Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ευρωπαϊκή Ένωση - Μακροπρόθεσμες Προβλέψεις


Με αφορμή τη συρρίκνωση του οικονομικού τομέα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ας κάνουμε μία διείσδυση στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της Ευρωζώνης και ας κατανοήσουμε τις δυνατότητες της και τη δυναμική της ζώνης μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τέθηκε σε λειτουργία την 1η Ιανουαρίου 1958 στη Ρώμη με την υπογραφή του «Συμφώνου της Ρώμης».



Ιστορική Αναδρομή:

Μετά το τέλος του 2ου Παγκοσμίου πολέμου και την πλήρη διάλυση και αποσύνθεση της Ευρώπης έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα σπόρια ωρίμανσης του πολιτικού κλίματος-καθεστώτος στη γηραιά ήπειρο και σταδιακά έγινε αντιληπτό πως ο μόνος τρόπος για την αποφυγή συρράξεων και εξεγέρσεων ήταν η πολιτική ενοποίηση με σκοπό την πρόοδο της Ευρώπης και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Το 1950 έπεσε η ιδέα της δημιουργίας της «Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα» (ΕΚΑΧ) από τη Γαλλία και τη Δυτική Γερμανία και τελικά ψηφίστηκε και στηρίχθηκε από τις: Ιταλία, Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Λουξεμβούργο και τις πρωτοστάτησες Γαλλία και Δυτική Γερμανία. Στη συνέχεια το 1957 ψηφίστηκε από τη «Συνθήκη της Ρώμης»  η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Την ίδια ακριβώς περίοδο τέθηκε σε ψήφιση η δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Κοινότητας Ατομικής Ενέργειας» και τελικά οδηγηθήκαμε στη δημιουργία της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία μετράει χρόνια ζωής από την 1η Ιανουαρίου 1958 και ώρα 00:01 .

Αστρολογική Προσέγγιση: Από αστρολογικής άποψης τώρα θα κάνουμε μία σύντομη επισκόπηση στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη της αγαπημένης μας Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια θα αναφερθούμε στην επικαιρότητα, η οποία τη θέτει στο κέντρο της «λάμψης» καθώς δέχεται δυσαρμονικές επιρροές και βρίσκεται σε περίοδο ζύμωσης και αναταραχής.

Ήλιος στον Αιγόκερω:  Γεννημένη υπό τον αστερισμό του Αιγόκερου είναι μία δύναμη σημαντικής επιρροής καθώς ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της βασιλείας του μεγάλου δασκάλου Κρόνου. Η δύναμή της; Υπολογίσιμη και σταθερή αξία μεταξύ των μεγάλων οικονομικών ενώσεων-συμπλεγμάτων. Μια επινόηση; Εφευρετική και σωτήρια για την ενοποίηση και σταθεροποίηση των χωρών της Ευρώπης σε μία καθολική και οικουμενική δύναμη. Ένωση που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα διεθνή οικονομικά και στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις-συναλλαγές καθώς ο Αιγόκερως είναι ζώδιο της εξουσίας και της δύναμης. Ένας συνδυασμός πρακτικός, συντηρητικός, αφοσιωμένος και πιστός πάντα στους στόχους του με σκοπό να μην παρεκκλίνει από οικονομικά προγράμματα και σχεδιασμούς. Τα project  που παράγονται στη ζώνη μας; Αξιόλογα, μάχιμα και έτοιμα να ανταγωνιστούν τις άλλες οικονομικές δυνάμεις. Μία ένωση που μπορεί να επιβιώσει και στη λιτότητα καθώς ο Κρόνος της εξασφαλίζει άνεση και αντοχή ακόμα και σε σκληρές, αντίξοες καταστάσεις όπως της τρέχουσας περιόδου. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μάθει να τηρεί πιστά, συνετά και άκρως ορθολογικά τα προγράμματά της χωρίς να παρεκκλίνει από τους αρχικούς όρους έτσι μπορεί να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την οικονομία της, το εμπορικό ισοζύγιό της και τις διεθνείς συναλλαγές. Αιγόκερως!!! Τι πιο έξυπνο και τυχερό για την αργή, σταθερή αλλά και ουσιαστική εγκαθίδρυση αυτής της συμμαχίας που δίνει άσυλο στους πολίτες της!!! Οι έχοντες την εξουσία είναι ακλόνητα σταθεροί και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες σε σθένος, δύναμη και σοφία. Ένα μεγάλο εφόδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι έχοντες την κεντρική εξουσία και ο άμεσος ρυθμιστής της, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ωροσκόπος στην Παρθένο:  Ο συγκεκριμένος ωροσκόπος είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι καθώς είναι λίγο δύσκολος ως προς τους χειρισμούς. Δεν είναι αρνητικός βέβαια καθώς κάνει τα οικονομικά συστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φαίνονται προς τα έξω εξαιρετικά αναλυτικά και υψηλής ποιότητας. Οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι-μελετητές φαίνεται να παρουσιάζουν μία εξαιρετική εικόνα ως προς τις αναλυτικές τους μεθόδους. Η εικόνα μας είναι εικόνα οργανωμένης, εργατικής, μεθοδικής και αποτελεσματικής σύνθεσης ως προς την οικονομική οργάνωση. Αρνητικό ίσως να είναι πως ασκούμε έντονες και αυστηρές κριτικές και οικονομικές εκτιμήσεις-προβλέψεις προς τις ίδιες μας τις δυνατότητες έτσι να γίνονται λάθος χειρισμοί και να σχηματίζεται ένα κλίμα συγκρατημένο και λίγο απαισιόδοξο αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως στηριζόμαστε σε ρεαλιστικά γεγονότα-ενδείξεις έτσι αποφεύγουμε τις μεγάλες και βαθιές κρίσεις.

Σελήνη στον Ταύρο:  Η Σελήνη σχετίζεται με το λαό της και την εκπροσώπησή της. Η Σελήνη αποτελεί τη μάζα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εργατικό δυναμικό της είτε εν δυνάμει είτε ενεργητικό. Βρίσκεται στην έξαρσή της η Σελήνη και από το ζώδιο του Ταύρου χαρίζει σταθερότητα, επιμονή, υπομονή και πίστη. Είμαστε ένα αποτελεσματικό και άκρως παραγωγικό εργατικό δυναμικό, αξιόλογο και σταθερής πληθυσμιακής πυκνότητας χωρίς εξάρσεις ή μειώσεις. Είμαστε ικανοί και εργατικοί έτσι έχουμε όλες τις προδιαγραφές να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας και να δώσουμε ώθηση στην εγχώρια παραγωγή και στις εγχώριες συναλλαγές. Οι ανάγκες μας για την εκπλήρωση των βασικών μας αναγκών είναι μεγάλη και η γη έχει μεγάλη αξία γι’ αυτό το λόγο η Ευρώπη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις ως προς την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων ενώ παράλληλα έχουμε ανεπτυγμένο τον κλάδο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας έτσι επιτυγχάνουμε συνήθως και με ευκολία θετικούς προϋπολογισμούς και αυξημένες εξαγωγές. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει θεμελιωθεί μία ισχυρή-οργανωμένη κοινή αγροτική πολιτική. Η ανάγκη μας για ασφάλεια; Πάγιο αίτημα και με αυτόν τον τρόπο μπαίνουμε εύκολα στα όρια που θέτουν οι κεντρικές εξουσίες έτσι ώστε να επέλθουν ισορροπίες και κέρδη σε συνδυασμό με ένα αυξημένο επίπεδο κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Σαν μάζα, σαν όλον αδιαίρετο είμαστε ένας ήρεμος και πράος πληθυσμός και η πίστη μας δύσκολα κλονίζεται. Απεχθανόμαστε ολίγον τι τις αλλαγές αλλά μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με σταθερότητα. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των Ευρωπαίων εντός της Ένωσης είναι η καλαισθησία και ιδού ο λόγος των μεγάλων οίκων ομορφιάς και των μεγάλως σχεδιαστών που προσωπικά πιστεύω πως φέρουν την Ένωση στην πρωτιά της μόδας. Σχετιζόμαστε άμεσα με τα υλικά αγαθά, τα αποκτήματα και την οικονομική ευμάρεια.

Ερμής στον Τοξότη: Ο Ερμής μας βρίσκεται στον Τοξότη, θέση αδυναμίας και αυτό δείχνει πως δεν εκφράζει στο μεγαλείο του τις ικανότητές του. Σχετίζεται με τον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας μας, τον οποίο θα χαρακτήριζα φιλοσοφημένο μεν αλλά λίγο ρηχό και επιφανειακό. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της διακυβέρνησης του Δία και από εδώ χαρίζει πνεύμα, οξύνοια και καλή φιλοσοφία ζωής την οποία βέβαια καταχρόμαστε και την «μετουσιώνουμε» σε αμπελοφιλοσοφία. Οι έχοντες εξουσία και ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν φαεινές ιδέες και ανοιχτό μυαλό έτσι από άποψη θεωρίας βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που χαρίζει πρόοδο στα εκπαιδευτικά συστήματα, στις ακαδημαϊκές ενώσεις και τα πανεπιστήμια έτσι ξεχωρίζει το όλον σύστημα. Υπάρχει μία αδυναμία συγκέντρωσης στους στόχους και μία ροπή στο να μένουν κάποιες ιδέες στο σκοτάδι και να μην υλοποιούνται. Ο αλαζονικός τρόπος σκέψεις και η πεποίθηση του «εγώ τα γνωρίζω όλα» μας κρατάει δέσμιους στα άλματα και επιτεύγματα που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε.

Αφροδίτη στον Υδροχόο: Η Αφροδίτη σχετίζεται με τον έρωτα, την αγάπη, τα ζητήματα καρδιάς αλλά και τα φλέγοντα οικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σχέσεις είτε μεταξύ αρχών και εξουσιαστών είτε μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων των κρατών χωρών-μελών της ζώνης είναι φιλελεύθερες, σταθερές και κοιτάνε μπροστά από την εποχή και την τρέχουσα περίοδο. Η ομαδικότητα και η συλλογικότητα στέκονται ασπίδες σωτηρίας και επέρχονται οι ιδέες και οι ροές προγραμμάτων, οικονομικών σχεδιασμών με ευκολία και μέσα από επικοινωνιακή συντροφικότητα. Δεν αποκλείεται να πραγματοποιούνται σχέσεις μεταξύ διαφορετικών χωρών δυνατές και ανατρεπτικές έτσι μπορεί ένας Έλληνας να έχει ως σύντροφό του μία Ισπανίδα. Ο Υδροχόος; Ζώδιο σταθερό έτσι τα οικονομικά της Ευρωζώνης κατά γενική ομολογία είναι σταθερά και δεν έχουν διακυμάνσεις. Ωστόσο ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό και εάν κάνουμε μία προσεκτικότερη διείσδυση θα παρατηρήσουμε πως ο γενέθλιος Ουρανός της Ένωσης πραγματοποιεί όψη αντίθεσης από τον Λέοντα με την Αφροδίτη(οικονομικά) και αυτό μπορεί να προκαλέσει ανατροπές και κύκλους κρίσεις από το μηδέν, εντελώς απρόβλεπτα και σοκαριστικά. Αυτό μπορεί να φανερώνει πως μπορεί να υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των εθνικών προϋπολογισμών των επιμέρους χωρών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έτσι να δημιουργούνται διαταραχές και ανισορροπίες στον συνολικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Δεν παύει όμως να είμαστε επινοητικοί και άκρως εφευρετικοί έτσι ώστε να παράγουμε εντατικά και να αυξάνουμε την οικονομική ευημερία της ζώνης με τρόπους έξυπνους, επινοητικούς και εφευρετικούς.

Άρης στον Τοξότη:  Η δράση τόσο των οργάνων εξουσίας όσο και των πληθυσμιακών ομάδων δρα ορμητικά, φλεγόμενα και παθιασμένα συνεπώς μπορούμε να παρατηρήσουμε πως τα σχέδια υλοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται μεγαλόπνοα και επεκτατικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί κατά γενική ομολογία επεκτατική και όχι συσταλτική δημοσιονομική-νομισματική πολιτική, είναι ευέλικτη και έχει όλες τις προϋποθέσεις να εφαρμόσει οικονομικά προγράμματα ευέλικτα και σχεδιασμούς επιτυχείς. Η δράση είναι άκρως ενεργητική, τολμηρή και τα προγράμματα τίθενται σε εφαρμογή με ενθουσιώδη τρόπο. Το πνεύμα; Αρκετά οξύ και επεκτατικό έτσι ο οικονομικός τομέας μπορεί να έχει σοκαριστικές αποτυχίες αλλά και σημαντικές αποτυχίες λόγω επιπολαιότητας και κατάχρησης.

Οικονομικό Κομμάτι:  Όσον αφορά τώρα το οικονομικό κομμάτι και τη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί να κοιτάξουμε τον άξονα 2ου-8ου οίκου και να δούμε πως μέσα στον 2ο προς τα τέλη του(επομένως επηρεάζει και τον 3ο οίκο) βρίσκεται ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της γενναιοδωρίας, ο μέγας ευεργέτης Δίας. Αυτό σημαίνει πως η ζώνη μας έχει οικονομική πρόοδο κατά γενική ομολογία, πραγματοποιεί σημαντικά έσοδα αλλά με την ίδια ευκολία που πραγματοποιεί έσοδα και θετικά ισοζύγια με την ίδια ευκολία μπορεί να πραγματοποιήσεις αρνητικούς προϋπολογισμούς και αρνητικά ισοζύγια λόγω υπερβολικών δαπανών. Χρειάζεται σύνεση και ορθή διαχείριση και μιας και ο Ήλιος είναι το κέντρο κάθε χάρτη από τον Αιγόκερω έχει όλες τις προδιαγραφές να επιτύχει την οικονομική σταθερότητα και ευμάρεια μιας και είναι σοφός. Ο 2ος οίκος σχετίζεται με μισθοδοσίες και σημαίνει πως οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί προς αρκετά ικανοποιητικοί αλλά οι εντός ζώνης λίγο ασύδοτοι και σπάταλοι. Είναι οι σχέσεις εργοδότη-εργαζομένου και φαίνονται ήπιες και όχι με εντάσεις. Σημαντική για την ζώνη μας η οικονομική σταθερότητα και ασφάλεια.

Όσον αφορά τώρα τον 8ο οίκο που σχετίζεται με το φορολογικό-κληρονομικό σύστημα εμπεριέχεται η μυστηριώδης Σελήνη και προκαλεί αστάθεια και σκαμπανεβάσματα στην οικονομική ισχύ της σύνθεσης. Καλό είναι πως η Σελήνη βρίσκεται βέβαια σε ζώδιο σταθερό και έτσι κάπως μετριάζεται η ανισορροπία και οι διακυμάνσεις αλλά κακά τα ψέματα υπάρχουν περίοδοι οικονομικής άνθησης και περίοδοι οικονομικής κρίσης, έτσι παρατηρούνται συνεχείς εναλλαγές του οικονομικού κύκλου. Πιθανότητα για δανεισμούς εξωτερικούς ή εσωτερικούς και χρεώσεις να πλήττουν κατά καιρούς τα ταμεία αλλά όλα είναι στα πλαίσια ενός οικονομικού κύκλου και της καλύτερης-ομαλότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας του οικονομικού μας συστήματος.

Σημαντική επίσης θα χαρακτήριζα την παρουσία του Πλούτωνα στον 12ο ηλιακό μας οίκο καθώς δημιουργεί κρυφές συμμαχίες εις βάρος της «Ευρωπαϊκής Εφεύρεσης» και ύπουλα, δόλια παιχνίδια εις βάρος μας. Οι εχθροί έχουν δύναμη και μάλιστα μοχθηρή και κακή επιρροή για την ευρωπαϊκή σύνθεση αλλά η ζώνη είναι πηγή εξουσίας, ακμαία και μάλιστα έχει όλες τις Κρόνιες-πειθαρχημένες μεθόδους για να ορθοποδήσει έτσι και τώρα θα καταφέρει να επιζήσει και να βγει από την οικονομική κρίση. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ρόδινα και απλά αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας «κουπί». Έτσι, με αυτήν την αναφορά μου θα μεταφερθώ στο κομμάτι προγνωστικής για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


[EuropeanUnionWRIGB1A.JPG]

Προγνωστική Αστρολογία:  

Σε πρώτο στάδιο ας αναφερθούμε στον Ήλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος δέχεται δυσαρμονικές – «αρμονικές» επιρροές και βάζω το αρμονικές σε εισαγωγικά για τον πολύ απλό λόγο της ριζικής αλλαγής που σημαίνει πως μετά την μπόρα βγαίνει το «ουράνιο τόξο». Ο Ήλιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχεται μία πάρα πολύ δυνατή επιρροή συνόδου από τον μεγάλο μεταρρυθμιστή Πλούτωνα και αυτό φέρνει μεγάλες αλλαγές για τη ζώνη. Διανύουμε μία περίοδο θανάτου που σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου θα οδηγήσει στην ανατολή του Ηλίου και της οικονομικής άνθησης. Η ανάγκη για προσωπική μεταμόρφωση της όλης εξουσίας-δομής και οργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ήδη εμφανής. Οι οικονομικές ασυδοσίες αναδείχτηκαν και προκάλεσαν το μεγάλο πάγωμα και μία σειρά από αλλεπάλληλες  αδυναμίες της οικονομικής πολιτικής. Κλοπές, παιχνίδια εξουσίας έρχονται να δοκιμαστούν, να καούν και να δημιουργηθεί μία άλλη οργανωσιακή σύνθεση της Ενωμένης Ευρώπης, πιο δυνατής και εύρωστης. Βρισκόμαστε στο στάδιο του επαναπροσδιορισμού της δημιουργίας της Ένωσης και αυτό απαιτεί την πλήρη λιτότητα και ανέχεια. Οι μισθοί σε μείωση, η ανεργία αυξάνεται, η παραγωγή μειώνεται, το νόμισμά μας υποτιμάται και το οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση. Ο Πλούτωνας «γκρεμίζει» ότι αγγίζει επομένως παρατηρούμε πως βρισκόμαστε στο σκοτάδι και στην πορεία για τη δημιουργία μιας νέας, υγιούς «Δύναμης».

Το όλο κλίμα εντείνει και η αρνητική γωνία που σχηματίζει ο ανατρεπτικός Ουρανός από τον πρωτοστάτη Κριό που δείχνει πως οι όλες δονήσεις συμβαίνουν με τρόπο αναπάντεχο, απρόβλεπτο και σοκαριστικό. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα οικονομικά μηνύματα τρέχουν με ταχύτητα. Βέβαια οι σπίθες της δημιουργίας του Ουρανού εμφυτεύονται και τα νέα προγράμματα, οι νέοι οικονομικοί σχεδιασμοί επεξεργάζονται και μάλιστα είναι πρωτοποριακοί και άκρως εφευρετικοί. Συνθήκες ελευθερίας, ανεξαρτησίας και πλήρους διάλυσης παρατηρούνται. Τα σενάρια για κατάρρευση της ζώνης του ευρώ και η καταστροφολογία καλπάζουν αλλά ας μείνουν σενάρια γιατί η ευρωπαϊκή ένωση έχει έναν Ήλιο σοφό και δυνάστη έτσι αντέχει στις κακουχίες και στην σκληρότητα. Περίοδος οικονομικής λιτότητας και αρκετά παιχνίδια εξουσίας εις βάρος της Ένωσης συμβαίνουν αλλά η ζώνη δεν κλονίζεται γιατί είναι σοφά θεμελιωμένη.

Ο Κρόνος από τον Ζυγό επίσης σε δυσαρμονική γωνία έδωσε ένταση και περιορισμούς αλλά σταδιακά αποκλίνει από τις μοίρες του Ήλιου και δεχόμαστε μία ολίγη, μέτριας δύναμης βοήθεια. Οι περιορισμοί, η λιτότητα και η προσπάθεια για σωφρονισμό των «ανάρμοστων χωρών» είναι γεγονός και αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε από τον τίτλο (PIGS) που δόθηκε στις χώρες: Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Ιρλανδία. Οι συγκεκριμένες χώρες εμφάνισαν δημοσιονομική ή νομισματική ανεπάρκεια και έτσι κλόνισαν την σύνθεση της ένωσης.

Οι αλλαγές είναι ορατές καθώς την 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μία μερική ηλιακή έκλειψη ηλίου σε ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Ήλιο και αυτό προκαλεί αλλαγές, γεγονότα και καταστάσεις που έρχονται με τρόπο επίπονο και λίγο δραματικό. Οι αλλαγές δεν είναι πάντοτε κακές αλλά μπορεί να φέρουν ενδυνάμωση και μετά την μεγάλη περίοδο της αναταραχής θα χτιστεί ένα οικονομικό σύστημα άκρως θεμελιωμένο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ερωτήματα του είδους: Πως μπορώ να λάμψω και να ενισχύσω τη δύναμή μου; Πως μπορώ να βγω από την οικονομική κρίση και να προοδεύσω ξανά μειώνοντας τα επίπεδα ανεργίας, μειώνοντας τον πληθωρισμό, αυξάνοντας τους μισθούς και επιτυγχάνοντας ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο; Θέλει να παγιωθεί και να ανακάμψει οικονομικά. Τα εμπόδια; Αρκετά αλλά όχι ανυπέρβλητα για μία τέτοια δύναμη. Οι μυστικές συμμαχίες εις βάρος της ένωσης θα διαρκέσουν ακόμα 3χρόνια και προς το 2015 θα έχουμε μία σταδιακή ανάκαμψη. Να θυμάστε πάντοτε πως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, ύφεσης και δυσπραγίας εμφυτεύονται οι σπόροι δημιουργίας οικονομικών προγραμμάτων που επιφέρουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Ο άξονας 4ος-10ος δέχονται τις επιρροές και σχετίζονται άμεσα με την εξουσία και τη δύναμη έτσι κυριαρχεί ένας κλονισμός και βρισκόμαστε στην φάση της κρίσης-ύφεσης. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ουρανός προκαλεί εκρηκτικές-ανατρεπτικές σχέσεις με τις άλλες οικονομικές δυνάμεις και με αυτόν τον τρόπο δυσκολευόμαστε να δημιουργήσουμε σταθερούς συμμάχους καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και ανατρέπονται. Λύσεις και συμμαχίες δεν αποκλείεται να εμφανιστούν από το πουθενά καθώς ο Ουρανός σχετίζεται με τον παράγοντα του αστάθμητου.

Μία έκλειψη σχηματίστηκε τα Χριστούγεννα του 2010 σε ακριβή σύνοδο με το μεσουράνημα (δημόσια εικόνα) και αυτό δείχνει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κρίση στην Ευρώπη αναμεταδίδεται και απασχολεί όλον τον κόσμο και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μιας και σχετίζεται με τη δημόσια εικόνα της ζώνης.

Οι Δεσμοί της Σελήνης όμως από τον άξονα Διδύμων-Τοξότη μέχρι το φθινόπωρο του 2012 προκαλούν εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα και επηρεάζουν τους πλανήτες Άρη, Κρόνο και Ερμή έτσι έκρυθμες καταστάσεις πυροδοτούνται μιας και ο Άρης είναι συσχετιζόμενος με τον πόλεμο ενώ λιτότητα επιφέρει η συμμετοχή του Κρόνου. Οι εκλείψεις σε σύνοδο με αυτούς τους πλανήτες θέτουν ερωτήματα της φύσεως: Πως μπορώ να δράσω και να αντιδράσω; Τι τρόπο πρέπει να ακολουθήσω στη δράση μου; Πως μπορώ να γίνω πιο δυναμικός και να εμφανίσω με αποτελεσματικότερο τρόπο την αρσενική μου πλευρά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της από την αρχή. Οι εκλείψεις σε σύνοδο με Κρόνο θέτουν ερωτήματα του τύπου: Ποιο είναι το καρμικό μου μάθημα; Τι φταίει στην οικονομική πολιτική μου και την γενικότερη πολιτική;

Οι εξελίξεις ραγδαίες, ανατρεπτικές και η κρίση είναι στο ζενίθ της. Η αλλαγή είναι όχι «προ των πυλών» αλλά πέρασε το κατώφλι τους και απαιτεί πλήρη αναμετασχηματιμό της ευρωπαϊκής ένωσης. Μην επικρατεί όμως πανικός, όλοι έχουμε μάθει να ζούμε και στα λίγα, να επιβιώνουμε στις αντιξοότητες και η ένωση θα επιζήσει και θα βγει με δάφνινο στεφάνι, ας αργήσει 3-4 χρόνια η ανάκαμψη.

Στην κορυφή με τα γόνατα λοιπόν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου