Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο «Παντοδύναμος» Άρης στον Αιγόκερω


Το Σάββατο 17/11 και ώρα 4:36 προ μεσημβρινής ο Άρης, πλανήτης της δράσης, της λίμπιντο, της ηγεσίας, της μαχητικότητας εισέρχεται στο γήινο και φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω. Παραδοσιακά ο Άρης βρίσκεται σε θέση έξαρσης σε αυτό το ζώδιο, οι ποιότητες του οποίου συμβαδίζουν ή καλύτερα αρμόζουν στην «φλογερή» φύση του πλανήτη. Η δράση αποκτάει σαφήνεια, προσανατολισμό και εμείς την κατευθύνουμε προς όφελός μας με απώτερο σκοπό την κατάκτηση. Ένα αίσθημα φιλοδοξίας μας εξωθεί στο να αγωνιστούμε, να δράσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες και να μεθοδεύσουμε τις ενέργειας μας ώστε να κάνουμε δυναμικά την εμφάνισή μας. Η επιτυχία και μόνο είναι προτεραιότητά μας ενώ δεν αντέχουμε την αποτυχία. Η αποφασιστικότητα, η πρακτικότητα, η υπομονή και η επιμονή είναι όπλα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώστε να κερδίσουμε έδαφος. Συν τοις άλλοις, ο εν λόγω Άρης δρα ορμητικά, με τρόπο χειμαρρώδη αλλά έχει και μία έμφυτη σοφία-ωριμότητα. Τα πάθη είναι ιδιαίτερα δυνατά και οι σεξουαλικές μας επιθυμίες εντείνονται. Ώρα για δράση και αποφάσεις, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να οργανωθούμε και να βάλουμε πλώρη τα σχέδιά μας μεγαλόπνοα και μη. Εισέρχεται στον Υδροχόο τα ξημερώματα της 26 Δεκεμβρίου απελευθερώνοντας τη δράση μας, χαρίζοντας κέφι και αισιοδοξία.


Με την είσοδό του στον Αιγόκερω συναντάει σε εξάγωνο τον «ονειρικό» Ποσειδώνα από τους Ιχθείς και αυτό αποτελεί ένδειξη πως ο ρομαντισμός και οι ευαισθησίες κάνουν ντεμπούτο. Η πρεμιέρα είναι εντυπωσιακή καθώς ο αισθησιασμός, η ορμητικότητα, οι σεξουαλικές επιθυμίες υπόσχονται ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο για πολλούς. Οι καλλιτέχνες ή όσοι ασχολούνται με την τέχνη θα θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ζωής που μοιάζει απλησίαστο. Χάρις την υπομονή και την επιμονή τους όμως θα κατορθώσουν να το πραγματώσουν. Δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται ο «θρυλικός» αυτός Άρης. Εντυπωσιάζουν Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ταύροι, Σκορπιοί, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

Την Παρασκευή 23/11 ο Άρης από τον Αιγόκερω συναντάει σε κόντρα γωνία τετραγώνου τον «εκκεντρικό» Ουρανό από τον Κριό κάτι που απελευθερώνει τεράστια ποσά ενέργειας και προκαλεί κυριολεκτικά σεισμικές δονήσεις. Το ακραίο πείσμα, η επαναστατική διάθεση, η εριστικότητα και η εκκεντρικότητα μπορούν να μας οδηγήσουν σε λάθη, σε ατυχήματα, σε παρορμήσεις και σε ρήξεις δεσμών και σχέσεων-συνεργασιών. Οι σεξουαλικές «εκκεντρικότητες - καινοτομίες » μας εξωθούν να γίνουμε πειραματιστές του έρωτα και η όψη λειτουργεί ελκυστικά για όσους δρουν εκτός πεπατημένης. Καλό είναι να αποφύγουμε τις εντάσεις, τις μετωπικές συγκρούσεις καθώς οι σχέσεις θέλουν ισορροπία και όχι ανισορροπία. Η διαλλακτικότητα αποτελεί αρετή που μπορεί να προστατέψει τα κεκτημένα μας. Πιο ευάλωτοι οι παρορμητικοί ( Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του πρώτου δεκαημέρου.

Την Κυριακή 25/11 λίγο μετά τα ξημερώματα, Άρης και Κρόνος, οι δύο κακεργέτες στην παραδοσιακή αστρολογία συναντώνται σε θετική γωνία εξαγώνου από τον Αιγόκερω και τον Σκορπιό αντίστοιχα. Η δράση μας είναι γεμάτη σοφία, ωριμότητα και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε έχοντας όχι απλώς ενδείξεις αλλά εμπειρικά γεγονότα στηριζόμενα στον χρόνο. Η ανάγκη για διεκδίκηση, για εξουσία, έλεγχο και επιβολή βράζουν στο αίμα μας και η φιλοδοξία μας πλησιάζει ρεκόρ καύσωνα. Εφόσον καλλιεργήσουμε τις αρετές της επιμονής, της υπομονής, της σύνεσης, της εργατικότητας και τις συνδυάσουμε με την διαίσθηση μπορούμε να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κατακτήσεις υλικές, ηθικές, οικονομικές αλλά και επαγγελματικές μας χαρίζουν δύναμη, επιβολή και θέρμη. Εντυπωσιάζουν Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ταύροι, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.

Τέλος, την Τρίτη 27/11 ο Άρης συναντάει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Οι δύο κυβερνήτες του Σκορπιού έρχονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ιδιαίτερα δυνατό ζώδιο όπου εκφράζονται δεόντως. Η προσκόλληση σε έναν στόχο, το αίσθημα φιλοδοξίας εντείνονται και μπορούν να καταλήξουν σε εμμονή. Η δύναμη, το πάθος, η ορμητικότητα μοιάζουν με «κυκλώνα» έτοιμο να ξεσπάσει. Η ημέρα ευνοεί τα παιχνίδια στρατηγικής, αποτελεί ιδανική για δράση και αποφάσεις αλλά εφόσον έχουμε εξετάσει επακριβώς τους στόχους μας και το τι αποτελέσματα θα επιφέρει μία ανάλογη κίνηση. Η ανάγκη για επιβολή, το αίσθημα κατάκτησης, εξουσίας και χειραγώγησης μας εξωθούν σε ακραίες συμπεριφορές. Καλό είναι να κοντρολάρουμε τις δυνατές μας επιθυμίες και να βάλουμε φρένο στην «αδιαφορία» απέναντι στο συναίσθημα των άλλων. Η σεξουαλικότητα, οι δυνατές επιθυμίες μπορούν να μας κάνουν ιδιαίτερα ωμούς και αδιάφορους απέναντι στην ποιότητα και την ουσία. Στον αισθηματικό τομέα τα παιχνίδια επιβολής μεταξύ των συντρόφων δεν θα λείψουν. Οι εντάσεις, οι διαφωνίες και οι διαπληκτισμοί είναι στο μενού των όψεων. Την παράσταση κλέβουν Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ταύροι, Παρθένοι και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου.
Και όλα αυτά; Με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σε αμοιβαία υποδοχή. Για να διαβάσετε το άρθρο μου για τον Κρόνο στον Σκορπιό, για το πως μας επηρεάζει και για το τι εστί αμοιβαία υποδοχή Κρόνου-Πλούτωνα πατήστε εδώ:

Πιο αναλυτικά για κάθε ζώδιο: 


Κριός:  Θέματα επαγγελματικά έρχονται στο προσκήνιο, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται και εσείς καλείστε να τις φέρετε εις πέρας. Η επιμονή, η υπομονή, η σύνεση, η μεθοδικότητα και η στρατηγική μπορούν να αναδείξουν την δουλειά σας. Περιορίστε την παρόρμησή σας, συγκρατήστε τον θυμό σας ώστε να αποφύγετε εντάσεις και διαφωνίες με συναδέλφους, ανωτέρους και προϊσταμένους. Ένα αίσθημα κατάκτησης σας κυριεύει και επιθυμείτε να ανέλθετε κοινωνικά αποκτώντας αξιώματα.

Ταύρος:  Η νέα θέση του Άρη είναι ιδανική για το ζώδιό σας καθώς χαρίζει αισιοδοξία, θετικότητα απέναντι στη ζωή και μία συγκρατημένη ερωτική διάθεση. Προσεγγίζετε τη ζωή με έναν τρόπο διαφορετικό, πιο φιλοσοφημένο ενώ παράλληλα ετοιμάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Ο λόγος σας ιδιαίτερα κοφτερός και οι ιδέες σας εντυπωσιάζουν λόγω δύναμης, ισχύος και υπεροχής. Εκφραστείτε λιγότερο παρορμητικά και πεισματώδη ώστε να κερδίσετε συμμαχίες. Αναμένονται νομικές επιτυχίες ενώ οι νεότεροι σε ηλικία έχετε επιτυχία σε θέματα σπουδών.

Δίδυμοι:  Το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε θέματα οικονομικά, φορολογικά, κληρονομικά ενώ γενικότερα η διάθεσή σας είναι πιο εσωστρεφής. Έκτακτα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις ενδέχεται να σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού αλλά παράλληλα μπορείτε να διεκδικήσετε οφειλόμενα προς το πρόσωπό σας. Ένα αίσθημα κατάκτησης σας κυριεύει, εργάζεστε πυρετωδώς για ένα εγχείρημά σας. Ο αισθησιασμός, το πάθος και οι έντονες ερωτικές επιθυμίες σας παρασύρουν στα μονοπάτια του έρωτα. Πολλοί Δίδυμοι παρόλα αυτά μπορείτε να βιώνετε ένα αίσθημα αυτοπεριορισμού ή αυταπάρνησης στον έρωτα. Αν μη τι άλλοι, είστε ιδιαίτερα φιλόδοξοι, επίμονοι και κατακτητικοί, προωθείστε τη δράση σας.

Καρκίνοι:   Ιδιαίτερο πάθος και σασπένς προσφέρει ο Άρης απέναντί σας και σας καλεί να είστε προσεκτικοί σε σχέσεις και συνεργασίες καθώς πυροδοτεί εντάσεις και αψιμαχίες. Οι απαιτήσεις των άλλων αυξάνονται και πληθύνονται με αποτέλεσμα αυτό να σας εξαντλήσει και να σας κάνει ιδιαίτερα σκληρούς ή επικριτικούς μαζί τους. Αποφύγετε να έρθετε σε ρήξη με τον ή την σύντροφό σας. Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει ο τομέας των αισθηματικών σας και οι αδέσμευτοι έχετε ευκαιρίες να επισυνάψετε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερωτική γνωριμία. Κάντε έρωτας και όχι πόλεμο.

Λέων:  Ο Άρης από τον Αιγόκερω εγείρει ένα διάστημα ιδιαίτερα απαιτητικό, μία καθημερινότητα απαιτητική, γεμάτη ευθύνες και υποχρεώσεις. Καλείστε να επιδείξετε υπομονή ώστε να μην συγκρουστείτε με αυτούς που συναναστρέφεστε σε καθημερινή βάση. Οι εργασιακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, μπορεί να αναλάβετε επιπλέον ευθύνες καθώς ένα άτομο από την δουλειά σας μπορεί να απουσιάζει. Προφυλάξτε την υγεία σας καθώς οι άμυνες σας εξασθενούν, πάρτε βιταμίνες ή συμπληρώματα τροφής. Σε κάθε περίπτωση διασφαλίστε την υγεία σας και ενδιαφερθείτε για αυτήν.

Παρθένος:  Ο Άρης από τον Αιγόκερω σας κάνει ιδιαίτερα ερωτικούς και δημιουργικούς ενώ ένα αίσθημα αισιοδοξίας επιτέλους ανατέλλει. Οι αδέσμευτοι έχετε ευκαιρίες να απολαύσετε δυνατές ερωτικές στιγμές ενώ οι δεσμευμένοι μπορείτε με ευκολία να αναθερμάνετε την σχέση σας. Οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση ενός απογόνου μπορείτε να ακούσετε τα ευχάριστα. Αποφύγετε όμως τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο καθώς μπορείτε να χάσετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιτέλους, οι υποχρεώσεις πάνε περίπατο και ενδιαφέρεστε και για την προσωπική σας ζωή.

Για να παρακολουθήσετε πως μας επηρεάζουν οι συνεχείς όψεις που σχηματίζονται στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη πατήστε εδώ:

Ζυγός:  Το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε θέματα οικογένειας και ακίνητης περιουσίας. Το ενδοοικογενειακό κλίμα ή με τα άτομα που θεωρείτε οικογένειά σας μοιάζει εύφλεκτο και εσείς καλείστε να επιστρατεύσετε την διπλωματία σας και την υπομονή σας προκειμένου να αποφύγετε ρήγματα. Ένα άτομο της οικογένειάς σας μπορεί να σας χρειαστεί, για τους άνδρες μπορεί να είναι η μητέρα ενώ για τις γυναίκες ο πατέρας, σταθείτε δίπλα του/της. Θέματα αγοραπωλησιών έρχονται στο προσκήνιο και προωθούνται με τρόπο ευνοϊκό μέσα από μία εμπλοκή. Επιδείξτε προσοχή στις πολύ προσωπικές σας σχέσεις.

Σκορπιός:  Ο λόγος σας είναι ιδιαίτερα δυνατός-δυναμικός και έχει απήχηση στο κοινωνικό σύνολο. Μπορείτε να προωθήσετε τις ιδέες σας και να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας. Αποφύγετε να είστε σαρκαστικοί ή αλαζονικοί ώστε να κερδίσετε συμμάχους. Οι σχέσεις σας με τα αδέλφια σας και τους στενούς συγγενείς είναι τεταμένες, αποφύγετε να γίνετε επικριτικοί ή σκληροί μαζί τους ώστε να μην τους πληγώσετε και να μην πληγωθείτε. Ταξίδι με τον έρωτά η έρωτας στο ταξίδι; Αναζητήστε θέσεις εργασίας οι εκτός εργατικού δυναμικού, η εν λόγω διέλευση είναι ιδανική.

Τοξότης:   Ζητήματα οικονομικού περιεχομένου φαίνεται να σας απασχολούν ιδιαιτέρως ενώ οι οικονομικές ανασφάλειες χτυπούν κόκκινο. Τα έκτακτα έξοδα και υποχρεώσεις είναι στο μενού της διέλευσης του Άρη από τον Αιγόκερω, ωστόσο, μπορείτε να διεκδικήσετε οφειλόμενα ποσά προς εσάς. Η αυτοπεποίθησή σας φαίνεται να περνάει ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα ενώ κάποιες ιδέες φαίνονται να γίνονται εμμονή. Έχετε εργαστεί, έχετε δουλέψει σκληρά και τώρα επιθυμείτε την παγίωση και την αναγνώριση. Διανύετε μία περίοδο όπου κάποιες σταθερές στη ζωή σας θα αλλάξουν άρδην. Αναζητάτε την ουσιαστικότητα και όχι την επιφάνεια.


Αιγόκερως:  Ο Άρης από το ζώδιό σας αποτελεί πηγή δύναμης και ενέργειας. Είστε δυνατοί, δυναμικοί, ανανεωμένοι και έτοιμοι να διεκδικήσετε μία καλύτερη θέση στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Η φιλοδοξία σας, το πνεύμα κατάκτησης χτυπούν κόκκινο και αγωνίζεστε προκειμένου να προωθήσετε τα συμφέροντά σας. Αποφύγετε τις παρορμήσεις, την αυταρχικότητα, την απόλυτη ή ακραία συμπεριφορά και με διάλογο ή συνεννόηση κερδίστε συμμαχίες. Αποφύγετε τις συγκρούσεις με τον ή την σύντροφό σας ενώ οι αδέσμευτοι αφεθείτε στην μαγεία των ημερών και αναζητήστε το έτερον σας ήμισυ. Δυνατές επιθυμίες και αστείρευτη σεξουαλική επιθυμία σας χρήζουν πρωταγωνιστές.


Υδροχόος:  Ένα ιδιαίτερα εσωστρεφές διάστημα εγκαινιάζει η διέλευση του Άρη από τον Αιγόκερω, με εσάς να είστε αρκετά επιφυλακτικοί ή και καχύποπτοι. Αποφύγετε να κοινοποιήσετε τις αποφάσεις σας και μην διαδίδετε τις ιδέες σας καθώς οι κρυφοί εχθροί αναζητούν την χρονική εκείνη στιγμή που θα σας βλάψουν ή θα σας χτυπήσουν πισώπλατα. Φροντίστε για την υγεία σας, εξασφαλίστε ώρες για προσωπική ξεκούραση και ανάπαυλα καθώς οι υποχρεώσεις σας εξαντλούν. Τραφείτε σωστά, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θωρακίστε τον οργανισμό σας.

Ιχθείς:   Μαθαίνετε πλέον πως η ομαδικότητα και η συνεργασία αποδίδουν καρπούς ιδιαίτερα εντυπωσιακούς. Μπαίνετε σε ένα διάστημα ιδιαίτερα εξωστρεφές όπου θα επισυνάψετε πολλές κοινωνικές συναναστροφές. Το διάστημα αποδεικνύεται ιδανικό για δικτύωση και δημόσιες σχέσεις. Οι φίλοι είναι πηγή έμπνευσης και κινητοποίησής σας, σταθείτε δίπλα τους και μην παρεξηγείστε με το παραμικρό. Ένα σχέδιό σας υλοποιείται, φαίνεται να έχει κοινωνική απήχηση και ισχύ. Η δημιουργικότητά σας αυξάνεται σημαντικά και ο τρόπος σκέψης σας ξεχωρίζει λόγω αυθεντικότητας.

Για να παρακολουθήσετε το πως μας επηρεάζουν οι σημαντικές αστρολογικές όψεις που σχηματίζονται στον αστρολογικό ουρανό στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη πατήστε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου