Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αστρολογικός Οδηγός Νοεμβρίου

3/11: Στις 14:50 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η νέα σελήνη και ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού και συγκεκριμένα στην 11η μοίρα του ζωδίου. Οι εν λόγω μοίρες μιλούν για ένα έντονο παρασκήνιο μέσα σε σχέσεις και συνεργασίες, για μυστικές συμφωνίες και καταστάσεις, οι οποίες στηρίζονται στον φθόνο, στη ζήλια ή στο συμφέρον. Ο ωροσκόπος της έκλειψης ανατέλλει στην 10η μοίρα των Ιχθύων και μιλάει για θεραπείες, απεξάρτηση, ανιδιοτελή προσφορά, οραματισμό αλλά και έμπνευση. Μάλιστα, ο Χείρωνας-Κένταυρος βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο κάτι που συνεπάγεται πως όλα αυτά απαιτούν θυσίες, αυτοθυσίες και πλήρη επίγνωση. Χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας, με πτυχές που ακόμα και εμείς οι ίδιοι αδυνατούμε να αντιληφθούμε. Καλούμαστε να έρθουμε σε επαφή με τα τραύματα μας, να τα «αγγίξουμε», ακόμα και εάν κοπούμε ή πληγωθούμε. Έκρυθμη όψη; Η αντίθεση Χείρωνα-Άρη, η οποία εντείνει το άγχος μας αλλά και δημιουργεί επίπονες καταστάσεις. Η όλη αυτή διαδικασία μπορεί να στεφεί με επιτυχία αλλά είναι επίπονη και ξύνει πληγές. Κάποιες φορές ίσως εθελοτυφλούμε μπροστά στις αδυναμίες μας και έτσι αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα τρωτά σημεία μας ή τις λάθος κινήσεις μας. Κυβερνήτης πλανήτης από άποψη ωροσκόπου; Ο Ποσειδώνας, ο οποίος βρισκόμενος στον δωδέκατο οίκο μιλάει για παρασκήνιο, μυστικές υποθέσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ανθεκτικές μέσα από περίεργες συνθήκες. Η λέξη «ανεξήγητο» αποτελεί βασική πεπατημένη του εν λόγω φεγγαριού. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν η στενή σύνοδος της έκλειψης με τον Κρόνο κάτι που φέρνει εμπόδια, δυσκολίες, καθυστερήσεις και αναβολές. Λιτότητα, περιορισμός, ευθύνες, μελαγχολία συνοδεύουν αυτό το φεγγάρι. Η σταθερότητα, η υπομονή, η επιμονή και η οριοθέτηση μπορούν να αναδείξουν ταλέντα μας, ικανότητες μας ενώ παράλληλα μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε έναν στόχο. Πρέπει να αποφύγουμε την κατάθλιψη, τις αναστολές και χρειάζεται να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Υπάρχει μία γενικευμένη δυσκολία στο να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας αλλά και τις σκέψεις μας. Ωστόσο, μπορούμε να φανούμε εγκρατείς, συνετοί, λογικοί και αξιόπιστοι έτσι εύκολα μπορούν να μας αναθέσουν ένα έργο. Όλα είναι θέμα λογικής, οριοθέτησης και εφόσον δούμε ρεαλιστικά, χωρίς συναισθηματισμούς μπορούμε να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.


 Ένα άλλο δυναμικό και αξιόλογο χαρακτηριστικό της έκλειψης αποτελεί το θεαματικό εξάγωνο με τον Άρη από την Παρθένο. Μπορούμε να αντλήσουμε ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας αλλά και τις επιθυμίες μας μιας και ο δυναμισμός φτάνει στο ζενίθ. Μας διακατέχει ένα αίσθημα γενναιότητας, τόλμης και δράσης, έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη λίμπιντο και ο ερωτισμός είναι διάχυτος. Μπορούμε να γίνουμε απλώς κάπως άκαμπτοι ή υπερβολικά εγωιστές, για αυτό καλό είναι να περιορίσουμε το «εγώ» μας. Άλλο ένα στοιχείο της νέας σελήνης/ηλιακής έκλειψης αποτελεί η ιδιομοιρία του βορείου δεσμού με τον ανάδρομο Ερμή, κάτι που σημαίνει πως πολλοί εκ ημών θα αναθεωρήσουν ιδέες, σκέψεις και αποφάσεις. Μπορεί να σημαίνει την επανεξέταση σχέσεων, συνεργασιών αλλά και επαγγελματικών/οικονομικών συμφωνιών. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα τονισμένος ο 8ος οίκος κάτι που σημαίνει πως αλλαγές και ανακατατάξεις αναμένονται σε θέματα εξουσίας, χρηματοπιστωτικού αλλά και τραπεζικού συστήματος. Όλα δείχνουν πως χρειάζεται να αλλάξουμε οικονομική πολιτική. Καλό είναι να υιοθετήσουμε μία πιο πρακτική οικονομική πολιτική, η οποία θα στηρίζεται στην πραγματικότητα. Η δικαιοσύνη πρέπει να θεμελιωθεί ως ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής. Η ασυδοσία και οι σπατάλες μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν. Τέλος, ο Άρης ανατέλλει στην ακμή εβδόμου οίκου, κάτι που σημαίνει πως αναμένονται εντάσεις μεταξύ χωρών αλλά και αλλαγές συμμαχικών. Κάποιες συμμαχίες θα διαλυθούν και την θέση τους θα πάρουν άλλες πιο δυνατές. Η χιαστή της έκλειψης με του Ουρανό μιλάει για περίεργες καταστάσεις, οι οποίες προκύπτουν εντελώς αναπάντεχα και μπορούν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Η αλλαγή είναι μία έννοια σχεδόν ταυτόσημη της νέας αυτής σελήνης. Το αποκλίνον τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα μιλάει για καταστάσεις έντονες, δυναμικές, υπόγειες και παρασκηνιακές που όμως έχουν ανθεκτικότητα, δύναμη και ισχύ. Ο ερωτισμός, το πάθος και η ένταση είναι ιδιαίτερα δυναμικές εκφάνσεις του φεγγαριού. Η στενή συμμετοχή Ερμή και βορείου δεσμού μιλάει για καρμικά γεγονότα και καρμικές σχέσεις που έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Φυσικά, δεν λείπουν οι δυσκολίες στον αισθηματικό τομέα καθώς η έκλειψη σχηματίζει μισό τετράγωνο με την Αφροδίτη. Ένα αίσθημα ματαιότητας και κενότητας μας συντροφεύει για ζητήματα που άπτονται των ερωτικών και των οικονομικών. Πιο άμεσα επηρεάζονται Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του πρώτου και δευτέρου δεκαημέρου. Επίσης, σημαντική επιρροή δέχονται Κριοί και Ιχθείς. Πάντως, όλοι, ανεξαρτήτως ζωδίου έρχονται αντιμέτωποι με αλλαγές και ανακατατάξεις. Καλή νέα σελήνη και έκλειψη ηλίου συνεπώς, ορατή και από την Ελλάδα!

5/11: Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Κρόνου, στον Αιγόκερω. Εκεί θα παραμείνει από σήμερα και σε όλη την διάρκεια του 2013 μιας και στις 21/12 θα γυρίσει ανάδρομη στο ίδιο ζώδιο. Ανάδρομη θα παραμείνει και τον Ιανουάριο του 2014 προκαλώντας αναθεωρήσεις για ζητήματα αισθηματικά, οικονομικά αλλά και επαγγελματικά. Αποχωρεί από το ζώδιο του Αιγόκερω οριστικά στις 5/3/2014. Μέσα στο επόμενο πεντάμηνο ο έρωτας γίνεται μια υπόθεση δύσκολη, απαιτεί αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και σταθερότητα. Ο σεβασμός και ο ρεαλισμός συνοδεύουν την διάθεση μας στον αισθηματικό τομέα. Στον έρωτα χαρακτηριζόμαστε ψυχροί, συμφεροντολόγοι, υλιστές αλλά αναζητάμε την ασφάλεια, την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη. Θεωρώ πως η εν λόγω θέση της Αφροδίτης δεν είναι άσχημη και πως εφόσον μας κατακτήσει κάποιος/α συναισθηματικά τότε ξυπνάει από μέσα μας ένα ηφαίστειο συναισθημάτων, ερωτισμού και σεξουαλικότητας. Στον έρωτα γινόμαστε επιφυλακτικοί, προσεκτικοί και πιστοί, αναζητάμε την τελειότητα και πολλές φορές δεν αφήνουμε τα συναισθήματα μας να αναπτυχθούν, ωστόσο μπορούμε να επισυνάψουμε μία εξαιρετική και ποιοτική σχέση που θα στηρίζεται στην ειλικρίνεια, στον σεβασμό και στην εμπιστοσύνη. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα δυνατές, δυναμικές σχέσεις και συνεργασίες με τρόπο αναπάντεχο, δραματικό ή επιπόλαιο, οι οποίες θα έχουν γερά θεμέλια. Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω θα φλερτάρει κατά καιρούς σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, σε τετράγωνο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με τον Δία. Τέλος, θα σχηματίζει και ένα εξάγωνο με τον Κρόνο. Τα πάθη, οι βαθιές σχέσεις, οι ζήλιες, οι κτητικότητες, οι σκηνές παράνοιας, οι ξαφνικοί χωρισμοί, οι κεραυνοβόλοι έρωτες, η υπερβολή αλλά και η σταθεροποίηση σε σχέσεις αισθηματικές, επαγγελματικές και οικονομικές είναι πιθανά σενάρια της διέλευσης. Πιο τυχεροί; Παρθένοι, Αιγόκεροι, Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς. Τυχεροί και οι ωροσκόποι στα εν λογω ζώδια ή όσοι έχουν γενέθλιο Άρη και Αφροδίτη στα προαναφερθέντα ζώδια. Προωθήστε σχέδια οικονομικά, επαγγελματικά αλλά και τις αισθηματικές σας σχέσεις. Στην ανάδρομη πορεία της προσέχετε τέτοιου είδους θέματα αλλά και επεμβάσεις αισθητικής, αγορές για λόγους διακόσμησης ή γκαρνταρόμπας αλλά και ανακαινίσεις χώρων.


7/11: Ο Δίας γυρίζει ανάδρομος στον Καρκίνο από την 20η έως την 10η μοίρα του ζωδίου, ανάδρομος θα παραμείνει έως τα τέλη Μαρτίου. Θέματα οικογένειας, πατρίδας, πίστης αλλά και αγοράς ή πώλησης ακινήτων επανεξετάζονται. Ιδανικό διάστημα για έναν εσωτερικό απολογισμό ώστε να βρούμε τις ισορροπίες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Πιθανές αναθεωρήσεις ή μεταρρυθμίσεις για ζητήματα νομικά ή επαγγελματικά.

10/11: Ο Ερμής γυρίζει στην ορθή του φορά, βάζοντας τέλος στις ματαιώσεις, στις καθυστερήσεις αλλά και στις ταλαιπωρίες μας. Θέματα επικοινωνίας, μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και μεταφοράς βρίσκουν λύσεις. Μπορούμε να υπογράψουμε χωρίς δεύτερη σκέψη συμβόλαια επαγγελματικά ή οικονομικά. Οι παρεξηγήσεις λαμβάνουν τέλος. Η καθημερινότητα μας αρχίζει να κυλάει ομαλότερα, χωρίς εκνευρισμούς και παρεξηγήσεις. Κερδίζουν έδαφος Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή γενέθλιο Ερμή σε αυτά τα ζώδια.

13/11: Ο Ποσειδώνας γυρίζει ορθόδρομος στους Ιχθείς. Θέματα καλλιτεχνικά, Πίστης και εσωτερικής διεργασίας μπορούν να προωθηθούν με περισσότερη ευκολία. Μάλιστα, ο υποκειμενισμός και η κακή κρίση υποχωρούν οδηγώντας Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς σε πιο ορθές επιλογές.

17/11: Στις 17:16 μετά μεσημβρινής σχηματίζεται η πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και ειδικότερα στο ζώδιο του Ταύρου. Αυτό το φεγγάρι φέρνει στην επιφάνεια θέματα ασφάλειας, κεκτημένων, οικονομικά αλλά και σταθερών ή αξιών στην ζωή μας. Σίγουρα, τονίζονται ιδιαιτέρως οι συναισθηματικές αλλά και οι οικονομικές μας ανασφάλειες ωστόσο μας βγάζει από την ενέργεια-επιρροή των εκλείψεων που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Το φεγγάρι αυτό δεν σχηματίζει ιδιαίτερα αρνητικές όψεις, μάλιστα στην πανσέληνο συμμετέχει ο Δίας με ανοχή 5ο μοιρών συνεπώς μπορούμε να έχουμε και θετικά αποτελέσματα για ζητήματα αισθηματικά ή οικονομικά. Φυσικά, οι δύσκολες αλλά και παράλληλα δευτερεύουσες όψεις της πανσελήνου με Πλούτωνα, Ουρανό και Αφροδίτη σημαίνουν μία ένταση περισσότερο εσωτερική. Οι ζήλιες, η κτητικότητα, τα πάθη, οι ανατροπές, οι μοιραίες και συναρπαστικές ενώσεις ή οι ξαφνικοί χωρισμοί δεν λείπουν, είναι όλα πιθανά σενάρια. Όπως κάθε φεγγάρι λειτουργεί σαν μεγεθυντικός φακός, έτσι και αυτό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, πιέζοντας μας συναισθηματικά και προκαλώντας κάποιες συναισθηματικές ενοχλήσεις. Σημαντική λεπτομέρεια; Πιο πιεσμένοι φαίνονται Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι στο τρίτο δεκαήμερο ειδικότερα. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι Κριοί και οι Αιγόκεροι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο ενώ θετικές εξελίξεις έχουν να αναμένουν Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθείς όλων των δεκαημέρων και δει του τρίτου δεκαημέρου. Άλλο ένα αξιοσημείωτο της πανσελήνου είναι η ιδιομοιρία Ερμή (ορθόδρομου πλέον) με τον βόρειο δεσμό της σελήνης. Θέματα οικονομικά, επικοινωνιακά αλλά και αισθηματικά θα έχουν εξελίξεις (ευελπιστώ θετικές). Φαίνεται να κλείνει ένας κύκλος σε επίπεδο αισθηματικό, οικονομικό ή συμφωνιών. Ενδέχεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερα δυνατές, βαθιές σχέσεις και συνεργασίες που θα στηρίζονται σε ένα κοινό συμφέρον. Τα πάθη, οι ζήλιες, οι εντάσεις αλλά και οι ανατροπές καραδοκούν. Μοιραίες ενώσεις, ξαφνικές ενώσεις ή χωρισμοί βρίσκονται στο μενού των ημερών. Άκρως θετική η συμμετοχή της θετικής γωνίας Άρη-Δία που μας κινητοποιεί και φέρει ευκαιρίες στην ζωή μας ή λήψη πρωτοβουλιών.

22/11: Ο Ήλιος στον Τοξότη! Τοξότες χρόνια σας πολλά! Η διάθεση μας γίνεται πιο εξωστρεφής, εμείς πιο αισιόδοξοι και αναζητάμε ένα μεγάλο ιδανικό στην ζωή μας ώστε να πορευτούμε ή για να αντλήσουμε δύναμη. Εκφραζόμαστε μέσα από την περιπέτεια, μέσα από τα ταξίδια αλλά και μέσω της γνώσης ή της μόρφωσης. Ο αυθορμητισμός, η ενεργητικότητα, η περιέργεια και οι φιλοσοφημένες απόψεις για την ζωή μας ωθούν στην ανύψωση του πνεύματος. Είμαστε αρκετά ενθουσιώδεις αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τους στόχους μας. Καλό είναι να αναδείξουμε τις αρετές της επιμονής, της υπομονής και της εργατικότητας. Η διάθεση μας για φλερτ και περιπέτειες στον αισθηματικό τομέα φτάνει στο ζενίθ. Ευνοούνται σε επίπεδο δράσης, ενέργειας, ζωτικότητας και διάθεσης Τοξότες, Λέοντες, Κριοί αλλά και Δίδυμοι, Ζυγοί με Υδροχόους.

Υστερόγραφο: Σε όλη την διάρκεια του μήνα ο Άρης κινείται στην Παρθένο. Ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου και μας φέρνει σε επαφή με θέματα εργασιακά αλλά και υγείας. Τις επόμενες σαράντα πέντε ημέρες αναμένονται εξελίξεις σε τέτοιου είδους θέματα. Είμαστε πιο πρακτικοί, πιο ρεαλιστές, πιο πεζοί, συγκρατημένοι, επιφυλακτικοί, πνεύμα εργατικότητα αλλά και υπομονής-επιμονής. Ενδιαφερόμαστε για την λεπτομέρεια και εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα. Βέβαια στερούμαστε ζωντάνιας αλλά είμαστε προσγειωμένοι και αντικειμενικοί. Προσοχή χρειάζεται κοντά στις 20/10 καθώς η αντίθεση με τον Ποσειδώνα μας κάνει υποκειμενικούς ή εύκολα μπορούμε να εξαπατηθούμε. Εγκαινιάζεται ένα απαιτητικό διάστημα, με υποχρεώσεις, ευθύνες και τρέξιμο για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς. Δίδυμοι προσέχετε τις οικογενειακές σας σχέσεις, Τοξότες τις επαγγελματικές σας σχέσεις ενώ οι άλλοι δύο προσέχετε κάθε είδους σχέση-συνεργασία αλλά και μέσα στον γάμο σας. Πιο δυναμικοί Ταύροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, προωθήστε τα σχέδια σας και τις φιλοδοξίες σας.

Πιο αναλυτικά και μέρα με την ημέρα:

1 & 2/11:Συνωστισμός! Σχηματίζεται για άλλη μία φορά το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, το οποίο ερμηνεύει την οικονομική κρίση, την λιτότητα, τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις ανά τον κόσμο. Διανύουμε μία περίοδο όπου οι αλλαγές γίνονται επιτακτική ανάγκη και χρειάζεται πλήρης αναδιάρθρωση του οικονομικού και πολιτικού σκηνικού. Οι αλλαγές είναι ριζικές, έχουν βάθος, ισχύ, δύναμη και έρχονται εντελώς ξαφνικά. Σε προσωπικό επίπεδο είναι μία όψη έντασης που μας καλεί να αποκοπούμε από φοβίες, εμμονές ή προσκολλήσεις και να οδηγηθούμε στην πνευματικότητα και στον διαφωτισμό. Χρειάζεται εσωτερική δύναμη, αυτογνωσία και ρίσκο ώστε να προοδεύσουμε και να εξελιχθούμε ένα βήμα παραπέρα. Επηρεάζονται αμεσότερα Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο. Ερμής εξάγωνο Άρης χαρίζουν δυναμική σκέψη, οξύνοια, οξυδέρκεια και ταχύτητα στον λόγο. Διαθέτουμε πείσμα, αποφασιστικότητα και επιβλητικότητα ενώ έχουμε μία έμφυτη ροπή στην έρευνα ή στις ανακαλύψεις. Ο Ερμής στον Σκορπιό μας βοηθάει να διεισδύσουμε σε ένα θέμα και ο Άρης από την Παρθένο μας δίνει την ικανότητα να βρούμε μία λύση σε ένα πρόβλημα μας. Η μάθηση και η γνώση είναι όπλα μας. Τυχεροί της όψης; Σκορπιοί, Παρθένοι, Ταύροι, Ιχθείς και Καρκίνοι-Αιγόκεροι. Ήλιος και Πλούτωνας σε εξάγωνο προσδίδουν δυναμισμό, πάθος, ανάγκη για διεκδίκηση. Θέλουμε να μεταμορφωθούμε και να αλλάξουμε σε πολλά επίπεδα. Οτιδήποτε δημιουργείται σήμερα έχει δύναμη και ανθεκτικότητα στον χρόνο ενώ η «ανάγκη», ένα κοινό συμφέρον εντείνουν την ανάγκη για ένωση. Ο Ερμής στην καρδιά του Ήλιου δημιουργεί μία πληθώρα σκέψεων. Καλό είναι να αποφύγουμε τον πεσιμισμό και την μαυρίλα. Διαθέτουμε δυνατή μνήμη και μεγάλη ικανότητα συγκέντρωσης, έχουμε την ικανότητα να διεισδύουμε σε ένα θέμα και με επιμονή να βρίσκουμε την αιτία του προβλήματος. Είμαστε περίεργοι, καχύποπτοι και μυστικοπαθείς. Όλα αυτά πρέπει να ελεγχθούν και να χειραγωγήσουμε τις αρνητικές εκφάνσεις των όψεων ώστε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ο Ερμής παράλληλα σχηματίζει εξάγωνο με Πλούτωνα και χιαστή με τον Ουρανό. Οι εκλάμψεις ιδεών μπορούν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, χρειάζεται όμως να αποφύγουμε την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη. Θέματα επαγγελματικά, οικονομικά και αισθηματικά προωθούνται με σχετική ευκολία. Τυχεροί οι ωροσκόποι αλλά και οι έχοντες γενέθλιους πλανήτες κοντά στην 10η μοίρα των προαναφερθέντων ζωδίων.

3/11: Ερμής, Σελήνη και βόρειος δεσμός στον Σκορπιό ενώνουν τις δυνάμεις τους. Η λογική και το συναίσθημα αναμιγνύονται και εμπλέκονται άκρως δυναμικά. Η ένταση στον λόγο είναι ιδιαίτερα δυνατή, χρειαζόμαστε την ηρεμία και την διαλλακτικότητα ώστε να αποφύγουμε εντάσεις και ρήξεις. Πρέπει να εστιάσουμε όχι στην επιφανειακή επικοινωνία αλλά στην ουσιαστική. Η εξέλιξη έγκειται στον δρόμο της επικοινωνίας και του συναισθήματος. Φυσικά, υπάρχει μελαγχολία και ένα συναισθηματικό-εγκεφαλικό βάρος που πρέπει να δαμαστούν. Ήλιος και Άρης σε εξάγωνο φέρνουν ευκαιρίες και μας βοηθούν να προωθήσουμε τα συμφέροντα μας. Είμαστε θαρραλέοι, γενναίοι, τολμηροί και δραστήριοι. Η παθητικότητα είναι μία λέξη άγνωστη. Με πνεύμα πρακτικότητας και με την διαίσθηση μας μπορούμε να υλοποιήσουμε έναν στόχο μας, ένα σχέδιο μας. Ο ερωτισμός, το πάθος δημιουργούν ένα ιδιαίτερα απολαυστικό κλίμα. Μας διακατέχει έντονη ορμητικότητα, σεξουαλικότητα και ακράτητος αισθησιασμός. Τυχεροί; Σκορπιοί, Παρθένοι, Ιχθείς, Ταύροι και Καρκίνοι-Αιγόκεροι.

4/11: Αφροδίτη και Κρόνος σε ενάμισι τετράγωνο φέρνουν εμπόδια στην συναισθηματική έκφραση αλλά και δυσκολίες σε αισθηματικές ή οικονομικές υποθέσεις. Πιο προσεκτικοί; Τοξότες των τελευταίων δύο ημερών και Σκορπιοί του δευτέρου δεκαημέρου. Η λιτότητα και οι περιορισμοί είναι παρόντες, χρειάζεται ορθολογισμός, σύνεση και εγκράτεια στην ζωή μας.

5/11: Αύξηση των εκρηκτικών καταστάσεων. Ο ενθουσιασμός μπορεί να σβήσει εύκολα, χρειάζεται να επιδείξουμε σθένος και υπομονή. Χαμηλή ανεκτικότητα και νευρικότητα μας ωθούν σε λάθος κινήσεις ή εκρήξεις θυμού. Μέσα από ένα ταξίδι ή την γνώση μπορούμε να βρούμε ενέργεια ώστε να αποφύγουμε τις ρήξεις.

6/11: Ήλιος και Κρόνος σε σύνοδο στον Σκορπιό. Μία όψη βαριά, έντονη που συνθλίβει την αισιοδοξία, μας γεμίζει με φοβίες και σκοτεινές σκέψεις. Έντονη οικονομική και συναισθηματική ανασφάλεια μπορούν να κλονίσουν τις σχέσεις μας. Κάποιοι θα έχουν αναστολές, κάποιοι θα συναντήσουν εμπόδια και προκλήσεις στις υποθέσεις τους. Χρειάζεται να έχουμε αυτογνωσία και «Πίστη» στις δυνάμεις μας ώστε να μην νιώθουμε ανασφαλείς. Ο κάθε άνθρωπος έχει την αξία του, δεν χρειάζεται να αποδεικνύουμε την αξία μας και ειδικότερα σε ανθρώπους κενούς. Πιεσμένοι; Λέοντες-Υδροχόοι αλλά και Ταύροι-Σκορπιοί. Σχέσεις και συνεργασίες πάσης φύσεων δοκιμάζονται για τους προαναφερθέντες.

7/11: Αφροδίτη και Σελήνη σε σύνοδο στον Αιγόκερω! Η ημέρα ευνοεί επαγγελματικές υποθέσεις να σταθεροποιηθούν. Δεν είναι κακή όψη, απλά είμαστε εγκρατείς στα συναισθήματα και στις συναισθηματικές εκφράσεις. Παρόλα αυτά εάν νιώσουμε ασφάλεια μπορούμε να πλημμυρίσουμε με συναισθήματα. Ο ερωτισμός και ο αισθησιασμός σε λογικά πλαίσια και σε ρεαλιστικές βάσεις. Τυχεροί; Παρθένοι, Ταύροι και Αιγόκεροι. Από κοντά ευνοούνται και Σκορπιοί, Ιχθείς, Καρκίνοι.

8-9 & 11/11: Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας και Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη. Η φαντασία, ο οραματισμός, η έμπνευση έχουν δυναμική. Θα προκύψουν ερωτικές προτάσεις, επισημοποιήσεις ή θα δοθούν λόγοι αγάπης και δέσμευσης. Οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν αυτές τις ημέρες είναι δυνατές, βαθιές, ουσιαστικές και ενέχουν το στοιχείο του κάρματος. Ιδανική επιρροή για τους καλλιτέχνες. Ο ρομαντισμός στις σχέσεις δεσπόζει και μπορούμε να τις αναθερμάνουμε. Οι συναισθηματικές εκφράζεις ξεχειλίζουν σαν χείμαρροι. Ιδανική ημέρα για την αισθηματική μας ζωή. Τυχεροί; Υδάτινοι και γήινοι! Ιδιαίτερα σταθεροποιητικό το εξάγωνο Άρη-Κρόνου. Θέματα επαγγελματικά, οικονομικά, εργασιακά μπορούν να σταθεροποιηθούν. Ιδανική ημέρα για μία επισημοποίηση σχέσης και συνεργασίας. Η παγίωση και η καταξίωση είναι πιθανές εφόσον έχουμε εργαστεί σχολαστικά, λεπτομερώς με υπομονή και επιμονή. Συνδυάζοντας την λογική και την διαίσθηση μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα.

12/11: Ο Ήλιος στον Σκορπιό συναντάει σε τρίγωνο τον Δία από τον Καρκίνο. Ημέρα ιδιαίτερα τυχερή, αισιόδοξη, περιπετειώδης. Είμαστε γεμάτοι έμπνευση, χιούμορ (πολλές φορές σαρκαστικό). Τυχερότατοι αποδέκτες; Σκορπιοί, Ιχθείς, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ταύροι, Αιγόκεροι και Παρθένοι. Εύνοια δέχονται και Τοξότες-Λέοντες.

13-14/11: Αφροδίτη εξάγωνο βόρειος δεσμός σελήνης. Τύχη και εύνοια σε θέματα οικονομικά, αισθηματικά και επαγγελματικά για Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ταύρους, Καρκίνους και Ιχθείς-Παρθένους. Η Σελήνη στον Κριό μας χαρίζει δυναμισμό, ενθουσιασμό και δυνατές παρορμήσεις. Μας διακατέχει ένα αίσθημα πάθους, βαθέως ερωτισμού, υπερβολής αλλά και συναισθηματικής επιπολαιότητας. Προσεκτικά σε κάθε είδους σχέση Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι. Πιθανή επιθετική συμπεριφορά και απότομες ρήξεις.

15/11: Ταυ τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού-Πλούτωνα. Ο σχηματισμός προκαλεί ζήλιες, κτητικότητες και βίαιες ή απότομες συμπεριφορές στις σχέσεις αλλά και στον έρωτα. Καλό είναι να περιορίσουμε την τάση μας για επιβολή και έλεγχο, οι σχέσεις είναι ένα είδος συνεργασίας αλλά και συμπόρευσης. Δεν θα λείψουν πάθη, συναισθηματικές εξάρσεις αλλά και υστερίες στον έρωτα. Καλό είναι να διατηρήσουμε την λογική μας όσο μπορούμε για να αποφύγουμε να εμπλέξουμε το συναίσθημα με την λογική. Μυστικά και παράνομες ερωτικές σχέσεις ίσως βγουν στο φως ενώ οι εμμονές είναι πιθανό σενάριο των ημερών. Τις ημέρες αυτές μας απασχολούν θέματα σχέσεων,, συνεργασιών, αισθηματικά αλλά και οικονομικά. Δεν αποκλείονται απότομες ρήξεις αλλά και απότομες ενώσεις, οι οποίες εμφανίζονται από το πουθενά. Προσοχή στα έξοδα και στις δαπάνες καθώς υπάρχει μία ροπή προς την υπερβολή. Πιο προσεκτικά οφείλουν να κινηθούν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι στο τέλος του πρώτου με αρχές δευτέρου δεκαημέρου.

16/11: Ύφεση των εντάσεων, επικράτηση της λογικής και κάποια μελαγχολία. Ωστόσο,  βρισκόμαστε προ της πανσελήνου και οι ισορροπίες εύκολα ανατρέπονται. Προσοχή σε κάθε είδους σχέση και μιας και πλησιάζει και η 17η Νοέμβρη, θα έχουμε επεισόδια.

17/11: Αλλαγές στις διαθέσεις και στα προγράμματα. Προηγήθηκε η ανάλυση για την πανσέληνο στον Ταύρο. Αναμένεται ένα Σαββατοκύριακο με εντάσεις και επεισόδια.

19/11: Ερμής σύνοδος Βόρειος Δεσμός και Άρης εξάγωνο Δίας. Ημέρα με έντονη κινητικότητα,
εξελίξεις οικονομικές και επαγγελματικές. Το θάρρος, η τόλμη και το ρίσκο μας βγάζουν ασπροπρόσωπους και απολαμβάνουμε κέρδη και οφέλη. Ενθουσιασμός, συναίσθημα και πρακτικότητα φλερτάρουν με την ζωή μας και ενισχύουν το βιοτικό μας επίπεδο ή βελτιώνουν τις προοπτικές μας στην ζωή. Έχουμε ανάγκη για αφθονία. Έντονος ερωτισμός και ακόρεστη σεξουαλικότητα. Τυχεροί; Γήινοι και Υδάτινοι συν τους Κριούς και τους Τοξότες.

20/11: Ένταση, νευρικότητα και επιθετική συμπεριφορά σε συνδυασμό με κρίσεις εσωστρέφειας.

21/11: Ερμής και Πλούτωνας σε εξάγωνο προσφέρουν δυναμικές λύσεις σε ζητήματα επαγγελματικά και οικονομικά. Ερωτόλογα μας παρασύρουν, έντονος ο ερωτισμός στα λόγια. Τυχεροί; Γήινοι και υδάτινοι.

22/11: Πρόσκαιρη βελτίωση της διάθεσης, όμορφες οικογενειακές στιγμές, ηρεμία, γαλήνη αλλά και ερωτισμός-δυναμισμός. Τονωτική ένεση στις σχέσεις.

23/11: Ήλιος τρίγωνο Σελήνη και ο ενθουσιασμός χτυπάει κόκκινο, η διάθεση μας εκτοξεύεται και εμείς είμαστε κεφάτοι, δημιουργικοί. Τυχεροί; Πύρινοι και αέρινοι. Τοξότες, Κριοί και Λέοντες στα φόρτε τους. Αφροδίτη και Κρόνος σε εξάγωνο σταθεροποιούν αισθηματικές, οικονομικές και επαγγελματικές προτάσεις. Εφόσον έχουμε ακριβή/ξεκάθαρη εικόνα για μία σχέση μπορούμε να την επισημοποιήσουμε.

24/11: Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας και η ροπή μας προς το αλκοόλ είναι έντονη. Θέλουμε να δραπετεύσουμε, να ξεφύγουμε των δυσκολιών και των υποχρεώσεων. Υπάρχει ροπή προς τις εξαπατήσεις και τις απογοητεύσεις. Καλό είναι να κινητοποιήσουμε την λογική μας και να μην πέσουμε θύματα κάποιων καπηλευτών. Μην επενδύεται συναισθηματικά σε άτομα που μόλις εισέβαλλαν στην ζωή σας. Πιο ευπαθείς; Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς. Εύνοια δέχονται οι καλλιτέχνες των ζωδίων. Ευαισθησίες, ρομαντισμός και αισθησιασμός στις σχέσεις. Εύκολα υποδυόμαστε τον ρόλο του θύτη ή του θύματος.

25/11: Εμπόδια που μπορούν να ξεπεραστούν με την διαλλακτικότητα, την ευελιξία και την ευκαμψία. Ο ενθουσιασμός πρέπει να είναι ελεγχόμενος για να μην εκτεθούμε ή πρέπει να μην σβήνει εύκολα τούτη την ημέρα. Συνεχίζουμε να είμαστε υποκειμενικοί και κάπως νεφελώδεις, ας κινητοποιήσουμε την λογική μας.

26/11: Ερμής σύνοδος Κρόνος αποτελούν ιδανική ένδειξη για κλεισίματα επωφελών επαγγελματικών και οικονομικών συμφωνιών. Έχουμε ανάγκη για διανοητική συμμόρφωση, είμαστε σοβαροί, μετρημένοι και συντηρητικοί. Διαθέτουμε μεγάλη ικανότητα συγκέντρωσης και στηριζόμαστε στην λογική. Μία όψη με την βοήθεια της οποίας εκλογικεύουμε τις καταστάσεις. Τυχεροί; Σκορπιοί, Καρκίνοι και Ιχθείς. Ευκαιρίες και για Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους ή όσους έχουν γενέθλιο Ερμή σε αυτά τα ζώδια ή όψη μεταξύ Κρόνου-Ερμή.

27/11: Σελήνη και Άρης στην Παρθένο δίνουν έμφαση σε θέματα εργασιακά αλλά και υγείας. Χρειάζεται να προσέχουμε την διατροφή μας, τα γαστρεντερικά και τα εντερικά ή την έκθεση μας στην σκόνη. Χαμηλή ανεκτικότητα, ένταση και νευρικότητα για Παρθένους, Ιχθείς, Διδύμους και Τοξότες. Έντονη σεξουαλικότητα και ερωτισμός!

28/11: Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη, Ερμής τρίγωνο Δίας και Αφροδίτη αντίθεση Δίας. Οι ερωτικές σχέσεις τονώνονται, προκύπτουν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις και συναρπαστικές αισθηματικές σχέσεις που στηρίζονται στην αμοιβαιότητα, στον σεβασμό αλλά και στην ιδανική επικοινωνία. Έντονα ερωτική ημέρα, στην διάρκεια της οποίας επικρατεί το παιχνίδι και το φλερτ. Φυσικά, προωθούνται και επαγγελματικές-οικονομικές υποθέσεις. Ενώ υπάρχει ροπή για έξοδα, δαπάνες και καταναλώσεις χωρίς μέτρο. Η επιπολαιότητα και η υπερβολή στις σχέσεις μπορούν να μας εκθέσουν ωστόσο, η ημέρα είναι απρόβλεπτα ευχάριστη και διασκεδαστική. Τυχεροί; Όλοι ανεξαρτήτως ζωδίου!

29/11: Ήλιος και Ουρανός σε τρίγωνο μιλούν για ενθουσιασμό, περιπετειώδη διάθεση αλλά και απολαύσεις άκρως συναρπαστικές. Έχουμε ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία, είμαστε ασυμβίβαστοι, ενθουσιώδεις, περιπετειώδεις, θέλουμε να δραπετεύσουμε και να ταξιδέψουμε. Θα προκύψουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα μας ανανεώσουν συναισθηματικά. Το κέφι ανάβει. Οι Τοξότες, οι Κριοί και οι Λέοντες έχουν την τιμητική τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου