Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Διαμάχη Κρόνου-Μαύρης Σελήνης (Λίλιθ)


Σε όλη τη διάρκεια του Οκτώβρη, του Νοέμβρη και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ο Κρόνος από τον Ζυγό πραγματοποιεί όψη δυσαρμονίας με τη Μαύρη Σελήνη ή αλλιώς Λίλιθ από τον Κριό. Παραδοσιακά ο Κρόνος θεωρείται κακεργέτης πλανήτης καθώς φέρνει στη ζωή μας περιορισμούς, υποχρεώσεις, ευθύνες και κούραση. Είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την πειθαρχία, τη σκληρή δουλειά και την απομόνωση. Ωστόσο, φέρνει στη ζωή μας ωρίμανση, σωφρονισμό και καταξίωση. Δεν πρέπει να τον φοβόμαστε και να έχουμε αρνητική γνώμη για τον συγκεκριμένο πλανήτη καθώς η ζωή χωρίς όρια και αγώνες είναι μία παιδική χαρά χωρίς νόημα, σκοπό και προορισμό.  Ο Κρόνος από τον Ζυγό και το ζώδιο της έξαρσης του(μάλιστα μέσα στον Οκτώβριο περνάει από την απόλυτη μοίρα της έξαρσης του, την 21η) προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα συμπεριφοράς μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Ισορροπία, αρμονία και δικαιοσύνη το πάγιο αίτημα του. Είναι ο Κρόνος που όσα χρόνια και εάν περάσουν έχει μία εικόνα νεανική και δεν δείχνει καταπονημένος ή γερασμένος. Έρχεται να δοκιμάσει σχέσεις και συνεργασίες και να στεφανώσει με κότινο όσες έχουν γερά θεμέλια ενώ διαλύει όσες βασίζονται στην ανειλικρίνεια και τα ψεύδη. 


Η Μαύρη Σελήνη ή αλλιώς Λίλιθ αποτελεί το αθέατο κομμάτι της Σελήνης που εάν το αποκωδικοποιήσουμε συμβολίζει την αθέατη πλευρά του εαυτού μας, τις πτυχές του εαυτού μας που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Σχετίζεται με τα βρώμικα, σκοτεινά και αποπλανητικά χαρακτηριστικά του εαυτού μας. Σύμβολο των μεγάλων και αχαλίνωτων παθών σχετίζεται με τις βαθύτερες-σαρκικές μας επιθυμίες. Σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο συμβολίζει την θηλυκή πλευρά ενώ σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο είναι δείκτης της αρσενικής ποιότητας. Η Λίλιθ από το ζώδιο της διακυβέρνησης του Άρη γίνεται μαχητική, πυρηνική και ακόρεστα σεξουαλική. Η γοητεία και η εκρηκτικότητα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα ενώ η δύναμη που ασκεί στους άλλους είναι ακαταμάχητη. Φλεγόμενα πάθη, έντονος ερωτισμός και ένα εκρηκτικό ταπεραμέντο επικρατεί στην ατμόσφαιρα. Οι γυναίκες και οι άνδρες που ανήκουν στο ζώδιο του Κριού αυτήν την περίοδο είναι συγκλονιστικά ερωτικοί και αποστέλλουν έντονα ερωτικοσεξουαλικά μηνύματα. Οι ορμές και η ηδονιστική τους διάθεση αγγίζει το σημείο κορεσμού.

Συγκεκριμένα ήδη αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί δυσαρμονική όψη αντίθεσης με τον Κρόνο από τον Ζυγό και περιορίζει τα πάθη. Ο Κρόνος προσπαθεί να χειραγωγήσει τη μυστικιστική Λίλιθ και έχει ως στόχο του να την βάλει σε καλούπια και να τη δαμάσει. Ο Κρόνος δρα περιοριστικά στα έντονα πάθη και προσπαθεί να τα φιλτράρει ωριμάζοντάς τα. Η όψη απαιτεί την αποκοπή από την καθαρά σαρκική σεξουαλική ένωση, η οποία πολλές φορές έχει το στίγμα της «εκμετάλλευσης».  Καλούμαστε να σταματήσουμε τους σεξουαλικούς βαμπιρισμούς, οφείλουμε στους εαυτούς μας ή μάλλον καλύτερα για τους εαυτούς μας να σταθεροποιηθούμε μέσα σε μία σχέση μόνιμη και να μην φερόμαστε σαν «άτακτα ηλεκτρόνια» πηγαίνοντας από αγκαλιά σε αγκαλιά. Η ουσιαστική και εις βάθος ένωση είναι όπλο υγείας και ευρωστίας κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η εναλλαγή συντρόφων και η πορεία μέσα από τον σκοτεινό δρόμο της Λίλιθ μπορεί να προκαλέσει μολυσματικές ασθένειες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα έτσι μολύνουμε την υγεία μας κυριολεκτικά ενώ παράλληλα νομίζουμε εσφαλμένα πως καλύπτουμε τα ένστικτά μας αλλά μόνο για λίγο καθώς μετά δηλητηριάζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό ψυχολογικά. Η Λίλιθ με τη σειρά της καθώς νιώθει καταπιεσμένη από τον Κρόνο θέτει σε λειτουργία τους σκοτεινούς μηχανισμούς της και προσπαθεί να τον αποπλανήσει από τις ευθύνες του και το πρόγραμμά του. Χρησιμοποιεί τον ερωτισμό της με δόλο έτσι ώστε να εκδικηθεί τον αυστηρό Κρόνο. Αυτό σημαίνει πως τα πάθη έρχονται σε σύγκρουση με τα πρέπει, οι βαθιές και σκοτεινές μας επιθυμίες συγκρούονται με τα πρέπει και τις υποχρεώσεις μας. 

Χαρακτηριστικό είναι πως υπάρχει σύγκρουση μεταξύ του πάθους και των ευθυνών. Οφείλουμε να φέρουμε σε ισορροπία τα δύο τμήματα του εαυτού μας και να βγούμε αλώβητοι από το σκληρό παιχνίδι εξουσίας γιατί περί παιχνιδιού εξουσίας πρόκειται. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε γυναίκες με ισχυρή Λίλιθ και άνδρες με ισχυρό Κρόνο. Η χρυσή τομή έγκειται στην ισορροπία, αυτό διδάσκει και ο Κρόνος από την απόλυτη μοίρα της έξαρσής του. Μάλιστα η Λίλιθ κοντά στην απόλυτη μοίρα της έξαρσης του Ήλιου, αυτήν της 21ης του Κριού τυφλώνεται και θαμπώνεται από τη λάμψη του. Σε εκείνο το σημείο παίζεται ακόμη ένα παιχνίδι εξουσίας καθώς ο Ήλιος προσπαθεί να εξαφανίσει το σκοτάδι της Μαύρης Σελήνη ενώ αυτή με τη σειρά της προσπαθεί να επισκιάσει τη λάμψη του. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα σημείο δυνατό και προκαλεί μεγάλα πάθη. Όλα αυτά υπό την εποπτεία του μεγάλου δασκάλου Κρόνου, ο οποίος προσπαθεί να φέρει δικαιοσύνη και να μετουσιώσει τα πάθη από απλά σαρκικά σε ανώτερα πνευματικά. Η σεξουαλικότητα αδάμαστη έτσι μπορεί να υπάρχει αμφιταλάντευση μεταξύ απόλυτου πάθους και ωμότητας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον βαθύτερο κρυφό μας εαυτό και να αναγνωρίσουμε κρυφές πτυχές του εαυτού μας έτσι ώστε να αποκτήσουμε σοφία και ο ερωτισμός μας να μεταμορφωθεί σε ώριμη ηδονή.

Πιο αναλυτικά ανά άξονες πως μας επηρεάζει η όψη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη όπου και πραγματοποιείται αντίθεση αποκλίνουσα κατά 3 με 4 μοίρες: 

Κριός - Ζυγός: Στο επίκεντρο της όψης καθώς η Λίλιθ από τον άξονά σας χαρίζει σκοτεινό ερωτισμό και μεγάλα πάθη, τα οποία καλείστε να δαμάσετε λόγω της παρουσίας του Κρόνου στον ίδιο άξονα. Οφείλετε να έρθετε σε επαφή με σκοτεινές πλευρές του εαυτού σας και να θέσετε σε δεύτερο πλάνο την αυτοϊκανοποίηση σας ενώ καλείστε να δείξετε ενδιαφέρον για τον/τη σύντροφό σας και τις σχέσεις σας. Το «εγώ» σε δεύτερο πλάνο και το «εμείς» πρωτοστατεί. Καλείστε να ελέγξετε τα πάθη σας και να μην «βαμπιρίζετε» σεξουαλικά. Το μάθημα που πρέπει να πάρετε; Σταματάω να απατάω και βρίσκομαι σε μία μόνιμη σχέση.

Ταύρος - Σκορπιός: Η ψυχολογία σας είναι αρκετά βαριά και ρέπετε στα όρια της μοναξιάς. Διανύετε περιόδους που θέλετε την απομόνωση και περιόδους που θέλετε την συνύπαρξη. Ο ερωτισμός σας έντονος και τα κρυφά σας πάθη αδυνατείτε να τα κατανοήσετε ακόμα και εσείς οι ίδιοι. Η όψη αυτή σας καλεί να ενδοσκοπήσετε μέσα σας και να αποκαλύψετε στους ίδιους σας τους εαυτούς αυτές τις πτυχές του εαυτού σας. Μπορεί να έχετε δυσκολίες με γυναίκες στον χώρο της εργασίας σας και της καθημερινής σας συναναστροφής. Δεν αποκλείεται να συγκρούεστε και με άνδρες προϊσταμένους. Να κινείστε προσεκτικά καθώς παίζονται παιχνίδια εξουσίας στον εργασιακό σας χώρο ή έντονα παρασκηνιακά μαχαιρώματα. Έχετε όμως και την προστασία του Δία από τις κακουχίες.

Δίδυμοι – Τοξότες: Τα παιχνίδια της εξουσίας λαμβάνουν χώρα στον τομέα που ομαδοποιείστε μαζικά. Οφείλετε να είστε προσεκτικοί με σκοτεινές γυναίκες που συναναστρέφεστε μαζί τους σε συλλογικές δραστηριότητες. Γυναίκες που έχουν κοινούς στόχους με τους δικούς σας μπορεί να έχουν δόλιες προθέσεις και έτσι να σας ξελογιάσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αποπροσανατολιστείτε και θα χάσετε δύναμη στο συλλογικό. Οι γυναίκες να είναι πιο προσεκτικές με τους ερωμένους τους ή με τους υποψήφιους συντρόφους τους. Η δημιουργία συγκρατημένη αλλά υπάρχουσα και δεν στερεύει. Για τον άξονά σας οι παγίδες και οι επιπλοκές βρίσκονται στα μονοπάτια του έρωτα, των τυχερών παιχνιδιών και της ομαδικής σας δραστηριοποίησης.


Καρκίνος - Αιγόκερως: Παιχνίδια εξουσίας παίζονται εις βάρος σας στον επαγγελματικό χώρο από «γυναίκες αράχνες», οι οποίες προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα σας. Έντονα σκηνικά στον επαγγελματικό χώρο και αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις παθιασμένα. Δεσμεύσεις και περιορισμούς δέχεστε όσον αφορά τα οικογενειακά σας ενώ παράλληλα κάποιο ηλικιωμένοι πρόσωπο της οικογένειάς σας πιθανώς και ο πατέρας σας θα χρειαστεί τη βοήθειά σας. Μια ταλάντευση μεταξύ απόλυτου πάθους και ψυχρότητας καραδοκεί. Προσεκτικοί στις κινήσεις σας καθώς μπορεί να διαδραματιστούν σκηνές που θα θίξουν την υπόληψή σας και το κύρος σας. Είστε έτοιμοι να δώσετε μάχες και γιατί όχι να πατήσετε ακόμη και επί πτωμάτων εάν προσπαθήσουν να σας βλάψουν.


Λέων - Υδροχόος: Παιχνίδια εξουσίας και σκληροπυρηνικές κόντρες όσον αφορά θέματα βιογραφικών, συνεντεύξεων και ανώτερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Άτομα από το εξωτερικό, κυρίως γυναίκες «αράχνες» μπορεί να ασκήσουν αρνητική επιρροή και να σας αποπλανήσουν. Ένα από τα μεγαλύτερα αδέλφια σας πιθανόν να χρειαστεί τη βοήθειά σας. Οι σχέσεις σας με αδέλφια και στενούς συγγενείς ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί και έχουν διακυμάνσεις μεταξύ απόλυτων συναισθημάτων από απόλυτο πάθος μέχρι αδιαφορία και τάση για εκδίκηση. Κάνουμε ένα καλό συναισθηματικό κοντρόλ και κρατάμε τις ισορροπίες προς όφελος της εσωτερικής μας γαλήνης. Οι άνδρες να είναι προσεκτικοί σε μία επικείμενη γνωριμία με μία γυναίκα από το εξωτερικό. Προσοχή καθώς μπορεί να βρεθείτε για ταξίδι στο εξωτερικό και να μονιμοποιήσετε την εγκατάστασή σας εκεί.

Παρθένος – Ιχθείς: Σκληρά παιχνίδια εξουσίας όσον αφορά θέματα οικονομικού περιεχομένου και πιο συγκεκριμένα κληρονομικού-φορολογικού γίγνεσθαι. Μπορεί να έχετε δικαστικούς αγώνες και κέρδη ή απώλειες. Να κινηθείτε προσεκτικά καθώς γυναίκες με έντονη την επιρροή της Λίλιθ μπορεί να παίξουν παιχνίδια εις βάρος σας. Μπορεί να έχετε διακυμάνσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο όσον αφορά την οικονομική σας ισχύ ενώ παράλληλα η σεξουαλικότητά σας θα κυμαίνεται μεταξύ απόλυτης έξαρσης και πτώσης. Χρειάζεται να δείξετε δύναμη και αντοχή μιας και θα έρθετε σε επαφή με υπόγειες και σκοτεινές δυνάμεις του εαυτού σας που ακόμα και εσείς οι ίδιοι αδυνατούσατε να συνειδητοποιήσετε.

                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου