Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ουρανός στον Κριό - Ο Ουρανός το 2012


Ουρανός:  Ο πρωτοστάτης Ουρανός, πλανήτης της ανανέωσης, του αλτρουισμού, της ανατροπής, της ακαριαίας αλλαγής σε όλη τη διάρκεια του 2012 κινείται στο ζώδιο του Κριού και φέρνει αλλαγές, ριζικές αλλαγές τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε πανανθρώπινο. Από τη θέση του Κριού χαρίζει μία εκκεντρική ποιότητα στο ταπεραμέντο του, επιζητά την ανεξαρτησία και εκφράζει με έντονο τρόπο την επιθυμία του για αλλαγή και μάλιστα με τρόπο σοκαριστικά απρόβλεπτο και σφοδρό. Όλοι μας σε προσωπικό επίπεδο έχουμε σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας το ζώδιο του Κριού, εκείνο το κομμάτι μας δέχεται τις αλλαγές και τις ανατροπές. Είναι το κομμάτι του ωροσκοπίου μας που καίγεται μανιωδώς καθετί συντηρητικό, οπισθοδρομικό και παλιό και τη θέση του καταλαμβάνει η ανανέωση και η νέα πνοή ζωής. Μία νέα περίοδος σποράς αρχίζει για όλους μας σε κάποιον τομέα. Μάλιστα τα παρορμητικά ζώδια Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως δέχονται τις πιο ριζικές αλλαγές καθώς ο πλανήτης συναντάει σε σύνοδο και αντίθεση Κριούς-Ζυγούς ενώ σε δυσαρμονικό τετράγωνο Καρκίνους-Αιγόκερους. Οι αλλαγές έρχονται απρόβλεπτα και χωρίς να το περιμένουμε. 


Ο συντηρητισμός και η οπισθοδρομικότητα καλούνται να αποχωρήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε ποτάμια ανανεωτικής ισχύος, οι ορμητικοί χείμαρροι σποράς είναι ανεξέλεγκτα ανανεωτικοί και φέρνουν νέα πορεία για την ανθρωπότητα. Ο παράγοντας του αστάθμητου; Σημαντικός!!! Έτσι ακόμα και η αστρολογία είναι μικρή στη δύναμη αυτού του πλανήτη. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλα τα ζώδια θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές του σε κάποιον τομέα είτε επαγγελματικής φύσης είτε σχέσεων-συνεργασιών. Ο Ουρανός είχε κάνει την είσοδό του στον Κριό πριν 84 χρόνια, κοντά στο 1930. Όλοι γνωρίζουμε από ιστορικές πηγές πως το 1930 ήταν η περίφημη κρίση, οικονομική κρίση, το μεγάλο κραχ. Η οικονομία και κάθε οικονομική πτυχή σε παγκόσμιο επίπεδο κλονίστηκαν και άρχισε η ραγδαία και απότομη πτώση όλως των οικονομιών, όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και θεσμών. Οι ασυδοσίες των προηγούμενων περιόδων κορυφώθηκαν και η κρίση καταγράφηκε μαζικά και ομαδικά. Ο Ουρανός στον Κριό βρίσκει την παγκοσμιότητα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο.

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση ενώ παράλληλα όλες οι ασύδοτες πράξεις και συναλλαγές έχουν βγει στη φόρα. Οι παρανομίες αποκαλύπτονται άκρως σοκαριστικά και οι σάπιοι σπόροι βρίσκονται σε μία διαδικασία μεταμόρφωσης σε νέους, φρέσκους σπόρους που θα βλαστήσουν και θα συμπαρασύρουν την παγκοσμιότητα σε άλλο στάδιο. Ο Ουρανός στον Κριό, καθώς είναι ένας πλανήτης αρσενικής ποιότητας σε ζώδιο αρσενικό φέρνει σοκαριστικές αλλαγές με σφοδρότητα, μαζικότητα, επαναστάσεις και εξεγέρσεις. Η μάζα, το όλον βρίσκεται σε αναβρασμό και παρακολουθούμε εξεγέρσεις ανά τον κόσμο που απαιτούν την «πτώση» των κυβερνήσεων. Από αυτή τη θέση ο Ουρανός ανατρέπει κυβερνήσεις, τις καθαρίζει από τη βρωμιά και την παρανομία και τις καλεί να αλλάξουν ριζικά, υιοθετώντας μία καθαρή πολιτική προώθησης του παγκόσμιου συμφέροντος. Ο Ουρανός στον Κριό είναι ένας μεγάλος, αρσενικός μεταρρυθμιστής και έχει κλονίσει τα θεμέλια σε οικονομικό-πολιτικό επίπεδο αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Βέβαια από τον Κριό, ζώδιο επαναστατικό, μαχητικό αναμένεται να φέρει πρόοδο σε επιστήμη και τεχνολογία.

Πιο ειδικά στις αρχές του έτους, όπου και βρίσκεται πλέον ορθόδρομος ύστερα από την ανάδρομή του πορεία, μας κάνει σινιάλο από τη μηδενική-κρίσιμη μοίρα του Κριού(θα την χαρακτήριζα μοίρα της σποράς και της πρωτοκαθεδρίας) έχει τεράστια δύναμη και εκφράζεται σφοδρά φέρνοντας αλλαγές και αναταραχές-εξεγέρσεις ανά τον κόσμο.

Ελλάδα:  Όσον αφορά τώρα το προσωπικό ωροσκόπιο της Ελλάδας μπορούμε να αντιληφθούμε πως η χώρα μας βρίσκεται στο μονοπάτι μίας σοκαριστικής ανανεωτικής-μεταμορφωτικής αλλαγής. Ο Ουρανός διελαύνει από τον 11ο ηλιακό οίκο της χώρας μας που σχετίζεται με το συλλογικό και τη δύναμή μας στο συνολικό κόσμο, τις σχέσεις μας με τα υπόλοιπα κράτη και τη σοσιαλιστική μας δύναμη. Φανερώνει το πόσο συμμετέχουμε στα διεθνή δρώμενα. Είναι αξιολογότατο να αναφέρουμε πως η Ελλάδα έχει γενέθλιο Πλούτωνα στην 6η μοίρα του Κριού και την τρέχουσα περίοδο ο Ουρανός φλερτάρει στενά με τη συγκεκριμένη μοίρα άλλοτε σε απόκλιση και άλλοτε σε σύγκλιση. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με το θάνατο, με τη φθορά, με την αναγέννηση και τη μεταμόρφωση μέσα από τις στάχτες, είναι μία πυρά. Αυτήν την περίοδο ο Ουρανός σε στενό μαρκάρισμα με έναν φλεγόμενο πλανήτη, συνθέτει ακόμα πιο εύφλεκτες ποιότητες και φέρνει ριζικότατες αλλαγές, με τρόπο ανατρεπτικά βίαιο. Όλη αυτή η δύναμη είναι σκληροπυρηνική και χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή.

Η δύναμή μας ως προς τα διεθνή κοινωνικοοικονομικά δρώμενα βρίσκεται σε περίοδο αλλαγής και η χώρα μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο σύστημα. Η συγκεκριμένη όψη φέρνει κρίση θεσμών, αξιών και ηθών γι’ αυτό παρατηρούμε πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε φλεγόμενη αναταραχή. Θέματα παιδείας και εκπαίδευσης βρίσκονται επίσης σε αναβρασμό και απαιτούν ουσιαστική μεταρρύθμιση και επίλυση. Μιας και ο γενέθλιος Πλούτωνας της Ελλάδας βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον γενέθλιο Δία αυτό προκαλεί ένα μόνιμο πρόβλημα στο σύστημα της παιδείας και του νομικού-νομοθετικού-αστικού και γενικότερου κώδικα. Συνεχείς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις δεν επαρκούν και βράζουμε στο καζάνι σχεδόν πάντοτε. Μάλιστα καθώς Πλούτωνας και Ουρανός βρίσκονται και τρέχοντες σε δυσαρμονία από τις πρώτες μοίρες του Αιγόκερου-Κριού εντείνουν ακόμα πιο πολύ τον μεταρρυθμιστικό αναβρασμό και απαιτούν ριζική αλλαγή. Τα αίτημα για μεταμόρφωση και μάλιστα σοκαριστική μεταμόρφωση; Πάγιο.

Ανάδρομος: 13/07/2012 ώρα 09:48 έως 13/12/2012 ώρα 12:02

Κατά την ανάδρομη πορεία του εκκεντρικού μας Ουρανού θέματα που εκπροσωπεί μπαίνουν σε επιβραδυνόμενη πορεία, αναθεωρούνται, τροποποιούνται και επανεξετάζονται ενώ παράλληλα οι εξεγέρσεις ανά τον κόσμο και ο παγκόσμιος αναβρασμός καταλαγιάζουν. Δεν χάνονται απλά μπαίνουν υπό την επήρεια της χειμερίας νάρκης προσωρινά και επανέρχονται δυναμικότερα απαιτώντας ουσιαστική μεταρρυθμιστική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου