Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πλανητικός Ουρανός Νοεμβρίου


Αμφιθυμικό θα χαρακτήριζα τον Νοέμβριο του 2011 μιας και έχει δύο πρόσωπα, το θετικότερο κομμάτι βρίσκεται στο πρώτο δεκαπενθήμερο και το δυσκολότερο κρύβεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα καθώς έχουμε το φαινόμενο του ανάδρομου Ερμή και την περίοδο των χειμερινών εκλείψεων. Ο Νοέμβριος μπαίνει με μία πιο αισιόδοξη νότα καθώς Ερμής και Αφροδίτη φλερτάρουν με το ζώδιο του φιλελεύθερου Τοξότη και αυτό φέρνει μία ολίγη αισιοδοξία παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν λιτότητα και περιορισμούς. Το κλίμα σταδιακά αρχίζει να γίνεται πιο ασφυκτικό καθώς αρχίζει να επηρεάζει ο ανάδρομος Ερμής και προκαλεί το γνωστό του παιχνιδάκι, αυτό της ασυνεννοησίας και των παρεξηγήσεων. Στο όλο κλίμα έρχεται και η ηλιακή έκλειψη της 25ης Νοεμβρίου να προσθέσει πινελιές ρευστότητας και αστάθειας. Οι συναισθηματικές εντάσεις είναι εμφανείς και λίγο δυσκολότερο φαίνεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα για Διδύμους-Τοξότες, Παρθένους-Ιχθύες καθώς αυτούς βάλλουν εκλείψεις και ανάδρομος Ερμής. Καλό είναι να διευθετηθούν θέματα και υποχρεώσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα καθώς είναι σχετικά ευνοϊκότερο και υπάρχει μία πιο ανάλαφρη και επικοινωνιακή διάθεση.


Αναλυτικότερα: 

Ήλιος:  Ο Ήλιος στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα διανύσει το ζώδιο του Σκορπιού και αυτομάτως στρέφει το ενδιαφέρον μας σε θέματα οικονομικού και ερωτικού περιεχομένου. Έντονα δείχνουν να μας απασχολούν θέματα εξουσίας και σεξουαλικότητας καθώς ο Σκορπιός σχετίζεται με τις συγκεκριμένες ποιότητες. Η διάθεσή μας είναι αρκετά εσωστρεφής και θέλουμε να κρατήσουμε σκέψεις και ιδέες για ιδιωτική μας χρήση. Θέλουμε να εκφραστούμε μέσα από τα μυστικά μας και ακολουθούμε ένα πιο μοναχικό-μυστηριακό μονοπάτι. Ένταση, διαισθητικότητα και οραματισμός μπορούν να μας σώσουν από οριακά σημεία καμπής και πτώσης. Χαρακτηριζόμαστε από πάθος, δύναμη, υπομονή και επιμονή έτσι μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας και τις επιδιώξεις μας χωρίς να παρεκκλίνουμε. Θέματα οικονομικού-κληρονομικού-φορολογικού περιεχομένου έρχονται στο προσκήνιο και μας απασχολούν ιδιαιτέρως και εφόσον βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής αποσυνθετικής κρίσης δημιουργούνται φοβίες, εμμονές και υστερίες. Ας μετατρέψουμε όλη τη δύναμη του Πλουτώνιου αυτού ζωδίου σε πάθος και ενδιαφέρον για τον βαθύ έρωτα. Ας δώσουμε αγάπη και έτσι μπορούμε πάλι να αναζητήσουμε ασπίδα προστασίας στον «Θείο» έρωτα, ο οποίος μπορεί να μας λυτρώνει προσωρινά. Μπορούμε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας δημιουργικά στον προσωπικό μας χώρο και να έλθουμε σε ουσιαστική, πνευματική και εκτός ορίων ένωση με τον/τη σύντροφό μας. Έχουμε μία δυναμική και μας δίνεται η ευκαιρία να μετατρέψουμε τη σεξουαλική επαφή σε κάτι ανώτερο και πνευματικό. Από τις 22/11 ο Ήλιος εισέρχεται στον χαρούμενο Τοξότη και  η διάθεσή μας γίνεται καλύτερη. Εξωστρέφεια, χαρά και δημιουργία είναι ορατά μέσα στο δύσκολο κλίμα των ημερών. Οι Έλληνες έχουμε ψυχή και ακόμα και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες είμαστε προ των πυλών να εορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου. Μπαίνουμε σε ένα κλίμα πιο εορταστικό και πρόσχαρο. Ας πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον και ας σπάσουμε την ψυχρότητα της εποχής αναζητώντας την «επικοινωνία» με τον συνάνθρωπό μας.

Ερμής:  Ο Ερμής από τις 2/11 εισέρχεται στο ζώδιο του περιπετειώδη Τοξότη. Αυτόματα η διάθεσή μας γίνεται πιο αισιόδοξη και προσπαθούμε να βρούμε ακτίνες φωτός μέσα στο σκοτάδι της εποχής. Ο Τοξότης είναι θέση αδυναμίας για τον Ερμή και δυσκολεύεται να βγάλει τις θετικές ποιότητες του. Στην επικοινωνία γινόμαστε επεκτατικοί υπέρ του δέοντος, υπεραισιόδοξοι και κάποιες φορές χάνουμε την αντικειμενικότητά μας οδηγούμενοι σε «αμπελοφιλοσοφίες» και μη ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Γινόμαστε κοινωνικότεροι και η επικοινωνία παίρνει μία πιο φιλοσοφημένοι χροιά έτσι μπορούμε να στραφούμε στα ανώτερα ιδανικά, στη θρησκεία και στη φιλοσοφία. Οτιδήποτε σχετίζεται με  το πνεύμα και τη διανοητική υπεροχή μπορεί να βλαστήσει. Ανοιχτόμυαλοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις μπαίνουμε στη διαδικασία να δώσουμε απάντηση στα μεγαλύτερα φιλοσοφικά ζητήματα. Οι αρνητικές εκφάνσεις αυτού του Ερμή είναι η έλλειψη συνέχειας καθώς καταπιάνεται με πολλές ιδέες ταυτόχρονα και έτσι εγκαταλείπει κάποιες άλλες ενώ παράλληλα κάνει τον τρόπο που επικοινωνούμε λίγο αλαζονικό, με την έννοια του είμαι «παντογνώστης». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπολογίζουμε τις γνώμες των άλλων, οι οποίες μπορεί να είναι καλύτερες των δικών μας και έτσι χάνουμε ευκαιρίες για πρόοδο και επέκταση. Οφείλουμε να είμαστε διακριτικοί καθώς αυτές τις ημέρες θα χαρακτηριζόμαστε από έλλειψη τακτ και αυτομάτως μπορούμε να φέρουμε άθελά μας σε δύσκολη θέση τον άλλον. Επωφεληθείτε και κινηθείτε ευέλικτα το πρώτο δεκαπενθήμερο Τοξότες, Κριοί, Λέοντες, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι. Κινείται όλο τον μήνα στο ζώδιο του Τοξότη καθώς θα γίνει ανάδρομος και μπαίνει σε φάση επιβράδυνσης κοντά στις 20 Νοεμβρίου. Είναι η 3η και τελευταία φορά για το 2011 που ο πλανήτης της επικοινωνίας αναδρομεί. Αναλυτικές προβλέψεις για το πώς μας επηρεάζει η ανάδρομη πορεία του θα έχουμε σε κάποιο άλλο άρθρο μας εν καιρώ. Προσεκτικά να κινηθείτε στην ανάδρομη πορεία του Ερμή Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.

Αφροδίτη:  Η Αφροδίτη, πλανήτης του έρωτα, της αγάπης και των οικονομικών κάνει την είσοδό της στις 2 Νοεμβρίου στο παιχνιδιάρικο ζώδιο του Τοξότη έτσι ο έρωτας ταυτίζεται με τις έννοιες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Ανεξαρτησία δεν σημαίνει διαλύω και καταστρέφω σχέσεις αντιθέτως τις διατηρώ, τις συντηρώ αλλά έχω ως πάγιο αίτημά μου την ανεξάρτητη δράση. Επιθυμούμε και αναζητάμε τη συντροφικότητα, την επικοινωνία καθώς μας είναι αδιανόητη μία ζωή χωρίς συνύπαρξη. Κοινωνικοί και διαχυτικοί στις συναισθηματικές μας εκφράσεις και εκδηλώσεις μπορούμε να δώσουμε αγάπη και να λυτρώσουμε τους συνανθρώπους μας από τις έγνοιες και τις σκοτούρες της δύσκολης αυτής περιόδου. Βέβαια φλερτάρουμε συνεχώς και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθησή μας, το ότι όμως βάζουμε τα βέλη στη φαρέτρα δεν σημαίνει πως οδηγούμαστε σε απάτες στον έρωτα καθώς η Αφροδίτη από τον Τοξότη είναι ευαίσθητη. Απέχει πολύ το φλερτ από την απάτη. Η διάθεσή μας για ερωτικές περιπέτειες  είναι έντονη και οι τσαχπίνικες ματιές δίνουν και παίρνουν. Ας κρατηθούμε από τον έρωτα λοιπόν και ας γιορτάσουμε την «απελευθερωμένη» αγάπη. Οι αδέσμευτοι μπορούν να βάλουν τα βέλη στη φαρέτρα και να διεκδικήσουν μία θέση στον έρωτα ενώ οι δεσμευμένοι έχουν τη δυνατότητα να αναθερμάνουν τη σχέση τους βιώνοντας από την αρχή τον έρωτα και ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας. Στους οικονομικούς χειρισμούς μπορεί να γίνουμε λίγο επιπόλαιοι και να δαπανήσουμε αρκετά για καλοπέραση και διασκέδαση. Ας κάνουμε οικονομία και ας κρατήσουμε αποθέματα από αποταμιεύσεις για να βγάλουμε και τα Χριστούγεννα πιο ανώδυνα.  Ευνοημένα στον έρωτα και τα οικονομικά τα ζώδια της φωτιάς: Κριός, Λέων, Τοξότης ενώ παράλληλα ευνοούνται και του αέρα: Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι.  Στις 26 εισέρχεται στον σοβαρό και αξιοπρεπή Αιγόκερω έτσι παίρνει η αγάπη μία μορφή σοβαρή, περήφανη. Ο έρωτας φιλτράρεται μέσα από τις Κρόνιες ποιότητες και ξεχωρίζει για το ήθος του.

Άρης:  Ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της ενεργητικότητας, της λίμπιντο, της σεξουαλικότητας και των κινήτρων στις 11/11 κάνει την είσοδό του στο ζώδιο της Παρθένου. Μας χαρίζει διακριτικότητα, εργατικότητα, υπομονή, επιμονή, αναλυτικότητα και μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γινόμαστε λογικοί, συγκρατημένοι, προσεκτικοί και επιφυλακτικοί στη δράση μας ακολουθώντας ένα σχέδιο και έτσι έχουμε την ικανότητα να φέρουμε εις πέρας τις αποστολές μας. Η αναλυτική μας ικανότητα αυξάνεται σημαντικά και αυτό μας κάνει πρωταθλητές καθώς μπορούμε να τελειοποιήσουμε τα έργα μας. Μπορούμε να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση στον τομέα της εργασίας και της επαγγελματικής μας πορείας. Χρειάζεται μόνο προσοχή στην κριτική που ασκούμε είτε στους ίδιους μας τους εαυτούς είτε στους γύρω μας. Εγκαινιάζεται μία περίοδος κατά την οποία θα θελήσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες και να εξυπηρετούμε. Ο Άρης στην Παρθένο μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής έτσι ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης είμαστε ιδιαίτερα περιποιημένοι και προσεκτικοί, μπαίνουμε στον κλίβανο και αποστειρωνόμαστε από μικρόβια. Καλό είναι με την συνδρομή του Άρη της Παρθένου να αποστειρωθούμε και από τους «σεξουαλικούς βαμπιρισμούς» καθώς καταναλώνουμε ενέργεια άσκοπα και οδηγούμαστε σε μονοπάτια αμαρτωλού κάρματος. Επηρεάζονται δυσαρμονικά Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς ενώ ευνοούνται Ταύροι, Αιγόκεροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι ιδιαιτέρως. Ιδιάζουσα η θέση αυτή καθώς θα παραμείνει στην Παρθένο μέχρι τις αρχές Ιουλίου του 2012 βάζοντας σε αγώνα δρόμου τα μεταβλητά ζώδια. Θα κάνουμε ένα αφιέρωμα στην πολύμηνη παραμονή του Άρη στην Παρθένο εν καιρώ.

Δίας:  Ο Δίας σε όλη τη διάρκεια του μήνα κινείται ανάδρομος στο ζώδιο του Ταύρου  και μάλιστα στο Α δεκαήμερο, έτσι επηρεάζει τις ζωές Ταύρων, Παρθένων και Αιγόκερων με τον καλύτερο και δημιουργικότερο τρόπο. Όλοι μας ανεξαρτήτως ζωδίου έχουμε το ζώδιο αυτό σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας και εκείνος ο τομέας είναι ο τομέας που μπορεί να ευεργετηθεί και να επεκταθεί. Η τύχη και οι ευκαιρίες μπορούν να δώσουν πνοή ζωής σε κάποιον τομέα της ζωής μας.

Κρόνος:  Ο Κρόνος κινείται πλέον από την 22η μοίρα του Ζυγού και μετά επηρεάζοντας δυσαρμονικά τις ζωές Κριών, Ζυγών, Καρκίνων και Αιγόκερων. Ο όρος δυσαρμονικά δεν σημαίνει κάτι κακό απαραίτητα! Ο Κρόνος φέρνει υποχρεώσεις, ευθύνες, περιορισμούς και θέτει όρια στις ζωές αυτών των εκπροσώπων. Ο ελεύθερος χρόνος περιορίζεται σημαντικά αλλά εφόσον οργανωθούν μπορούν νε επιτύχουν πρόοδο, κοινωνική καταξίωση, άνοδο και τιμές. Είναι μία περίοδος ωρίμανσης και σοφίας για αυτά τα ζώδια. Όλοι μας ανεξαρτήτως αστερισμού έχουμε σε κάποιον τομέα το ζώδιο του Ζυγού. Εκείνο το κομμάτι του ωροσκοπίου μας δέχεται τις προκλήσεις, τους περιορισμούς και εκείνο το κομμάτι του ωροσκοπίου μας οφείλουμε να δουλέψουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε εφόδια για μία θεμελιακή και συγκροτημένη δομησιακή σύνθεση.  Ευνοημένοι είναι Δίδυμοι, Υδροχόοι, Λέοντες και Τοξότες του τελευταίου δεκαημέρου, οι οποίοι μπορούν να έχουν σταθεροποίηση και αναγνώριση. 

Ουρανός:  Ο Ουρανός κινείται ανάδρομος στις αρχές του πρωτοστάτη Κριού από την 1η μέχρι τη μηδενική του μοίρα φέρνοντας αλλαγές, απρόβλεπτα περιστατικά στις ζωές Κριών-καρκίνων-Ζυγών-Αιγόκερων των πρώτων 5 ημερών. Οι αλλαγές έρχονται με έναν εντελώς απρόβλεπτα σοκαριστικό τρόπο και αδυνατείτε να τις συνειδητοποιήσετε ευθύς εξαρχής. Μπορεί να ξεβολεύεστε αλλά μετά την συναισθηματική αποφόρτιση να είστε σίγουροι πως θα δείτε ρεαλιστικά και θα καταλάβετε πως η αλλαγή ήρθε για να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην καινοτομία και την πρόοδο. Επηρεάζονται θετικά Δίδυμοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι των πρώτων πέντε ημερών. Λόγω της ανάδρομης πορείας του οι εξεγέρσεις ανά τον κόσμο έχουν απενεργοποιηθεί κάπως αλλά καθώς τον Δεκέμβριο αναμένεται να ορθοδρομήσει είμαστε σε μία φάση προεργασίας διαδηλώσεων και έκρυθμων καταστάσεων ανά τον κόσμο.

Ποσειδώνας: Ο Ποσειδώνας γυρίζει ορθόδρομος από τις 09/11 στο ζώδιο του Υδροχόου και επηρεάζει δυσαρμονικά Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς των τελευταίων πέντε ημερών. Καταστάσεις εξαπάτησης και ένα πέπλο αποπροσανατολισμού μπορεί να είναι έντονα στις ζωές των συγκεκριμένων εκπροσώπων. Η ορθόδρομη πορεία του πάντως σηματοδοτεί ένα ξεμπλοκάρισμα όσον αφορά θέματα καλλιτεχνικής δραστηριότητας και καθώς ετοιμάζεται μέσα στον Φεβρουάριο του 2012 να εγκαταλείψει οριστικά το περιβάλλον του Υδροχόου μπορεί να φέρει επιστημονικές-τεχνολογικές βόμβες που θα φανούν πολύτιμες για την πορεία της ανθρωπότητας.  

Πλούτωνας: Ο Πλούτωνας διελαύνει ορθόδρομος από το ζώδιο του Αιγόκερου μεταξύ 5ης – 6ης μοίρας και φέρνει ουσιαστικές, ριζικές αλλαγές στις ζωές Αιγόκερων-Καρκίνων, Ζυγών-Κριών του πρώτου δεκαημέρου. Η ζωή σας μοιάζει με ένα ενεργό ηφαίστειο, το οποίο προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από βρωμιές και ακαθαρσίες. Η ζωή σας αλλάζει με κόπο και η προσωπικότητά σας μεταμορφώνεται σε όλα τα επίπεδα. Χειριστείτε με πάθος και συναισθηματικό κοντρόλ την όψη και γίνετε αυτόχθονες και ανθεκτικοί μέσα από ένα πύρινο σίδερο, να θυμάστε στο τέλος θα λιώσει το σίδερο, όχι εσείς.

Σημαντικές-αξιόλογες όψεις Νοεμβρίου:

Α) Από την αρχή του μήνα Ερμής και Αφροδίτη φλερτάρουν υπό μορφή συνόδου στον Τοξότη και αυτό μας κάνει να αναζητάμε την επικοινωνία στις σχέσεις μας είτε ερωτικές είτε επαγγελματικές. Έχουμε ένα μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου και βρισκόμαστε συνεχώς στη διαδικασία αλλαγής συντρόφου. Το φλερτ έχει την τιμητική του, η διάθεσή μας κυμαίνεται σε ικανοποιητικά και εξωστρεφή επίπεδα και αυτό χαρίζει μειδίαμα στο πρόσωπό μας. Έχουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την τρυφερότητα και την αγάπη μας με έναν τρόπο ανεξάρτητο, φιλελεύθερο και όχι αιχμαλωσίας. Είμαστε open-minded και έτοιμοι να διεισδύσουμε στα μονοπάτια της γνώσης και της απόλυτης μόρφωσης.

Β) Στις 10/11 πραγματοποιείται η πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκοπριού και κορυφώνει καταστάσεις για τους γεννημένους  κοντά στην 10η Μαΐου, 10η Αυγούστου, 10η Οκτωβρίου και 10η Φεβρουαρίου. Οι ημέρες είναι προσεγγιστικές καθώς επηρεάζονται και όσοι είναι γεννημένοι 2-3 μέρες πριν ή μετά της 10ης των προαναφερθέντων ημερών. 

Γ) Στις 24/11 γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και προκαλεί το γνωστό επικοινωνιακό κομφούζιο. Επηρεαζόμαστε ήδη από τις 20/11 καθώς επιβραδύνει και είναι στάσιμος.

Δ) Στις 25/11 πραγματοποιείται η Νέα σελήνη στον Τοξότη που παράλληλα αποτελεί και ηλιακή έκλειψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επέλθουν αλλαγές στις ζωές Διδύμων-Τοξοτών, Παρθένων-Ιχθύων. Αναλυτικές προβλέψεις εν καιρώ για το φαινόμενο.

Ε) Την πρώτη εβδομάδα του μήνα πραγματοποιείται όψη αντίθεσης μεταξύ του Άρη και του Ποσειδώνα. Η όψη προκαλεί σύγχυση, διαψεύσεις, εξαπατήσεις και βλέπουμε τις καταστάσεις μέσα από ένα ιδεατό οπτικό πρίσμα. Τα κίνητρά μας λίγο πεσμένα και οι άμυνες μας κάπως εξασθενημένες. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι τις τελευταίες 5 ημέρες του σταθερού σταυρού. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι να κινηθείτε προσεκτικά, αποφύγετε τοξικές ουσίες, τοξική διατροφή καθώς θα δημιουργηθούν μολύνσεις και δηλητηριάσεις. Άνδρες και γυναίκες να είναι προσεκτικοί κατά τη σεξουαλική τους συνεύρεση καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Προσοχή με υδραυλικές συσκευές, συσκευές φωτιάς, θέρμανσης και ηλεκτρισμού καθώς μπορεί να βραχυκυκλώσουν. Δεν αποκλείονται έντονα καιρικά φαινόμενα, αυξημένη υγρασία ή περίοδος παρατεταμένης ξηρασίας.

Στ) Στα μέσα του μήνα πραγματοποιείται ένα θεαματικό τρίγωνο μεταξύ Άρη-Δία και αυτό ευνοεί τη δράση, την επιχειρηματικότητα, τα επιχειρηματικά σχέδια και την υλοποίηση των στόχων. Γεμάτοι υπομονή, επιμονή και με τεράστια αποθέματα εργατικότητας μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα της δημιουργικότητας μας και να αυξήσουμε την παραγωγική δυναμικότητά μας. Ας ενισχύσουμε την δουλειά μας και το επάγγελμά μας καθώς μπορεί να μας πλησιάζει κάποια ανάθεση επιπλέον εργασίας ή μία υψηλότερη θέση. Κύριοι αποδέκτες της όψης : Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.  

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου