Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις 14-21 Νοεμβρίου 2011


Μία ιδιαίτερη περίοδος είναι αυτή που διανύουμε και έχει ξεκινήσει με δύο φαινόμενα που θα άξιζε να διερευνηθούν σύμφωνα με την αστρολογική προσέγγιση. Η  πρόσφατη Πανσέληνος στον Ταύρο και η είσοδος του Άρη στην Παρθένο. Ζώδια της γης και τα δύο, εκφράζουν την ανάγκη να κάνουμε μία καλύτερη και πιο ουσιαστική επεξεργασία των πρακτικών μας αναγκών. Στον αστρολογικό ουρανό έχουμε ένα θαυμάσιο σχηματισμό χαρταετού, μεταξύ του Άρη, του Πλούτωνα και του Δία, ως προς το στοιχείο της γης και του Χείρωνα σε αντίθεση με τον Άρη. Επομένως είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μας προσφέρει.  Το πλήρες άρθρο της αστρολόγου, συναδέλφου και φίλης Λίλιαν Σίμου θα το βρείτε εδώ: 

Την προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για το τρίγωνο της φωτιάς και την δημιουργική σπίθα που θα ήταν καλό να ανακαλύψουμε προκειμένου να κάνουμε τη θέληση  δράση, αποφασιστικότητα,  κουράγιο.  Να δηλώσουμε την ύπαρξή μας, να επεκταθούμε, να ζωντανέψουμε με την ενέργειά μας κάθε τι γύρω μας, σπάζοντας τα σύνορα της αδράνειας, έχοντας μία εσωτερική χαρά. 




Τι αλλάζει πλέον με τα ζώδια της γης;

Η γη σηματοδοτεί την αποκρυστάλλωση του πνεύματος. Είναι η εικόνα της ενσάρκωσης, η φάση όπου το πνεύμα εντάσσεται στο υλικό πεδίο και αποκτά την εμπειρία μέσω της ύπαρξης. Η ανάγκη να παράγει μέσα από την συγκεκριμένη φόρμα είναι απαραίτητη. Τα ζώδια της γης είναι προσανατολισμένα στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου έργου. Δεν διαθέτουν φαντασία, συγκίνηση ή πνευματική αναζήτηση. Ζητούν όμως αποτελέσματα και απαιτούν να είναι απτά.

Η γη παρουσιάζει την σύνδεσή μας με το φυσικό πεδίο και τον κόσμο των επιθυμιών. Είναι η ανάγκη μας να αισθανθούμε ασφάλεια, σταθερότητα, αλλά και η επιδίωξη να μην δημιουργήσουμε κάτι που θα έχει διάρκεια και θα το απολαμβάνουμε με τις πέντε αισθήσεις μας. Αλλά τα επιτεύγματά μας με το στοιχείο της γης, προκύπτουν από προσπάθεια, κόπο, πόνο ή αγώνα με άγχος. Δεν δεχόμαστε το απρόβλεπτο και το διαφορετικό. Θέλουμε να οδηγούμε το άρμα της ζωής κάτω από μία πεπατημένη και γνωστή διαδρομή.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την επαφή μας με το γήινο περιβάλλον. Συνδυάζει την δύναμη των πέντε αισθήσεων για να το χαρούμε : γεύση, οσμή, όραση, αφή, την ακοή. Με αυτές δημιουργούμε τις πρώτες επιθυμίες και ζητάμε να έχουμε αυτό που μας προσφέρει την ικανοποίησή τους.

Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την ανάλυση για να προοδεύσουμε μέσα από τις εμπειρίες που αποκτούν οι πέντε αισθήσεις. Είναι η παραγωγή ως υπηρεσία και σκοπός, είναι η επιδίωξη να εργαστούμε για το έργο μας, να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την ζωή μας για να το αναπτύξουμε.

Ο Αιγόκερως αναζητά τον ανώτερο στόχο και την τελειοποίηση του έργου. Θέλει να χτίσει ένα ολόκληρο σύστημα αξιών που θα καθιερώσει το έργο και την φήμη του. Σχετίζεται με την υπευθυνότητα και την εξειδίκευση.

Οι εμπλεκόμενοι πλανήτες θα μας δώσουν:

Πλούτωνας στον Αιγόκερω:
Δεκατέσσερα χρόνια σκληρών δοκιμασιών για να ξεπεράσουμε το σαθρό κομμάτι της ύλης, τις φθαρμένες αξίες, τις παλαιολιθικές αντιλήψεις, το κατεστημένο του πλούτου και της απολυταρχικής δύναμης και να κάνουμε μία αλλαγή σε βάθος, θεμελιώνοντας ένα νέο κοινωνικό οικοδόμημα,

Δίας και πρόσφατη πανσέληνος στον Ταύρο:
Απαιτήσεις για να αισθανθούμε την σιγουριά ή να διατηρήσουμε τα κεκτημένα που μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα. Εδώ πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που μας περιμένουν. Ίσως δεν είναι εύκολο να τις διακρίνουμε, αλλά προφανώς, θα είναι σημαντικό να ξέρουμε πως κάπου υπάρχουν και είναι στο χέρι μας να κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση…με τη βοήθεια της δύναμης του Άρη.

Άρης στην Παρθένο (από τις 11 Νοεμβρίου ως τις αρχές Ιουλίου):
Η δράση μας εκφράζεται μέσα από μία προσεκτική και μεθοδική τεχνική. Ενίοτε αγχώδης και περίεργη, δύσκολη και αρκετά διστακτική. Το πρόβλημα είναι συχνά εδώ η ανάγκη να κάνουμε ένα έργο να είναι τέλειο, επομένως δεν υπάρχει τέλος, αλλά μία διαρκής προσπάθεια, που δεσμεύει το πνεύμα μπροστά στο καθήκον. Κάποιες φορές όμως το καθήκον δεν είναι τόσο επιτακτικό όσο νομίζουμε. Ο Άρης θα γίνει παραγωγικός, χρήσιμος, αποτελεσματικός, αλλά παράλληλα πολύ σκεπτικιστής, κριτικός, ανασφαλής κάποιες φορές, ανασταλτικός, σπαταλώντας χρόνο σε ανούσιες λεπτομέρειες, χάνοντας χρόνο με την αναδρομή του αυτή τη φορά στο ζώδιο της Παρθένου. Για επτά μήνες έχουμε μία διαδρομή δύσκολη, καθώς θα έχουμε άλλοτε την επιμέλεια της εργασίας και των υποχρεώσεων και άλλοτε μία διάθεση για δημιουργία με σκαμπανεβάσματα, υποκειμενικότητα, φόβο μήπως γίνουν λάθη και αγωνία για ένα φαύλο κύκλο δεσμεύσεων. Η υγεία μπορεί να υποστεί ιώσεις και μολύνσεις, κυρίως αν το ανοσοποιητικό έχει εξασθενήσει από το άγχος και την κόπωση. Η ανάγκη της επιβίωσης φαντάζει ένα έργο δίχως τέλος, οι εργαζόμενοι θα προσπαθούν και θα συναντούν εμπόδια σε λεπτομέρειες ανούσιες συχνά…Η ατομικότητα χάνεται μπροστά στο βάρος των υποχρεώσεων. Η διεκδίκηση δεν έχει σταθερή ροή, μάλιστα κατά την περίοδο της αναδρομής του Άρη (25/1-14/4/12), μειώνεται αισθητά…

Το Μεγάλο Τρίγωνο προσδίδει άνεση στην έκφραση όλων των ιδιοτήτων που προαναφέρθηκαν. Ο αγώνας και οι απαιτήσεις απέναντι στο κατεστημένο (Αιγόκερως), μέσα από την εργασιακή δέσμευση και προσπάθεια (Παρθένος) και τις ευκαιρίες που ζητάμε για να έχουμε άνεση και σιγουριά (Δίας στον Ταύρο), γίνονται η αιτία να αναδείξουμε τις ικανότητές μας στα θέματα επιβίωσης. Οι στόχοι έχουν ουσία και μας παρακινούν, τα οφέλη θα είναι μακροχρόνια αν προσέξουμε ακριβώς αυτή την εποχή, αλλά κι αν έχουμε υπομονή έως ότου τα αποκομίσουμε. Με προσεκτικά βήματα, δεν θα κάνουμε σοβαρά λάθη. Ό,τι μας έχει πληγώσει και μας έχει δημιουργήσει σύγχυση (Χείρωνας) γίνεται αιτία για να ανοίξουμε τον δρόμο της αποδέσμευσης από το χθες και να αναζητήσουμε σαφείς και συγκεκριμένους προορισμούς. Να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για μακροχρόνια οφέλη μόνο (σχηματισμός χαρταετού με τον Χείρωνα). Το μάθημα μέσα από τον πόνο, μας κάνει ασυμβίβαστους και δεν επιτρέπουμε να χαθεί η συγκεκριμένη πορεία, το μονοπάτι που θα επιλέξουμε σχολαστικά…με επιμονή και υπομονή, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες.


Συμβουλές για τις ημέρες αυτές για τα δώδεκα ζώδια (αν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας, θα συνιστούσαμε να διαβάσετε και αυτό το ζώδιο)  




Κριός
Η αναζήτηση της ευκαιρίας στη ζωή σας αυτή την περίοδο θα πρέπει να έχει να κάνει με την σταθερότητα στο εισόδημά σας ή τουλάχιστον την ευκαιρία να δώσετε στον εαυτό σας μικρές ή μεγάλες ικανοποιήσεις. Θα είναι απαραίτητο να ξεπεράσετε ενδοιασμούς ή φοβίες, να δώσετε την ευκαιρία. Εργατικότητα, σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια, σχολαστική συμπεριφορά θα αποφέρουν κέρδη, αλλά παράλληλα δυσκολίες για να συγκεντρωθείτε σε μία ευρύτερη εξελικτική πορεία. Κι αυτό γιατί χάνεστε στις λεπτομέρειες και εγκλωβίζεστε σ’ αυτές. Επιμεληθείτε την υγεία σας, κάνετε μία καλύτερη προσπάθεια προκειμένου να μην σας ταλαιπωρήσουν μολύνσεις ή πόνοι στο εντερικό σύστημα. Κάποια από τα προβλήματά σας είναι ψυχοσωματικά.

Ταύρος
Έχοντας ως οδηγό τον Δία, είστε σε άμεση σχέση με τα θέματα που συζητήσαμε. Η πρόσφατη Πανσέληνος άνοιξε τις πύλες για σας, στην συνειδητοποίηση. Δεν πρέπει να παραμείνετε στις εύκολες ή βολικές επιλογές. Προσπαθήστε να είστε σε ένα σωστό συντονισμό και δοκιμάστε να δημιουργήσετε μέσα από τις σχέσεις με τους αγαπημένους σας, το παιδί σας ή το ταίρι σας. Θα σας δώσουν ενθάρρυνση για να προχωρήσετε στην δική σας ανάπτυξη και θα επιφέρουν χρήσιμες αλλαγές στη ζωή σας. Καθώς δεν επιδιώκετε συνήθως την αλλαγή, σας πληροφορώ πως  μία συνάντηση με ένα άτομο που μπορεί να σας ενδιαφέρει, θα ανατρέψει πολλές από τις σκέψεις και ενδεχομένως σε ένα σημαντικό βαθμό την ίδια σας την οπτική.

Δίδυμοι
Για σας είναι μία επτάμηνη δύσκολη περίοδος στα θέματα των σχέσεων με τους οικείους σας. Κι αυτό γιατί ήδη με την πανσέληνο σκεφθήκατε πολλά από όσα συνέβαιναν ως τώρα. Θα πρέπει να δείξετε κατανόηση και σε σας και στους ανθρώπους που προκαλούν εντάσεις στη ζωή σας. Δεν είναι εύκολο να έχετε υπομονή με τα παράπονα και τις παρατηρήσεις τους. Κατά την περίοδο αυτή, θα έλεγα πως ήταν προτιμότερο να αποφύγετε τις συζητήσεις και την οξύτητα. Κάποιες επισκευές ίσως χρειαστείτε στο σπίτι, θα μπορέσετε να τις κάνετε. Προσοχή ίσως στα άκρα αν χρησιμοποιείτε εργαλεία.

Καρκίνος
Σας ενδιαφέρει να γονιμοποιήσετε τις όμορφες ιδέες που διαθέτετε και είναι πολύ καλή η περίοδος που ξεκινά για σας. Αν δεν διστάσετε για να διατηρήσετε τις γνωστές σας επιφυλάξεις, θα λέγαμε πως είστε από τα ζώδια που ευνοούνται σε πολλά επίπεδα. Οι φιλίες σας είναι σταθερές και αληθινές, οπότε μπορείτε να βασίζεστε σε άτομα που σας εκτιμούν και σας ζεσταίνουν την ψυχή. Συμπαρίστανται στα όνειρά σας και μπορούν να σας στηρίξουν. Παράλληλα έχετε πολλά και πρακτικά σχέδια, είναι η κατάλληλη ώρα για να οργανώσετε την υλοποίησή τους. Σκεφθείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες, βάλετε λίγη τάξη στο πρόγραμμά σας και θεωρείστε πως ήρθε η στιγμή για να καλλιεργήσετε κάθε όμορφη προοπτική στη ζωή σας, με απτά αποτελέσματα!

Λέων
Για σας η εβδομάδα είναι γεμάτη από πολλές και απαιτητικές υποχρεώσεις που σίγουρα σας δημιουργούν πίεση. Οι γνωριμίες σας όμως σας στηρίζουν και θα ήταν καλό να διευρυνθείτε κοινωνικά προκειμένου να καταλάβετε την θέση που σας αξίζει. Δεν είναι όμως εύκολο να σκέπτεστε πρακτικά για την φύση σας. Ωστόσο είναι σημαντικό να προοδεύσετε μέσα από προσπάθεια που θα καταβάλετε για να βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση. Θα πρέπει να είστε πιο σχολαστικοί στον προγραμματισμό σας, να κάνετε μία σωστή κατανομή των κερδών από την έως τώρα δραστηριότητά σας και να διευρύνετε τον κύκλο που σας στηρίζει. Παράλληλα θα μπορέσετε να εργαστείτε με πείσμα αλλά μέσα από συγκεκριμένη προοπτική. Σας είναι κουραστική η πίεση αυτή, αλλά είναι απαραίτητη και θα αποδώσει!

Παρθένος
Είστε πρωταγωνιστές από τώρα ως το καλοκαίρι, καθώς ο Άρης να σας δημιουργεί διαρκώς ερεθίσματα για να κινητοποιηθείτε. Αν και διστακτικοί συχνά από την φύση σας, θα είστε σε θέση αυτή την εποχή να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για να είστε πρωταγωνιστές στον αγώνα της ζωής. Συχνά θα ρισκάρετε, άλλοτε θα αναστέλλετε την δράση σας προκειμένου να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες ή να κρίνετε με την λογική τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τα βήματα που κάνετε. Θα μπορέσετε να κατακτήσετε τον στόχο που θα βάλετε, όπως και να διευρύνετε ορίζοντες και να ανακαλύψετε ευκαιρίες. Ως τον Ιούλιο, ας γνωρίζετε πως μέσα από σκαμπανεβάσματα φυσικά, θα είστε από τα άτομα που θα προοδεύσουν αν σχεδιάσουν σωστά και με μεθοδικότητα τη ζωή τους!

Ζυγός
Είναι σημαντικό να ξεπεράσετε δισταγμούς και να αντιμετωπίσετε πρακτικά κάθε σας κρυφό όνειρο. Σίγουρα θα είναι σημαντικό και απαραίτητο να αφήσετε κατά μέρος την ανασφάλεια και το άγχος της αποτυχίας. Αυτές τις μέρες, διαφαίνεται πως είστε σε θέση να χειριστείτε πρακτικά τις υποθέσεις που ως τώρα δεν είχατε τολμήσει να αγγίξετε. Απλά, θα χρειαστεί να υπάρχει ένα σωστό πρόγραμμα, αν θελήσετε να κάνετε μία επένδυση να έχετε μελετήσει λεπτομέρειες και παράλληλα, να έχετε μία υγιή βάση. Είτε μέσω της οικογένειας, είτε μέσω όσων έχετε ως τώρα θεμελιώσει στη ζωή σας. Η φάση αυτή είναι προετοιμασία για ένα σπουδαίο έργο ζωής, αν στηθεί σωστά. Παράλληλα, ενδεχομένως θα ενδιαφερθείτε να αλλάξετε σπίτι ή κάτι σημαντικό μέσα στο σπίτι σας. Προγραμματιστείτε.

Σκορπιός
Είστε σε μία θετική και εποικοδομητική περίοδο προκειμένου να οργανώσετε μία ομάδα που θα σας στηρίξει και θα σας βοηθήσει να προοδεύσετε μελλοντικά σε στόχους ενδιαφέροντες και πρακτικούς. Θα ήταν καλό να θέσετε τις βάσεις για μία πολύμηνη προσπάθεια που θα ολοκληρωθεί ως το επόμενο καλοκαίρι, σε ένα στόχο που απαιτεί μεθοδική μελέτη, λεπτομερή προετοιμασία, σωστούς συνεργάτες ή συνοδοιπόρους με αγάπη για ανάπτυξη στην δουλειά αυτή, όπως και μία εμπειρία ή επαφή με ανθρώπους που θα σας μεταφέρουν την εμπειρία τους. Αν τα προγραμματίσετε όλα σωστά, θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να πετύχετε με την υπομονή και την επιμονή σας σε ένα έργο που θα φέρει ικανοποίηση και πολλές απολαβές των κόπων σας. Εκμεταλλευτείτε το!

Τοξότης
Θα σας απασχολήσει η ένταση των υποχρεώσεων γιατί στην ουσία αποφεύγετε να δεσμεύεστε ιδιαίτερα. Ωστόσο, θα είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να κάνετε μία προώθηση των ταλέντων σας. Για να συμβεί αυτό μπορεί να έρθετε σε τριβές με τον κοινωνικό σας περίγυρο ή άτομα που έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας σας. Μην ανταποκριθείτε σε αντιπαραθέσεις. Αντίθετα, συγκεντρωθείτε στον βασικό σας στόχο και επιδιώξετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από λεπτομέρειες που έχουν ουσία. Θα ήταν καλό να φανεί πως είστε επιμελείς στο έργο σας, πως δεν κριτικάρετε αλλά στέκεστε στην ουσία της δουλειάς σας και να εστιαστείτε στα κέρδη που θα έρθουν μέσα στο επόμενο διάστημα. Αν στήσετε σωστά το προφίλ σας σήμερα, θα διαπιστώσετε πως τους επόμενους μήνες πολλά οφέλη θα σας ικανοποιήσουν.

Αιγόκερως
Διανύετε μία περίοδο με θετικές προοπτικές και αυτό πρέπει να σας ικανοποιήσει. Η περίοδος θα έχει σύνδεση άμεση με τα ταλέντα που αναπτύσσετε για να προωθήσετε την προσωπική σας εικόνα, την δημιουργικότητά σας και τις γνώσεις σας. Αν είστε προσεκτικοί στην λεπτομέρεια και συζητάτε με άτομα που έχουν κοινή οπτική με σας, θα αισθανθείτε πως με την προσπάθεια που καταβάλετε, ανοίγονται δρόμοι και σας προσφέρονται ευκαιρίες. Ίσως μάλιστα αισθανθείτε την χαρά να μοιραστείτε το έργο σας με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Καλές μπορούν να γίνουν οι σχέσεις με τα παιδιά σας, κυρίως αν συνεργαστείτε για τις προσωπικές τους ασχολίες. Επίσης, αν είστε μόνοι, έχετε την δυνατότητα να κατακτήσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, με μεθοδικά βήματα

Υδροχόος
Σας είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσετε την προσγείωσή σας γενικά, αλλά αυτή η περίοδος προσφέρει την ευκαιρία και σε σας. Για να διοχετεύσετε ευεργετικά το δυναμικό σας, την φαντασία και την ευρηματικότητά σας, επιμεληθείτε ένα στόχο με οικονομικό όφελος. Ίσως είναι μία επένδυση, ίσως είναι απλά η τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων, ίσως τα κέρδη από τον σύντροφό σας ή ένα συνεργάτη. Όπως και να έχει, με προσοχή, δίχως άγχος, αλλά πολύ καλό προγραμματισμό, θα διαπιστώσετε πως μπορείτε να κάνετε θαύματα! Σίγουρα δεν είστε ελεύθεροι όπως θα θέλατε, αλλά η σχολαστικότητα και η επιδεξιότητα που θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα και θα αναγκαστείτε να συμπορευτείτε μ’ αυτή, μπορεί να προσφέρει σε σας και στο σπίτι σας μία ικανοποίηση, ιδιαίτερα ποθητή! Ασχοληθείτε με το να έχετε υγιείς βάσεις και να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για σας.

Ιχθείς
Έχετε την δυνατότητα να αντιδράσετε θετικά ή αρνητικά αυτή την εποχή. Θα έρθουν τα θετικά που επιδιώκετε, αν δεν παραμείνετε βυθισμένοι στα προβλήματα του χθες και στον πόνο του χθες. Φυσικά σας δίδεται ένα έδαφος για να καλλιεργήσετε κάθε θετική σκέψη και κάθε όμορφο σχέδιο που αναπτύχθηκε μέσω της φαντασίας σας. Προσφέρετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να σας συντονίσει ένας σύντροφος ή ένας συνεργάτης. Θα είναι λίγο κουραστικό να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες, αλλά είναι απαραίτητο πλέον να δώσετε μορφή σε κάθε όνειρο και να βρείτε τους στόχους που είναι πρακτικά εφαρμόσιμοι. Οι δυσκολίες της ζωής, απαιτούν μεγαλύτερη προσήλωση σε ένα έργο που έχει απτά αποτελέσματα. Θα αισθανθείτε σιγουριά με άτομα που έχουν όμορφες ιδέες και μία αισιόδοξη νότα στη σκέψη τους. Σταθείτε πλάι τους, θα σας ενθαρρύνουν και θα σας στηρίξουν με την σιγουριά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου