Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας/Οικονομικές Προβλέψεις

ΑΝΑΛΥΣΗ
Το Ελληνικό κράτος ιδρύθηκε σύμφωνα με την συνθήκη του Λονδίνου  στις 3 Φεβρουαρίου 1830 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Από εκείνη την στιγμή οι μεγάλες δυνάμεις αναγνώρισαν την ανεξαρτησία και την αυτοτέλεια του κράτους μας. Η χώρα μας ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, έχει ωροσκόπο στους Διδύμους και Σελήνη στο ίδιο ζώδιο, στους Διδύμους. Το τρίπτυχο της προσωπικότητας του Ελληνικού κράτους χαρακτηρίζεται επικοινωνιακό, ευέλικτο, διπλωματικό. Έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος και ειδικότερα με έναν λαό που απευθύνονται στο μέλλον, αγαπούν την πρόοδο, την καινοτομία, τις εφευρέσεις. Ως λαός είμαστε αρκετά επικοινωνιακός, επινοητικός, εφευρετικός, αγαπάμε την επιστήμη και την τεχνολογία. Το Ελληνικό κράτος μαχόταν για τα ανθρώπινα ιδανικά και ιδεώδη ήδη από τα πρώτα στάδια της ενσάρκωσής του. Εμείς, ως λαός έχουμε μία εικόνα άκρως επικοινωνιακή, είμαστε διπλωμάτες αν και ελαφρά τι καρδία. Μας διακατέχει ένα αίσθημα επιπολαιότητας αλλά και νεανικότητας.
Απέναντι από τον Ήλιο της Ελλάδας (στον Υδροχόο) βρίσκεται ο Κρόνος (στον Λέοντα). Η όψη αυτή δρα κάπως συσταλτικά ή περιοριστικά. Το κράτος μας κατά καιρούς αντιμετωπίζει εμπόδια, δυσκολίες, προκλήσεις και δυσκολεύεται να ανακάμψει. Οι Έλληνες ως έθνος αγωνίζονται σκληρά, καταβάλλουν μεγάλα ποσά ενέργειας ώστε να ευοδώσουν τους στόχους τους. Η εν λόγω όψη δημιουργεί προβλήματα στην ψυχολογία του Ελληνικού έθνους. Η εν λόγω αντίθεση λαμβάνει χώρα στον άξονα 4ου-10ου κάτι που δείχνει πως το κράτος μας τραβάνε προς τα πίσω κυβέρνηση και αντιπολίτευση ή αντιπολιτευτικά κόμματα. Τα παιχνίδια εξουσίας στην πολιτική εξουσία είναι έντονα, κυριαρχούν ίντριγκες, σκάνδαλα ενώ οι Έλληνες πολιτικοί προσπαθώντας να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιθυμίες αδιαφορούν για την εξέλιξη του κράτους, αφήνοντάς το στην στασιμότητα. Ο Ήλιος στον 10ο οίκο (σε στενή σύνοδο με το μεσουράνημα) σημαίνει πως είμαστε ένας εργατικός λαός, ο οποίος έχει την ικανότητα να λάμψει, να προβληθεί και να διακριθεί. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό περιορίζεται σημαντικά (λόγω αντίθεσης με τον Κρόνο). Ο δε Κρόνος στον 4ο οίκο δείχνει πως είμαστε ένας λαός με ήθος, προσκόλληση στην πατρίδα μας, στα ήθη, στα έθιμα και στις αξίες μας.

Ο Άρης στον Τοξότη και σε στενή σύνοδο με την ακμή του 7ου οίκου σημαίνει ως είμαστε ένας λαός δραστήριος, υπερκινητικός, που έχει βλέψεις στις σπουδές και αναζητά τις πνευματικές αναζητήσεις. Ωστόσο, η ανοχής αντίθεση με την Σελήνη φανερώνει πως σαν λαός είμαστε νευρικός, αψύς, τραχύς πολλές φορές, κυκλοθυμικός και καθόλου ανεκτικός. Η οικοθεσία του δείχνει πως το Ελληνικό κράτος έχει πολλούς φανερούς εχθρούς και τεταμένες σχέσεις με πολλές χώρες και δη με γειτονικές χώρες. Η δε Σελήνη στους Διδύμους μας κάνει light hearted και επιπόλαιους ενώ δείχνουμε ένας λαός ευαίσθητος και συναισθηματικός.

Κυβερνήτες από άποψη ζωδίου και ωροσκόπου είναι ο Ουρανός και ο Ερμής. Και οι δύο σχετίζονται κάπως μεταξύ τους, είναι πλανήτες της διανόησης ή της επινόησης (Ουρανός ανώτερη οκτάβα του Ερμή). Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις πως είμαστε άκρως λογικοί, διπλωμάτες και στοχεύουμε στην εκπαίδευση, στις σπουδές και στην ανώτερη μόρφωση. Μάλιστα, ο Ουρανός στον 9ο οίκο σημαίνει κάτι αντίστοιχο ενώ ο Ερμής στην αναιρετική μοίρα του Υδροχόου και μάλιστα ανάδρομος δείχνει πως έχουμε τον δικό μας τρόπο σκέψης και αντίληψης, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Κυβερνήτης 2ου; Των οικονομικών, του μισθού είναι η Σελήνη, η οποία από τους Διδύμους δείχνει ρευστότητα στα εισοδήματα των πολιτών ενώ παράλληλα σημαίνει πως και εμείς με την σειρά μας είμαστε επιπόλαιοι στους οικονομικούς χειρισμούς μας. Κυβερνήτης 8ου; Του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των δανείων, της εφορίας είναι ο Κρόνος, ο οποίος σχηματίζει αντίθεση ακριβείας με τον Ήλιο. Όλα αυτά δείχνουν πως υπάρχει λιτότητα, υπάρχουν διάφορα προβλήματα και δυστροπίες στον οικονομικό τομέα. Παίζονται πολλά παιχνίδια γύρω από τα οικονομικά συμφέροντα ενώ οι αδικίες, οι κλοπές και οι παρανομίες πολλές φορές τιμωρούνται αφού έχουν καταδικάσει πρωτίστως την άνοδο του Ελληνικού κράτους και την πρόοδο μας. Ευτυχώς, ο Δίας βρίσκεται στον 8ο οίκο και προσφέρει κάποια ευκολία ή προστασία, ωστόσο, πολλές φορές μπορεί να διογκώσει τις ελλείψεις και την οικονομική ανεπάρκεια. Μάλιστα, το ακριβείας τετράγωνο με τον Πλούτωνα (από τον Κριό) μπορεί να δείχνει πως υπάρχουν διακυμάνσεις. Το Ελληνικό κράτος μπορεί να διανύσει περιόδους οικονομικής δύναμης και ευρωστίας η πλήρους αποδυνάμωσης και αποσύνθεσης. Άλλη μία όψη παιχνιδιών εξουσίας.

Άξια λόγου είναι η θέση του Άρη, ο οποίος από τον Τοξότη στηρίζει αρμονικά τους Ήλιο και Κρόνο, καταπραΰνοντας την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου. Το κράτος μας, εμείς ως έθνος διαθέτουμε όλη την δυναμική ώστε να αναδειχτούμε και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις προκλήσεις που εμφανίζονται στον δρόμο μας. Αργά αλλά σταθερά ξεπερνιούνται οι ατυχείς συγκυρίες, μέσα από σκληρή δουλειά καταφέρνουμε να ανακάμψουμε και να διακριθούμε. Ωστόσο, πολλές φορές υπάρχουν και χώρες σύμμαχοι που μπορούν να ενθαρρύνουν τις όλες προσπάθειές μας.
Τέλος, το τετράγωνο Αφροδίτης-Σελήνης δείχνει πως υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Μας απασχολούν πάρα πολύ θέματα προσωπικά, φιλίας και έρωτα. Εξάλλου, ως λαός είμαστε ιδιαίτερα εξωστρεφής και δίνουμε μεγάλη έμφαση στον τομέα σχέσεις-συνεργασίες.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ&ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι τα τέλη του 2014 τα πράγματα αναμένονται να είναι λίγο ζόρικα για την χώρα μας καθώς ο Κρόνος από τον Σκορπιό χτυπάει σε τετράγωνο την γενέθλια αντίθεση Ήλιου-Κρόνου. Το μεταξύ τους ταυ-τετράγωνο φέρνει συρρικνώσεις, περιορισμούς και δυσκολίες τόσο σε θέματα επαγγελματικά όσο και σε ζητήματα πολιτικής ή αντιπολίτευσης. Τα πράγματα στην πολιτική σκηνή προβλέπονται δύσκολα ενώ οι αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης  αναμένονται σφοδρές. Ο δε Κρόνος από τον 6ο οίκο σημαίνει αύξηση της ανεργίας (κάτι που έχουμε βιώσει έντονα τα τελευταία χρόνια). Προβλήματα και δυσκολίες αναμένονται για θέματα εργασιακά, οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν σημαντικά ενώ και οι αποδοχές, μισθοί των εργαζομένων θα υποστούν κάποιες μειώσεις ή τουλάχιστον δεν θα αλλάξουν προς το χειρότερο. Και είμαστε υπέρ της σταθερότητας στους μισθούς και της μη μείωσης του μισθού καθώς έχουμε και τον Δία, ο οποίος έχοντας μπει στον Λέοντα φαίνεται να παρέχει προστασία. Άρα, συνολικά μπορούμε να θεωρήσουμε πως η ανεργία παραμένει υψηλή, οι θέσεις εργασίας περιορίζονται ενώ οι έχοντες εργασία βιώνουν έντονη οικονομική αβεβαιότητα. Οι δύσκολες συγκυρίες φαίνονται να περιορίζονται καθώς ο Δίας από τον Λέοντα έχει μπει στο σπίτι της χώρας μας (4ος οίκος και μας παρέχει προστασία). Η σύνοδος που θα κάνει μέσα στο φθινόπωρο με τον Κρόνο μιλούν για περιορισμό των δυσκολιών και για κάποια καλυτέρευση παροδική. Η δε σύνοδος σημαίνει πως νέα επαγγελματικά πρότζεκτ αναμένονται να εμφανιστούν. Νέοι επαγγελματικοί σχεδιασμοί και νέες μέθοδοι θα ανατείλουν προσφέροντας ευκαιρίες για επαγγελματική άνοδο, κατάρτιση και επιτυχία. Όλα αυτά φαίνονται να ξεκινούν κάπως μυστικά, παρασκηνιακά και να βρίσκονται στα σπάργανα. Ο Δίας μέχρι τον Αύγουστο του 2015 από τον Λέοντα θα διελαύνει στο 4ο ηλιακό σπίτι σημαίνοντας κάποια βελτίωση στον επαγγελματικό τομέα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και δη αυτοί που εργάζονται από το σπίτι θα έχουν κάποιο άνοιγμα στο πελατολόγιο τους ενώ και γενικότερα ο ιδιωτικός τομέας θα βιώσει μία σημαντική ανάκαμψη.

Τον Σεπτέμβριο και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη του 2014 αναμένεται το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της φωτιάς μεταξύ Ουρανού-Δία-Άρη, οι οποίοι από τον Κριό, τον Λέοντα και τον Τοξότη θα δώσουν μία σημαντική ώθηση στην οικονομία και στην γενικότερη κατάσταση της χώρας μας. Ο Άρης θα βρίσκεται στην γενέθλια θέση του (Άρης Ελλάδας στον Τοξότη) και συμμετέχοντας στο τρίγωνο θα φέρει περισσότερη τύχη, ανοίγματα σε σχέσεις, συνεργασίες, διεθνείς συμμαχίες αλλά και σε ζητήματα εργασιακά. Αναμένονται κάποια προγράμματα απασχόλησης, που θα αποτελέσουν σανίδα σωτηρίας για πολλούς ανέργους. Όλα αυτά συνηγορούν υπέρ ενός κλίματος πιο αισιόδοξου. Το χαμόγελο φαίνεται να επιστρέφεις τα χείλη μας. Το εν λόγω τρίγωνο ενεργοποιεί την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου και αυτό έχει θετικές επιδράσεις στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής αλλά και της υγείας.

Μέσα στο υπόλοιπο του 2014 το Δίας από τον 4ο οίκο θα τετραγωνίσει του Κρόνου από τον 6ο οίκο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ναι! Υπάρχουν εμπόδια, δυσκολίες αλλά παρατηρείται έντονη κινητικότητα για ζητήματα εργασίας. Υπάρχουν ευκαιρίες για εύρεση εργασίας και οι εργασιακές συνθήκες αναμένονται να βελτιωθούν σημαντικά. Σίγουρα, το εν λόγω διάστημα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και μεταβατικό.

Το 2015 αναμένεται πάνω κάτω να κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Αναμένονται οικονομικά προβλήματα, οικονομικές δυσκολίες, η ανεργία θα εξακολουθήσει να είναι υψηλή με μικρές, περιστασιακές ευκαιρίες για απασχόληση. Σίγουρα, το δεύτερο μισό του 2015 αναμένεται μία αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και κάποια τόνωση στις επενδύσεις. Νέα επιχειρηματικά πρότζεκτ θα εμφανιστούν και πολλά από αυτά που φτιάχτηκαν την περασμένη διετία θα εφαρμοστούν πρακτικά. Όλα αυτά σημαίνουν πως το 2016 θα λάβει τέλος αυτή η οικονομική αβεβαιότητα. Σταδιακά από το 2016 και έπειτα θα παρατηρηθεί μία μείωση της ανεργίας. Οι εργασιακές συνθήκες θα βελτιωθούν σημαντικά ενώ παράλληλα και ο τομέας της υγείας θα ανακάμψει. Το υγειονομικό σύστημα της χώρας μέσα στο 2016 θα ανακάμψει ενώ πολλοί θα εξειδικευτούν επάνω στον τομέα της υγείας αλλά και στην διοίκηση μονάδων υγείας. Όλα αυτά προαπαιτούν σκληρή δουλειά, εργασία, κούραση, κόπο και υπευθυνότητα.

Ένας καθοριστικός μήνας αναμένεται αυτός του Σεπτεμβρίου του 2015 καθώς στις 27/9 σχηματίζεται   μία έκλειψη σεληνιακή και πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού κάτι που πιάνει τους γενέθλιους Πλούτωνα και Δία της Ελλάδος έτσι ενεργοποιείται το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και ο σχηματισμός ταυ-τετράγωνο με τον γενέθλιο Δία της Ελλάδος μιλάνε για εντάσεις, κρίσεις, παιχνίδια εξουσίας αλλά και έλλειψη ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ωστόσο, όμως στο παιχνίδι έχουμε να προσθέσουμε και την ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη παράλληλα, η οποία σχηματίζεται στις 13/9. Η εν λόγω νέα σελήνη σχηματίζει αντίθεση με την γενέθλια Αφροδίτη της χώρας μας (Αφροδίτη σύμβολο οικονομικών). Θα υπάρξουν αλλαγές, γεγονότα και εξελίξεις σε θέματα οικονομικά αλλά και δη οικονομικά εταιριών, πολυεθνικών και μη. Στις 9/3/2016 σχηματίζεται άλλη μία έκλειψη ηλιακή στους Ιχθείς σε σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδος κάτι που φέρνει στην επιφάνεια έντονες οικονομικές ανασφάλειες αλλά και οικονομικά ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2015 - Μαρτίου 2016 θα υπάρξουν αλλαγές στον οικονομικό τομέα της χώρας μας αλλά και στα εισοδήματά μας.

Τον μήνα Σεπτέμβριο σχηματίζεται η αντίθεση Δία-Ποσειδώνα στον άξονα 5-11 της Ελλάδος. Δεν αποκλείεται να υπάρξει έξαρση της επιχειρηματικότητας και δη επαγγελμάτων που σχετίζονται με την τέχνη ή την εκπαίδευση. Η εν λόγω αντίθεση σχηματίζει θετικές γωνίες με τον γενέθλιο Δία της χώρας μας, ο οποίος βρίσκεται στον Αιγόκερω. Τι σημαίνει αυτό; Ανακαλύπτοντας εναλλακτικούς τρόπους, στρεφόμενοι στην τέχνη και την εκπαίδευση μπορούμε να αποκτήσουμε εισοδήματα. Πολλά θα ακουστούν, θα υπάρξει σύγχυση, ασάφεια και αδυναμία σε θέματα οικονομικά, εφορίας, δανείων αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ο μήνας Οκτώβριος μοιάζει εξαιρετικός καθώς το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα φαίνεται να τονώνει τις επιχειρήσεις, τα νέα πρότζεκτ αλλά και την οικονομία.
Τέλος, ο μήνας Νοέμβριος είναι εξαιρετικά κρίσιμος για θέματα εργασιακά, εργατικές συμβάσεις αλλά και για τον εργασιακό τομέα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα, δυσκολίες και ασυνεννοησία σε ζητήματα που άπτονται του εργασιακού τομέα αλλά και εκείνου της υγείας. Πιθανώς να προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης προγραμμάτων αλλά και ακυρώσεις σε προγράμματα. Η ανεργία δεν αποκλείεται να είναι αυξημένη.

Το 2016 και το πρώτο πεντάμηνο του 2017 αναμένονται προβλήματα στις σχέσεις του κράτους μας με άλλες χώρες αλλά και με τις γείτονες χώρες. Θα υπάρξουν προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουμε μία πιο εσωστρεφή πολιτική. Σίγουρα, θα γίνει αντιληπτό ποιες χώρες είναι υπέρ της χώρας μας και οι σχέσεις θα κλειδώσουν μεταξύ μας. Η κρίση φαίνεται να συνεχίζεται. Λιτότητα, δυσκολίες, εμπόδια και προκλήσεις φαίνεται να ταλανίζουν τον Ελληνικό λαό. Ουσιαστική ανάκαμψη αναμένεται από το 2018 και συγκεκριμένα το τελευταίο δίμηνο του 2017. Η είσοδος του Δία στον Σκορπιό (ζώδιο που σχετίζεται με τα οικονομικά, με χρήματα, εφορίες, δάνεια, χρηματοπιστωτικό σύστημα) αλλά και του Κρόνου στον Αιγόκερω (ζώδιο κυριαρχίας, που σχετίζεται με την εξουσία) σημαίνουν ανάκαμψη. Το μεταξύ τους εξάγωνο, η μεταξύ τους συνεργασία σημαίνει ανάκαμψη, εύρεση εναλλακτικών πηγών εσόδων, αύξηση της ρευστότητας και κυτταρικές αλλαγές στην πολιτική σκηνή της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης. Περίοδος αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης θεωρείται η χρονιά του 2018.

Η οριστική έξοδος από την κρίση αναμένεται το 2019 όπου η χώρα μας θα αποτελέσει ξανά πώλο έλξης, η οικονομία της θα ισχυροποιηθεί σημαντικά, το χρηματοπιστωτικό της σύστημα θα υποστεί πλήρη αναδιάρθρωση ενώ και οι δημόσιες υπηρεσίες ή καλύτερα ο δημόσιος τομέας θα ανακάμψει σημαντικά. Οι τράπεζες θα βγουν από την κρίση και η ανεργία θα ελαττωθεί σημαντικά. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως τα χειρότερα για την Ελληνική οικονομία αποτελούν παρελθόν. Οι μισθοί αναμένεται να παραμείνουν παγιωμένοι στα τρέχοντα επίπεδα ενώ οι θέσεις εργασίας θα αυξηθούν σταδιακά μειώνοντας το επίπεδο ανέργων. Πολλοί θα απασχολούνται μερικώς ή εποχιακά με προγράμματα στήριξης ενώ η οριστική έξοδος από την κρίση αναμένεται το 2019, όπου η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει πλήρως. Ωστόσο, σημάδια ανάκαμψης θα αρχίσουν αν εμφανίζονται ήδη από το δεύτερο μισό του 2015. Συνοψίζοντας, ήδη αντιλαμβανόμαστε πως το 2015 είναι μία χρονιά δύσκολων συγκυριών για την οικονομία της χώρας μας. Η στασιμότητα, η στατικότητα, η έλλειψη ρευστότητας αλλά και η οικονομική αβεβαιότητα ταλανίζουν τους Έλληνες. Ο μήνας Οκτώβριος (του 2015) είναι σαφώς καλύτερος. Οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν την διετία 2016-2017 με περιοδικές ανακάμψεις ενώ τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης θα είναι εμφανή το τελευταίο δίμηνο του 2017. Από εκεί και πέρα αναμένεται η πρόοδος και η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου