Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανάδρομοι Πλανήτες - Ερμηνεία


Στην αστρολογία οι πλανήτες κινούνται άλλοτε ορθόδρομοι και άλλοτε ανάδρομοι. Τι σημαίνει όμως πως ένας πλανήτης κινείται ανάδρομος; Σημαίνει ότι κινείται προς τα πίσω; Όχι βέβαια, απλά μπαίνει σε μία επιβραδυνόμενη τροχιά και κινείται με λιγότερη ταχύτητα. Πολλοί από εμάς έχουν στο προσωπικό τους ωροσκόπιο ανάδρομους πλανήτες και αυτό έχει άμεση συνάφεια με τις προηγούμενες ζωές, με το κάρμα και με το μονοπάτι ή τον δρόμο που ερχόμαστε να ακολουθήσουμε. Η ενέργεια ενός ανάδρομου πλανήτη εκδηλώνεται ορισμένες φορές με καθυστέρηση ή σε ένα επίπεδο περισσότερο ψυχικό-υποσεινήδητο ή ασυνείδητο. Μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο και καθώς μεγαλώνουμε εκδηλώνονται οι ενέργειες των ανάδρομων πλανητών και αυτό μας οδηγεί να συνειδητοποιήσουμε καταστάσεις στην τρέχουσα ζωή που βιώνουμε. Η τριβή μας με την καθημερινότητα, η τριβή μας με την εμπειρία και την πραγματικότητα οδηγούν τις ενέργειες των ανάδρομων πλανητών να εκδηλωθούν και αυτό μας οδηγεί στο να ξεδιπλώσουμε ταλέντα μας και ποιότητές μας, είναι αυτό που λέμε «αλλού ξεκίνησα και αλλού με πήγε η ζωή».  Οι ανάδρομοι πλανήτες είναι δείκτης πως ο καθένας μας δημιουργεί μία δική του φιλοσοφία, ένα δικό του σύστημα αξιών και θεμελιώνει το δικό του κόσμο. Ανάλογα με τον πλανήτη που κινείται ανάδρομος επηρεάζονται και θέματα, τα οποία θίγει. Έτσι για παράδειγμα, ένας άνθρωπος με ανάδρομο Ερμή χτίζει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας και το δικό του σύστημα ιδεών, οι οποίες διαφοροποιούνται από των υπολοίπων. 


Οι άνθρωποι με ανάδρομους πλανήτες χαράζουν μία δική τους πορεία, έχουν ένα δικό τους σύστημα αντίληψης ή βιωμάτων και νιώθουν σχεδόν πάντοτε αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο, πιστεύουν πως είναι αδύνατον να τους κατανοήσουν. Αυτός είναι και ο λόγος που οδηγούνται σε μία γενικότερη αναθεώρηση των θεμάτων που θίγει ένας ανάδρομος πλανήτης. Λόγου χάρη, ένας άνθρωπος με ανάδρομη Αφροδίτη έρχεται σε αυτήν τη ζωή να αναθεωρήσει συναισθηματικές πτυχές του ή πτυχές του έρωτα και των οικονομικών. Οι άνθρωποι με ανάδρομους πλανήτες έχουν μία πιο σύνθετη προσωπικότητα και αυτό τους κάνει εξαιρετικά ιδιόρρυθμους καθώς έχουν πολύπλευρη προσωπικότητα, με πολλές πτυχές, με πολλά χαρακτηριστικά αλλά παράλληλα χαρίζουν ανθεκτικότητα, αυθεντικότητα και μοναδικότητα. Οι ανάδρομοι πλανήτες είναι μία ένδειξη πως συνδεόμαστε με προηγούμενες ζωές και τα θέματα που εκθέτει ο ανάδρομος μας φαίνονται οικεία και γνωστά. Ένας ανάδρομος Δίας συμβολίζει μία διαφορετικότητα στη φιλοσοφία, έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης επάνω σε θέματα ανώτερης εκπαίδευσης και παιδείας. Ο εν λόγω πλανήτης εκδηλώνει συνήθως την ενέργεια του όσο μεγαλώνουμε έτσι παρατηρούμε πως άνθρωποι με ανάδρομο τον εν λόγω πλανήτη αναπλάθουν ένα νέο σύστημα φιλοσοφίας, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στα μονοπάτια της γνώσης. Ας δούμε τώρα αναλυτικά τι συμβολίζουν οι ανάδρομοι πλανήτες στο προσωπικό μας ωροσκόπιο:

Ανάδρομος Ερμής: Άνθρωποι με ανάδρομο Ερμή έχουν δεχτεί σκληρή κριτική σε προηγούμενες ενσαρκώσεις και αυτό τους έχει κοστίσει καθώς ή δεν εισακούστηκαν σχεδόν καθόλου ή καταπιέστηκαν στην έκφρασή τους ή οι ιδέες τους ήταν τόσο εκκεντρικές-χαοτικές που προκάλεσαν αντιδράσεις. Είναι ένα είδος τιμωρίας προς το πρόσωπό τους. Μπορούν να αντιμετωπίσουν τα θέματα του ανάδρομου Ερμή σπουδάζοντας, ακούγοντας, διαβάζοντας και επεκτείνοντας τη γνώση τους. Το κλειδί είναι η απόκτηση γνώσεων, η διεύρυνση των πνευματικών σας οριζόντων και η επικοινωνία. Πρέπει να μάθετε να επικοινωνείτε τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Λειτουργούν με ένα ιδιαίτερο χιούμορ, μη αντιληπτό από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή μπορεί να έχουν αργή σκέψη ή επικοινωνία. Θεμελιώνουν και οικοδομούν ένα δικό τους σύστημα ιδεών, το οποίο τους κάνει να διαφέρουν από τη μάζα. Χρειάζεται να βρουν μία πνευματική διέξοδο μέσω της γνώσης και να καταφέρουν να εκδηλώσουν τα ταλέντα τους, τις ιδέες τους σε ένα κοινό με παραπλήσια ενδιαφέροντα. Ίσως να νιώθουν πως δεν μπορούν να τους καταλάβουν και να αντιληφθούν τις ιδέες του, αυτό τους ωθεί στην απομόνωση αλλά το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στην συνδιαλλαγή, στην διαπραγμάτευση και την επικοινωνία. Χρειάζεται να πιστέψετε στις ιδέες σας, να τις ενστερνιστείτε έτσι ώστε να τις αποδεχτεί ο κοινωνικός σας περίγυρος. Μπορείτε να ασχοληθείτε με την επιστήμη, τη διδασκαλία, με σεμινάρια επιμόρφωσης η γενικότερα με ότι σχετίζεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η δημιουργία κρύβεται στην έκφραση του λόγου και των ιδεών σας.

Ανάδρομη Αφροδίτη: Η ανάδρομη Αφροδίτη στο προσωπικό ωροσκόπιο ενός ανθρώπου αποτελεί δείκτη ενός ανοιχτού συναισθηματικού τραύματος ή μίας αδυναμίας προς την σωστή οικονομική διαχείριση του ατόμου. Ένας έρωτας σφοδρός σε μία προηγούμενη ζωή σας στιγμάτισε και τώρα έρχεστε να επουλώσετε τραύματα του παρελθόντος στο εν λόγω κομμάτι. Υπάρχει μία ροπή να αρνείστε τον έρωτα, πολλές φορές χαρακτηρίζεστε από έλλειψη αυτοπεποίθησης ή πιστεύετε πως δεν αξίζετε μερίδιο στην ευτυχία, στην αγάπη και στον έρωτα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εν λόγω ανάδρομης πλανητικής επιρροής αποτελεί η δυσκολία δημιουργίας ερωτικών σχέσεων με το αντίθετο φύλο. Χρειάζεται να αγαπήσετε τον εαυτό σας, να μην απαρνείστε το είναι σας, μέσα από την αληθινή αγάπη προς το πρόσωπό σας θα καταφέρετε να αγαπήσετε τους γύρω σας και θα οδηγηθείτε στην επούλωση τραυμάτων. Χρειάζεται να μάθετε να είστε πιο σοφοί ή συνετοί στις οικονομικές διαπραγματεύσεις ενώ παράλληλα με σοφία και σύνεση καλείστε να αντιμετωπίσετε το κομμάτι του έρωτα, των σχέσεων και της συντροφικότητας. Άνθρωποι με ανάδρομοι Αφροδίτη χαρακτηρίζονται από πολλά λανθάνοντα καλλιτεχνικά ταλέντα και χρειάζεται αρκετή δύναμη ώστε να τα ανακαλύψουν και να τα βγάλουν στην επιφάνεια. Η δυσκολία κρύβεται στη δημιουργία σχέσεων προς πάσα κατεύθυνση αλλά ειδικότερα προς τις ερωτικές σχέσεις ενώ παράλληλα οικονομικές επιπόλαιες συμπεριφορές  σας έχουν στερήσει αυτοπεποίθησης. Χρειάζεται να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι ορθότερης διαχείρισης συναισθήματος και χρήματος. Μπορείτε να ασχοληθείτε με το θέατρο, το χορό, το τραγούδι, τη φωτογραφία ή γενικότερα ότι αναδεικνύει την καλλιτεχνική σας φύση.

Ανάδρομος Άρης: Ο ανάδρομος Άρης είναι ένας δείκτης ενοχικού ανθρώπου, ο οποίος ζει εγκλωβισμένος στον θυμό ή στο μίσος λόγω αντίξοων καταστάσεων σε μία προηγούμενη ενσάρκωση. Είναι τα άτομα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να το παίξουν είτε «θύτες» είτε «θύματα». Οι ενοχές, οι εμμονές και ο θυμός στρέφονται κυρίως προς τον εαυτό τους ή καλύτερα για τις επιλογές τους και για τη δράση τους. Χρειάζεται να αγαπήσουν το «εγώ» τους, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενθαρρύνουν ή να επιβραβεύουν κάθε τους προσπάθεια. Το εσωτερικό πάθος τους οδηγεί σε επιπόλαια και ταχεία συμπεράσματα έτσι χρειάζεται να μάθουν να είναι λιγότερο παρορμητικοί και να προσεγγίζουν ένα θέμα σφαιρικά και όχι μονοδιάστατα. Η ενασχόληση με ένα χόμπι, με ένα σπορ ή με κάποια δραστηριότητα(όπως λόγου χάρη πολεμικές τέχνες ή καράτε) που εκτονώνει την σωματική τους ενέργεια μπορεί να φανεί λυτρωτική ώστε να αποφύγουν συναισθηματικά ξεσπάσματα και συναισθηματικές ακρότητες. Τότε θα συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και θα εξιλεωθούν κυριολεκτικά.  Ιδανικά επαγγέλματα αυτά που αναδεικνύουν την μαχητικότητά σας όπως λόγου χάρη στρατιωτικά αξιώματα, επιχειρήσεις ή πολεμικές τέχνες. Με αυτόν τον τρόπο θα αφυπνίσετε τη δράση σας, η οποία θα σας ξεμπλοκάρει και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας.

Ανάδρομος Δίας: Ο ανάδρομος Δίας σε ένα ωροσκόπιο έρχεται να φέρει στην επιφάνεια θέματα πίστης και αναζήτησης της αλήθειας. Σε κάποια προηγούμενη ζωή οι άνθρωποι που φέρουν ανάδρομο Δία πιθανώς να απογοητεύτηκαν από τις ίδιες τους τις ιδέες και από το ίδιο το σύστημα αντίληψης τους και φιλοσοφίας τους. Έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τα κρυφά ταλέντα της προσωπικότητάς τους μέσα από τον εσωτερισμό, την εις βάθος μελέτη και την ανώτερη εκπαίδευση. Το μονοπάτι της αλήθειας βρίσκεται στην ανώτερη εκπαίδευση και στην επιστημονική προσέγγιση μεγάλων ζητημάτων της ζωής. Πολλές φορές ρέπουν προς τον φανατισμό και υποστηρίζουν τις ιδέες τους με σθένος, με πάθος και θέρμη. Χρειάζεται να είναι περισσότερο διαλλακτικοί στη ζωή τους, να είναι ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις και να δέχονται τη γνώμη «των σοφότερων» ή εκείνων που έχουν εντρυφήσει. Οικοδομούν ένα δικό τους σύστημα αξιών και σταθερών, πολλές φορές αποκόπτονται από το κοινωνικό σύνολο αλλά το κλειδί της επιτυχίας και ο δρόμος που θα τους καταξιώσει κρύβεται στην επαφή τους με το σύνολο και την προσφορά τους σε ένα συλλογικό και ομαδικό επίπεδο. Σφουγγάρια της γνώσης θα χαρακτήριζα τους ανθρώπους με ανάδρομο Δία καθώς η γνώση λειτουργεί ως τροφή τους και τους ωθεί σε μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Ακολουθούν το μονοπάτι της γνώσης και της συνεχούς ενασχόλησης με θέματα επιστημονικά, ανώτερης φιλοσοφίας, θρησκείας ή γενικότερα φευγάτων επιστημών όπως η αστροφυσική ή η αστρολογία.

Ανάδρομος Κρόνος: Άνθρωποι με ανάδρομο Κρόνο στο ωροσκόπιο τους είναι μίας παλιάς ενσάρκωσης, πρόκειται για ψυχές ή καλύτερα για ανθρώπους με μεγάλη πορεία στο χρόνο και αρκετά σοφούς. Έχουν μία έμφυτη σοφία και μπορούν να αντιμετωπίζουν τη ζωή με ωριμότητα και πρακτικότητα. Όπως λέει και η δασκάλα μου στην αστρολογία, η Άση Μπήλιου ο ανάδρομος Κρόνος αποτελεί ένδειξη ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου, ο οποίος δεν βρήκε τον δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα ούτε είχε την στήριξη από την οικογένεια του αλλά δημιούργησε από μόνος του τις προϋποθέσεις για μία ζωή ενός ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης. Σε μία προηγούμενη ενσάρκωση αντιμετωπίσατε ή καλύτερα βιώσατε κάποιο γεγονός που σας στιγμάτισε και σας τραυμάτισε. Έρχεστε σε αυτήν την ζωή με απώτερο σκοπό την ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών ενώ παράλληλα πρέπει να μάθετε να πειθαρχείτε, να εργάζεστε σκληρά και μεθοδικά ώστε να αποκτήσετε θέσεις κύρους ή εξουσίας. Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην λήψη πρωτοβουλιών και στην καταπολέμηση των φοβιών σας. Ενδέχεται να έχετε το ρόλο του πατέρα ή να έχετε υπό την προστασία σας ένα πρόσωπο σε αυτήν την ενσάρκωση. Οφείλετε να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας, καθώς σας διακατέχει ένα αίσθημα αδυναμίας ή έλλειψης αυτοπεποίθησης όμως πρέπει να πατήσετε γερά στα πόδια σας, εξάλλου η σοφία είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητά σας. Η τρέχουσα ενσάρκωση ενδέχεται να αποτελεί και την τελευταία ενσάρκωσή σας.

Οι πλανήτες Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας ανήκουν στους εξωκρόνιους και η επιρροή τους επιδρά σε συλλογικό επίπεδο, κυβερνά γενιές. Μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με μία συγκεκριμένη γενιά ανθρώπων ενώ πιο ειδικές πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε εφόσον μελετήσουμε τον οίκο ή αλλιώς τομέα, στον οποίο βρίσκεται ανάδρομος ένας εκ των τριών άνωθεν πλανητών.


Ανάδρομος Ουρανός: Δρα σε συλλογικό επίπεδο. Άτομα με ανάδρομο τον πλανήτη Ουρανό αποτελούν ή καλύτερα συνθέτουν μία επαναστατική γενιά, τους μεγάλους μεταρρυθμιστές της ζωής. Πολλές φορές φοβούνται να εκφράσουν το διαφορετικό, φοβούνται να εκφράσουν το ανανεωτικό και καταπνίγουν τις ιδέες τους εν ονόματι του φόβου, της δειλίας και της ατολμίας. Οι αλλαγές είναι μη εύκολα αποδεκτές από τα εν λόγω άτομα αλλά μέσα από την αλλαγή, μέσα από την αποδοχή αυτής της άκρως επαναστατικής φύσης τους μπορούν να προσφέρουν τη γνώση τους στην κοινωνία και να την εκσυγχρονίσουν. Η επανάσταση φυσικά διαλύει όχι μόνο σχέσεις και συνεργασίες αλλά κάθε μορφή καταστημένου και οπισθοδρομικού. Μεγάλοι ερευνητές, σπουδαίοι επιστήμονες και με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Είναι οι λεγόμενοι επαναστάτες, φέρουν μοναδικές ιδέες και καλούνται να τις εκφράζουν ώστε η κοινωνία να εξελίσσεται και να προοδεύει.

Ανάδρομος Ποσειδώνας: Οι γενιές με ανάδρομο Ποσειδώνα έχουν μία περίεργη ταυτότητα, ρέπουν μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, χαρακτηριστική είναι η ροπή τους μεταξύ υποκειμενισμού και αντικειμενισμού. Δυσκολεύονται να κατανοήσουν την πραγματικότητα, έχουν μεταφυσικές αναζητήσεις και ιδιαίτερα καλλιτεχνική φλέβα. Μπορούν να ασχοληθούν με το χορό, τη ζωγραφική, τη μουσική, τη σύνθεση, την ποίηση, την θεραπεία, την αστρολογία και τις εναλλακτικές θεραπείες. Μπορούν να οδηγήσουν τον κόσμο και την κοινωνία σε μία πνευματική άνθιση ή καλύτερα σε μία αναζωπύρωση της τέχνης. Δυσκολία αποτελεί το γεγονός πως έχουν άμεσες εξαρτήσεις από ανθρώπους, καταστάσεις και ουσίες αλλά η ψυχή τους δέχεται ανώτερες ψυχικές δονήσεις και αυτό τους κάνει εξαιρετικούς θεραπευτές ή ψυχοθεραπευτές.

Ανάδρομος Πλούτωνας: Οι γενιές με ανάδρομο Πλούτωνα έχουν βιώσει ένα αίσθημα εγκατάλειψης, σκηνές βίας, σκληρές και αντίξοες συνθήκες σε προηγούμενες ενσαρκώσεις τους. Έζησαν εγκαταλελειμμένοι, σκηνές βίας, ωμότητας. Όλα αυτά τους έχουν οδηγήσει σε μία φοβία, σε μία ενοχή και σε αυτήν τη ζωή επιθυμούν να αλλάξουν ή καλύτερα προσπαθούν να διορθώσουν τον εαυτό τους. Φέρουν τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και έχουν τη δυνατότητα να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους. Έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και είναι ικανοί σε επιχειρηματικά πλάνα.

                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου