Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο Άρης στον Ζυγό


Από την Τρίτη 3 Ιουλίου, ο μαχητικός Άρης εισέρχεται στο ζώδιο του Ζυγού. Έπειτα από μία οκτάμηνη παραμονή στο ζώδιο της Παρθένου, εγκαταλείπει το εν λόγω ζώδιο και έρχεται να δώσει ανάσα δροσιάς στα ζώδια του μεταβλητού σταυρού, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς επιτέλους ανασαίνετε. Ο Άρης, σχετίζεται με την ενέργεια, τη δράση, τα κίνητρα, τις προθέσεις, είναι το αρσενικό αρχέτυπο παραδοσιακά στην αστρολογία και σχετίζεται με όλες τις λιμπιντικές διαθέσεις. Παραδοσιακά, στην αστρολογία βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, τι σημαίνει αυτό; Πως οι ποιότητες του Άρη δεν λειτουργούν; Όχι βέβαια, απλά δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ώστε να εκδηλωθούν με ευκολία. Στο Ζυγό δρα παθητικά, έμμεσα, είναι προσαρμοστικός, ευχάριστος, χαλαρός, αναζητά τις απολαύσεις και την καλοπέραση. Πλησιάζει το ερωτικό «αντικείμενο» του πόθου του με τρόπο πλάγιο, κομψό και εκφράζεται μέσα από τις λέξεις, μέσα από μία κομψή και λεπτεπίλεπτη προσέγγιση προσπαθεί να εκθειάσει τον εαυτό του και να κερδίσει έδαφος μέσα στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Αναζητάει την ισορροπία, την αρμονία και δύσκολα έρχεται σε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, πολλές φορές κρίνεται ως αναποφάσιστος και αυτό τον κάνει να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. Αρέσκεται να ευχαριστεί τους άλλους και ελκύεται από αδύναμες ή απογοητευτικές φιγούρες, άνθρωποι με Άρη στο Ζυγό είναι ικανοί να στηρίξουν τους δίπλα τους και ειδικότερα οι γυναίκες με Άρη στην εν λόγω γενεθλιακή θέση. Η διάθεση μας θα είναι εξωστρεφής, θα αποκτήσουμε έντονη κοινωνικότητα και θα θέλουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας ως μέρος του συνόλου ή μιας σχέσης, δράμε καλύτερα μέσα από το «εμείς» και αναζητάμε την ικανοποίηση μέσα από την κοινωνική μας συναναστροφή με τους υπόλοιπους. Ωστόσο, παρόλα αυτά, σε αυτήν την διέλευση του ο Άρης από το ζώδιο του Ζυγού κυριολεκτικά μεταμορφώνεται καθώς συναντάει διάφορους πλανήτες, σχηματίζοντας μαζί τους όψεις και αποκτώντας μία ιδιάζουσα ποιότητα-ενέργεια. Ποσειδώνας, Δίας, Πλούτωνας, Ουρανός και Κρόνος εμπλέκονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ σχηματισμών μαζί  του και ενόψει καλοκαιριού δίνουν μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, γεμάτη εντάσεις, πάθη, ανατροπές, εμμονές, υπερεκτιμήσεις, αισιοδοξία και εγκράτεια. Πιο αναλυτικά, ας εξετάσουμε τις αστρολογικές όψεις του Άρη από την διέλευση του στον Ζυγό:


8 Ιουλίου: Ο Άρης από τον Ζυγό σχηματίζει μία αρνητική γωνία χιαστής με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Η εν λόγω όψη είναι αρκετά περίεργη καθώς έχει σαν αποτέλεσμα το ενεργειακό μας επίπεδο να μειώνεται σημαντικά και έτσι νιώθουμε αδύναμοι ή κουρασμένοι. Η σύγχυση, η αδράνεια, ο αποπροσανατολισμός είναι στο μενού των ημερών και καλό είναι να αποφύγουμε να πάρουμε οριστικές αποφάσεις για θέματα επαγγελματικά, οικονομικά ή επιχειρηματικά. Η δράση μας χαρακτηρίζεται από υποκειμενισμό ενώ παράλληλα δεν έχουμε αυξημένη την αντικειμενικότητά μας έτσι μπορούμε με σχετική ευκολία να οδηγηθούμε σε εσφαλμένες εκτιμήσεις περί οικονομικών-επαγγελματικών σχεδίων ή σχεδίων δράσης. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί με θαλάσσια σπορ ή σε οτιδήποτε σχετίζεται με το νερό καθώς τα ατυχήματα ή τα επεισόδια ενδέχεται να στιγματίσουν την εν λόγω περίοδο. Προσεκτικοί ας είμαστε και στις διατροφικές μας συνήθειες, ας αποφύγουμε τοξικές τροφές και ας τρεφόμαστε με πιο ασφαλή τρόπο, φρούτα και λαχανικά είναι υποψήφια ώστε να αυξήσουμε την ανοσοποίηση μας. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουμε να δείξουμε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής μας συνεύρεσης καθώς η εν λόγω όψη ευνοεί τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Πιο ευάλωτοι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ιχθείς, Δίδυμοι και Τοξότες των πρώτων πέντε ημερών και ειδικότερα οι εκπρόσωποι του Ζυγού και των Ιχθύων.

17 Ιουλίου: Ο Άρης από τον Ζυγό σε θετική γωνία τριγώνου με τον Δία από τους Διδύμους χαρίζουν εξωστρέφεια, αισιοδοξία υπέρμετρη και αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερεκτίμηση των δυνάμεων μας. Η ανάγκη για έκφραση, για επικοινωνία και συναναστροφή αποτελούν γεγονός των ημερών. Ο ενθουσιασμός, η εγκαρδιότητα, η εκφραστικότητα μπορούν να μας οδηγήσουν σε λεκτικές καταχρήσεις και αυτό θα μας οδηγήσει σε υποσχέσεις που ίσως να μην τηρήσουμε. Ευνοείται η επιχειρηματική δράση, η διασκέδαση, το φλερτ, ο έρωτας και η περιπέτεια. Είμαστε αρκετά ριψοκίνδυνοι και όσοι θα βρεθούν στις καλοκαιρινές τους διακοπές θα ασχοληθούν και με θαλάσσια σπορ. Γενικότερα είναι μία όψη που ευνοεί την ενασχόληση μας με τον αθλητισμό ενώ παράλληλα χαρίζει άμυνες, αντοχές και ένα εύρωστο ανοσοποιητικό σύστημα. Σκοπός μας είναι η ικανοποίηση των επιθυμιών μας, η ανάγκη μας για επέκταση και διακήρυξη έτσι πολλοί θα εκφραστούμε λεκτικά, θα θελήσουμε να επιτύχουμε την ισορροπία μέσα στις σχέσεις μας και να τις θεμελιώσουμε σε ένα πιο γόνιμο έδαφος. Πολλοί θα θελήσουν να διασκεδάσουν και να ποντάρουν στο τζόγο, το ρίσκο, οι βιαστικές αποφάσεις, οι παρορμήσεις είναι στο μενού της όψης γι’ αυτό καλό είναι να μην φανούμε άπληστοι αλλά να σταθμίσουμε ισοβαρώς την παρόρμηση με τη λογική και την εγκράτεια. Ευνοημένοι Δίδυμοι, Τοξότες, Λέοντες, Υδροχόοι, Κριοί και Ζυγοί, προσεκτικά Καρκίνοι, Αιγόκεροι αλλά και Δίδυμοι, Ζυγοί στην ματαιοδοξία σας καθώς μπορεί να σας στοιχίσει ηθικά-συναισθηματικά αλλά και υλικά.

Την ίδια ημέρα, ο Άρης εμπλέκεται σε μία θυελλώδη γωνία τετραγώνου με τον Πλούτωνα και αυτό αναμοχλεύει τα συναισθήματα μας και μας οδηγεί σε εμμονές, φοβίες και έντονες σκηνές ζηλοτυπίας. Η ανάγκη για δύναμη, επιβολή και κυριαρχία εκδηλώνεται με τρόπο έντονο, προκλητικό, μαχητικό αλλά και αυταρχικό. Η εκρηκτικότητα, η οργή, ο θυμός, η βία, οι ψυχολογικές μεταπτώσεις και η προσπάθεια επιβολής συνθέτουν το αστρολογικό μας τοπίο. Στην καρδιά του καλοκαιριού και τα πάθη φουντώνουν, ο έρωτας ζητάει την τρυφερότητα, την καλή επικοινωνία, την ισορροπία και αυτό διαταράσσεται κάνοντας μας σκληρούς, επικριτικούς, επιβλητικούς, βίαιους. Χωρίς να δίνουμε έμφαση στο συναίσθημα ενδιαφερόμαστε για την σαρκική ένωση, ας ελέγξουμε τις παρορμήσεις μας, τη λίμπιντο μας και ας μην διαταράξουμε το καλό επικοινωνιακό κλίμα που μας χαρίζει η έμφαση στα στοιχεία (ζώδια) του αέρα. Η κακοποίηση, η μανία, η εμμονή και ο φανατισμός είναι μορφές αναρχίας και όχι ελευθερίας. Οι σχέσεις είτε επαγγελματικές είτε φιλικές είτε ερωτικές δέχονται την ηφαιστειογενή δύναμη της όψης ενώ παράλληλα ο διάλογος γίνεται εμπρηστικός, χαρακτηριζόμαστε από επιθετικότητα, βία και παρόρμηση. Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ας εξασφαλίσουμε με πιο ήρεμη εξέλιξη στους εν λόγω τομείς. Ιδιαίτερα προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου.

19 Ιουλίου: Ο Άρης από τον Ζυγό συγκρούεται με τον Ουρανό από τον Κριό και αυτό απελευθερώνει τεράστια αποθέματα ενέργειας, μεγάλων μεγατόνων. Βασικό αίτημα της εν λόγω όψης είναι η απελευθέρωση μας ενεργειακά, σε επίπεδο συνείδησης αλλά και σεξουαλικά. Η θέληση μας είναι ισχυρή, εκφράζεται με τρόπο εκκεντρικό και κάπως τραχύ. Το πείσμα είναι ακραίο, η επαναστατική διάθεση είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και τα απρόοπτα καραδοκούν στη ζωή μας. Η εριστικότητα, η επιθετικότητα και η ροπή για ατυχήματα είναι ορατές και αυτό πρέπει να μας καθιστά υπεύθυνους στη δράση μας αλλά και στην απόφαση μας για συμμετοχή σε θαλάσσια σπορ ή σε αθλητικά γεγονότα που ενέχουν κίνδυνο. Η εγωιστική διάθεση, το πείσμα, το αίσθημα ανυποχώρητου και η ένταση στις σχέσεις είναι γεγονός για τις ημέρες από τις 14 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου(περιθώριο +,- δύο ημέρες. Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στο πρώτο δεκαήμερο.

15 Αυγούστου: Μία όψη περίεργη, δύο πλανήτες που δεν σχετίζονται παραδοσιακά στην αστρολογία και θεωρούνται κακεργέτες συναντώνται σε σύνοδο, στο ζώδιο της διακυβέρνησης των σχέσεων, στον Ζυγό. Ο Κρόνος σε έξαρση στον ζυγό απονέμει δικαιοσύνη στον τομέα των σχέσεων και ο Άρης έρχεται να πυροδοτήσει την εν λόγω προσπάθεια του. Οι σχέσεις μας είτε επαγγελματικές είτε φιλικές είτε ερωτικές είτε διαπροσωπικές περνάνε από το μικροσκόπιο και δοκιμάζονται. Όσες σχέσεις δεν στηρίζονται στην ειλικρίνεια, στον σεβασμό και είναι μονόδρομος διαλύονται. Όσοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τους υπολοίπους αποχωρούν από τη ζωή μας οριστικά και αμετάκλητα. Η αίσθηση αδυναμίας, η αδυναμία απέναντι στους άλλους είναι έμφυτη. Πολλές καθυστερήσεις, πολλά εμπόδια θα μας ταλαιπωρήσουν και θα μας κάνουν να νιώσουμε σαν να βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο. Χαρακτηριστικό της εν λόγω όψης είναι η χαμηλή ενέργεια, οι άμυνες μας είναι πεσμένες και το ανοσοποιητικό μας σύστημα ατονεί γι’ αυτό καλό είναι να τρεφόμαστε σωστά, χωρίς τοξίνες. Οι τροφές μας ας είναι πλούσιες σε βιταμίνες και το μενού ας περιλαμβάνει φρούτα ή λαχανικά. Οι σχέσεις περνάνε την κρίση τους, λίγο πριν αποχαιρετήσει ο Κρόνος τον Ζυγό, έρχεται σε ένα μοναδικό ντουέτο με τον Άρη και τα ξεκαθαρίσματα έχουν την τιμητική τους. Βαδίζουμε λοιπόν προς μία αλλαγή πορείας μέσα στον τομέα σχέσεων και συνεργασιών, πολλές ερωτικές σχέσεις διαλύονται, ο κύκλος τους κλείνει και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις, με νέους ανθρώπους να μας φέρνουν πιο κοντά στην φρεσκάδα μιας νέας πορείας. Προσεκτικά στην υγεία καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος σπονδυλοπάθειας, πόνοι στα οστά ή στα δόντια. Ας είμαστε προσεκτικοί στο μυοσκελετικό μας αλλά και στις αγγαρείες καθώς εύκολα μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα. Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου