Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Ρόλος του Ήλιου στη Συναστρία - Ο Ήλιος στους Οίκους


Σημαντικό ρόλο σε μία συναστρία και στη συμβατότητά μας με τον/τη σύντροφό μας παίζει ο Ήλιος και η θέση που καταλαμβάνει σε έναν από τους 12 οίκους μας. Ο Ήλιος αποτελεί το συνειδητό κομμάτι της προσωπικότητάς μας, είναι το κάντρο της ενέργειάς μας, σχετίζεται με το «εγώ» μας και η θέση του στην συναστρία είναι εξέχουσας σημασίας καθώς δείχνει σε ποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας ή καλύτερα σε ποιον τομέα της ζωής μας ο/η σύντροφός μας ρίχνει φως και αποτελεί πηγή έμπνευσης.  Ο Ήλιος αποτελεί πηγή θερμότητας, έμπνευσης και είναι η κινητήριος δύναμη, χαρίζει αυτοπεποίθηση και λάμψη έτσι μπορούμε να αντλήσουμε το συμπέρασμα πως ένας δυνατός Ήλιος σε έναν δυνατό οίκο αποτελεί δείκτη αρμονίας και θετικής συμβατότητας. Βάση οικοθεσίας Ήλιου μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο ταιριάζει ο/η σύντροφός μας με εμάς και πόσο εμείς μαζί του/της.    


Ας δούμε αναλυτικά τι συμβολίζει ο Ήλιος του/της συντρόφου σας στον κάθε οίκο: 

1ος οίκος: Όταν ο Ήλιος του/της συντρόφου σας βρίσκεται στον εν λόγω οίκο αυτό αποτελεί μία εξαιρετική ένδειξη αρμονίας και συμβατότητας στη σχέση ή καλύτερα για την σχέση σας μιας και φωτίζει ολόπλευρα την αυτοπεποίθησή σας και σας καθοδηγεί στη ζωή. Σας βοηθάει να προβληθείτε, να λάμψετε και να αναδείξετε ταλέντα σας ώστε να έχετε μία πιο θετική και ελκυστική εικόνα στο κοινωνικό σύνολο. Σας ρανίζει με τις αχτίνες του Ήλιου και εσείς νιώθετε σπουδαίοι, αυτό σας κολακεύει και εσείς με τη σειρά σας κάνετε το ταίρι σας να νιώθει υπερήφανο. Η εικόνα σας, η λάμψη σας προς τα έξω κάνει τον/τη σύντροφό με τον Ήλιο να νιώθει υπερήφανος/η για την επιλογή του/της.


2ος οίκος: Εξαιρετική θέση και η εν λόγω του δευτέρου οίκου καθώς ο/η σύντροφος του Ήλιου χαρίζει ένα αίσθημα ασφάλειας σε εσάς. Από την πρώτη στιγμή σας είδε σοβαρά, αντιμετώπισε τη σχέση σας όχι με επιπολαιότητα αλλά με σοβαρότητα. Υπάρχει η δυνατότητα να δεθεί σημαντικά μαζί σας ενώ παράλληλα σας βοηθάει να χτίσετε ένα πιο φωτεινό και λαμπρό σύστημα αξιών στη ζωή σας. Ένα άλλο θετικό της εν λόγω οικοθεσίας αποτελεί η ικανότητα του/της συντρόφου με τον Ήλιο να ενισχύσει τον τομέα των οικονομικών σας ή των υλικών αγαθών. Έχει τη δυνατότητα να σας αβαντάρει σε επίπεδο όχι μόνο υλικό αλλά και συναισθηματικό καθώς η παρουσία του/της εκτοξεύει την αυτοπεποίθησή σας.

3ος οίκος: Αρκετά ζωντανή, αισιόδοξη και απολαυστική η παρουσία του/της συντρόφου σας στη ζωή σας καθώς χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά καλό επικοινωνιακό υπόβαθρο. Έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε πολλά ταξίδια μαζί και να κάνετε ατελείωτες συζητήσεις. Βοηθάτε ο ένας τον άλλον σε επίπεδο γνώσεων, διεύρυνσης οριζόντων και δίνετε θετικότητα αμοιβαία. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να γνωρίζεστε από μικρά παιδιά και αυτό χαρίζει μία παιδικότητα και αφέλεια στην σχέση σας. Το άτομο του Ήλιου φαίνεται να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους στενούς συγγενείς σας και με τα αδέλφια σας, επομένως μπορείτε να αντιληφθείτε πως οι σχέσεις αυτές δεν διατρέχουν κάποιον ιδιαίτερο κίνδυνο.

4ος οίκος: Ευτυχές γεγονός αποτελεί ένας Ήλιος του/της συντρόφου σας στο εν λόγω κομμάτι του ωροσκοπίου σας καθώς ενεργοποιεί το ένστικτό σας για δημιουργία οικογένειας, για απόκτηση απογόνων και την δημιουργία του δικούς σας ιδιωτικού χώρου. Ενισχύει τα αισθήματα ασφάλειας και την αυτοπεποίθησή σας ενώ παράλληλα η παρουσία του/της στη ζωή σας μπορεί να αβαντάρει και τον τομέα της ακίνητης περιουσίας. Υπάρχει ένα έντονο αίσθημα οικειότητας, είναι αυτό που λέμε πως τα άτομα έχουν την εντύπωση πως έχουν ξαναβρεθεί σε μία προηγούμενη ενσάρκωση. Μπορείτε να έχετε μία ευχάριστη και αρμονική οικογενειακή ζωή-συμβίωση.

5ος οίκος: Σχέση γεμάτη έρωτα, πάθος και διασκέδαση. Η ζωντάνια, η δημιουργικότητα, το παιχνίδι, ο ενθουσιασμός αποτελούν συστατικά μίας επιτυχημένης συναστρίας ενώ στο μενού της επιτυχίας έρχονται να προστεθούν οι από κοινού καλλιτεχνικές δραστηριότητες και τα κοινά όνειρα. Υπάρχει αρκετή φαντασία στη σχέση και ωθεί τα άτομα στην απόλαυση της ζωής, της καθημερινότητας καθώς βρίσκουν ο ένας στον άλλον εξαιρετικά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Σημαντική ένδειξη για αύξηση της επιθυμίας για απόκτηση παιδιών και δείκτης δημιουργίας οικογένειας. Εξαιρετική θέση του Ήλιου στον 5ο οίκο καθώς ξυπνάει ο ένας στον άλλον το παιδί από μέσα τους και αυτό χαρίζει ανεμελιά και παιδικότητα στο ποιόν της σχέσης.

6ος οίκος: Ο Ήλιος στον εν λόγω οίκο του/της συντρόφου σας συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητάς σας και εξωραΐζει ανατροπές, δυσκολίες και δυσκαμψίες που μπορεί να αντιμετωπίζετε στον τομέα της εργασίας ή της υγείας. Λειτουργεί κάτι σαν προσωπικός/ή σας «μάνατζερ» ή «ιατρός» και αυτό έχει θετικές επιπτώσεις είτε για την υγεία σας είτε για την εργασία σας. Τα μέλη της σχέσης αγαπούν τη φύση, τα ζώα και η καθημερινότητά τους μοιάζει καλοσχηματισμένη ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με κοινές δραστηριότητες και να περάσουν ευχάριστα μαζί. Τα μέλη της σχέσης μπορεί να εργάζονται στον ίδιο χώρο ή ο ένας θέλει να επεμβαίνει στα εργασιακά του άλλου.

7ος οίκος: Μία από τις ιδανικότερες θέσεις εάν όχι η ιδανικότερη αποτελεί αυτή του Ήλιου στον εν λόγω οίκο μιας και διεγείρει τα αισθήματα συντροφικότητας και μίας κοινής πορείας στη ζωή. Υπάρχει αρκετή οικειότητα μεταξύ των μελών της σχέσης, μέσα στην οποία κυριαρχεί η αρμονία, η ισορροπία και η κομψότητα. Αποτελεί δείκτη ένδειξης για μία σοβαρή, επίσημη και σταθερή σχέση, τα μέλη της οποίας φαίνονται πως είναι το ένα πλασμένο για το άλλο. Το άτομο με τον Ήλιο στον εν λόγω οίκο κάνει εκείνο του 7ου οίκου περισσότερο ομαδικό, λιγότερο εγωκεντρικό και ξεσηκώνει το αίσθημα για συντροφικότητα. Η συγκεκριμένη οικοθεσία για τον Ήλιο δημιουργεί μία σημαντική ένωση για τα μέλη της σχέσης ενώ παράλληλα προσδένει τα άτομα σημαντικά.

8ος οίκος: Ο Ήλιος του/της συντρόφου σας σε αυτόν τον τομέα του ωροσκοπίου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία έντονη, πικάντικη και παθιασμένη σχέση, η οποία στηρίζεται στα απόλυτα συναισθήματα, στα συναισθήματα της αβύσσου. Ο ένας έχει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του άλλου σχετικά με θέματα οικονομικών χειρισμών και επιχειρηματικής πολιτικής ενώ παράλληλα μπορεί να αβαντάρει τον οικονομικό τομέα. Η ύπαρξή του ατόμου του Ήλιου έχει ως συνέπεια να αυξηθεί η εισοδηματική του ικανότητα και η ακίνητη ή κινητή περιουσία του ατόμου του 8ου ενώ παράλληλα τα μέλη της σχέσης ενώνονται μέσα από το σεξ, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες  της μακροβιότητας της σχέσης. Χρειάζεται προσοχή σε κτητικές και εμμονικές διαθέσεις προς τον/τη σύντροφό σας και καλό θα είναι να μην συγχέεται το σεξ με την αγάπη.

9ος οίκος: Μία σχέση εξαιρετικά ενθουσιώδης, επικοινωνιακή που ιντριγκάρει την διάθεση των μελών για εξερεύνηση, ταξίδια και περιπέτεια. Το άτομο με τον Ήλιο αποτελεί πηγή έμπνευσης για το άτομο του 9ου και μαζί μπορούν να πραγματοποιήσουν πολύωρες συζητήσεις σχετικές με επιστημονικά και φιλοσοφικά θέματα. Ο ένας λειτουργεί σαν εγκυκλοπαίδεια για τον άλλον και συνδράμουν στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων τους. Η σχέση στηρίζεται στην επικοινωνία των υψηλών ιδανικών(όχι την επιφανειακή) και συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών της. Ο ένας γίνεται καλύτερος άνθρωπος λόγω της ύπαρξης του άλλου και γεμίζει με αισιοδοξία και φως την ύπαρξή του.

10ος οίκος: Εξαιρετική η εν λόγω θέση καθώς ο/η σύντροφός σας στηρίζει κάθε σας φιλοδοξία, κάθε σας προσδοκία και την όλη σας καριέρα. Η ύπαρξή του/της ενισχύει την δημόσια εικόνα σας και την επαγγελματική σας ισχύ ενώ με μεγάλη ευκολία μπορεί να αποτελέσει τον/την προσωπικό/ή σας μάνατζερ. Έχουν την ικανότητα να προβάλλουν τη σχέση τους και το δημόσιο προφίλ τους όταν βρίσκονται μαζί ενώ παράλληλα ο ένας λειτουργεί σας φωταγωγός για τον άλλον όταν βρίσκονται μαζί. Τα βλέμματα του κοινού είναι στρωμένα επάνω τους και αυτό δημιουργεί την εντύπωση πως είναι το ιδανικό ζευγάρι.


11ος οίκος: Τα μέλη της σχέσης είναι εξαιρετικοί φίλοι, έχουν εξαιρετική επικοινωνία ενώ ταυτόχρονα η κοινωνική τους ζωή είναι αξιοζήλευτη καθώς περιτριγυρίζονται από έναν μεγάλο αριθμό φίλων ή γνωστών. Είναι ένα ζευγάρι χωρίς ταμπού, αρκετά φιλελεύθερο που μπορεί να βοηθήσει σε συλλογικό επίπεδο για ένα καλύτερο αύριο. Έχουν μία έμφυτη ροπή να προσφέρουν στους αδυνάτους και να συμμετέχουν σε φιλανθρωπίες. Αντικειμενικά έχουν καλές σχέσεις με το εξωτερικό και μπορούν να πραγματοποιήσουν πολλά ταξίδια προς την εν λόγω κατεύθυνση. Είναι αρκετά δημοφιλείς και αγαπητοί ενώ ο ένας έχει την ικανότητα να θέτει στόχους για τον άλλον και μαζί να τους υλοποιούν προσπερνώντας κάθε εμπόδιο.

12ος οίκος: Μία περίεργη θέση για τον Ήλιο καθώς το φως του γίνεται μυστηριώδες και χάνει ολίγη τι λάμψη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποτελεί κακή θέση. Ο ένας εξαρτάται συναισθηματικά από τον άλλον ενώ παράλληλα μπορεί να ξυπνάει κάποιες ανασφάλειες ή φοβίες του/της. Χρειάζεται το κάθε μέλος της σχέσης το χώρο του ενώ υπάρχει μία ροπή προς την μυστικοπάθεια. Παρόλα αυτά, μία ματιά είναι αρκετή για να κατανοήσει ο ένας την ψυχική κατάσταση του άλλου ενώ παράλληλα υπάρχει ένα είδος ψυχικής σύνδεσης μεταξύ των μελών της σχέσης. Το άτομο του Ήλιου έχει την δυνατότητα να προστατεύει εκείνο του 12ου από τις κακές πτυχές του εαυτού του και λειτουργεί θεραπευτικά για το είναι του. Οι αισθήσεις ή ένα χάδι λειτουργούν επίσης καταπραϋντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου