Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Η Πανσέληνος στον Ταύρο


Στις 10 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 22:17 πραγματοποιείται η πανσέληνος στον Ταύρο. Ο Ήλιος από τον Σκορπιό και η Σελήνη από τον Ταύρο, εκ διαμέτρου αντίθετοι σχηματίζουν όπως σε κάθε πανσέληνο δυσαρμονική όψη αντίθεσης. Το συνειδητό κομμάτι(Ήλιος) έρχεται σε συγκρουσιακή σχέση με το υποσυνείδητο κομμάτι(Σελήνη) και αυτό προκαλεί συναισθηματική φόρτιση, εντάσεις και εσωτερικές συγκρούσεις. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τα θέλω μας, τις επιθυμίες μας με τα πρέπει και τις υποχρεώσεις μας. Η ενεργητικότητά μας πιθανώς να είναι κάπως πεσμένη και η διάθεσή μας περισσότερο κυκλοθυμική. Κάθε πανσέληνος αποτελεί το κλείσιμο ή την ολοκλήρωση κάποιων καταστάσεων που ξεκίνησαν 14ημέρες πριν με τη νέα σελήνη. Η φράση «Η Πανσέληνος του Έρωτα» χρησιμοποιείται για να δείξουμε πως ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού αποτελεί μία αφιέρωση στον έρωτα αλλά κυρίως γιατί σε αυτό το φεγγάρι εμπλέκονται ο Ερμής και η Αφροδίτη από τον Τοξότη σε όψη συνόδου μεταξύ τους αλλά και με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης. Ο Ερμής, η Αφροδίτη και οι Δεσμοί της Σελήνης βέβαια είναι αποστασιοποιημένοι από τα φώτα(Ήλιο και Σελήνη) και δεν εμπλέκονται με την πανσέληνο αλλά μόνο μεταξύ τους. Παρόλα αυτά δίνουν από τις ποιότητες στους στην ατμόσφαιρα του αστρολογικού Ουρανού.


Η πανσέληνος σχηματίζεται στην 18η μοίρα του άξονα Ταύρου- Σκορπιού και έχει ωροσκόπο στην 1η μοίρα του Λέοντα. Είναι ένα φεγγάρι σταθερών δονήσεων και όχι ιδιαίτερα ζόρικο. Έχουμε ζήσει πολύ πιο σκληρές πανσελήνους, η συγκεκριμένη πανσέληνος δεν είναι κακής επιρροής. Τα θέματα που φέρει στην επιφάνεια είναι αυτά του έρωτα, της αγάπης, των αισθηματικών, της ασφάλειας και των οικονομικών. Μας απασχολούν οι σχέσεις μας σε βάθος και όχι επιφανειακά. Ενδιαφερόμαστε για μία ουσιαστική δέσμευση και όχι επιπόλαιη. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να αφυπνίσει ζήλιες, ίντριγκες, πάθη και σεξουαλικές ορμές.

Ο ωροσκόπος στον Λέοντα την κάνει μεγαλοπρεπή και μεγαλεπήβολη, επιθυμούμε να βγούμε, να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και την εργασία. Μάλιστα πραγματοποιείται μία όψη τριπλή συνόδου μεταξύ Ερμή-Αφροδίτης και Βόρειου Δεσμού στον Τοξότη, ο οποίος αποτελεί τον 5ο ηλιακό οίκο για αυτό το φεγγάρι. Ο έρωτας και η διασκέδαση είναι βασικά θέματα αυτού του φεγγαριού. Η σύνοδος Ερμή-Αφροδίτης από τον παιχνιδιάρη Τοξότη προκαλεί ένα αίσθημα ανικανοποίητου και μας βάζει στη διαδικασία ενός ασταμάτητου φλερτ. Αναζητάμε την ιδανική σχέση και επιθυμούμε τις υπερβολές. Θα χαρακτήριζα πως είναι ένα δημιουργικό φεγγάρι με έμφαση στη χαρά της ζωής. Φέρνει καρμικές σχέσεις και έρωτες για Τοξότες και Διδύμους ενώ «καρμικοί» άνθρωποι έρχονται και στις ζωές Παρθένων-Ιχθύων.

Πιο αναλυτικά οι όψεις που σχηματίζει:

Ήλιος: 


Δυσαρμονικό Ημιτετράγωνο Λίλιθ: Το εγώ μας, το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας έρχεται σε δυσαρμονία με τα σκοτεινά μας πάθη και με τα συναισθήματά μας που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να καταλάβουμε. Ο Ήλιος νιώθει να σκοτεινιάζεται και να χάνει το φως του από τη σκοτεινή Μαύρη Σελήνη ενώ αυτή με τη σειρά της νιώθει να τυφλώνεται από το εκθαμβωτικό φως του Ήλιου. Παιχνίδι εξουσίας. Μία όψη που δημιουργεί εντάσεις ερωτικοσεξουαλικού περιεχομένου και χρειάζεται να χειριστούμε και να επιβληθούμε των κρυφών και σκοτεινών μας πτυχών. Χρειάζεται να δείξουμε προσοχή και να αποφύγουμε χειριστικές και απόλυτες συμπεριφορές στον έρωτα καθώς θα προκληθούν ρήξεις, εντάσεις και φιλονικίες.


Σελήνη: 

Δυσαρμονία  Ερμής:  Επικρατεί μία ανάγκη για συναισθηματική επικοινωνία. Η επικοινωνία μπορεί να έχει αγκαθάκια και αυτό πιθανώς μας ενοχλεί και δεν αφήνει το καλό επικοινωνιακό κλίμα που προσφέρει ο Ερμής από τον Τοξότη να αναπτυχθεί. Σχέσεις από το παρελθόν ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους ξανά και να δημιουργηθούν εμμονικές σκέψεις και εμμονικά συναισθήματα με καταστάσεις παρελθοντικού χρόνου. Μπορεί να έχουμε μία συναισθηματική έξαρση και να αναμοχλεύσουμε κάτι που μας πλήγωσε στο παρελθόν έτσι το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να χαλάσουμε τη διάθεσή μας και να τραυματίσουμε τον εαυτό μας. Ας συγχωρέσουμε όσους μας πλήγωσαν στο παρελθόν και ας αφεθούμε στο μονοπάτι του μέλλοντος συναισθηματικά εξελιγμένοι.  


Ανεξάρτητα της Πανσελήνου ο Άρης από το τέλος του Λέοντα πραγματοποιεί  δυσαρμονική όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα. Οι αντιθέσεις αυτές δημιουργούν ένα κλίμα αδράνειας ή αποπροσανατολισμένης δράσης και τα επίπεδα ενέργειας ή ενεργητικότητάς μας είναι αρκετά χαμηλά. Οι στόχοι μας ενδεχομένως να είναι εκτός ρεαλιστικής πραγματικότητας και ανέφικτοι. Η δε, δυσαρμονία Άρη-Χείρωνα μας βάζει στη διαδικασία θεραπείας των τραυμάτων μας είτε παιδικών είτε όσων προκλήθηκαν στο παρελθόν. Βέβαια αυτή η επούλωση των τραυμάτων γίνεται με λίγο επίπονο τρόπο και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα τραύματά μας με τρόπο ωμό και πολεμικό.  Οι όψεις πραγματοποιούνται στον άξονα 2ου-8ου έτσι θέματα οικονομικά, κληρονομικά, φορολογικά, δανείων και διατροφής έρχονται στο προσκήνιο. Χρειάζεται προσοχή στους οικονομικούς χειρισμούς καθώς μπορεί να βγούμε ζημιωμένοι. Κοντά στην πανσέληνο αποφύγετε υπογραφές συμβολαίων οικονομικού περιεχομένου γιατί ενδέχεται να κρύβονται παγίδες, οι οποίες θα έχουν οικονομικό κόστος για το πορτοφόλι σας και την ακίνητη ή κινητή σας περιουσία.


Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε πως αυτή η πανσέληνος δεν είναι ιδιαίτερα αρνητική καθώς ακόμα και οι δυσαρμονικές όψεις που πραγματοποιούνται είναι δευτερεύουσας σημασίας έτσι οι αντιπαραθέσεις είναι μέτριας έντασης. Αυτό που δημιουργεί ένα κλίμα κάπως τραυματικό, επίπονο και απατηλό έγκειται στη δυσαρμονία του Άρη με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα. Καλή μας Πανσέληνο!!!


                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου