Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τα ζώδια στον έρωτα


Κριός: Ενθουσιώδης, με έντονους πόθους και έντονα πάθη. Του αρέσει να επιδίδεται στο κυνήγι του έρωτα μέχρι να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Το κυνήγι και το φλερτ είναι το οξυγόνο του. Όταν τελειώσει το συναίσθημα, το πάθος και η αρχική φλόγα τότε ένα Κριάρι αποχωρεί από μία σχέση. Με κυβερνήτη πλανήτη τον Άρη χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, ευθύτητα και μαχητικότητα στον έρωτα, λαμβάνει πρωτοβουλίες και δεν διστάζει να φλερτάρει το ερωτικό παιχνίδι του. Χαρακτηρίζεται από ανυπομονησία, βιασύνη και μπορεί να οδηγηθεί σε λάθη λόγω της παρόρμησής του. Είναι ειλικρινές και ευθές ζώδιο στον έρωτα. Η σεξουαλικότητα, το πάθος και η δράση αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια μίας υγιούς σχέσης με ένα Κριάρι. Ιδανικός/ή σύντροφος για έναν/μία Κριό είναι εκείνος/η που θα του/της μάθει να συνυπάρχει και να συνεργάζεται, περιορίζοντας την εγωιστική του/της διάθεση. 


Ταύρος: Έχουν τη φήμη των πιστών στον έρωτα. Πολλές φορές βολεύονται στον έρωτα και κολλάνε με ένα άτομο. Ακόμα και εάν δεν περνούν καλά στην σχέση παραμένουν εκεί και αγωνιούν για την έκβασή της και για το μέλλον της. Αγαπούν αληθινά, είναι αισθαντικοί, ρομαντικοί και ευαίσθητοι. Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη ο έρωτας είναι κάτι πολύ ουσιαστικό για το εν λόγω ζώδιο, απαιτούν πίστη, υποταγή και αληθινά συναισθήματα ενώ παράλληλα εκτιμούν την φινέτσα, τους ωραίους τρόπους, την καλαισθησία και την αξιοπρέπεια. Μέσα από τον έρωτα και την συντροφικότητα ολοκληρώνονται και ταξιδεύουν στα μονοπάτια του έρωτα, ο οποίος για έναν Ταύρο συνδέεται με τις αισθήσεις και κατατάσσεται στις απολαύσεις της ζωής. Ιδανικό το ταίρι που θα αναδείξει το συναίσθημα ενός Ταύρου και θα του χαρίσει περισσότερη αισιοδοξία στη ζωή.

Προσθήκη λεζάντας
Δίδυμοι: Η επικοινωνία και το καλό σεξ αποτελούν βασικό κομμάτι της σχέσης. Όλα καλά, όλα ωραία, είναι ζωντανοί και περιπετειώδεις, είναι περίεργοι αλλά κάποιες φορές έχουν περισσότερο κόλλημα από έναν Καρκίνο στην μητέρα τους. Ο έρωτας είναι μία άκρως εγκεφαλική υπόθεση για το εν λόγω ζώδιο, με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή ο έρωτας αποτελεί μία υπόθεση νοητική και εμπεριέχεται στη σφαίρα της καλής επικοινωνίας μεταξύ των συντρόφων. Δεν είναι ψεύτες, είναι διπλωμάτες και ξέρουν να καλύπτουν τις ατασθαλίες τους. Είναι αρκετά κυκλοθυμικοί και ευέξαπτοι ενώ παράλληλα κατά τη διάρκεια του έρωτα μπορεί να εκφράζονται λεκτικά. Χρειάζονται ελευθερία προσωπικής έκφρασης αλλά και ελευθερία κινήσεων στη ζωή τους, δεν αντέχουν την καταπίεση. Ιδανικός/ή σύντροφος για όσους ανήκουν στον αστερισμό των Διδύμων είναι εκείνος/η που θα συμβάλλει στην διείσδυση μέσα σε διάφορα θέματα, θα τους μάθει να προσεγγίζουν ένα θέμα σε βάθος.

Καρκίνος: Ρομαντικοί, φιλότιμοι αλλά και αρκετά ανασφαλείς. Ολίγον τι ρέπουν προς την τσιγκουνιά και είναι προσηλωμένοι στην οικογένειά τους και ειδικότερα στη μητέρα τους. Θέλουν να θεωρούνται δεδομένοι από το ταίρι τους. Με κυβερνήτη τη Σελήνη έχουν έντονες μεταπτώσεις ψυχολογικές και ταχύτατες εναλλαγές στη διάθεσή τους, η οποία χαρακτηρίζεται σαν ανελκυστήρας. Είναι ένα ζώδιο που ταλαντεύεται μεταξύ απόλυτου πάθους και απόλυτης ψυχρότητας. Όταν νιώσει ανασφάλεια ή πως δεν εκτιμάται από τον/τη σύντροφό του τότε βγάζει προς τα έξω ένα σκληρό και παγερό πρόσωπο. Από την άλλη πλευρά η ασφάλεια λειτουργεί ως σημείο τήξης, στο οποίο ο πάγος δίνει τη θέση του σε συναίσθημα και ακράτητο ρομαντισμό. Ιδανικό θα ήταν ένα ταίρι που τους γειώνει στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα καθώς εκεί υστερούν.

Λέων: Έχουν ανάγκη να τους κολακεύουν και να τους ενθαρρύνουν. Χρειάζεται να χαϊδεύετε το εγώ τους ώστε να αυξάνεται η αυτοπεποίθησής τους. Είναι αρκετά γενναιόδωροι με το ταίρι τους και δείχνουν τα αισθήματά τους και τον θαυμασμό τους. Με κυβερνήτη τον Ήλιο, ο οποίος αντιπροσωπεύει την καρδιά του καλοκαιριού έχουμε να κάνουμε με ένα ζώδιο άκρως ερωτικό, με φλογερό ερωτικό ταπεραμέντο, για το οποίο ο έρωτας αποτελεί κινητήριο δύναμη. Είναι φιλήδονο, αισθησιακό, λαμπερό, έχει σταθερά συναισθήματα και όλη την ικανότητα να ζεσταίνει με τη φλόγα του το ταίρι του. Θαυμάζει πάντοτε κάτι στον/στη σύντροφό του, βρίσκει αρετές και τις εξυψώνει έτσι ώστε να μην σβήσει ποτέ ο έρωτας από την μεριά του. Ένα Λιοντάρι είναι υπερήφανο για τις ερωτικές του επιλογές και νιώθει υπέρλαμπρο δίπλα στον/στην σύντροφό του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα η λάμψη του να πολλαπλασιάζεται.  Χρειάζονται έναν/μία σύντροφο που θα περιορίσει την εγωιστική τους συμπεριφορά και θα τους κάνει περισσότερο συντροφικούς.

Παρθένος: Δεν ικανοποιούνται εύκολα στον έρωτα, είναι αρκετά απαιτητικοί και ασκούν έντονη κριτική. Παράλληλα είναι αρκετά ζηλιάρηδες, το μυαλό τους λειτουργεί σαν ξυράφι αλλά από συναίσθημα;;; Το χάνουν λίγο, έχουν κάποια συναισθηματική υστέρηση. Με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή, απαραίτητο στοιχείο σε μία σχέση με ένα/μία Παρθένο είναι το καλό επικοινωνιακό υπόβαθρο. Οι συζητήσεις σε βάθος, η κατανόηση και η συμβατότητα στις ιδέες ή στον τρόπο ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντικά κριτήρια επιλογής συντρόφου για όσους ανήκουν στον εν λόγω αστερισμό. Είναι αρκετά αναλυτικοί, επιθυμούν την τελειότητα, την καθαριότητα, την οργάνωση και αυτό τους κάνει αρκετά ιδιόρρυθμους ή «μίζερους» μιας και η ακατάπαυστη κριτική τους καταλήγει κουραστική. Παρόλα αυτά είναι αρκετά περιποιητικοί στον έρωτα, σταθεροί και πολύ αισθησιακοί. Θα τους ταίριαζε ένας/μία σύντροφος που να τονίζει περισσότερο τις ευαίσθητες πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Ζυγός: Το κατ' εξοχήν ζώδιο της σχέσης. Αγαπά τη συντροφικότητα, το μοίρασμα, τις από κοινού απολαύσεις και δραστηριότητες. Ο Εγωισμός τους είναι ένα είδος ναρκισσισμού, χρειάζονται συνεχώς επιβεβαίωση καθώς έτσι καλύπτονται οι ανασφάλειες τους. Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη είναι απαραίτητη η ισορροπία στη ζωή τους, αναζητάνε έναν/μία σύντροφο κομψό/ή, περιποιημένο/η και καθαρό/ή. Η φινέτσα, η κομψότητα και οι εκλεπτυσμένοι τρόποι αποτελούν κριτήριο επιλογής συντρόφου και προσέγγισης στον έρωτα. Σημαντικό στοιχείο για το εν λόγω ζώδιο αποτελεί το καλό επικοινωνιακό υπόβαθρο αλλά σε ένα επίπεδο ισορροπημένο και σταθερό, χωρίς βιαιότητες χειρισμού στον λόγο. Η συντροφικότητα και οι από κοινού αποφάσεις είναι ένα ακόμη σημαντικό κριτήριο επιλογής συντρόφου για το εν λόγω ζώδιο. Εξαρτώνται αρκετά από τον/την σύντροφό τους και χρειάζονται ένα περισσότερο αποφασιστικό και ανεξάρτητο ταίρι από εκείνους.

Σκορπιός: Μόνο ο έρωτας μπορεί να λειτουργήσει σαν βάρκα σωτηρίας, μόνο ο έρωτας μπορεί να τους βγάλει από μία κρίση και να τους ανανεώσει. Είναι ευαίσθητοι, ρομαντικοί αλλά αυτή η πτυχή τους είναι πολύ καλά κρυμμένη και χρειάζεται χρόνος και χώρος για να τους κατακτήσεις. Με κυβερνήτες τον Άρη και τον Πλούτωνα το μόνο σίγουρο είναι πως ο/η υποψήφιος/α σύντροφος πρέπει να έχει πάθος και να βιώνει τον έρωτα ως μία δύναμη μεταμόρφωσης. Στον έρωτα το ζώδιο του Σκορπιού είναι θυελλώδες, ενστικτώδες και απολαμβάνει κάθε ερωτική στιγμή καθώς ο έρωτας λειτουργεί εξιλεωτικά και αφυπνιστικά. Έντονοι, ζηλιάρηδες, διεκδικητικοί είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει στον έρωτα και να εκτοπίσουν όποιον σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία τους. Χρειάζονται ασφάλεια, όταν νιώσουν ασφαλείς ξεδιπλώνουν ως ένα σημείο πτυχές της προσωπικότητάς τους, μην ξεχνάτε εξάλλου πως ένας/μία Σκορπιός χρειάζεται τον χώρο του και τον χρόνο του. Έχουν πικάντικο χιούμορ και δύσκολα κατανοητό αλλά εάν το αντιληφθείς διασκεδάζεις μέχρι τελικής πτώσεως μαζί τους.

Τοξότης: Περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ονειροπολώντας και αναζητώντας την αδελφή ψυχή τους, δεν είναι εύκολοι στον έρωτα. Έχουν ένα μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου ή μοναξιάς. Έχουν υψηλά στάνταρ και είναι αρκετά χαζοχαρούμενοι ή βάζουν μη ρεαλιστικούς στόχους. Με κυβερνήτη πλανήτη τον Δία είναι πολύ επεκτατικοί στον έρωτα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Είναι αισιόδοξοι, χαρούμενοι και μεταφέρουν μία θετικότητα, μία γλυκύτητα μέσα στη σχέση. Αγαπούν την περιπέτεια, τις εναλλαγές παραστάσεων και αντιπαθούν τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της. Είναι αρκετά ζωηρούληδες στον έρωτα και οδηγούνται σε ατασθαλίες. Το φλερτ αποτελεί κινητήριο δύναμη στη ζωή τους, αυτό δεν σημαίνει πως οδηγούνται σε ατοπήματα, μπορεί να φλερτάρουν χωρίς να εμβαθύνουν στο φλερτ. Ξετρελαίνονται για ταξίδια και έντονη κινητικότητα, αγαπούν τη φύση. Χρειάζονται ένα/μία σύντροφο επικοινωνιακό/ή και φιλελεύθερο/η. Αγαπούν ιδιαίτερα την οικογένειά τους και ειδικότερα τη μητέρα τους. Έχουν εξαιρετικό χιούμορ και αυτό τους καθιστά δημοφιλείς, είναι με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο και με μία νεανικότητα.

Αιγόκερως: Ο έρωτας χρειάζεται να είναι ρομαντικός αλλά για να μπουν σε μία σοβαρή σχέση χρειάζονται και άλλες προϋποθέσεις όπως κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, μόρφωση, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και κοσμιότητα. Δείχνουν μοναχικοί, έχουν δικό τους τρόπο στον έρωτα, η δουλειά και τα επαγγελματικά απορροφούν μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας ή ενέργειάς τους αλλά είναι λάτρεις της οικογένειας. Με κυβερνήτη τον Κρόνο, ο έρωτας είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση καθώς επιθυμεί την σοφία, την ωριμότητα, τη σύνεση και την αξιοπρέπεια. Η ασφάλεια είτε συναισθηματική είτε υλική είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας για την δημιουργία μίας σχέσης, σταθερής και καλά δομημένης. Ένας/μία σύντροφος που θα τονίζει τις κρυμμένες ευαισθησίες του Αιγόκερω είναι ιδανικός. Σεβασμός για τα ιδανικά της οικογενειακής ζωής, σεβασμός για τους θεσμούς και τις δομές μπορούν να κατακτήσουν το εν λόγω ζώδιο. Έχουν ένα αγέρωχο και βιτριόλειο χιούμορ, είναι λάτρεις του μαύρου χιούμορ αλλά εάν κατανοήσεις το βαθύτερο νόημά του τότε διασκεδάζεις.

Υδροχόος: Άλλο φρούτο από εδώ σαν τον Τοξότη. Αντιμετωπίζουν τον έρωτα με εκκεντρικότητα, με έναν δικό τους τρόπο. Είναι άκρως επικοινωνιακοί και λογικοί, έχουν ιδιόρρυθμα στάνταρ και φυσικά για να μπουν σε μία σχέση πρέπει εκείνη να λειτουργεί σαν φιλία και να μην τους στερεί την ελευθερία. Με κυβερνήτες τον Ουρανό και τον Κρόνο είναι αρκετά αντιφατικοί στο κομμάτι του έρωτα. Χαρακτηρίζονται από αρχές, έχουν όρια και μέτρο ενώ από την άλλη είναι εκκεντρικοί, χαοτικοί, χωρίς μέτρο και πειθαρχία. Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελούν ιδιόρρυθμους ερωτικούς συντρόφους και χρειάζονται χώρο ώστε να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν. Απαραίτητο κριτήριο στον έρωτα για έναν/μία Υδροχόο αποτελεί το αίσθημα ελευθερίας και οι αλλαγές παραστάσεων. Ιδανικός/ή σύντροφος; Εκείνος/η που θα δείξει ανοχή στις ιδιαιτερότητές ενός Υδροχόου, εκείνος/η που θα τον θεωρήσει όχι εραστή ή ερωμένη αλλά έναν εξαιρετικό φίλο που θα μιλάνε χωρίς ταμπού και διλήμματα.

Ιχθείς: Ο έρωτας κινείται μεταξύ ρομαντισμού, φόβου, ανασφαλειών, επιθυμιών και καταπιεσμένων συναισθημάτων. Προτιμούν να ονειρεύονται, σε αυτό μοιάζουν με τον Τοξότη. Είναι καλοσυνάτοι, καλοπροαίρετοι και κάνουν τα τσαλιμάκια τους. Ο έρωτας στοχεύει στις αισθήσεις, σε ένα χάδι και σε ένα βλέμμα που συνήθως χάνεται στο απέραντο κενό. Με κυβερνήτες τον Ποσειδώνα και τον Δία είναι εξαιρετικά πονόψυχοι, φιλεύσπλαχνοι και το ιδανικό ταίρι είναι εκείνο που δεν έχει κακίες, εχθρότητες και εμπάθειες για το σύνολο. Είναι αρκετά κυκλοθυμικοί στον έρωτα, δεν μπορείς να τους ψυχολογήσεις, έχουν μία σύνθετη και πολυδιάστατη προσωπικότητα. Σε κερδίζουν με ένα χαμόγελο, είναι γλυκείς και με αυτόν τον τρόπο σε αιχμαλωτίζουν. Ιδανικός/ή σύντροφος για αυτούς είναι κάποιος/α που θα ανεχτεί την ροπή τους για ταξίδια είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά και εκείνος/η που θα τους γειώσει στην πραγματικότητα. Έχουν εξαιρετικό χιούμορ, είναι δημοφιλείς. Αγαπούν το ρομάντζο, τη φύση και τοπία που είναι υπερβατικολογικά, άπιαστα και ονειρεμένα.

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου