Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη και Νέα Σελήνη


Στις 25 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 8:11 προ μεσημβρινής πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη στη 2η μοίρα του Τοξότη. Μία ηλιακή έκλειψη αποτελεί παράλληλα και νέα σελήνη συνεπώς συμβολίζει μία δημιουργική νέα αρχή. Μία νέα σελήνη αποτελεί τα εγκαίνια μίας νέας πορείας ζωής, αποτελεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου εμπειριών που θα συνδράμουν στην εξέλιξή μας. Η ηλιακή έκλειψη αποτελεί δείκτη αλλαγών και κατά την διάρκεια της πραγματοποίησής της η Σελήνη(υποσυνείδητο) μπαίνει μπροστά στον Ήλιο(συνειδητό) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έλθει στη γη το φως του Ήλιου μειωμένο και πιο αδύναμο. Είναι η διαδικασία κατά την οποία το «εγώ» μας μπλοκάρεται και βγαίνουν στην επιφάνεια παρορμήσεις, σκοτεινές πτυχές του εαυτού μας, δυσαρμονίες και πάθη. Μπλοκάρεται η δράση μας και λειτουργούμε πιο υποκειμενικά και με λιγότερο ρεαλισμό. Μία έκλειψη δεν είναι απαραίτητα ένα άσχημο γεγονός καθώς μπορεί να λειτουργήσει άκρως εξιλεωτικά. Μας βάζει στη διαδικασία μίας εσωτερικής διεργασίας κατά την οποία καλούμαστε να υπερβούμε τα προσωπικά μας όρια και να αποκοπούμε από αρνητικές συνήθειες του παρελθόντος. Μας ωθεί σε ένα μονοπάτι δυναμικής πορείας και μας απομακρύνει από τη στατικότητα. 


Η έκλειψη πραγματοποιείται στην 2η μοίρα του Τοξότη και ο Ήλιος με τη Σελήνη από εκεί στρέφουν την προσοχή μας σε θέματα του εν λόγω ζωδίου. Η λέξη αδράνεια δεν αρμόζει σε αυτήν την έκλειψη αντίθετα είναι μία έκλειψη άκρως ενεργητικής μορφής που μας κινητοποιεί και μας ωθεί στο να φιλοσοφήσουμε τη ζωή. Οι ιδέες μας και η δράση μας μπορεί να ξεχωρίζουν για το πνεύμα τους αλλά εύκολα εγκαταλείπουμε και δεν ολοκληρώνουμε αυτό που πραγματικά αναζητάμε. Η συναισθηματική μας διάθεση είναι έντονη, ανήσυχη και αναζητάμε την περιπέτεια και την διαρκή κίνηση. Πάγιο το αίτημα αυτής της έκλειψης είναι η ελευθερία, η συντροφικότητα αλλά χωρίς καταπίεση και «πνίξιμο». Φέρνει γεγονότα, εξελίξεις και δραστηριοποίηση σε θέματα ανώτερης παιδείας, εκπαίδευσης και φιλοσοφίας. Ο τρόπος του αντιλαμβανόμαστε τη ζωή, οι ιδέες μας μπαίνουν σε μία φάση τροποποιητικής διεργασίας. Δεν αποκλείονται αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από το νέο έτος με την ορθοδρόμηση του Δία(πλανήτη της φιλοσοφίας και εκπαίδευσης). Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η έκλειψη μπορεί να φέρει ουρανοκατέβατες αλλαγές-ευκαιρίες για τους γεννημένους των πρώτων 5 ημερών των ζωδίων του Κριού, του Λέοντα, του Τοξότη, των Διδύμων, του Ζυγού και του υδροχόου καθώς σχηματίζει ένα θεαματικό τρίγωνο με τον εκκεντρικό Ουρανό. Επικρατεί ένα αίσθημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας το οποίο μπορεί να εκφραστεί με έναν άκρως εποικοδομητικό τρόπο. Πρόοδο σημαντική και φαεινές ιδέες θα παρουσιάσουν οι γεννημένοι των συγκεκριμένων ημερών και οι ευκαιρίες μπορεί να διαδέχονται η μία την άλλη. Η διάθεση ασυμβίβαστη, αυθεντική και χωρίς να μπαίνει μέσα σε «καλούπια» μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εκκεντρικό και ανατρεπτικό. Κινούμαστε βάση ιδεαλισμού και διαίσθησης.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στην 13η μοίρα του Τοξότη με τη σειρά του συνεπώς μιλάμε για μία έκλειψη ηλίου της φιλοσοφίας κατά την οποία καλούμαστε να σταματήσουμε να προσεγγίζουμε τις καταστάσεις και τα γεγονότα επιφανειακά. Οφείλουμε να δούμε πέρα από την επιφάνεια, σε περισσότερο βάθος και χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς να στοχεύσουμε ψηλά. Ο ωροσκόπος της έκλειψης σχηματίζει όψη συνόδου με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και αυτό συνεπάγεται πως έχουμε να κάνουμε με μία καρμική έκλειψη κατά την οποία θα διαδραματιστούν καταστάσεις και γεγονότα ανά τον κόσμο που είναι γραμμένο να γίνουν. Οι σχέσεις τόσο των κρατών όσο και σε προσωπικό επίπεδο των ανθρώπων μπαίνουν σε μία φάση τροποποίησης. Όσον αφορά από άποψη κρατών θα παρατηρηθεί σταδιακά μία αλλαγή συμμαχιών, έτσι οι συμμαχίες μεταξύ κρατών θα τροποποιηθούν και θα δημιουργηθούν σταδιακά «άλλες κλίκες». Καθώς ο κλήρος της τύχης(ένα ιδιαίτερο σημείο στον χάρτη της έκλειψης) πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και τον Βόρειο Δεσμό θα δημιουργηθούν τυχερές συμμαχίες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ισχυρές. Τα κράτη που θα ενωθούν και οι δυνάμεις που θα συμπορευτούν ήταν καρμικό κάποια στιγμή να έλθουν σε εναρμόνιση και να ακολουθήσουν μία από κοινού πορεία. Ότι γεννιέται και δημιουργείται με αυτήν την έκλειψη ή πάνω σε αυτήν την έκλειψη θεωρώ πως είναι τυχερό, ισχυρό, δυνατό, καρμικό και έχει να προσφέρει πολλά. Τα γεγονότα και οι καταστάσεις που θα διαδραματιστούν παγκοσμίως έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε να «ξεπλυθεί» το κακό κάρμα και οτιδήποτε άλλο σάπιο, σαθρό, βρωμερό και επιζήμιο. Οι σχέσεις, οι συνεργασίες, οι ιδέες που θα γεννηθούν θα είναι εξαιρετικής ποιότητας και ανώτερης φιλοσοφίας, θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε και να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Στοχεύουμε λοιπόν ψηλά και αναμένουμε τις θετικές προοπτικές να σας συντροφεύσουν.

Τα φώτα(Ήλιος και Σελήνη) βρίσκονται στον 12ο και τελευταίο οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης. Τι σημαίνει αυτό; Πως όλες αυτές οι αλλαγές, οι τροποποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις γίνονται με έναν τρόπο κρυφό, εσωστρεφή και μακριά από τα φώτα. Δεν αποκλείεται να έχουμε «προδοσίες» μεταξύ κρατών, κυβερνήσεων και ανθρωπίνων σχέσεων. Δημιουργείται μία κατάσταση «εικονικής συμμαχίας». Το κλίμα που επικρατεί είναι έντονο, μα καταθλιπτικές τάσεις και φοβίες σε όλον τον κόσμο. Κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και αναταραχής επικρατεί αλλά εάν φιλοσοφήσουμε τις καταστάσεις σε βάθος μπορούμε να ανακαλύψουμε ακτίνες φωτός. Έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε τη θετική οπτική γωνία και να ξεφύγουμε από το σκοτάδι της εποχής. Σημείο μηδέν καθώς έχουμε φτάσει στο επίπεδο πλήρους αποσύνθεσης και θέτουμε σε εντατικοποίηση το νου μας με σκοπό να βρούμε ιδέες έξυπνες, πρωτοπόρες και εμπνευσμένες έτσι ώστε να προοδεύσουμε.

Ερμής, Αφροδίτη και Πλούτωνας βρίσκονται στον 1ο ηλιακό οίκο της έκλειψης και αυτό δείχνει πως υπάρχει έντονη κινητικότητα, αρκετές εξελίξεις και η επικαιρότητα τρέχει. Η εικόνα που έχουμε για τις όλες αλλαγές που συμβαίνουν ανά τον κόσμο είναι μία εικόνα «σωτηρίας». Όλες αυτές οι διαπραγματεύσεις γίνονται με έναν τρόπο βίαιο, έντονο και δυναμικό και ο σκοπός για τον οποίο πραγματοποιούνται φαίνεται να είναι ωφέλιμος αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κρύβονται «μαύρα κίνητρα». Οι σχέσεις και οι συνεργασίας που δημιουργούνται φαίνονται να έχουν αγάπη, πάθος και καλό επικοινωνιακό υπόβαθρο ωστόσο μπορεί να κρύβεται υστεροβουλία και κακές-δόλιες προθέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πραγματοποιείται ένα θεαματικό τρίγωνο μεταξύ Δία-Άρη-Πλούτωνα από τα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερου. Αυτό συνεπάγεται πως η δράση, τα κίνητρα και η όλη κινητοποίηση αλλαγής έχουν δύναμη, ένταση και είναι για λόγους επεκτατικούς και αναδιοργάνωσης. Ο Άρης από τον 9ο ηλιακό οίκο της έκλειψης δείχνει πως οι σχέσεις των χωρών με τις χώρες του εξωτερικού θα είναι τεταμένες και θα αντιμετωπίζουν κλυδωνισμούς. Παρόλα αυτά, ο Δίας από τον 5ο οίκο της έκλειψης δείχνει πως η όλη δράση θα είναι δημιουργική και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς. Ευνοημένοι της όψης αυτής Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι των πρώτων ημερών ή όσων έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια.
Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς ή όσοι έχουν ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια βρίσκονται στο σταυροδρόμι της αλλαγής και της προόδου.    

Άλλο σημαντικό σημείο της έκλειψης είναι η θέση του Κρόνου στο ωροσκόπιο της. Ο Κρόνος, μέγας και δίκαιος κριτής από το ζώδιο της έξαρσής του, αυτό του Ζυγού επιφέρει δικαιοσύνη στις σχέσεις. Βρίσκεται μέσα στον 10ο οίκο που σχετίζεται με τις κυβερνήσεις και τις εξουσίες, αυτό σημαίνει πως φέρει «εντελεχή» δικαιοσύνη στις σαθρές και εκμεταλλευτικές πολιτικές των κυβερνήσεων. Τιμωρεί και σωφρονίζει ανεπαρκείς κυβερνητικές πολιτικές, γκρεμίζει ότι ελλιπές και θέτει τις βάσεις προς μία νέα πορεία.

Τέλος, ο πλανήτης Ουρανός από το ναδίρ(χαμηλότερο σημείο στο χάρτη) έρχεται σε αντίθεση με το ζενίθ (υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου) και αυτό σημαίνει πως επικρατεί μία επανάσταση ως προς τις ρίζες μας και τις πατρίδες μας. Ο Ουρανός σχετίζεται με τις μεταναστεύσεις και αυτό συνεπάγεται μεταναστευτικά ρεύματα ανά τον κόσμο. Οι κυβερνήσεις και οι κυβερνώντες θα έχουν μία σειρά από ανατρεπτικά και απρόβλεπτα γεγονότα και εφόσον έχουν ακολουθήσει την παράνομη οδό θα δημιουργηθούν σκάνδαλα και αποσύνθεση. Φέρνει όμως κοινωνική πρόοδο και επανάσταση και μας καλεί να προοδεύσουμε και να εξελιχθούμε επαναστατικά και προοδευτικά.

Αναλυτικότερα: 

Ήλιος & Σελήνη: 

Σε σύνοδο:   Ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη μαζί καθώς τα φώτα(Ήλιος και Σελήνη) βρίσκονται στα ζώδια όπου διατρέχουν οι δεσμοί της Σελήνης. Το συνειδητό μας κομμάτι(Ήλιος) συναντάει το υποσυνείδητο κομμάτι μας(Σελήνη) και εμπλέκονται αρμονικά. Παράλληλα, η Σελήνη είναι μαγική και μεγάλης δύναμης καθώς κρύβει ένα κομμάτι της επιφάνειας του Ήλιου και το συνειδητό μας κομμάτι, το «εγώ» μας κρύβεται ή μπλοκάρεται. Η επίδραση πάρα πολύ σημαντική. Η ανάλυση έχει δοθεί παραπάνω για την επίδρασή της. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε πως τα άτομα που γεννιούνται σε περίοδο έκλειψης ή πάνω στην έκλειψη έχουν μία ιδιαιτερότητα καθώς αλληλεπιδρούν έντονα με τον περίγυρό τους. Ασκούν μεγάλη επιρροή και συμπαρασύρονται εξίσου μεγαλειωδώς. Νέα ξεκινήματα και ένας νέος κύκλος εμπειριών και εξέλιξης για τους γεννημένους των πρώτων έξι-επτά(6-7) ημερών των ζωδίων του Τοξότη, των Διδύμων, του Λέοντα, του Υδροχόου, του Κριού και του Ζυγού.

Τετράγωνο Άρης:   Όψη δυνατή, δυναμική καθώς πυροδοτεί μία εμπόλεμη ζώνη. Η ανάγκη για διεκδίκηση μπορεί να εκφραστεί με βιασύνη, παρόρμηση, ανυπομονησία και βιαιότητα. Ο Ήλιος από τον Τοξότη επιπόλαιος και νεανικός, ο Άρης από την Παρθένο εργασιομανής και τελειομανής κοντράρονται και φέρνουν σε αντιπαράθεση την πιο ανέμελη στάση μας με την υπεύθυνη και ρεαλιστική. Μπορεί να δείξουμε υπερβολική ροπή προς τη φιλοσοφία μετουσιώνοντάς την σε «αμπελοφιλοσοφία» ενώ παράλληλα μπορούμε να γίνουμε εργασιομανείς παραμερίζοντας τα θέλω μας, τις επιθυμίες μας και τις ανάγκες μας. Οφείλουμε να χειριστούμε την εριστική μας συμπεριφορά και τις εγωιστικές μας διαθέσεις καθώς μπορεί να δημιουργηθούν ρήγματα σε σχέσεις και συνεργασίες. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στην οδήγηση, στις μετακινήσεις μας καθώς μας κάνει επιρρεπείς σε ατυχήματα. Προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε και με ηλεκτρικές συσκευές ή όσων σχετίζονται με τη φωτιά. Χαρακτηριστικό της όψης; Να κάνουμε ένα καλό κοντρόλ στη δύναμή μας και τη σεξουαλική μας ορμή καθώς μπορεί να οδηγηθούμε σε ακρότητες και βιαιότητες, για τις οποίες θα μετανιώσουμε αργότερα. Πιο προσεκτικά ας κινηθούν Παρθένοι και Τοξότες των πρώτων έξι(6) ημερών καθώς οι αλλαγές και οι ευκαιρίες μπορεί να έρχονται με τρόπο βίαιο και να επικρατεί ένα έκρυθμο κλίμα.

Χιαστί Δίας:   Όψη θεωρητικά δυσαρμονική, στην πραγματικότητα όμως καθόλου καθώς ακόμα και οι δύσκολες όψεις του Δία είναι ήπιες και καθόλου επίπονες. Η όψη μας χαρίζει αισιοδοξία υπέρ του δέοντος και μπορεί να γίνουμε υπεραισιόδοξοι κοιτάζοντας μέσα από ένα θετικό οπτικό πρίσμα. Η ανάγκη μας για επέκταση και διεύρυνση των οριζόντων μας είναι εμφανής. Η έκλειψη με σταθερό τρόπο ( Δίας από τον Ταύρο) μας βάζει στη διαδικασία να φιλοσοφήσουμε τη ζωή και να αναζητήσουμε το βαθύτερο νόημά της(Ήλιος στον Τοξότη). Ας περιορίσουμε τις υπερβολικές μας εκφράσεις και αντιδράσεις και ας είμαστε περισσότερο ρεαλιστές και αντικειμενικοί για να περιορίσουμε τις επιπόλαιες συμπεριφορές μας. Προσοχή σε υπερβολές οι γεννημένοι των πρώτων ημερών του Ταύρου και του Τοξότη. Μην ρισκάρετε σε τζόγο και τυχερά παιχνίδια.

Τρίγωνο Ουρανός:   Όψη δυναμική και ηλεκτρικής ισχύος καθώς φέρνει φως συνδυασμένο με πρωτοποριακή δράση. Πάγιο αίτημα της η δράση, η πρωτοπόρος και καινοτόμος δράση. Φέρνει διαφωτισμό, απομάκρυνση του σκότους και φαεινές ιδέες που ξεχωρίζουν. Είναι μία θετική γωνία της έκλειψης που φέρνει τους πρώτους μακροπρόθεσμους σπόρους για πρόοδο και δημιουργία , εμπνευσμένη δημιουργία. Επηρεάζει εντονότερα τους γεννημένους στις πρώτες έξι(6) μοίρες των ζωδίων της φωτιάς και του αέρα: Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι επωφεληθείτε της εύνοιας και απολαύστε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν με εντελώς απρόβλεπτο και σοκαριστικό τρόπο.

Τετράγωνο Ποσειδώνας:   Όψη δίκοπο μαχαίρι της έκλειψης καθώς προκαλεί σύγχυση και εξαπάτηση από τη μία ενώ φέρνει εμπνευσμένες ιδέες από την άλλη. Με κάπως επίπονο τρόπο έρχονται ιδέες γεμάτες έμπνευση και οραματισμό στο προσκήνιο. Ένα κλίμα γενικότερου αποπροσανατολισμού και νεφελώματος επικρατεί παγκοσμίως, εξαπατήσεις και σχέσεις πλεκτάνες τόσο μεταξύ ανθρώπων όσο και μεταξύ των χωρών θα αναπτυχθούν. Η ιδέες μπορεί να έχουν μορφή αυτοθυσίας στο βωμό της παγκοσμιότητας αλλά μπορεί να κρύβουν δόλο ή σκευωρία.  


Τετράγωνο Χείρωνας:   Ο Χείρωνας από την αρχή των Ιχθύων τετραγωνίζει με την έκλειψη της 25ης Νοεμβρίου και μπορεί να ξύσει πληγές του παρελθόντος για τους γεννημένους των πρώτων έξι-επτά(6-7) ημερών του μεταβλητού σταυρού: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες να έχετε ψυχική δύναμη και αντοχή καθώς καλείστε να συμφιλιωθείτε με το παρελθόν σας και μέσα από μία επίπονη διαδικασία να βγείτε δυναμικά στο προσκήνιο. Η έκλειψη σας χαρίζει τη δύναμη να θεραπεύσετε πληγές και τραύματά που σας έχουν ωθήσει στη στασιμότητα.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε πως για τους γεννημένους από τις 23 έως 29 των ζωδίων Κριός, Δίδυμος, Λέων, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος έρχονται αλλαγές και ανακατατάξεις. Κάποιοι μπορεί να δέχονται τις αλλαγές με περισσότερη ευκολία ενώ κάποιοι άλλοι με ένα περισσότερο ταραχώδη τρόπο. Σε κάθε περίπτωση μέσα από τις στάχτες μας μπορούμε να αναγεννηθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο. 


Προσεκτικοί Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γεννημένοι γύρω στις 19,20,21,22 Μαΐου, Αυγούστου, Νοεμβρίου και Φεβρουαρίου καθώς μπορεί να σας εξαπατήσουν και η αντικειμενικότητά σας να είναι περιορισμένη.

Θετικότητα και όχι αρνητισμοί επομένως έτσι ώστε οι όποιες δυσαρμονίες των πλανητών να αντιστραφούν σε αρμονίες.  


                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου