξαρτησία, αποδέσμευση με σκοπό την εξέλιξη μας.  Η ανάγκη ωστόσο για σταθερότητα στις οικογενειακές σχέσεις εντείνεται ενώ παράλληλα οι άνδρες έχουν μία ροπή αυτές τις ημέρες να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις με μεγαλύτερες γυναίκες από την ηλικία τους, οι οποίες πιθανώς να έχουν τη μητρική φιγούρα.

Τρίγωνο με Βόρειο Δεσμό:   Καρμική όψη, η οποία προκαλεί μία συναισθηματική επεξεργασία και μετουσίωση. Ανάγκη για επεξεργασία συναισθημάτων του παρελθόντος. Τα συναισθήματα καιοι επεξεργασίες δεν εμποδίζονται ιδιαιτέρως έτσι μπορούμε να επιτύχουμε τις επιθυμητές αλλαγές για συναισθηματική ενδυνάμωση και συγχώρεση προς τραυματικά συναισθήματα που βιώσαμε στο παρελθόν.

Σύνοδος με Λίλιθ:   Όψη δύσκολη κατά τη γνώμη μου. Τα δύο τμήματα της Σελήνης, ορατό και μη ενώνονται. Η Σελήνη  έχει την ικανότητα και την επιθυμία να πνίξει τη ζωώδη Λίλιθ παραδίδοντας μαθήματα συναισθηματικής ειλικρίνειας και όχι συναισθηματικής εκμετάλλευσης και «βαμπιρισμού». Η Λίλιθ για να αντισταθεί θα προσπαθήσει να σκοτεινιάσει τη Σελήνη και να παραπλανήσει τα συναισθήματά της μέσω της λαγνείας της. Είναι μία όψη, η οποία χαρακτηρίζεται δύσκολη και απαιτεί συναισθηματική ωριμότητα, συνείδηση και όχι αέρινη διάθεση. Οι ενεργοί συνειδησιακά και σώφρονες έχουν όλα τα φόντα να χειριστούν αυτή την όψη και να απογαλακτιστούν από συναισθηματικές-σεξουαλικές εκμεταλλεύσεις.


                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου